Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Arvid
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Arvid » 11 dec 2021, 14:16

Čime se bavi Armin Hodžić?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 11 dec 2021, 14:18

Arvid je napisao/la:
11 dec 2021, 14:16
Čime se bavi Armin Hodžić?
Pa valjda autolakirer
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 dec 2021, 14:19

EC3 je napisao/la:
11 dec 2021, 14:09
Tristan10 je napisao/la:
11 dec 2021, 14:06
EC3 je napisao/la:
11 dec 2021, 13:01

Mene je samo strah koga bi doveli umjesto Peteva :mrgreen: Bazdarevic i Hadzibegic su slobodni. Mislim da nemaju novca za neko kvalitetno rjesenje mozda Jakirovic.
Petev je korumpirana licnost, zato je i takav izabran s kim se lako moze raditi. Barabarez barem nije korumpiran, ali ni se ne svidja sto nije nista pokazao, eto barem da bude neki gost u programu, neka se pripremi, i da neku svoju strucnu analizu. Bazdarevic i Hadzibegic bi trebali da budu u Savezu, sa nekim drugim profilima, nekim mladjim. Taj dio mora definitivno da se promjeni, jer fundament naseg Saveza je katastrofalan. Ok je razmisljanje u Jakirovicu, ima odredjeno iskustvo i ima svoje razmisljanje o fudbalu. Ali isto tako ljudi ne treba da misle da su njegovi rezultati iskljucivo plod njegovog rada i taktike, jer konkurencija je ocajna, a to pokazuje ovaj spisak igraca iz domace lige. Onaj spisak igraca sa prosle Americke turneje naspram ove sada je bio dosta kvalitetniji bio. Glavni konkurenti u ligi su srozani svim sredstvima.
Ma nije ni on neka klasa ali ima dobre rezultate a nije skup, jos je i mlad za trenera.
Slazem se sa tobom. Ali bili bio problem prosjecnom BiH navijacu da selektor nosa dres Hrvatske reprezentacije, a treba da predstavlja tvoju domovinu. Nije sad on iz Litvanije ili Islanda pa da je to ok. Mislim jeste malo skakljiva tema.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 11 dec 2021, 14:27

Tristan10 je napisao/la:
11 dec 2021, 14:19
EC3 je napisao/la:
11 dec 2021, 14:09
Tristan10 je napisao/la:
11 dec 2021, 14:06

Petev je korumpirana licnost, zato je i takav izabran s kim se lako moze raditi. Barabarez barem nije korumpiran, ali ni se ne svidja sto nije nista pokazao, eto barem da bude neki gost u programu, neka se pripremi, i da neku svoju strucnu analizu. Bazdarevic i Hadzibegic bi trebali da budu u Savezu, sa nekim drugim profilima, nekim mladjim. Taj dio mora definitivno da se promjeni, jer fundament naseg Saveza je katastrofalan. Ok je razmisljanje u Jakirovicu, ima odredjeno iskustvo i ima svoje razmisljanje o fudbalu. Ali isto tako ljudi ne treba da misle da su njegovi rezultati iskljucivo plod njegovog rada i taktike, jer konkurencija je ocajna, a to pokazuje ovaj spisak igraca iz domace lige. Onaj spisak igraca sa prosle Americke turneje naspram ove sada je bio dosta kvalitetniji bio. Glavni konkurenti u ligi su srozani svim sredstvima.
Ma nije ni on neka klasa ali ima dobre rezultate a nije skup, jos je i mlad za trenera.
Slazem se sa tobom. Ali bili bio problem prosjecnom BiH navijacu da selektor nosa dres Hrvatske reprezentacije, a treba da predstavlja tvoju domovinu. Nije sad on iz Litvanije ili Islanda pa da je to ok. Mislim jeste malo skakljiva tema.
Ma mi smo puno toga u stanju progutati nakon par dobrih rezultata. I Peteva smo ukivali u zvijezde nakon pobjede protiv Kazahstana i remija sa Ukrajinom.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

IgmanskiVukovi
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVukovi » 11 dec 2021, 14:52

EpateguiHuleteti je napisao/la:
11 dec 2021, 06:05
Slabo pratim reprezentaciju BiH, ali Partizanove ne propustam utakmice, pa da se ocitujem po pitanju Sinise Sanicanina.

Znam ga iz lucanske Mladosti, Vojvodine i Partizana. U Vojvodini je bio jedan od naboljih u sezoni kada su uzeli kup ispred Partizana koji je tada igrao u dobroj formi. U Partizanu letos tokom kvalifikacija za Ligu konferencija jedan od boljih (Partizan je imao dosta teske protivnike za taj rang takmicenja, nije ga mazila sreca na zrebanju). Nema klasu jednog Markeca, Rikarda, Natha, tada jos Sume, Dace Pantica, Cakija Urosevica i drugih. U Partizanu postoji najmanje 13-14 talentovanijih, boljih fudbalera od Sanicanina, ali Sanicanin je bio vazan sraf u odbrani, imao je skok, umeo je da se i u napadu ubaci iz drugog plana.
Kako je Partizan u oktobru/novembru medjutim (ocekivano) padao u formi, Sanicanin je takodje padao, ponajvise od svih. On je igrac koji dosta zavisi od ekipe. Nije nosilac igre. Ako je u funkcionalnoj ekipi koja ima glavu i rep izvuces iz njega najbolje sto mozes, bice ti jako zahvalan igrac, pouzdan stoper, ako je ekipa nepovezana, nece je trgnuti, i on ce se utopiti u sivilo. U Partizanu je Sanicanin drugi najbolji stoper, Vujacic je bolji igrac od njega realno, ali ako ekipi ide, od Sanicanina jos kako moze biti koristi. Igrac koji jako zavisi od ekipe, formacije, s kim ces ga upariti na stoperskoj poziciji. Potreban mu je neko koga poznaje, s kim ces ga kvalitetno uigrati. Tada ce ti pruziti svoj maksimum.
Ne prati reprezentaciju BiH, al čita forum Reprezentacija BiH

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 11 dec 2021, 17:16

IgmanskiVukovi je napisao/la:
11 dec 2021, 14:52
Da, otvorim jednom u 4-5 dana pdf na 2-3 minuta, da vidim sta se piskara (malo pisete o fudbalu, malo vise se prepucavate na nacionalnoj osnovi (na ligaskoj temi skoro samo to) i psujete savez), cesce otvorim jedan makedonski pdf, pisuvam na makedonski, a uskoro cu poceti, ali ozbiljno da pisem na srpskom SK-forumu. 'el to neki problem?
Slabo pratim, povrsno (za moje parametre), a opet imam od dve trecine forumasa ovde tacnije informacije i znam vam sve potencijalne reprezentativce, odakle su vam tacno igraci, kako trenutno igraju (pratim evropske lige, na ovom pdf-u ne zelim ozbiljno da pisem, upravo zbog takvih poput tebe), ali jos vise poznajem igrace iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugare takodje odlicno poznajem. Utakmice ne gledam. Jednom u 2-3 godine eventualno pogledam jedan mec. Ove ostale gledam redovnije.
Bavi se temom, ne sa mnom.

IgmanskiVukovi
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVukovi » 12 dec 2021, 02:02

EpateguiHuleteti je napisao/la:
11 dec 2021, 17:16
IgmanskiVukovi je napisao/la:
11 dec 2021, 14:52
Da, otvorim jednom u 4-5 dana pdf na 2-3 minuta, da vidim sta se piskara (malo pisete o fudbalu, malo vise se prepucavate na nacionalnoj osnovi (na ligaskoj temi skoro samo to) i psujete savez), cesce otvorim jedan makedonski pdf, pisuvam na makedonski, a uskoro cu poceti, ali ozbiljno da pisem na srpskom SK-forumu. 'el to neki problem?
Slabo pratim, povrsno (za moje parametre), a opet imam od dve trecine forumasa ovde tacnije informacije i znam vam sve potencijalne reprezentativce, odakle su vam tacno igraci, kako trenutno igraju (pratim evropske lige, na ovom pdf-u ne zelim ozbiljno da pisem, upravo zbog takvih poput tebe), ali jos vise poznajem igrace iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugare takodje odlicno poznajem. Utakmice ne gledam. Jednom u 2-3 godine eventualno pogledam jedan mec. Ove ostale gledam redovnije.
Bavi se temom, ne sa mnom.
Ja nepratim reprezentaciju HR i Svrbije i boli me k… šta vi mislite i o čemu raspravljate!!! A u ostalom i nemam ništa protiv tebe, boli me i za tvoje mišljenje i što se uključeš ovdje da brniš „svog“ pulena. Nego zamjeravam ovim svojim što uopšte raspravljaju stobom.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 dec 2021, 21:02

Tristan10 je napisao/la:
13 dec 2021, 21:01
Impresivna statistika https://www.transfermarkt.com/vladan-da ... ler/456898
PLBiH :bih:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 dec 2021, 21:16

Kako se fino ova nasa djeca podrzavaju na ovim mrezama, Muharemovic, Omic, Dedic, Jasic i Gazibegovic, ovaj Muharemovic vise od Misketa radi na vrbovanju nasih kako vidim. Svaka mu cast, samo jako :mrgreen:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 dec 2021, 21:18

Vucevich je napisao/la:
13 dec 2021, 21:02
Tristan10 je napisao/la:
Mozda ne bi bilo lose ponovo pokusati sa Burnicem. Bas bi volio da vidim kako izgleda radni dan Misimovica.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 dec 2021, 21:23

Tristan10 je napisao/la:
13 dec 2021, 21:18
Vucevich je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Mozda ne bi bilo lose ponovo pokusati sa Burnicem. Bas bi volio da vidim kako izgleda radni dan Misimovica.
Šerbečiću noga u Rosenborgu, Mujakić klupiran u drugoj diviziji Belgije, Danilović polustandardan u portugalskoj cvajti, Hajdarević je uspio ostati svega pola godine u turskoj cvajti i to na klupi ili tribini. Snaga Premijer LiZe Bosne i Hercegovine :bih:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 dec 2021, 22:23

Nije baš da je propadanje ograničeno samo na premijerligaške produkte. Imamo mi i iz dijaspore propalih talenata more. Ne vidim potrebu za takvim podjelama.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 dec 2021, 22:28

izdzezveubrazil je napisao/la:
13 dec 2021, 22:23
Nije baš da je propadanje ograničeno samo na premijerligaške produkte. Imamo mi i iz dijaspore propalih talenata more. Ne vidim potrebu za takvim podjelama.
Ima i slazem se. Samo ljudi npr ismijavaju igrace poput Prcica ili Burnica, koji barem negdje igraju, ili drze odredjeni nivo. Onaj Husein Balic se relativizirao kao da je Tatar slican kalibar. A on konstantan u Evropskoj ligi godinama. Vrancic ili Saric, tu je to negdje. Pa onda dodje Kapic do Bundeslige, kazu eto ga, i Kapic moze a on niti jedne minute nije dobio.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 dec 2021, 22:38

Problem je u podjelama, što ljudi unaprijed formiraju stav o igračima na osnovu toga odakle dolaze. To je meni kretenizam par ekselans, ali toga je previše.

Ja ne shvatam naslađivanje propadanjem premijerligaških igrača, niti mi je drago što su propali Vahid Hambo, Bahrudin Atajić, Mustafa Kučuković i slični ultratalenti.

Valjda ne treba u sportu kakav je fudbal nikome crtati koliko je faktora bitno za nečiji uspjeh i koliko je naopako stav o igraču formirati samo na osnovu lige iz koje dolazi. Ovo nije nekakva promocija Premijer lige BiH, ja sam već pisao da u ligi trenutno nema nijednog igrača da je vrijedan poziva u reprezentaciju. Ali isto tako nije sve što izađe iz nje smeće.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 13 dec 2021, 22:40

Mnogo je lakše naći angažman sa EU papirima. Da se razumijemo, ne opravdavam užasno stanje u domaćoj ligi ali Prcić je recimo jedan od igrača kojem su papiri i održali karijeru u ligama 5.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 13 dec 2021, 22:42

Vucevich je napisao/la:
13 dec 2021, 21:23
Tristan10 je napisao/la:
13 dec 2021, 21:18
Vucevich je napisao/la:

Šerbečiću noga u Rosenborgu, Mujakić klupiran u drugoj diviziji Belgije, Danilović polustandardan u portugalskoj cvajti, Hajdarević je uspio ostati svega pola godine u turskoj cvajti i to na klupi ili tribini. Snaga Premijer LiZe Bosne i Hercegovine :bih:
Opet ce neki @Spahic98 ili @NazorUso napisati da imamo ozbilnji igrace iz naše lige za reprezentaciju. Cimirot, Stevanovic i Duljevic su najboli igrace koji su u zadni godine igrali u našu ligu i na kraju završili u solidinu ligu, a to im je vrh. Zilkic je uspio do Olimpije, a Zakaric dobio nogu od Partizana i Craiova iz Rumunije. Jedino Menalo ima potencijal da nešto napravi ako se dokaze u Dinamo. Nadam se da nece glup biti da predje u Ferencvaros gdje su vrhunski utakmice Evropa i derbi protiv Videotona.

Edit: ocekivao sam da ce Mujakic i Serbecic napravit solidnu karieru, a od njih nema nazalost ništa. Danilovic ce za godinu dvje igrati ponovo u našu ligu ili u nekom solidnom klubu iz Srbije.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 dec 2021, 22:45

Amir Hadžiahmetović i Nikola Vasilj imaju potencijal da naprave puno bolju karijeru od tih pobrojanih. Ne kažem da će uspjeti, ali imaju potencijal. Doduše, Cimirot je svoj maksimum manje-više ostvario, ova druga dvojica što si ih naveo su mogla malo više ipak.

Menalo ne može otići u bolji klub od Dinama, a tamo se sigurno neće dokazati. Gojak je deset puta ozbiljniji igrač od njega, a i on nije za lige petice, dokazano.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 dec 2021, 22:47

izdzezveubrazil je napisao/la:
13 dec 2021, 22:45
Amir Hadžiahmetović i Nikola Vasilj imaju potencijal da naprave puno bolju karijeru od tih pobrojanih. Ne kažem da će uspjeti, ali imaju potencijal. Doduše, Cimirot je svoj maksimum manje-više ostvario, ova druga dvojica što si ih naveo su mogla malo više ipak.

Menalo ne može otići u bolji klub od Dinama, a tamo se sigurno neće dokazati. Gojak je deset puta ozbiljniji igrač od njega, a i on nije za lige petice, dokazano.
Moze se reci onda da su i Vasilju papiri pomogli. Ono sto sam ja vidio je dosta tanko.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 dec 2021, 22:50

Ma da budem pošten, siguran sam da si ga više gledao od mene. Upratio sam da su prvi na tabeli i da ga povremeno hvale, mada u ono malo minuta što sam ga gledao, on meni djeluje kao klasični linijaš. Možda i griješim, ali mi Kovačević ima puno veći potencijal i puno je moderniji.

Navedoh ovo s potencijalom jer mi se čini da, ako može braniti u solidnoj ekipi druge Bundeslige, onda se može i u narednim godinama vrtiti po sličnom ili nešto većem nivou, a to svakako nije loše.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []