Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

hz1987
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la hz1987 » 19 dec 2021, 22:02

Raznovrsnost i dobroj minutazi i eto vrhunske statistke. Lijepo je vidjeti sve to. Ulaz lijevo, ulaz desno, kontra, ukradena i polaganje, jedna trica, dvije trice, precizna bacanja i to ponovi u oba poluvremena i eto +30pts. Cim zabije jednu-dvije trice odmah se lakse i reket otvara za prodore. Odlicno je ovo. Prvi strelac lige, drugi po valorizaciji, najvise izvucenih faulova, njegovim zaslugama se bore za PO. To je klasa i kad si u malom klubu i svima lekciju ocitavas. Jos ima prostora za vracanja samopouzdanja. Blizi se polovina sezone a zadnje 3 utakmice ide preko 25pts e to je vec nesto! Extraaa

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 19 dec 2021, 22:03

konacno je poceo igrati kako se od njega ocekuje :clap:

kad odes u Real i Barsu, tamo si jedan od 10-ak priblizno istih, i niko se tu nesto posebno ne istice po statistici. u Evropi se samo gleda kolektiv, jedino Shved i jos poneko zandjih godina iskoci individualno...cak su i Luku pokusali ukalupit, ali takav talenat je nemoguce obuzdat.
treba dobro razmislit pri odabiru novog kluba. mozda je bolje opet preci u nekog posrnulog velikana poput Panathe, gdje ce biti prvi potrocac....znace Misko sta treba, nemamo mi sta razmisljat, samo neka nastavi ovako

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 dec 2021, 22:05

Doktorska partija, u svakom smislu! :salut:

Samo neka bude zdrav i ovako nastavi, sve ce doci na svoje akoBogda.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 dec 2021, 22:29

RoninX je napisao/la:
19 dec 2021, 22:03
konacno je poceo igrati kako se od njega ocekuje :clap:

kad odes u Real i Barsu, tamo si jedan od 10-ak priblizno istih, i niko se tu nesto posebno ne istice po statistici...
:salut: kao avantura u Efesu gdje nije mogao da sastavi sa loptom i u drugi jaci klub da je presao umjesto Breogana gdje je odma dobio status lidera tesko da bi vratio ovako samopouzdanje plus kvalitetna liga

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 dec 2021, 22:31

kazu nije jak on prolazi kao na poligonu,kazu nema shuta on pogada kao na poligonu,kazu nije dobar u odbrani on krade lopte kao na poligunu,kazu samo zna lijevo on prolazi gdje zeli...FORUM je cudo .

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2021, 22:34

Ma Breogan prava ekipa da se digne.
Kako će izgledati u boljoj ekipi, nadam se ne bude neki top tim i ćoškarenje.
Koševo Zapad

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 19 dec 2021, 22:41

Musa's on fire, you're defence is terrified...
...nanana-na-nanana... :opaopa: :bih: :bow:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 dec 2021, 23:01

Pravo mi je drago radi njega a mozda je i ono sa NBA bila dobra skola da ga resetuje, nek sada bilda sampouzdanje, a vidjet cemo sta ce biti u buducnosti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 19 dec 2021, 23:32

U Efesu je bio otprilike što i Petrušev sada. U prvenstvu dobar, dobija šansu, u EL van ekipe,hlađenje. No ono,nema mjesta prigovoru,osvojiše EL i prvenstvo,Ataman zna poso.

Sada slijedi prijelazni rok i Miško će biti zasut ponudama za Džanana vjerojatno od bar trećine euroligaša. U Lugu em je postavljen za kapetana što je dokaz koliko je logistički dobro pripremljena stanica bila za buđenje karijere, postao je junak navijača,momčadi ide dobro, u gornjem su domu,a Musa igra slobodno,uživa,efikasan je i možda mu treba čitava sezona da sazrije i da na većem uzorku pokaže da može ispunjavati razne uloge,da može biti i vođa navale,a i da nije to "prazna statistika" nego utječe na rezultat što je zasad apsolutno slučaj.

Nikada ne znaš što će se dogoditi, golica kad si tražena roba i pritom znaš da se možeš natjecati s najboljima. Ne bi me iznenadila niti jedna odluka. U konačnic, ,finu zalihu ima Breogan po pitanju ostanka u Endesi,ne bi mu preveć zamjerili ni s tog aspekta.

Neka Baskonia sa "našim" trenerom pa i Bayern,ALBA,Fenerbahce... doimaju mi se ko odlične opcije, al otom-potom.

Paleta:

-riješio missmatch s lijeva na desni ulaz,inicirao kontakt,možda i za and-one
-catch and shoot iz desnog kuta,nije širom otvorena,kompaktna mehanika
-sudionik krađe,u tranziciji pretrčao svih,završio lijevim euro stepom rutina
-reject picka, pull up 3 iz p&r
-ova peta realizacija nije reprezentativna,ovo bi mu bila turnover il banana protiv pravo ozbiljnih braniča,no eto,snašao se,produženi dvokorak o tablu
-ukradena živa lopta na suparničkom polju, kucanje dvoručno okrenut leđima
-cut i "kontra" rukom.

ovo je samo bilo prvo poluvrijeme dakle.

kad se sjetim forumaša da on ne može tijelom i obranom egzistirati na ovom nivou,slično su i za hezonju hr kolege piskarali da on obranm mora kupiti povjerenje. ma kakvi, oni i jesu bili 5. odnosno 29.pick prve runde zbog svog talenta i ponajprije scoring umijeća. oni žive od tog,a sve ostalo je bonus.

džanan ima 22 godine, u europi na top nivou jako rijetko U25 igrači imaju bitnu rolu u najjačim natjecanjima. ne treba žuriti,no ni biti preoprezan jer valja biti svjestan svojih mana,al isto tako i kvaliteta.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 20 dec 2021, 00:12

Bolji atic :bih: :rol:
Vrabac kriminalac

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 dec 2021, 00:24

Tiktaktoe je napisao/la:
20 dec 2021, 00:12
Bolji atic :bih: :rol:
:rol: :rol: zamisli ja sam morao ubjedivati pojednice da je Dzanan bolji :rol: Zamisli pojedinci su govorli da ga Bosnic nece zvati :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 dec 2021, 00:59

Ja se nadam da su fkt trolali,inace tesko je objasniti da neko u bilo kojem trenutku moze povjerovati da je Atic bolji od Muse cak i kad ovaj nije igrao.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 dec 2021, 01:10

Jbga sad je lako pričat. Atić je prosle sezone u ABA-i imao učinak i status sličan Musinom od prije par godina a ovaj nije igrao ozbiljnu košarku 3 godine tako da je bilo odredjenog razloga za skepticnost

Za ovo što trenutno radi skidam kapu, počeo sam vjerovati da je njegov mentalitet all-talk ali dokazuje suprotno
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 dec 2021, 01:19

L-Train je napisao/la:
20 dec 2021, 00:59
Ja se nadam da su fkt trolali,inace tesko je objasniti da neko u bilo kojem trenutku moze povjerovati da je Atic bolji od Muse cak i kad ovaj nije igrao.
ozbiljna tema se vodila,cak me napadali da trollam :rol: :rol: jbg tako biva kada hejtas nekog igraca ,svi su bolji.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 dec 2021, 01:22

Prvo Musa je bio u jacoj ekipi,druga stvar taj status je imao kao golobradi decko za razliku od Atica,treca stvar Musa je i u reprezentaciji kao tinejdzer u hijerarhiji bio ispred Atica jer je jednostavno talentovaniji.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 dec 2021, 01:41

L-Train je napisao/la:
20 dec 2021, 01:22
Prvo Musa je bio u jacoj ekipi,druga stvar taj status je imao kao golobradi decko za razliku od Atica,treca stvar Musa je i u reprezentaciji kao tinejdzer u hijerarhiji bio ispred Atica jer je jednostavno talentovaniji.
svi detalji su bili izneseni ,ali nije vrijedilo :rol: :rol: nije vise ni bitno.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 20 dec 2021, 09:19

ako je Musa u proslosti sam sebe precjenio, sam ga ja licno ovaj put podcjenio i demantuje lik svaku utakmicu u jakoj spanskoj ligi.

priznajem gresku i navijam za Musu, da mu uspije sezona bez vecih oscilacija i povreda

dokazao je, da je jak karakter i vratio se ljudski.
recimo to Doncic mora jos pokazati ;)
Doncic prvi put u karieri upao u ozbiljnu krizu, gdje mu ne ide po maslu kao do sada, i gdje mu suhi talent ne moze pomoci, nego samo rad na sebi.

Licno bih ga zelio gledati u CSKAju, jer ima kapacitet.
dobre guzove ima Belma

jozospricalo
Kontakt:

Post Postao/la jozospricalo » 20 dec 2021, 10:29

Beko je napisao/la:
20 dec 2021, 09:19
ako je Musa u proslosti sam sebe precjenio, sam ga ja licno ovaj put podcjenio i demantuje lik svaku utakmicu u jakoj spanskoj ligi.

priznajem gresku i navijam za Musu, da mu uspije sezona bez vecih oscilacija i povreda

dokazao je, da je jak karakter i vratio se ljudski.
recimo to Doncic mora jos pokazati ;)
Doncic prvi put u karieri upao u ozbiljnu krizu, gdje mu ne ide po maslu kao do sada, i gdje mu suhi talent ne moze pomoci, nego samo rad na sebi.

Licno bih ga zelio gledati u CSKAju, jer ima kapacitet.
Jedna fenomenalna partija( kakve Luka ima skoro u prosjeku) i opet usporedbe s Doncicem, opet Doncic mora dokazati da je bolji od Muse. Dzaba svi trofeji, MVP nagrade, treba se vratiti u neki drugorazredni evropski tim da bi dokazao da je karakter kao Musa. :roll:
Gledaj Musu i moli Boga da ostane jos koju godinu u ovoj ekipi, jer mu u CSKA i slicnim ekipama ne gine coskarenje opet a i bolje je sto se tice reprezentacije da ne igra u euroligasu. ;)

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 20 dec 2021, 10:34

nije jedna partija nego trečina sezone

Slovenac je u fizickoj i psihickoj krizi kakvu nije imao do sad

Uvek je resevao na talent, sad treba zapeti i u teretani

Prosjek 25-27 poena je u ZNJ ligi super, ovaj je u ACB

Nemoj umanjivati Musine predstave
dobre guzove ima Belma

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.