Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Slovenska granica predjena s nasom Bh Covid putovnicom, svugdje po TC skenirana nigdje nikakvih problema. Vakcina Pfizer. Lose si obavijesten Adminu, standard.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Je li iko od vas dva puta ili vise bio zarazen koronom??
ako jeste, je li lakse bilo prebolit drugi put?
ako jeste, je li lakse bilo prebolit drugi put?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
moci ces svaku u DZ sigurno, šta ti smeta ako nekom bude omogućeno da primi na drugom mjestu? I taj što ga ti znaš, vjerovatno je mogao otići u DZ, ali eto nije nego je sebi odabrao apoteku ili TC. Širina izbora je uvijek bila pozitivna stvar.JohnCleese je napisao/la: ↑13 dec 2021, 19:53Normalno da sam sve tri doze primio u DZ
Znam ljude koji su primili prvu dozu u dvorani, drugu u tc-u, trecu u apoteci zato to i spominjem, a onda dajem sebi za pravo da tipujem narednu primamljivu destinaciju za dalje doze.
Hiperbolisano je u smislu da sam spominjao kabine i svlačionice pomenutih objekata.
Za mene, ali i za mnoge druge porazno i jadno je aplicirati vakcine po trznim i inim centrima..
Pogotovo kad znamo da se to ne radi zbog izbjegavanja ogromnih gužvi usljed masovne vakcinacije( kojih odvec nema).
kakva slovenija, kome je ikad to bila zanimljiva destinacija.feniksptica je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:37Slovenska granica predjena s nasom Bh Covid putovnicom, svugdje po TC skenirana nigdje nikakvih problema. Vakcina Pfizer. Lose si obavijesten Adminu, standard.
Al super ako svuda prolazi, idealno. Hvala na pomoći svima. Ima li iko da mu nije prošlo?
- feniksptica
- Kontakt:
Pa s obzirom da si općenito pitao za EU A ne za zanimljivu destinaciju nigdje veze ti je ovo. A glede turizma medju ljepšim za posjetiti..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Hahaha al baš.brig je napisao/la: ↑13 dec 2021, 10:48Cjepljen si. Ne sekiraj seMarsal je napisao/la: ↑13 dec 2021, 10:33Izgubio sam čula mirisa i okusajest i ružno majko moja, jbm im mater kinesku raspalu
![]()
Što je najgore pozitivan sam sjedio sa dostaaa ljudi, valjda nisam kome prenio u pm. Najgore mi je za roditelje i za ovog jednog radnog kolegu, njega bi korona momački sjebala koliko je slabašan.![]()
- Marsal
- Kontakt:
I ja isto sporo iskašljavam i sve je osjećam u prsima pogotovo u lijevoj strani tamo prema srcu, tačno me pritišće.xavi26 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 19:34ja sam frisko prebolovao, sesti i sedmi su mi bili najgori, ali hvala Bogu, opet sve podnosljivo, ali tu sluz taako sporo iskasljavam, tek ujutro pomalo, a osjecam da je imam prilicno puno za izbaciti. I da, citavu prvu sedmicu sam radio ne znajuci da sam zarazen i na poslu nikome nista.
Ujutru što iskašljem to i jest, a preko dana ništa osim što se taj pritisak pojačava, džaba svi sirupi...
Meni se kolega javlja i on bolestan isto od četvrtka ko i ja, znači da smo obojica pokupili od istog čovjeka vjerovatno, sad mislim da znam i od koga.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
To trojka bila , a ? Malo se vozića igraloMarsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:35I ja isto sporo iskašljavam i sve je osjećam u prsima pogotovo u lijevoj strani tamo prema srcu, tačno me pritišće.xavi26 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 19:34ja sam frisko prebolovao, sesti i sedmi su mi bili najgori, ali hvala Bogu, opet sve podnosljivo, ali tu sluz taako sporo iskasljavam, tek ujutro pomalo, a osjecam da je imam prilicno puno za izbaciti. I da, citavu prvu sedmicu sam radio ne znajuci da sam zarazen i na poslu nikome nista.
Ujutru što iskašljem to i jest, a preko dana ništa osim što se taj pritisak pojačava, džaba svi sirupi...
Meni se kolega javlja i on bolestan isto od četvrtka ko i ja, znači da smo obojica pokupili od istog čovjeka vjerovatno, sad mislim da znam i od koga.

Ma sam opušteno tebra , forsiraj ali baš forsiraj tečnosti što više , čaj, limunada voda , zamisli da je piva i to je to

Samo budi optimista .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- Marsal
- Kontakt:
Jeste li se vi bocnuli?

Ako niste, zašto niste?
Mislim volio bih napokon da mi neko lijepo objasni zašto se ne želi vakcinisat jer na poslu od nas 25 jedini sam ja primio i ono postao sam predmet šprdnje od ljudi sa 4. razreda osnovne škole

Ma on bio bolešljiv, a mi se zajedno jeb.. vozili sa njimbombaysaphire je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:42To trojka bila , a ? Malo se vozića igralo![]()
![]()
![]()
Ma sam opušteno tebra , forsiraj ali baš forsiraj tečnosti što više , čaj, limunada voda , zamisli da je piva i to je to![]()
Samo budi optimista .

Dobro sam sad hvala Bogu i nauci, samo da iskašljem ovo sve i da me popusti ovo u prsima

-
- Kontakt:
Bilo je yebeno ako si mašinovođa bioMarsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:46Jeste li se vi bocnuli?![]()
Ako niste, zašto niste?
Mislim volio bih napokon da mi neko lijepo objasni zašto se ne želi vakcinisat jer na poslu od nas 25 jedini sam ja primio i ono postao sam predmet šprdnje od ljudi sa 4. razreda osnovne školeoni nisu u stanju izrazit se šta žele doručkovat kamoli zašto ne žele vakcinu pa bih volio čuti od vas dvojice što ste pismeni i školovani.
Ma on bio bolešljiv, a mi se zajedno jeb.. vozili sa njimbombaysaphire je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:42To trojka bila , a ? Malo se vozića igralo![]()
![]()
![]()
Ma sam opušteno tebra , forsiraj ali baš forsiraj tečnosti što više , čaj, limunada voda , zamisli da je piva i to je to![]()
Samo budi optimista .![]()
Dobro sam sad hvala Bogu i nauci, samo da iskašljem ovo sve i da me popusti ovo u prsima![]()

Ja nisam vakcinisan , jer mi je tako doktor "preporučio" .
Već sam pisao , taj doktor svake godine mi nanu vakciniše protiv gripe , omah je savjetovao roditelje da prime vakcinu , čitav život slušamo njegove savjete ...
Kad sam bio mali i slomio ruku , bile neke komplikacije pa sam trebao na operaciju ali mi je bila upitna funkcionalnost ruke , on je bio izričito protiv operacije i poslao me na fizikalne terapije svaki dan mjesec dana i sve je prošlo super

On je rekao da sačekam sa vakcinom , jedan od razloga je bio i što sam imao koronu prošle godine , da nisam po njegovom savjetu bi se vakcinisao .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Nisam jer sam prebolio. I to bez ikakvih komplikacija kao i većina ljudi koje znam. Imam prijatelje koji su se cijepili i nisu bili prebolili. Poštivam svačiju odluku nek se cijepi ko zeli. Smatram da bi se starije osobe trebale cijepiti. Isto tako da je ludost ovo sto rade sad s mlađim tj djecom. Eto. Jel dovoljno?Marsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:46Jeste li se vi bocnuli?![]()
Ako niste, zašto niste?
Mislim volio bih napokon da mi neko lijepo objasni zašto se ne želi vakcinisat jer na poslu od nas 25 jedini sam ja primio i ono postao sam predmet šprdnje od ljudi sa 4. razreda osnovne školeoni nisu u stanju izrazit se šta žele doručkovat kamoli zašto ne žele vakcinu pa bih volio čuti od vas dvojice što ste pismeni i školovani.
![]()
![]()
Samo budi optimista .![]()
Dobro sam sad hvala Bogu i nauci, samo da iskašljem ovo sve i da me popusti ovo u prsima![]()
- Marsal
- Kontakt:
Meni dovoljno.brig je napisao/la: ↑14 dec 2021, 11:03
Nisam jer sam prebolio. I to bez ikakvih komplikacija kao i većina ljudi koje znam. Imam prijatelje koji su se cijepili i nisu bili prebolili. Poštivam svačiju odluku nek se cijepi ko zeli. Smatram da bi se starije osobe trebale cijepiti. Isto tako da je ludost ovo sto rade sad s mlađim tj djecom. Eto. Jel dovoljno?
Ali zaštita nakon prebolovanog Covida vrijedi nekih 6 mjeseci, zar ne? Mislim da treba primiti vakcinu jer čak i kad budemo pozitivni mislim da su time manje šanse da virus prenesemo na druge ili ako ga već prenesemo, prenijet ćemo ga u manjim količinama.
I meni nije bilo lako primit vakcinu zato sam se i odlučio za Sinopharm jer je baziran na staroj i provjerenoj tehnologiji.
Ovo sa djecom jeste ludost, lično nikom mlađem od 25 ako nema hroničnih bolesti ne bih dozvolio da primi vakcinu.
Ali isto tako jedini način da ovo sranje iskorijenimo jest boca. Ne znam, nisam pametan. Ne vidim kraj svemu ovome.
A što ti ne bi nikom mlađem dozvolio vakcinu? Hajd "savjetovao"... al dozvolio, to je pojaka riječ.Marsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 11:12Meni dovoljno.brig je napisao/la: ↑14 dec 2021, 11:03
Nisam jer sam prebolio. I to bez ikakvih komplikacija kao i većina ljudi koje znam. Imam prijatelje koji su se cijepili i nisu bili prebolili. Poštivam svačiju odluku nek se cijepi ko zeli. Smatram da bi se starije osobe trebale cijepiti. Isto tako da je ludost ovo sto rade sad s mlađim tj djecom. Eto. Jel dovoljno?
Ali zaštita nakon prebolovanog Covida vrijedi nekih 6 mjeseci, zar ne? Mislim da treba primiti vakcinu jer čak i kad budemo pozitivni mislim da su time manje šanse da virus prenesemo na druge ili ako ga već prenesemo, prenijet ćemo ga u manjim količinama.
I meni nije bilo lako primit vakcinu zato sam se i odlučio za Sinopharm jer je baziran na staroj i provjerenoj tehnologiji.
Ovo sa djecom jeste ludost, lično nikom mlađem od 25 ako nema hroničnih bolesti ne bih dozvolio da primi vakcinu.
Ali isto tako jedini način da ovo sranje iskorijenimo jest boca. Ne znam, nisam pametan. Ne vidim kraj svemu ovome.
Imaš neko saznanje i nešto ili onako ti procjenio, pa bi dozvoljavao i zabranjivao na osnovu nekog ličnog osjećaja koji veze ni sa čim nema?
U decembru umro u Sarajevu dečko od 14 godina od korone. Bil njemu dozvolio da se vakciniše ili je i za njega zabrana?
Odakle to da traje 6 mj? U Hrvatsku kad ulazis preboljenje/potvrda vrijedi godinu dana. S tim da je pomjerano pomalo i povećavan taj period tako da ti tu nitko nista ne garantira. Bolje je pitanje koliko tebi vrijedi vakcina jer eo u godinu dana se doslo do treće doze (i ko zna do koje ce jos) dok ja s jednim preboljenjem i sad bez problema. Zar to ne govori suprotno od tvojih tvrdnji?Marsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 11:12Meni dovoljno.brig je napisao/la: ↑14 dec 2021, 11:03
A to da kao cjepljen manje prenosis!? Mozda a mozda ne. Sta znaci manje prenosit ako preneses nekome kome je i malo dovoljno da mu napravi ogromne komplikacije a ti kao cijepljen imas potvrdu i ulazis di hoces i kreces se kako oces.
Dalje ne bih ulazio u rasprave. Zivio i sretno s oporavkom

Al moras uzet u obzir da je moguce i da nisi dva puta prebolio tj imao nego da si na jednom od testiranja bio lazno pozitivan
Prvi put sam imao sto posto, i pcr i poslije seroloski sa antitijelima, bolovao sam danima i kasljao mjesec. Imalo nas je 20tak tad covid u isto vrijeme

Drugi put je drug bio bolestan, mene malo grlo samo zaboljelo i zbog njegovog stanja sam 10-15 dana poslije uradio seroloski i imao vise antitijela nego godinu dana ranije nakon covida

-
- Kontakt:
Ajde, napokon da me neko na fin i kulturan način pita zašto nisam.Marsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:46
Jeste li se vi bocnuli?![]()
Ako niste, zašto niste?
Hajmo polahko i redom.
Prebolovao sam Covid ako se dobro sjećam krajem Marta. Hvala Bogu, nije bilo nikakvih problema, bez kašlja, bolova, temperature, gubitka mirisa i okusa. Dakle iskreno, apsolutna ništa. Pored mene supruga, mala beba, sve vrijeme bez izolacije ikakve od njih i hvala Bogu nikome ništa. Sa dedom (88 godina, tada nije bio vakcinisan) sam svaki dan bio zajedno kao i sa roditeljima(isto tada nisu bili vakcinisani) i nikome ništa se nije desilo. Inaće sam "picajizla" što se tiće vitamina pa tako i prije nego što se za COvid znala unosio sam po 1000 jedinica Vitamina C, D Zinka, B12, Magnezija i naravno na prepuruku očevog prijatelja, doktora iz Amerike koji nam je javio odmah po početku saznanja o Covidu da supruga i ja sa svojih 28 godina pocnemo koristiti Aspirin jer su tada imali saznanja da Covid utiče na grušanje krvi( otac i majka piju po jednu tabletu Aspirina svaki dan u zadnjih 15 godina).
Da se vratim na period kada sam dobio Covid. Dakle desila se specifična stvar jer sam dobrovoljni davaoc krvi, i dva dana prije nego što sam saznao da sam pozitivan, dao sam krv. Prvi put u životu mi je bio čudan osjećaj nakon davanja krvi i cigare koju sam ispušio 1 sat nakon davanja. Prvi put me malo da tako kažem bacilo. Nisam znao što naravno. Kasnije će mi i doktorica reći da mi je i to davanje krvi dosta pomoglo što nisam osjetio Koronu.
Kolega pored mene u kancelariji dolazi na posao i govori nešto nije dobar, ima temp. bla, bla... Skim je bio u kontaktu i tako te stvari, i naravno svakodnevno smo u kontaktu bili. I pošalju nas 10ak iz firme na testiranje gdje sam jedino ja pozitivan. Tu povećavam doze min 3x za svakog od vitamina i čekam šta će se desiti. Do 7 dana apsulutno ništa i jedino sam ja pozitivan bio, kolega koji je imao temp 39 je bio negativan. 8 dan njih još 3-4 postaje pozitivno. Bilo je dosta simptomatičnih ljudi sa i blagim upalama pluća. 7 dan dobijam od doktorice "zahtjev" da se ponovo testiram, jer je možda bio pogrešan test, ja to radim i gle čuda opet pozitivan. Prolaze dani, ja naravno pijem vitamine, čajeve i dodao sam još bio i da se naparim na "trinu" jednom pred spavanja, sve na preporuku doktora prijatelja. Zašto, nisam doktor pa ne mogu pametovati.
12 dan me zovu iz ambulante pitaju kako sam, ima li ko od bližih simptome, bla bla(naravno niko ništa) i traže da se opet testiram da bih se mogao vratiti na posao ali i dalje misle da je pogrešan test (zašto ne znam), odem testiram se i 12 dan opet pozitivan.

Nejse, mislim da je bio 15 dan kada sam se i 4 put testirao i tada sam bio negativan. I naravno nastavim unositi vitamine kao i prije Covida sa aspirinom.
15ak dana nakon toga ufati me gripa koju nikad u zivotu nisam imao takvu(blaga temp ali me groznica rastura) i drži ta gripa nekih 7-8 dana. 2 puta se testiram i negativan stalno. Kašalj dosta jak, upale pluća nigdje, ali osjećaj kao kada mi pušači izbacamo "cigare" iz pluća.
Odem provjerim antitijela pocetkom Maja, brojke tih antitijela ne mogu se sjetite kolike ali užaasno velik broj.
Na koncu kada sam mislio da se vakcinisem, negdje pocetkom Novembra, odem da se prebrojim sa antitijelima opet (

Dakle, to je razlog sto ne želim da se vakcinišem. Može se shvatiti na ovaj ili onaj način ali TRENUTNO ne želim da se vakcinišem, jer smatram da u trenutnom omjeru nemam potrebe za tim. Možemo pričati da li sam sebičan sa tim, ovakav, onakav ali u ovom trenutku ne osjećam potrebu da se vakcinišem (što ne znači da nekada i neću). I da, ne bojim se boca

EDIT: Što se tiče te priće da ne žele vakcinaciju samo oni sa 4 razreda osnovne, prebanalna je priča i tako glupa da samim tim samo se udaljvaju osobe koje se i dvoume. Ja imam recimo baš suprotan stav o tome. Ljudi za koje vidim i mislim da im mozak u redovnom životu i nije jača strana, da ne budem grub pa tako kaže, oni slušaju sve bez pogovora. Šta ko zucne o COVID-u ovaj odmah prisvaja i radi po uputstvima. Ne generalizujem, dakle čisto moje mišljenje.
- Marsal
- Kontakt:
@OsmaDolazi
Hvala na iscrpnom odgovoru, da sam u situaciji kao i ti ni ja iskreno ne bih žurio. Što je najsmješnije vakcinisao sam se više zbog roditelja koji su malo stariji (otac 75, mati 65) i bio je jedan period u komšiluku od korone padaju ko muhe, sve mlađi od njih i jednostavno bilo me je strah zbog njih i jedva sam čekao iskreno da je primim jer koliko sam upratio vakcinisani i dalje mogu prenijeti virus ali kao znatno manje količine nego da su vakcinisani
Ja jednostavno vjerujem da korona postoji, sestra mi radi u bolnici i znam iz njenog iskustva kako bi vakcina pojedinim pacijentima spasila život...
Što se tiče ovog zadnjeg dijela oko škole ja radim sa ljudima koji zaista imaju samo osnovno obrazovanje, to su mahom ljufi sa sela koji su se dočepali mobitela i koji misle da će svi vakcinisani umrijeti i slično, zaista njih par čak vjeruje u gluposti sa jbnim Bill Gatesom, a samo šalju neke antivax članke i šeraju neke klipove gdje ljudima izrasto rep od vakcine i stalno spominju neku sedmeročlanu porodicu iz Poljske koja je umrla dan nakon vakcinisanja iako na google nema teorije da tu vijest pronađeš.
Mada mislim da će doći vrijeme da ćemo jednostavno svi morati da je primimo.
Hvala na iscrpnom odgovoru, da sam u situaciji kao i ti ni ja iskreno ne bih žurio. Što je najsmješnije vakcinisao sam se više zbog roditelja koji su malo stariji (otac 75, mati 65) i bio je jedan period u komšiluku od korone padaju ko muhe, sve mlađi od njih i jednostavno bilo me je strah zbog njih i jedva sam čekao iskreno da je primim jer koliko sam upratio vakcinisani i dalje mogu prenijeti virus ali kao znatno manje količine nego da su vakcinisani
Ja jednostavno vjerujem da korona postoji, sestra mi radi u bolnici i znam iz njenog iskustva kako bi vakcina pojedinim pacijentima spasila život...
Što se tiče ovog zadnjeg dijela oko škole ja radim sa ljudima koji zaista imaju samo osnovno obrazovanje, to su mahom ljufi sa sela koji su se dočepali mobitela i koji misle da će svi vakcinisani umrijeti i slično, zaista njih par čak vjeruje u gluposti sa jbnim Bill Gatesom, a samo šalju neke antivax članke i šeraju neke klipove gdje ljudima izrasto rep od vakcine i stalno spominju neku sedmeročlanu porodicu iz Poljske koja je umrla dan nakon vakcinisanja iako na google nema teorije da tu vijest pronađeš.
Mada mislim da će doći vrijeme da ćemo jednostavno svi morati da je primimo.
-
- Kontakt:
Ali ti je veselo ondaMarsal je napisao/la: ↑14 dec 2021, 12:54

Alal ti ćufte.
To svakako. Bukvalno morati. Ali jednostavno ne žuri mi se nakon svega ovoga i toliko oprečnih informacija za i protiv.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.