Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
za nurkica vise nema srece u rip cityju, ne moze doci do izrazaja pored tri beka (cj mccollum, powell i simons) koji gledaju samo sebe i ne bi nikome dodali loptu, a i sam lillard je "shoot first" pg, iako on kreira i za druge, ali, ne onoliko koliko bi trebao
osim toga, dobar dio navijaca se okrenuo protiv njega, sto zbog povreda, a tu ih donekle i razumijem, obzirom da je frustrirajuce imati igraca koji je cesto povrijedjen (iako to nije njegova krivica), a nisu zadovoljni ni njegovim igrama, sto je opet podjeljena krivica, obzirom da ga trener i ekipa ne koriste dovoljno, odnosno, ne stavljaju ga u poziciju za uspjeh, a drugim dijelom je on kriv jer nije razvio svoju napadacku igru
medjutim, njemu je u portlandu lijepo, dobar je drugar s lillardom i cj mccollumom, s billupsom takodjer ima dobar odnos...
osim toga, dobar dio navijaca se okrenuo protiv njega, sto zbog povreda, a tu ih donekle i razumijem, obzirom da je frustrirajuce imati igraca koji je cesto povrijedjen (iako to nije njegova krivica), a nisu zadovoljni ni njegovim igrama, sto je opet podjeljena krivica, obzirom da ga trener i ekipa ne koriste dovoljno, odnosno, ne stavljaju ga u poziciju za uspjeh, a drugim dijelom je on kriv jer nije razvio svoju napadacku igru
medjutim, njemu je u portlandu lijepo, dobar je drugar s lillardom i cj mccollumom, s billupsom takodjer ima dobar odnos...
Ne seri.Chinaglia je napisao/la: ↑02 nov 2021, 03:18za nurkica vise nema srece u rip cityju, ne moze doci do izrazaja pored tri beka (cj mccollum, powell i simons) koji gledaju samo sebe i ne bi nikome dodali loptu, a i sam lillard je "shoot first" pg, iako on kreira i za druge, ali, ne onoliko koliko bi trebao
Njegova rola je mozda u prve dvije tri tekme izgledala drugacije no ovo sada na terenu u fazi napada ne izgleda nista drugacije od onog sto smo gledali prosle godine. Njegova rola definitivno stagnira. No ja smatram da je najveci krivac za to on sam, on jednostavno nije efikasan i nije uspio da unaprijedi svoju igru. NBA je surov sistem i takve stvari ne prolaze. Ocajna slobodna, znaci ja ne znam sta on radi na terenu. Ne mogu da vjerujem da nije u stanju da to dovede na konstantu.
Mozda je isfrustriran, ne znam fkt sta da mislim. No ovo su znaci stagnacije, ovo bi mu mogla biti i najlosija godina sto se tice faze napada ako ovako nastavi.
Mozda je isfrustriran, ne znam fkt sta da mislim. No ovo su znaci stagnacije, ovo bi mu mogla biti i najlosija godina sto se tice faze napada ako ovako nastavi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Bravo Jusufe, sam si kriv.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
- Kontakt:
Sto sam sinoc gledao, on samo trci gore-dole, pravi 3-5 blokova po napadu, dok je neko kretenski ne sutne ...
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ne može nikako biti njegova krivica ukoliko lopta ne kruži, već se 90% akcija svodi na neke izolacije nakon bloka pa šta bude. CJ je individualno odličan igrač ali ne u kombinaciji sa Lillardom jer obojica prvo vide obruč pa tek onda u krajnjem slučaju nužde saigrača.
Protiv Clippersa kući su izgledali kao ekipa, sad opet izgledaju kao tim basketaša sa dvojicom bekova koji će uzeti svaki mogući šut. Tu glupost igraju već godinama i godinama im ne prolazi (osim kada Lillard poludi pa pogađa nemoguće).
Milina je zato gledati timove poput Miami-a, Phoenix-a, Utah-a kako igraju timsku košarku, i nije ni slučajno što su uspješne ekipe...
Protiv Clippersa kući su izgledali kao ekipa, sad opet izgledaju kao tim basketaša sa dvojicom bekova koji će uzeti svaki mogući šut. Tu glupost igraju već godinama i godinama im ne prolazi (osim kada Lillard poludi pa pogađa nemoguće).
Milina je zato gledati timove poput Miami-a, Phoenix-a, Utah-a kako igraju timsku košarku, i nije ni slučajno što su uspješne ekipe...
Prvo poluvrijeme koje sam pogledao ove sezone.Swanfilter je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:29Sto sam sinoc gledao, on samo trci gore-dole, pravi 3-5 blokova po napadu, dok je neko kretenski ne sutne ...
Tačno bi mu dao sadake. Klasični potrčko i druge definicije nema.
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
Klasican "timski" igrac koji ne gleda na sebe. Postavlja blokove, otvara suteve, ne otvara se iz bloka 80% vremena nego pusta indijance da se ispucavaju i onda zavrsi sa 4 suta za nochurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 13:29Prvo poluvrijeme koje sam pogledao ove sezone.Swanfilter je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:29Sto sam sinoc gledao, on samo trci gore-dole, pravi 3-5 blokova po napadu, dok je neko kretenski ne sutne ...
Tačno bi mu dao sadake. Klasični potrčko i druge definicije nema.

Vodonoša
Kakva zvijer i palci
Kakva zvijer i palci
ono sto je kamenjas za derby on je portland. trosi ogromnu energiju penjuci se u pick i radeci blokove, nekada i vise puta u jednom napadu...a koliko puta dobije loptu vidi se iz prilozene statistike. ne moze ni dobiti kad nema protoka lopte jer se uglavnom forsira Iso ball
zbog takve uloge dodje i umor pa ne moze zakucati kad bi trebao.
portland je sranje od ekipe. ...nevjerovatno koliko pojedinci brinu o svojoj statistici. CJ bi se slagirao da ne uzme 20 suteva pa makar imao 0/15 prethodno. ove godine bas forsira nastup na all staru i to se vidi.
zbog takve uloge dodje i umor pa ne moze zakucati kad bi trebao.
portland je sranje od ekipe. ...nevjerovatno koliko pojedinci brinu o svojoj statistici. CJ bi se slagirao da ne uzme 20 suteva pa makar imao 0/15 prethodno. ove godine bas forsira nastup na all staru i to se vidi.
Mozda i bi da im nije guzni haver. #melostay
- Felixians4
- Kontakt:
to bi mogao kao što je smart nakon potpisa unosnog contracta.90minut je napisao/la: ↑03 nov 2021, 16:03https://sportklub.rs/kosarka/nba/saigra ... aju-loptu/
ovako i juka treba
al ne mogu se all star klase mijenjati,oni su igrači kakvi jesu, mogu dodavati neke elemente,iz godine u godinu bolje il lošije šutirati,završavati,braniti, no neće netko od 2 asistencije imati ih 6 s boljim ratiom u odnosu na turnovere i da će netko odjednom donositi najbolje odluke.
nurkiću u radničkom dijelu,hustleu,energiji nitko ne smeta i tu se mora trsiti svaku večer.
Za to treba imati petlju, da ne kažem šta drugo.90minut je napisao/la: ↑03 nov 2021, 16:03https://sportklub.rs/kosarka/nba/saigra ... aju-loptu/
ovako i juka treba
jason quick (koji pokriva portland), misli da portland nece ponuditi novi ugovor covingtonu, a da je novi ugovor za nurkica pod znakom pitanja
takodjer kaze da novi trener (roy rodgers) svaki dan radi s nurkicem, ali da tek trebamo vidjeti rezultate tog rada
takodjer kaze da novi trener (roy rodgers) svaki dan radi s nurkicem, ali da tek trebamo vidjeti rezultate tog rada
Ja sad krenuo to napisati, koliko je sebi unistio reputaciju da u Portlandu nisu sugurni i žele li ga više. Brojke brojke i brojke, sve ostalo sto se ne vidi donosi manje para.Chinaglia je napisao/la: ↑03 nov 2021, 19:40jason quick (koji pokriva portland), misli da portland nece ponuditi novi ugovor covingtonu, a da je novi ugovor za nurkica pod znakom pitanja
Skuplja skokove zbog ugovora. Prije on gradi a drugi hvataju loptu, sad mora svaka biti njegova, biti će među pet skakača u liginerkolfc je napisao/la: ↑03 nov 2021, 20:22Ja sad krenuo to napisati, koliko je sebi unistio reputaciju da u Portlandu nisu sugurni i žele li ga više. Brojke brojke i brojke, sve ostalo sto se ne vidi donosi manje para.Chinaglia je napisao/la: ↑03 nov 2021, 19:40jason quick (koji pokriva portland), misli da portland nece ponuditi novi ugovor covingtonu, a da je novi ugovor za nurkica pod znakom pitanja

Ma sve i to, ali mora imati bar 10 suteva po meču u prosjeku, sve ostalo je njesra. Kad vidim sta Jonas radi u Pelikanima, a mislio sam da je Nurk bolji 
Šta njega boli qrac hoće li ga Portland ili ne, ima mnogo klubova u ligi koji čemu ponuditi veliki ugovor.
I za njega je bolje da ide na FA jer ovaj Portland će se raspasti ubrzo.
I za njega je bolje da ide na FA jer ovaj Portland će se raspasti ubrzo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.