AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

edoox
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la edoox » 15 dec 2021, 08:44

OldFashioned je napisao/la:
15 dec 2021, 02:15
edoox je napisao/la:
14 dec 2021, 23:54
Nadam se da će Conti dobiti priliku što prije. Ubijedjen sam da bi je momak iskoristio. Ali to je domen naučne fantastike pored ovog lažnog romaniste.
**** ga patak što ga PSG ne kupi. Pored njega je ne mogu ljudski kritikovati bradatu spodobu.

Rade nama dodje ko terminator :) i kada je OUT, najbrže se vrati. Pored svih experimenata Piolija, nadam se će postaviti jednom Tonalija na 10ku.
Uskoro bi i Sale mogao lijevo, da Messi zaigrao po desnoj strani.
Tonali nema osnove jedne prave desetke + mnogo je spor u odlukama pri primanju lopte, nema taj šlif. Igra prejednostavno za tu poziciju.
Ne bih se slozio. Bas mislim da 10ka treba igrati na oko najjednostavnije. Znam da nije pravs desetka, ali ako cemo tako nije ni Diaz.
Mislim da bi Tonali to mogao odigrati jer ima vise pluse nego minus aza igranje te pozicije.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 dec 2021, 08:51

Felixians4 je napisao/la:
14 dec 2021, 23:13
Dalot posjeduje iskustvo,a Florenzi ne?
Za Florenzia je govorio u smislu iskustva.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2021, 10:51

Evo izgleda da će odgoditi afrički kup, neka i nas malo sreća pogleda. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 dec 2021, 11:08

Dalot je trenutno space shuttle za Florenzia i Kalulua.
OldFashioned je napisao/la:
15 dec 2021, 02:15
Tonali nema osnove jedne prave desetke + mnogo je spor u odlukama pri primanju lopte, nema taj šlif. Igra prejednostavno za tu poziciju.
Mozda nije desetka , ali da je spor u odlukama pri primanju lopte ? Mozda si zamijenio njega i Bakayoka. Tonali igra "prejednostavno" zbog pozicije na kojoj se nalazi. Eno Kessie i Bennacer nisu igrali "prejednostavno" i uslijedile su posljedice. Ako ko moze na poziciju 10ke to je Tonali.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 dec 2021, 11:42

rope11 je napisao/la:
15 dec 2021, 10:51
Evo izgleda da će odgoditi afrički kup, neka i nas malo sreća pogleda. :mrgreen:
European Club Association writes to CAF informing them that they have no intention to release African players for 2021 AFCON in Cameroon.

ECA have been lobbying for tourney postponement since early Nov.

CAF quickly move to deny reports, say AFCON will happen

:mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 dec 2021, 13:17

Pellegatti claims that on Monday afternoon he received a message from a reliable ****: “From Turin they tell me that Bremer will go to Milan and Pobega permanently to Turin”.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2021, 17:56

Po meni bi bila ogromna greška da se odreknu Pobege koji igra odlično i svake sezone sve više napreduje. Možda nije wc potencijal, ali bi nam idealno legao za rotaciju naredne sezone kad i Kessie ode.

Ako hoćeš stopera, onda ga plati, bez da uključuješ druge igrače u to.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 dec 2021, 18:07

Ne vidim ja sta je tu problem ako ćeš dobit stopera kojeg bi platio. Pobega definitivno po meni nije neki aman potencijal. Jedino ne znam kakav je taj Bremer nisam nešto gledao Torino da bi stekao kvalitetan dojam.
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2021, 18:25

Pa svakako ćeš ga platiti, nećeš ga džabe dobiti. Samo je razlika u tome hoće li Pobega ići u kontra smjeru ili ne.

A ja nisam za to da se tako lako dignu ruke od njega jer momak igra odlično i mislim da je itekako dovoljno dobar da se nađe u timu Milana, bar za rotacije. U najgorem slučaju, sigurno je bolji od jednog Bakayoka.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 dec 2021, 19:43

Naravno da je bolji al nije igrač za kojim bi trebalo žaliti ako se pametno odradi deal. Imaš mogućnost vratiti Adlija, dovesti besplatno Camaru. Ima tu opcija za vezni red, tako da ja ne vidim problem da se Pobega uključi u neki deal ako se radi o nekom igracu koji nam je sad potreban i ako vrijedi njegove kartice.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 dec 2021, 20:53

Složiti ćemo se da se ne slažemo. :mrgreen:

Po meni bi mogli požaliti ako ga se prelako odreknemo i ako će se već neko morati prodavati da se pojača budžet, što to onda ne bi bio Krunić? Ionako im je slična tržišna cijena, a Krunić za razliku od Pobege je dosegao svoj plafon i već ulazi u 29 godinu života.

Mada neovisno o igraču koji će zamjeniti Kessija, svejedno ti treba isti takav profil igrača za klupe. Znači, sad ćemo moći zaraditi petnaestak miliona na Pobegi, a onda opet narednog ljeta potrošiti te iste pare na Bakayoka kad mu istekne posudba (ili nekog drugog jer ti treba defanzivni vezni backup), što mi je niđe veze s obzirom da već imaš vlastitog igrača koji može odigrati tu ulogu, a ti ga se želiš odreći.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 dec 2021, 21:09

Bitno da smo se složili :)

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 16 dec 2021, 01:50

Sretan rođendan.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 dec 2021, 02:37

Realno Pobega je top prospect , ali isto tako klub nema puno para za zimski transfer period tako da ne znam sta da kazem. Volio bi da Pobega ostane a da se dovede Bremer koji je extra igrac a i Zima i Singo su isto extra igraci na koje bi Maldini trebao baciti pogled. Također bi se trebalo gledati da se vrati Bellanova u Milan. Odlican backup za Calabriu a djeluje jednako brz kao i Theo.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 16 dec 2021, 06:26

Mi za Calabriu imamo odlican backup ali sam Bog zna zasto Florenzi igra na njegovom mjestu. Sve probleme sa stoperom rijesis, samo pustis Kalulua da igra. Mali pokriva skoro sve pozicije u odbrani ali sjedi na klupi. Mixaj njega i Gabbiu na stoperu i to je to. Manje ce gresaka napraviti nego kapiten.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 dec 2021, 13:35

slika

Nadajmo se da će Davide uspjeti se potpuno oporaviti do utakmice sa Empoliem.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 dec 2021, 13:58

koraj je napisao/la:
16 dec 2021, 06:26
Mi za Calabriu imamo odlican backup ali sam Bog zna zasto Florenzi igra na njegovom mjestu. Sve probleme sa stoperom rijesis, samo pustis Kalulua da igra. Mali pokriva skoro sve pozicije u odbrani ali sjedi na klupi. Mixaj njega i Gabbiu na stoperu i to je to. Manje ce gresaka napraviti nego kapiten.
Odgovor je jednostavan , Pioli ne vjeruje previše mladim igračima. To sam i ranije pisao , i onda sam bio prozivan kako je to nigdje veze i kako ima puno mladih igrača u prvih 11 , ali je činjenica da je ekipa krcata mladim igracima i da na nekim pozicijama nemas drugog izbora.

Koliko je igrača pozvao Pioli iz primavere ? Znaci Allegri u Juvetu zove De Wintera, L. Pellegrinija i Soula , a Pioli u Milanu ne moze dati priliku Kerkezu i Robacku, makar da se nađu na klupi.

Glupost je bilo pustati Hauge-a. Mogao je lik igrati kao ofanzivni vezni, ali ne kad uradi sta dobro u onih 15 minuta sto mu das klupiraj ga narednih 5-6 utakmica da mu ubijes i ono malo samopouzdanja.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 16 dec 2021, 14:16

Sa isključivom mlađim se ne uzimaju trofeji odnosno bori za iste.
Hauge jednostavno nije za serie a. Bundesliga mu je taman po mjeri.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2021, 14:40

Igrači iz ekipe koja je skoro u zoni opstanka u Primaveri nemaju šta da traže u prvoj ekipi, osim da povremeno odrade koji trening i nađu se na klupi. Ne daje im šansu ne jer su mladi već što fali kvaliteta.

Od svih njih, eventualno da Kerkez i Traore urade nešto od svojih karijera, ali zasad su prezeleni za prvi tim sa svojih 17-18 godina. A još si našao porediti Pellegrinija s njima koji ima skoro 23 godine i već godinama igra u ligi. :mrgreen:

Hauge je bio odlična prodaja i plusvalenza, frajer je čak i u Frankfurtu klupiran. Samo ću reći da ima samo gol više od Daniel Maldinija uz daleko veću minutažu. :lolno:

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 dec 2021, 16:32

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.