Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Srednja medicinska Bjelave
Fantasticna vremena izlasci druzenja 2003/07.pa i poslije jos 2 godine s mladjom rajom iz medicinske..
Jeste se izlazilo i dernecilo..uuu kad se sjetim.
Tad je bilo dosta klosara na Bjelavama..uvijek neka frka..da su tad bili portali, bili bi na naslovnicama .
Izgubila se draz druzenja ko nekada, sad u 23h trolejbus na Drveniji pun ko sibica,90% mladje raje..to sve suti i na mobitel.
Onda dosta mladjih cura je pokriveno, nego prije desetak godina
Fantasticna vremena izlasci druzenja 2003/07.pa i poslije jos 2 godine s mladjom rajom iz medicinske..
Jeste se izlazilo i dernecilo..uuu kad se sjetim.
Tad je bilo dosta klosara na Bjelavama..uvijek neka frka..da su tad bili portali, bili bi na naslovnicama .
Izgubila se draz druzenja ko nekada, sad u 23h trolejbus na Drveniji pun ko sibica,90% mladje raje..to sve suti i na mobitel.
Onda dosta mladjih cura je pokriveno, nego prije desetak godina
- Marsal
- Kontakt:
Osnovnu nisam volio jer u tim godinama odrastati u mom naselju je bilo haos, znači ili si tigar ili si plijen. Danas kad se osvrnem na tu moju generaciju (90/91) nekoliko ih je čak umrlo (jedan prilikom krađe poginuo, jedan izboden, jednog struja shebala) a nabrojat ću ih barem 20 koji su i u zatvoru bili. Jedan je nedavno što je išao sa mnom u razred čak počinio ubistvo

Tih budala kad sam se kotariso sve je bilo lakše.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Zakljuca te neko 5 dana sedmicno po 6-7 sati da vecinom slusas nesto sto te ne interesuje i cekas veliki odmor da jedes i zapalis cigaru. Respekt kome je to dobro i ko se sjeca sa radoscu osim ako nije nostalgija. 
Svaka cast drustvu i stvarima van skole, bilo je 5 puta bolje nego u osnovnoj. Ali generalno skola je qrc, osim ako te ceka jos 10 puta gora stvar nakon zavrsetka skole.

Svaka cast drustvu i stvarima van skole, bilo je 5 puta bolje nego u osnovnoj. Ali generalno skola je qrc, osim ako te ceka jos 10 puta gora stvar nakon zavrsetka skole.
Ne sjecam se da se zvao Simpson, mislim da govoris o mjestu koje smo zvali Internet, drzao ga je Englez. Tocio se Budweiser (u to vrijeme standard je bila crna konzerva s ljiljanima - Lasko za bh trziste, toceno nije nigdje postojalo, cak i flasa rijetko), a tu je muziku pustao Josh Crooks, pionir ekektronske muzike u BiH, zacetnik svega sto je kasnije nastalo (trenutno na neki nacin iz toga je izrasla Dubioza). Kasnije se kafana prebacila u danasnju Pivnicu u kranjcevicevoj i jos neko vrijeme je drzao Englez a zadrzano je ime Internet, imao jedan dio koji se zvao Red Room (do danas peak optimizma da bi ovaj grad mogao biti perspektivan dio Evrope). ja ga i dalje tako zovem iako su davno preuzeli tamburasiMuameer je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:21Pozz adminadmin je napisao/la: ↑16 dec 2021, 09:50Igre na disketama sam poprilično preskočio, kao i DVD filmove. U moje vrijeme vladali su kaseta i VHS, onda ide rat pa par mutnih godina fakulteta i jedno jutro krenem ubaciti CD u laptop, kad ono nema otvora nikako, sve prešlo na streaming.
Al kad naručiš paket igara na kaseti iz Beosofta, pa onda mjesec dana svaki dan gledaš u sandučić... onda pet dana šteluješ glavu da to možeš igrati, al zato kad se učita i muzika krene, to je radost koju instant tik tok generacija neće nikad spoznati![]()
Posto si starija raja...ako si iz Sa
Da li znas/znate da je u Sarajevu 1995 na podrucju sadasnje ulice Musala kod Gimnazije Obala, bio mali Internet klub zvao se Simpson?
Imam sliku u toku dana cu se postaviti kad nadjem.
Drzali neki stranci iz Francuske i Italije bilo BESPLATNO.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Skola je objektivno teror, pogotovo u nasem obrazovnom sistemu. Studije su zadovoljstvo, uzivancija, ali tamo ti smeta korupcija, nepotizam, javasluk, prekoredno guranje, sustinski ono sto postoji u svim sferama zivota i u svakom poslu.VGS je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:48Zakljuca te neko 5 dana sedmicno po 6-7 sati da vecinom slusas nesto sto te ne interesuje i cekas veliki odmor da jedes i zapalis cigaru. Respekt kome je to dobro i ko se sjeca sa radoscu osim ako nije nostalgija.
Skole su u velikoj meri kod nas poligon za izliv frustracija slabijih/prosecnih studenata koji su zavrsili u prosveti na neduznoj deci. Svaki predavac, svaki profesor, nastavni kadar, mora da se razastire pred svojim djacima. Da ga zainteresuje za svoj predmet, da animira svako dete koje mu sedi u klupi u tih 45 minuta na casu ili s kojim radi efektivno do 30 minuta. Da unese pozitivnu energiju odmah s vrata. To je vraski tezak posao i nezahvalan, iscrpljujuci. Ako ga ne volis, kaznices sebe, decu jos vise.
Vecina naseg nastavnog kadra na svojim casovima lamentira nad svojim promasenim zivotima, izivljava se nad decom, navlaci na sebe mrznju deteta, proizvodi kontraefekat i negativnu emociju, a dete naprotiv ne sme biti uceno mrznji, pogotovo ne kroz los primer. Ili se desi jos gore, izazove nezainteresovanost, cime skolovanje i rad u skoli gube smisao. Mi smo na nasim prostorima smislili najgluplju prosvetnu uzrecicu "profesor je uvek u pravu". Nema dalje.
Ne ne neadmin je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:52Ne sjecam se da se zvao Simpson, mislim da govoris o mjestu koje smo zvali Internet, drzao ga je Englez. Tocio se Budweiser (u to vrijeme standard je bila crna konzerva s ljiljanima - Lasko za bh trziste, toceno nije nigdje postojalo, cak i flasa rijetko), a tu je muziku pustao Josh Crooks, pionir ekektronske muzike u BiH, zacetnik svega sto je kasnije nastalo (trenutno na neki nacin iz toga je izrasla Dubioza). Kasnije se kafana prebacila u danasnju Pivnicu u kranjcevicevoj i jos neko vrijeme je drzao Englez a zadrzano je ime Internet, imao jedan dio koji se zvao Red Room (do danas peak optimizma da bi ovaj grad mogao biti perspektivan dio Evrope). ja ga i dalje tako zovem iako su davno preuzeli tamburasiMuameer je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:21Pozz adminadmin je napisao/la: ↑16 dec 2021, 09:50Igre na disketama sam poprilično preskočio, kao i DVD filmove. U moje vrijeme vladali su kaseta i VHS, onda ide rat pa par mutnih godina fakulteta i jedno jutro krenem ubaciti CD u laptop, kad ono nema otvora nikako, sve prešlo na streaming.
Al kad naručiš paket igara na kaseti iz Beosofta, pa onda mjesec dana svaki dan gledaš u sandučić... onda pet dana šteluješ glavu da to možeš igrati, al zato kad se učita i muzika krene, to je radost koju instant tik tok generacija neće nikad spoznati![]()
Da li znas/znate da je u Sarajevu 1995 na podrucju sadasnje ulice Musala kod Gimnazije Obala, bio mali Internet klub zvao se Simpson?
Stavio sam sliku, ovo je bilo kod danasnje Gimnazije obala u Musali, odmah preko puta sadasnjeg TOTO..u sred rata 1995 postojao internet centar.
Tvoj Internet..sam izlazio naljepsi klub po meni do dan danasnjeg...u periodu 2005/008. Imao 3 dijela..i prelijepu lounge bastu ..cetvrtkom bile regaee vecer a utorkom internet.
Ovo je pored Bichakcica..a The Club/ ili ti Bichackic je nesto posebno.
Steta sto je to propalo.
Sta pamtis poslije rata na potezu Otoka/ Pofalici?
To je to sto ti govorim. Taj iz ‘95 je presao u novi prostor iza Bicakcica nekad recimo ‘96 i zadrzao naziv Internet iako nije bilo interneta. To je taj u koji si ti izlazio 2005, Moram te razocarati da je tada vec bio dobro prno, mada je za ovaj danasnji to bio Pink Floyd.Muameer je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:20Ne ne neadmin je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:52Ne sjecam se da se zvao Simpson, mislim da govoris o mjestu koje smo zvali Internet, drzao ga je Englez. Tocio se Budweiser (u to vrijeme standard je bila crna konzerva s ljiljanima - Lasko za bh trziste, toceno nije nigdje postojalo, cak i flasa rijetko), a tu je muziku pustao Josh Crooks, pionir ekektronske muzike u BiH, zacetnik svega sto je kasnije nastalo (trenutno na neki nacin iz toga je izrasla Dubioza). Kasnije se kafana prebacila u danasnju Pivnicu u kranjcevicevoj i jos neko vrijeme je drzao Englez a zadrzano je ime Internet, imao jedan dio koji se zvao Red Room (do danas peak optimizma da bi ovaj grad mogao biti perspektivan dio Evrope). ja ga i dalje tako zovem iako su davno preuzeli tamburasiMuameer je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:21
Pozz admin
Stavio sam sliku, ovo je bilo kod danasnje Gimnazije obala u Musali, odmah preko puta sadasnjeg TOTO..u sred rata 1995 postojao internet centar.
Tvoj Internet..sam izlazio naljepsi klub po meni do dan danasnjeg...u periodu 2005/008. Imao 3 dijela..i prelijepu lounge bastu ..cetvrtkom bile regaee vecer a utorkom internet.
Ovo je pored Bichakcica..a The Club/ ili ti Bichackic je nesto posebno.
Steta sto je to propalo.
Sta pamtis poslije rata na potezu Otoka/ Pofalici?
U to vrijeme, je sve ispod Marijin Dvora za mene bilo ko da u Konjic idem. Drugacija raja i drugaciji koncept zabave. Sjecam se da je bio SSH i one tamo kafane, ali sam bio tamo jednom. I sjecam se mjesta koje se zvalo ja mislim Chicago, na cosku mosta tamo na Malti ja mislim (sad je neka pekara tu). Izgledalo je optimisticno, ali je dosta kratko trajalo.
Nesto kasnije bio je Access u marsalci. I to je bio internet klub ujutro, party navece. Ujutro sjedi 20 likova na Bol chatu, jedan s drugim chataju i lazu da su djevojke, hahaha
Ok..nego sam mislio na ovaj Simpson da su raja u sred rata doduse 1995 mogli slati E mailove cuti se s rodbinom koja zivi vani.
Kazu da je tek kasnije nakon 3 godine internet 1998 usao u komercijalnu upotrebu barem u Sa.
Da li si izlazio kod Biche u TheClub?
Po meni jedno od najkvalitetnijih mjesta koje je bilo..steta sto je propalo.
Ujak mi je jeo kod Vojvode 1993 u sred rata u Khanu na Kosevskom brdu, morsku hobotnicu kad je secer kostao 50km. Nisu mu bili losi boemi iskreno. Imao je fine partije
Kazu da je tek kasnije nakon 3 godine internet 1998 usao u komercijalnu upotrebu barem u Sa.
Ujak mi je jeo kod Vojvode 1993 u sred rata u Khanu na Kosevskom brdu, morsku hobotnicu kad je secer kostao 50km. Nisu mu bili losi boemi iskreno. Imao je fine partije
Nisam izlazio u The Club, u Boemima sam par puta bio, nisam se bas uklapao u muzicke stilove koji su se gajili na tim mjestima.Muameer je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:38Ok..nego sam mislio na ovaj Simpson da su raja u sred rata doduse 1995 mogli slati E mailove cuti se s rodbinom koja zivi vani.
Ovaj Internet o kojem pricamo, mislim da se otvorio 94 i bas tako i jeste bilo, kuci pocesto nismo imali ni struje, a za internet smo eto culi, i to bas ovako kako je opisano u clanku, zamisli mozes pismo poslati kompjuterom i to tamo neko dobije i cita
Ti ko da si Maršale iz Medellina, a ne Zenice.Marsal je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:39Osnovnu nisam volio jer u tim godinama odrastati u mom naselju je bilo haos, znači ili si tigar ili si plijen. Danas kad se osvrnem na tu moju generaciju (90/91) nekoliko ih je čak umrlo (jedan prilikom krađe poginuo, jedan izboden, jednog struja shebala) a nabrojat ću ih barem 20 koji su i u zatvoru bili. Jedan je nedavno što je išao sa mnom u razred čak počinio ubistvo![]()
Ima li iko iz generacije bez dosijea?

Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- OldFashioned
- Kontakt:
Kako ne. CM 01/02 i dan danas se igra i redovno updejtuju transferi na jednoj stranici gdje ima i ostali downloadi, tipa raznih patcheva, stadiona, addonsa i slično.ASD je napisao/la: ↑16 dec 2021, 00:02Kad smo kod 1998-e godine.Juventinissimo je napisao/la: ↑15 dec 2021, 21:221998, amiga 500, sensible soccer... to su bila vremena![]()
ne mozes dati gola po 3 dana, jednom zabio eurogol sa 35 metara, detao se Voleeer, Voooleer (inace Rudi Völler), da bi nakon minut skontao da sam dao autogol
![]()
prije toga terminator sa citavom lepezom antologijskih igrica, ali da se ne ponavljamo, svake 2 god se pokrene ta tema na forumu![]()
Premier manager 1998.
Poslije toga je bilo zanimljivih managera ali ni blizu nijedan zanimljiv kao taj.
Jedna od 3 najdraže igrice ikad, uz FIFU iz 2002-e i Crash.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Marsal
- Kontakt:
Ma Zenica je u tim godinama bila gora od Medellina, garantujem. Mislim da je od završetka rata pa ovako do 2010 godine bila baš najjadniji grad u BiH, kasnije se malo pokrenula kad je započeta integralna proizvodnja u Željezari i izgradnja autoputa.forgempp je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:50Ti ko da si Maršale iz Medellina, a ne Zenice.Marsal je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:39Osnovnu nisam volio jer u tim godinama odrastati u mom naselju je bilo haos, znači ili si tigar ili si plijen. Danas kad se osvrnem na tu moju generaciju (90/91) nekoliko ih je čak umrlo (jedan prilikom krađe poginuo, jedan izboden, jednog struja shebala) a nabrojat ću ih barem 20 koji su i u zatvoru bili. Jedan je nedavno što je išao sa mnom u razred čak počinio ubistvo![]()
Ima li iko iz generacije bez dosijea?![]()
A ja sam živio u Tetovu (znaju Zeničani) i to je bio haos, najgore zeničko naselje jer je 90% naselja radilo u Željezari i onda odjednom nema posla, a poslijeratni priliv stanovništva u naselje je bio katastrofalan.
Lik što je izboden išao sa mnom u razred, otac mu kasnije uhvatio pomagača u tom krivičnom djelu i ubio ga, ovog što je bio razred ispred mene sjebala struja dok je krao bakar sa trafoa, jedan ubijen prilikom neke krađe u Hrvatskoj, ovaj što je sa mnom išao u razred ubio lika iz koristoljublja, uzeo mu 1000 maraka, a znam ih što su zatvora zaglavili nema broja.
A čitavo naselje alkoholičari

Danas je situacija kud i kamo bolja ali ko je preživio Tetovo ja garantujem da će preživjet svugdje u Europi danas

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Maršal im je crna ovca, kvari prosjekforgempp je napisao/la: ↑16 dec 2021, 11:50Ti ko da si Maršale iz Medellina, a ne Zenice.Marsal je napisao/la: ↑16 dec 2021, 10:39Osnovnu nisam volio jer u tim godinama odrastati u mom naselju je bilo haos, znači ili si tigar ili si plijen. Danas kad se osvrnem na tu moju generaciju (90/91) nekoliko ih je čak umrlo (jedan prilikom krađe poginuo, jedan izboden, jednog struja shebala) a nabrojat ću ih barem 20 koji su i u zatvoru bili. Jedan je nedavno što je išao sa mnom u razred čak počinio ubistvo![]()
Ima li iko iz generacije bez dosijea?![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Zamisli ostatak mahale kad su mene manje-više svi okarakterisali kao najfinijeg i najkulturnijeg momka u mahali.

- ASD
- Kontakt:
Nisam igrao taj. Nakon 98-e sam volio isto premier manager iz 2000. godine. Šuker bio u Arsenalu.OldFashioned je napisao/la: ↑16 dec 2021, 12:01Kako ne. CM 01/02 i dan danas se igra i redovno updejtuju transferi na jednoj stranici gdje ima i ostali downloadi, tipa raznih patcheva, stadiona, addonsa i slično.ASD je napisao/la: ↑16 dec 2021, 00:02Kad smo kod 1998-e godine.Juventinissimo je napisao/la: ↑15 dec 2021, 21:221998, amiga 500, sensible soccer... to su bila vremena![]()
ne mozes dati gola po 3 dana, jednom zabio eurogol sa 35 metara, detao se Voleeer, Voooleer (inace Rudi Völler), da bi nakon minut skontao da sam dao autogol
![]()
prije toga terminator sa citavom lepezom antologijskih igrica, ali da se ne ponavljamo, svake 2 god se pokrene ta tema na forumu![]()
Premier manager 1998.
Poslije toga je bilo zanimljivih managera ali ni blizu nijedan zanimljiv kao taj.
Jedna od 3 najdraže igrice ikad, uz FIFU iz 2002-e i Crash.
Bila Croatia Zagreb odakle su se mogli dovoditi igrači, ali nije se mogla voditi.
Znam da se mogao Mujčin dovesti odatle.
Wisa shooping centar se otvorio 2000.
To je bio tad nesto vauuu...neki vrhunac kad se samo sjetim.
Imali gore na spratu onu fenomenalnu pizzeriu
To je bio tad nesto vauuu...neki vrhunac kad se samo sjetim.
Imali gore na spratu onu fenomenalnu pizzeriu
- OldFashioned
- Kontakt:
Igrao sam i taj iz 2000. Vjeruj mi kad oprobaš i dan danas ovaj 01-02, zaboraviš da moraš da jedeš, opereš zube i ostale rutine.ASD je napisao/la: ↑16 dec 2021, 12:13Nisam igrao taj. Nakon 98-e sam volio isto premier manager iz 2000. godine. Šuker bio u Arsenalu.OldFashioned je napisao/la: ↑16 dec 2021, 12:01Kako ne. CM 01/02 i dan danas se igra i redovno updejtuju transferi na jednoj stranici gdje ima i ostali downloadi, tipa raznih patcheva, stadiona, addonsa i slično.
Bila Croatia Zagreb odakle su se mogli dovoditi igrači, ali nije se mogla voditi.
Znam da se mogao Mujčin dovesti odatle.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
VHS, Bruce Lee film, onaj sa teorijom kako je umro (droga), pa na VHSu Home alone. Odeš u videoteku i iznajmiš vhs, dan 1KM
I cd/dvd kasnije, odeš i iznajmiš film, kako ni samo nedostaje to vrijeme. Pa play 1 kad se pojavio, odeš i igraš sa rajom, krcato bilo.
Info časopis, coca cola light siva limenka, daleko najbolja cola koja je postojala.

I cd/dvd kasnije, odeš i iznajmiš film, kako ni samo nedostaje to vrijeme. Pa play 1 kad se pojavio, odeš i igraš sa rajom, krcato bilo.
Info časopis, coca cola light siva limenka, daleko najbolja cola koja je postojala.
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 2 gosta.