FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Napadaca ne treba? 

-
- Kontakt:
I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok 

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da, u pravu si kad sagledam neke stvari, samo sto nazalost odmah sve pada u vodu jer nece sigurno dati otkaza Goranu, prvo sto sam cuo tako, a druga stvar to bi i logika neka bila, nemamo mi para ko 2019 da mozemo nogirati Husrefa i dati mu svu lovu, i jos uraditi odlican prelazni rok..miky_hz je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:35GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:09Otkaz Sabliću bi znacio skroz blijed prelazni rok, a ovako posto ce ostaviti Sablica, mozemo očekivati bar 2 solidna krila da dodju. Bolje i ekipu da gradimo za sljedece sezone, a onda na kraju sezone kad istekne ugovor Goranu, lako cemo za novog trenera.samoSA je napisao/la: ↑05 dec 2021, 11:05Nece Sablic nigdje sta vam je,covjek drma dobru platu ne smiju ga otjerat u tom slucaju njemu jos bolje.
Sta ga briga sta god bude svakako je bez posla bio nije on kriv sto ni kriv ni duzan dodje u FKS,i sad ce bas otic sto ga sa tribina psuju,jasta ce.
Valja ga istrpit do kraja ugovora njega i jos 15 balerina.
Dugo ce trajati oporavak kluba ako prije toga Mirvic ne digne sidro,samo nemojte pricat one standardne nakon pauze svemirski brod i te gluposti.
Ekipa se gradi na sistemu vise .Kakve ti koristi ako to uradis i dovedes novog trenera na kraju sezonu i kaze necu ja ove,ja imam skroz drugu viziju fudbala sto je sasvim realno da se desi.Sad je pauza 3 mjeseca sad se planira sve i ima se vremena,na ljeto nemas ovog vremena.Sad ti treba nova ideja koju ces na ljeto samo nadograditi.Sezona je polu izgubljena a ako zelimo skroz da je izgubimo radi te odstete onda necemo izgubiti samo tu odstetu nego cemo izgubiti i pare od Evrope i od svega i na kraju ce xy gubitak biti veci nego taj koji bi dao Sablicu za taj otkaz.
Ali eto, nemamo sad nekog izbora
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa normalno. Sve novine su objavile da je Goranu odsteta u slučaju otkaza oko 200 milja maraka. Mislis da ne bi osjetili sad u zimskom roku da nam fali 200 milja ?Sanchez1987 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:48I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok![]()
Prije 2 godine kad se Husrefu otkaz dao, ostali smo bez autobusa koji je bio planiran, jer je taj dio novca otisao na odstetu. E isto tako bi i sada bilo.
-
- Kontakt:
Sablic je pokazao da nije trener za nas.Bez obzira na sve on je morao imati vise bodova.Da je to 8-9 bodova izmedju nas i prvog uz neku dopadljivu i respektabilnu igru pa hajde vrijedi ga ostavit
Ali -20 a pritom da 5 mjeseci nema nikakvog napretka u igri je neprihvatljivo.
Nama treba trener koji ce skociti sa klupe i jeb.at im od-do kad se zajebaju na utakmici i na treningu i kad im se ne igra.Frajer je previse povucen i preblag prema njima a zna nama reci i odgovoriti kad trazimo njegovu ostavku.
Nema svrhe da Sablic ostaje.I ako ostane to ce biti do kraja sezone najkasnije(dok mu ne istekne ugovor)
Nece ni izboriti Evropu,otici ce,doci ce neko drugi,kao sto je miky rekao,reci ce nece ove igrace on ima svoj sistem i druge vizije.I onda dok se on adaptira,opet ode pola godine i izgubismo i sljedecu sezonu kao ovu.
Bilo bi logicno da se sada dovede novi trener(do kraja godine)upoznas ga sa kadrom koji imas,on kaze sta mu je potrebno od pojacanja,fino odradis pripreme i uvjeren sam da bi bez puno problema izborili Evropu.
Ostanak Sablica je gubljenje vremena samo i njemu i nama,Jesic vol.2
Samo nakve suplje price nam baca mjesecima.
Ali neka rade sta hoce,ako smatraju da treba da ostane neka ostane.Navijaci su rekli svoje,vidjet cemo na kraju sezone ko je bio upravu.Ja se istinski nadam da nisam upravu ali cisto sumnjam da grijesim.
Ali -20 a pritom da 5 mjeseci nema nikakvog napretka u igri je neprihvatljivo.
Nama treba trener koji ce skociti sa klupe i jeb.at im od-do kad se zajebaju na utakmici i na treningu i kad im se ne igra.Frajer je previse povucen i preblag prema njima a zna nama reci i odgovoriti kad trazimo njegovu ostavku.
Nema svrhe da Sablic ostaje.I ako ostane to ce biti do kraja sezone najkasnije(dok mu ne istekne ugovor)
Nece ni izboriti Evropu,otici ce,doci ce neko drugi,kao sto je miky rekao,reci ce nece ove igrace on ima svoj sistem i druge vizije.I onda dok se on adaptira,opet ode pola godine i izgubismo i sljedecu sezonu kao ovu.
Bilo bi logicno da se sada dovede novi trener(do kraja godine)upoznas ga sa kadrom koji imas,on kaze sta mu je potrebno od pojacanja,fino odradis pripreme i uvjeren sam da bi bez puno problema izborili Evropu.
Ostanak Sablica je gubljenje vremena samo i njemu i nama,Jesic vol.2
Samo nakve suplje price nam baca mjesecima.
Ali neka rade sta hoce,ako smatraju da treba da ostane neka ostane.Navijaci su rekli svoje,vidjet cemo na kraju sezone ko je bio upravu.Ja se istinski nadam da nisam upravu ali cisto sumnjam da grijesim.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 05 dec 2021, 13:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Kako meni ovo glupo, milijarder si i vidiš da ti u firmi ne ide, a ti i dalje trpiš neznanje i javasluk, jer te to kosta milion maraka, a eto opet izboris evropu sa novim kadrom i eto para...
Pa koji ce nam qrac onda Mirvic? I milijarde i svemirski brodovi jadan linl je taj Mirvic a i mi jos jadniji s njim.
Pa koji ce nam qrac onda Mirvic? I milijarde i svemirski brodovi jadan linl je taj Mirvic a i mi jos jadniji s njim.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Šteta koju je ovaj "stručnjak" napravio je puno veća od 200 miljaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:56Pa normalno. Sve novine su objavile da je Goranu odsteta u slučaju otkaza oko 200 milja maraka. Mislis da ne bi osjetili sad u zimskom roku da nam fali 200 milja ?Sanchez1987 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:48I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok![]()
Prije 2 godine kad se Husrefu otkaz dao, ostali smo bez autobusa koji je bio planiran, jer je taj dio novca otisao na odstetu. E isto tako bi i sada bilo.
-
- Kontakt:
Pa ybg mora se jednom presjeci,ne zavisi klub od 200 milja valjda,sta ako ne izboris evropu sa ovim? I druge ekipe zamjene po dva trenera u jednoj godini,ybg kad se mora,bolje i sad pa da dodje novi dok je pauza,nego da ovog trpis pa onda opet tjeraj kad ostane 5-6 kola do kraja.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:56Pa normalno. Sve novine su objavile da je Goranu odsteta u slučaju otkaza oko 200 milja maraka. Mislis da ne bi osjetili sad u zimskom roku da nam fali 200 milja ?Sanchez1987 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:48I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok![]()
Na kraju krajeva gdje stoji da se u slucaju otkaza mora isti dan platiti odsteta Sablicu,ja neznam ni jednog trenera u svijetu da je odmah pare dobio vec prodje neko odredjeno vrijeme,malo i sa njim pregovaras na koji cemo te nacin isplatiti,mozeli manje,na neke dijelove i kako to vec ide.Nekako mi formulisete taj stav da ako ga danas isplatis da mu sutra moras dati lovu.A i bauk se generalno pravi oko cifre,kad skontas da ces sad placati Bodula npr 4/5 mjeseci koliko vec nece igrati (pauza+kaznene utakmice) .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije 200 hiljada i kako prolazi vrijeme taj iznos se smanjuje.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:56Pa normalno. Sve novine su objavile da je Goranu odsteta u slučaju otkaza oko 200 milja maraka. Mislis da ne bi osjetili sad u zimskom roku da nam fali 200 milja ?Sanchez1987 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:48I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ali ko je rekao da oni imaju milijarde i šta sve ne? To nije istina, jedino je Tan bio milijarder a već je par godina pao na 900-950M, u dolarima se gleda.ledesma je napisao/la: ↑05 dec 2021, 13:10Kako meni ovo glupo, milijarder si i vidiš da ti u firmi ne ide, a ti i dalje trpiš neznanje i javasluk, jer te to kosta milion maraka, a eto opet izboris evropu sa novim kadrom i eto para...
On je nas spasio stečaja kada su se naši navijači i simpatizeri potrudili da nađu nekoga ali on dugo ne ulaže u Sarajevo niti mu je bilo kakav prioritet, zato je tu bio i Nam recimo. Pomoći će kad zagusti kao npr. sad pošto je Mirvić njegov poslovni partner.
Mirvić nema ni blizu toliko novca i tek je došao druže, raspušteno je zlokobno rukovodstvo, dovedeni su novi ljudi. Igrače ne možeš promijeniti preko noći i za to treba vremena.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ma kakvi 200k brate,to su ogromne suplje samo da bi ostao jer mrsko im sad traziti drugog.MortemHz je napisao/la: ↑05 dec 2021, 13:27Nije 200 hiljada i kako prolazi vrijeme taj iznos se smanjuje.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:56Pa normalno. Sve novine su objavile da je Goranu odsteta u slučaju otkaza oko 200 milja maraka. Mislis da ne bi osjetili sad u zimskom roku da nam fali 200 milja ?Sanchez1987 je napisao/la: ↑05 dec 2021, 12:48I to da cujem, ako ode Sablic moze biti slab prelazni rok![]()
Pa pisao sam neki dan,on ima ugovora jos 7 mjeseci,kad taj broj podjelimo sa 200.000 ispadne da mu je mjesecna plata 28.570 KM.Nema teor.sanse da ima toliku platu.
To 200.000 KM je bilo mozda kad je tek potpisan ugovor.Ako je tako onda je taj iznos sad prepolovljen.Eh vala ako je puno sa 2 stabilna vlasnika dogovorit se da mu u ratama placamo pisljivi 50k eura onda nez.
Ako ne izadjemo u Evropi(po ovome do sada nema sanse)gubitak ce osim koefcijenta biti 5x vise od tih 50k€
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
NAPADAJ je napisao/la: ↑05 dec 2021, 13:31Izvinjavam se na upadu stvarno nisam zlo namjeran, samo zelim da prodiskutujemo o temi koja ima veze i sa zeljom. Prije svega od ulaska stranog kapitala u Sarajevo odnosno dolaskom Tana pocela je nova era. Koliko god djelovalo lahko po meni je to prije svega hrabar potez bez obzira sto je Sarajevo u to vrijeme bilo u jako teskoj situaciji. Meni nije jasno zasto vi ovaj period dijelite na Tana, Nama i Mirvica kada je ocigledno da je Tan tu alfa i omega i jedini koji ima ozbiljne pare. Ne znam koji je njegov cilj ali do sada nista znacajno nije uradio da bi povratio investiciju, ove titule koje je Sarajevo osvojilo samo je navijacima statisfakcija, on od toga nema nista. Ono od cega ima je evropa i afirmacija igraca ali ni tu nije nista znacajno napravljeno. Zeleni teren je sredstvo rada profesionalnog fudbalera, a vas investitor cak ni to nije obezbjedio kako bi njegovi uposlenici mogli pruziti maksimum. Bezveze su sad price nije nase ovo ono kad se sve moze rijesiti. Jucer sam gledao utakmicu i ono je katastrofa prije svega za jednog milijardera Tana koji ulaze u nas sport.
Ono zbog cega se javljam je Mirvic, ne znam koliko vas dobro poznaje situaciju, ja sam ga malo istrazivao i nisam pronasao nista vrijedno divljenja. Ono sto su mediji predstavili da je vlasnik firme medicinske opreme i slicno, nije tacno. Vlasnik te firme je njegov brat. Ismir mu sigurno pomaze ali su novci kod burazera. Ono sto je javna tajna jeste da se upravo njegov brat spominje kao moguci partner FK Željezničaru i zanima me kakva je to relacija da dva brata ulazu vrijeme i novac u dva rivala. Takodjer zanima me ako neko zna koliko su stvarno jaki finansijski ili su malo stabilniji ublehasi kao onaj Ceric.

Evo jedan validan izvor info, ovo je Ismirov LinkedIn profil
Ne znam na koju jos firmu mislis? Co Protect Ismir drzi zajedno sa Tom Pennom, a ovdje pise da je vlasnik Co Defend firme.
@MortemHZ to je vjerovatno prvobitna odsteta kad je tek potpisao, ali opet nije cifra sigurno mala, a ocigledno da ne zeli klub da taj novac isplati treneru ( citaj vlasnik )
- ElCartel11
- Kontakt:
Sablic nama dodje 200 milja zbog brukanja u Evropi prvo i drugo zbog brukanja u prvenstvu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- napoleon72
- Kontakt:
Da ublehas ima imalo obraza, sam bi podnio ostavku. On mozda misli da mu je ovo njegova Listica ili Hajduk, pa da je normalno da tavori na diobi mjesta koje vodi u evropu i gubi pet utakmica na domacem terenu. Ovdje su glave letjele za mnogo manje stvari, a ovaj ce nastavit unistavat klub. Ma idi vise u pm dalmosku. Nasa ekipa, koliko god bila limitirana, dodatno je uyebana nedostatkom motivacije, autoriteta, tog psiholoskog faktora koji moze od najgore ekipe ucinit konkurentnu. Jel nasa danasnja ekipa toliko goda od Zelje pod palicom Adzema npr, koja se borila za titulu haman do zadnjeg kola? Ili ekipe pod Osimom u sezoni 19/20 kad su nama osmicu strpali? Koliko je ekipa u svijetu fudbala limitirano tehnicki i takticki al imaju motivatore na klupi koji izvuku 150% iz njih, ili generale sa vojnickim.pristupom pred kojim noge klecaju. Nema Fortnajta, kafa, nargila, qraca.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ne bih ja baš tako lako otpisao Sablića, nije on ubleha baš kakvom se predstavlja.
Neka ga u tunelu bolji smo tada
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, Bordo10, bordobijeli, bvsic, InatSilniBosanski, Kaunas, Lavcina, MaroonBjelave, mosarajvosa83, zagorski i 77 gostiju.