Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Formula 1
@tiffoso
Slazem se, premalo muda su pokazali tokom ove trke. Najgora stvar koja se moze desit je da FIA pokusa sebe oprat i onda uruci Maxu neku kaznu zbog preticanja tokom SCa.
Ali kao sto gore Donnie vec rece, prije ce tu bit neki deal ispod stola, tipa dat cemo vam par trka sljedece godine da vozite s vecim otvorom krila ili slicno, ne saljite ovo dalje na CAS ili neki drugi sud, jer FIA nema sanse da ovo dobije, osim ako nema u pravilniku neki dio gdje se direktoru trke daje pravo veta na pravilnik i omogucava donosenje odluka po sopstvenom nahodjenju.
Massi jednostavno mora dobit otkaz ili podnijet sam ostavku. Sramota je ovo za sport. Covjek je popularniji i vise se o njemu prica od 90% grida.
Slazem se, premalo muda su pokazali tokom ove trke. Najgora stvar koja se moze desit je da FIA pokusa sebe oprat i onda uruci Maxu neku kaznu zbog preticanja tokom SCa.
Ali kao sto gore Donnie vec rece, prije ce tu bit neki deal ispod stola, tipa dat cemo vam par trka sljedece godine da vozite s vecim otvorom krila ili slicno, ne saljite ovo dalje na CAS ili neki drugi sud, jer FIA nema sanse da ovo dobije, osim ako nema u pravilniku neki dio gdje se direktoru trke daje pravo veta na pravilnik i omogucava donosenje odluka po sopstvenom nahodjenju.
Massi jednostavno mora dobit otkaz ili podnijet sam ostavku. Sramota je ovo za sport. Covjek je popularniji i vise se o njemu prica od 90% grida.
- DzananMusa11
- Kontakt:
Ovo je vrlo moguce rjesenje FIA-e !!!They're gonna make them joint champions aren't they
Pazi ono preticanje Maxa, je just another day in office, desava se vrlo cesto, nije Hamilton ubrzao tu niti je on stvorio neku mega prednost. Pretekao ga je iskljucivo legalno. Nemaju ama bas nikakvog materijala da ga kazne, jer ce Red Bull povuci kartu od 10 auta. Onda ga mogu kazniti tako da mu oduzmu 3 boda i nisi nista dobio. To bi jos veci skandal bio ako mene pitas. Mercedes se cak povodom toga nije ni zalio, vec vise na odluke Masija.AshburtonG je napisao/la: ↑12 dec 2021, 18:29@tiffoso
Veto se i daje direktoru trke, valjda si to vidio u S. Arabiji, i ljudi iz Merca su tu likovali na sve, likovali su i ranije. Mislim da cak Masi ne naginje ni prema kome, vec je jednostavno nesposoban.
Pravilnik je bio RF jer je vozilo direktno na stazi iza krivine. Red Flag znaci restart i jos 3-4 runde. To sam ocekivao a nisam dobio. U saudiji je za manje bila crvena-nevjerovatno!
Da je Hamilton otišao u box siguran sam da bi se utrka završila pod SC ili bi bila crvena zastava. Sve je išlo na to da Max bude u prednosti iako dns ničim nije zaslužio da pobijedi.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Confirmed: Mercedes have gone to the CAS. This is going down to the court of arbitration. The result will not be confirmed for months now.

- DzananMusa11
- Kontakt:
-
GracanicaAA
- Moderator
- Kontakt:
I ja mislim da je ovo Evander.
Zadnja izmjena: GracanicaAA, dana/u 12 dec 2021, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
Pa i da je RF bio navijači Hamiltona bi rekli da to nije korektno, naravno da ne ide u prilog Hamiltonu što mu je ovaj za petama, ali da nije bilo uzroka Hamilton bi ostao šampion jer je odvezao fantastično ovu utrku, a Max je bio previše daleko za bilo koje prestizanje.
Najveća greška je strah od gubitka pozicije u boksu Mercedesa, predugo je Ham vozio na onim gumama, a Max čak svoje dva puta zamijenio pred kraj, novi hard i novi soft, a da je kojim slučajem Hamilton imao svježe, mislim da bi Maxu bilo dosta teže preći njega, pogotovo što je i ovo odradio baš jedva pred kraj.
Najveća greška je strah od gubitka pozicije u boksu Mercedesa, predugo je Ham vozio na onim gumama, a Max čak svoje dva puta zamijenio pred kraj, novi hard i novi soft, a da je kojim slučajem Hamilton imao svježe, mislim da bi Maxu bilo dosta teže preći njega, pogotovo što je i ovo odradio baš jedva pred kraj.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
- QUARTERBACK
- Kontakt:
ma evander je otkrio nesto sto ni placko toto nije uspio trebali su i ovo dodati u ove zalbe tu vec ne bi bilo govora sudije bi morale hamiltonu dati titulu 
idu na CAS HAHAHAHAHAHHAHA
najjadniji gubitnici u historiji sportova
idu na CAS HAHAHAHAHAHHAHA
najjadniji gubitnici u historiji sportova
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije Max kriv zbog toga što je Massi nesposoban da vodi ovo i ne mogu njega kažnjavati. Max je sve odradio kako treba, znam da se ne žale na Maxa ali glupost.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- kontrasviju
- Kontakt:
Interesting thought.
Mercedes have lodged two protests.
The first, about the whole mess with the safety car restart, which is a pretty compelling protest in my view. Assume for the purpose of this argument it is compelling as Mercedes would believe.
The second, looks a complete non-starter. It’s about Max overtaking under the safety car by having his nose slightly ahead of Hamilton’s. Obviously it’s nonsense.
However, do you think Mercedes is dangling a carrot to the FIA? Give Verstappen a 5 second penalty for the second protest, and we’ll forget about the first protest. We’ll forget about taking you to court, you don’t have to cancel a race result, Masi saves face, FIA doesn’t get egg on their face, etc.
Zanimljiv i (pre)jednostavan osvrt na sve ovo sa Reddita.
Mercedes have lodged two protests.
The first, about the whole mess with the safety car restart, which is a pretty compelling protest in my view. Assume for the purpose of this argument it is compelling as Mercedes would believe.
The second, looks a complete non-starter. It’s about Max overtaking under the safety car by having his nose slightly ahead of Hamilton’s. Obviously it’s nonsense.
However, do you think Mercedes is dangling a carrot to the FIA? Give Verstappen a 5 second penalty for the second protest, and we’ll forget about the first protest. We’ll forget about taking you to court, you don’t have to cancel a race result, Masi saves face, FIA doesn’t get egg on their face, etc.
Zanimljiv i (pre)jednostavan osvrt na sve ovo sa Reddita.
1921
-
Bundesliga
- Kontakt:
Samo se dzaba sramoti lopovski Mercedes. Nema nista od toga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Postat ce najomrazenija ekipa ikad ...onako im 90 posto staza zvizdi ...cigani teski
Kad se uzme u obzir da je Maxu pukla guma u cistoj situaciji za pobjedu i da ga je Bottas jednom izbacio, zasluzio je titulu iako je Hamilton danas bio bolji.
Ma iskreno hamilton je danas za klasu bio bolji, smijesna trka verstapena ali eto jbg desavaju se i ovakve stvari...
Sto se tice SC jbg takav je sport i ti je car stas mu. Ni meni se ne svidja nikako jer je pakaski maksimalno al et kao sto rekoh danas citirajuci majorizirane
Nije legitimno al jes legalno
Ista stvar kod pucanja gume maxu, stas
Sto se tice SC jbg takav je sport i ti je car stas mu. Ni meni se ne svidja nikako jer je pakaski maksimalno al et kao sto rekoh danas citirajuci majorizirane
Nije legitimno al jes legalno
Ista stvar kod pucanja gume maxu, stas
Zadnja izmjena: Victor, dana/u 12 dec 2021, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Cuj idu na CAS.
Budi muško, priznaj poraz i zdravo.
Budi muško, priznaj poraz i zdravo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
Bundesliga
- Kontakt:
Jedina ekipa u F1 koju ne mogu ocima gledati.
I am not yet born; O hear me.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ja kao fan Luisa mislim da treba ovu sezonu da zaborave sve fino analizirati gdje se grijesilo i u novu sezonu od starta krenuti jako da se ne bi ovakva sezona ponovila Mecka ce imati iduce sezone najbolju vozacku postavu plus vjerujem da ce u novu sezonu uci opet kao najaca masina na gridu koliko god da idu nova pravila mislim da ce biti najaci
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.