Sto je Kodru papiri ne odrzavaju?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:40Mnogo je lakše naći angažman sa EU papirima. Da se razumijemo, ne opravdavam užasno stanje u domaćoj ligi ali Prcić je recimo jedan od igrača kojem su papiri i održali karijeru u ligama 5.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Pa Kodro je baš dobar primjer šta ti papiri znače u životu. Dobio je Bilbao samo zbog papira, nikakvog drugog kvaliteta za taj nivo nije imao. I tu se vrtio pune dvije godine.
Ja sam od Gojaka i Todorovica najvise ocekivao od ovih nasih mladih igraca, a gle cuda, oba su iz nase lige tako da nas ne mozete optuziti da samo pljujemo nasu ligu. 
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dobro si me podsjetio, Kodro je savršen primjer ovoga.Tristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:56Sto je Kodru papiri ne odrzavaju?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:40Mnogo je lakše naći angažman sa EU papirima. Da se razumijemo, ne opravdavam užasno stanje u domaćoj ligi ali Prcić je recimo jedan od igrača kojem su papiri i održali karijeru u ligama 5.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa sto jos ne igra u dobroj ligi? Mesanovic BiH papire, Kodro EU papire. Isti nivo. Mogu ti papiri olaksati zivot, ali jarane ako nemas kvalitet ili nesto onda te nema.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:02Dobro si me podsjetio, Kodro je savršen primjer ovoga.Tristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:56Sto je Kodru papiri ne odrzavaju?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:40Mnogo je lakše naći angažman sa EU papirima. Da se razumijemo, ne opravdavam užasno stanje u domaćoj ligi ali Prcić je recimo jedan od igrača kojem su papiri i održali karijeru u ligama 5.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 13 dec 2021, 23:05, ukupno mijenjano 2 puta.
- ASD
- Kontakt:
Kodro je vjerovatno jedan od igrača koji je najviše profitirao od papira i mjesta rođenja ikad.
Za sad mi Kovacevic djeluje kao potencijal mada da trebamo cekati sta ce se dešavati tokom vremena. Ja se samo nadam da nece njemu povreda sprecit napredak. Ja kako znam imaju dosta naši igraci problema sa povredom, jer nisu fizicki 100% spremni. Vasilj je ogroman napredak napravio u svoju karieru kada zamislim da je neki dan branio za drugu ekipu iz Nürnberga u 4 ligi, a sad se bori za Plasman u Bundesligi.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:50Ma da budem pošten, siguran sam da si ga više gledao od mene. Upratio sam da su prvi na tabeli i da ga povremeno hvale, mada u ono malo minuta što sam ga gledao, on meni djeluje kao klasični linijaš. Možda i griješim, ali mi Kovačević ima puno veći potencijal i puno je moderniji.
Navedoh ovo s potencijalom jer mi se čini da, ako može braniti u solidnoj ekipi druge Bundeslige, onda se može i u narednim godinama vrtiti po sličnom ili nešto većem nivou, a to svakako nije loše.
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 13 dec 2021, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
O vanserijskom potencijalu tog Hadžiahmetovića se govori već godinama a za 3 mjeseca puni 25 godina i još nije maknuo dalje od Konyaspora. Gdje su to papiri ako je toliko jednostavno? Dansko državljanstvo a 6 godina igra u mrtvoj turskoj ligi.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kodro je već bio u Mainzu, Bilbaou i Valladolidu, ne možeš flopat u svim ovim klubovima i očekivati da upadneš u neki liga 5 klub.Tristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:04Pa sto jos ne igra u dobroj ligi? Mesanovic BiH papire, Kodro EU papire. Isti nivo. Mogu ti papire olaksati zivot, ali jarane ako nemas kvalitet ili nesto onda te nema.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:02Dobro si me podsjetio, Kodro je savršen primjer ovoga.
Uostalom, neka nastavi gaziti Mađarsku ligu možda se i domogne nekog fenjeraša u BL, nije nemoguće.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Na koji način je Izzy dodao klubove u CV?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:08Kodro je već bio u Mainzu, Bilbaou i Valladolidu, ne možeš flopat u svim ovim klubovima i očekivati da upadneš u neki liga 5 klub.Tristan10 je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:04Pa sto jos ne igra u dobroj ligi? Mesanovic BiH papire, Kodro EU papire. Isti nivo. Mogu ti papire olaksati zivot, ali jarane ako nemas kvalitet ili nesto onda te nema.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:02
Dobro si me podsjetio, Kodro je savršen primjer ovoga.
Uostalom, neka nastavi gaziti Mađarsku ligu možda se i domogne nekog fenjeraša u BL, nije nemoguće.
Mada da, mada neHarise je napisao/la: ↑13 dec 2021, 23:04Za sad mi Kovacevic djeluje kao potencijal mada da trebamo cekati sta ce se dešavati tokom vremena. Ja se samo nadam da nece njemu povreda sprecit napredak. Ja kako znam imaju dosta naši igraci problema sa povredom, jer nisu fizicki 100% spremni. Vasilj je ogroman napredak napravio u svoju karieru kada zamislim da je neki dan branio za drugu ekipu iz Nürnberga u 4 ligi, a sad se bori za Plasman u Bundesligi.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑13 dec 2021, 22:50Ma da budem pošten, siguran sam da si ga više gledao od mene. Upratio sam da su prvi na tabeli i da ga povremeno hvale, mada u ono malo minuta što sam ga gledao, on meni djeluje kao klasični linijaš. Možda i griješim, ali mi Kovačević ima puno veći potencijal i puno je moderniji.
Navedoh ovo s potencijalom jer mi se čini da, ako može braniti u solidnoj ekipi druge Bundeslige, onda se može i u narednim godinama vrtiti po sličnom ili nešto većem nivou, a to svakako nije loše.
Da ne pricam kako si i za njega lupao jer se pravis pametan ali si nepismen (da ti prevedem "ne pismen").
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Pa objektivno Poljska liga je smijesna lige. Ne mozes porediti 2. Bundesligu i Poljsku ligu, kad u 2. Bundesligi sve ide brze. Kvalitet dosta veci.
Bilo bi super u svakom slucaju da Vasilj i Kovacevic zavrse u Bundesligi, imati dva golmana tamo bi bila velika stvar.
Smijesna za one koji traze bilo sta da popljuju igraca iz PLBiH... Zato se nadam da ce Valdan braniti za Orlove ! Nama nek brani Sehic, s toplim bracom Piricem, da im se ne kvari kemija.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Izet Hajrovic je imao dosta dobro tehniku i udarac. Njegova mana je sto je glupa licnost. Nesto slicno ko Said Huseijnovic. Ko da su braca. Ali covjek nas odveo na World Cup. Onakav pobjednicki mentalitet se rijetko vidi kod nasih igraca. Sve neke picke.
Pa i ovi su iz PLBiH, a tebi to smeta da jedan Vladan igra za BiH. OK....
Ljetos kad smo igrali protiv Danske nije imao dansko drzavljanstvo. Jer kad su se njegovi vratili 2005. odlucili su se za BiH pasos, i valjda je tesko dobiti, barem sam ja tako procitao. Sigurno je prednost imati EU pasos, ali nije presudno. Puno igraca iz Turske i drugih liga prelaze u bolje iako nemaju EU pasos. Dok se uslovi u ligi ne poboljsaju, dok se vise ne investira, dok se kvalitet rada drasticno ne poboljsa onda tesko mozemo vise ocekivati. Sad sto neko misli da smo mrzitelji igraca iz domace lige je smijesno, kad je ja npr sam i pratim, ali mi ipak pricamo o reprezentativnom nivou.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 14 dec 2021, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Mislim da ni uslovi nisu toliki problem, koliko mentalitet samih igrača.Tristan10 je napisao/la: ↑14 dec 2021, 00:24Ljetos kad smo igrali protiv Danske nije imao dansko drzavljanstvo. Jer kad su se njegovi vratili 2005. odlucili su se za BiH pasos, i valjda je tesko dobiti, barem sam ja tako procitao. Sigurno je prednost imati EU pasos, ali nije presudno. Puno igraca iz Turske i drugih liga prelaze u bolje iako nemaju EU pasos. Dok se uslovi u ligi ne poboljsaju, dok se vise ne investira, dok se kvalitet rada drasticno ne poboljsa onda tesko mozemo vise ocekivati. Sad sto neko misli da smo mrzitelji igraca iz domace lige je smijesno, kad je ja npr sam i pratim, ali mi ipak pricamo o reprezentaticnom nivou.
Džeko je sigurno došao iz loših uslova. Puno lošijih nego što djeca imaju danas pa je napravio veliku karijeru.
To nema veze ni sa školom, ni sa uslovima, ni sa drugim faktorima, već isključivo ključni razlog za tako nešto je volja za uspjehom.
U pravu si, nema. To sam pročitao na ovom portalu da ima ali izgleda da nije tačno. Možda je bolji primjer Deni Milošević. Svakako, nije bitno. Srbija je na 11. mjestu po ukupnoj minutaži igrača u ligama 5. Kvalitet je kvalitet, igrači iz PLBiH to nemaju pa se traže izgovori.Tristan10 je napisao/la: ↑14 dec 2021, 00:24Ljetos kad smo igrali protiv Danske nije imao dansko drzavljanstvo. Jer kad su se njegovi vratili 2005. odlucili su se za BiH pasos, i valjda je tesko dobiti, barem sam ja tako procitao. Sigurno je prednost imati EU pasos, ali nije presudno. Puno igraca iz Turske i drugih liga prelaze u bolje iako nemaju EU pasos. Dok se uslovi u ligi ne poboljsaju, dok se vise ne investira, dok se kvalitet rada drasticno ne poboljsa onda tesko mozemo vise ocekivati. Sad sto neko misli da smo mrzitelji igraca iz domace lige je smijesno, kad je ja npr sam i pratim, ali mi ipak pricamo o reprezentativnom nivou.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 14 dec 2021, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.
Elvir Rahimic, covjek igrao u domacoj ligi bez ikakvih uslova, na kraju osvojio Uefa Kup. Mi se sad hvalimo sa igracima iz Konyaspor ili Standard Liege, i to kao uspjesan primjer. A ne jos ovi koji se vrte po Hrvatskoj i Sloveniji.ASD je napisao/la: ↑14 dec 2021, 00:28Mislim da ni uslovi nisu toliki problem, koliko mentalitet samih igrača.Tristan10 je napisao/la: ↑14 dec 2021, 00:24Ljetos kad smo igrali protiv Danske nije imao dansko drzavljanstvo. Jer kad su se njegovi vratili 2005. odlucili su se za BiH pasos, i valjda je tesko dobiti, barem sam ja tako procitao. Sigurno je prednost imati EU pasos, ali nije presudno. Puno igraca iz Turske i drugih liga prelaze u bolje iako nemaju EU pasos. Dok se uslovi u ligi ne poboljsaju, dok se vise ne investira, dok se kvalitet rada drasticno ne poboljsa onda tesko mozemo vise ocekivati. Sad sto neko misli da smo mrzitelji igraca iz domace lige je smijesno, kad je ja npr sam i pratim, ali mi ipak pricamo o reprezentaticnom nivou.
Džeko je sigurno došao iz loših uslova. Puno lošijih nego što djeca imaju danas pa je napravio veliku karijeru.
To nema veze ni sa školom, ni sa uslovima, ni sa drugim faktorima, već isključivo ključni razlog za tako nešto je volja za uspjehom.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Godfather, HariTz, kakarut, LeCoq, RobijaNicaze1945 i 47 gostiju.