Ma lozi se sve zivo, milion potok naselja 95% grijanja na cvrsto gorivo. Da su makar drva vec lozi mater rodjenu ako nema sta drugo.Marsal je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:00Ne znam kako ali Sarajevo zimi uspijeva bit zagađenije i od Zenice, makar prema pisanju portala, valjda jer imate dosta više kućnih ložišta i automobilaVGS je napisao/la: ↑20 dec 2021, 09:50![]()
![]()
Ma ovo se ne moze istrpiti vise, ne znam kako je u Zenici ali u Sarajevu je cirkus. Mozes disati samo ako je nestabilno vrijeme ali tad bas zbog takvog vremena i nije cejf negdje se kretati previse. Ako je dan jedan samo prosao da ne pada kisa ili snijeg ili da ne puse jaci vjetar, slobodno vadi gas masku sa tavana. Ovi bez respiratornih tegoba i ne osjete, ja zamrzio grad umalo.![]()
ali svejedno mi je to zapanjujuće.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- Marsal
- Kontakt:
Mati mi prije dvije godine išla u Tuzlu baš ovako u zimskom periodu i govori lijepa naša Zenica kad se vratilaShategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:03Bio prije mjesec tamo reon prema Tuzli, Živinice.
Sarajevo je za ono Mont Everest![]()
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ma bolje da dodju ljeti, ostat ce im u ljepsem sjecanju pa ce doci opet da trose kes.Shategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:05Vidim ja ti raspoložen ko ponedeljkomVGS je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:02Samo kad je nestabilno vrijeme onda je vazduh okej. Inace je ocaj zivi, doduse cesto je ove godine bio zagadjen a bez smoga, pa nije toliko vidljivo. Nisam ni ja ranije osjetio, sad me ubi. Malo sam isfrustriran jutros pa kenjam.Shategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 09:51
Jel se ovo odnosi na Sarajevo?
Baš i nisi u pravu. Jutros je recimo najgori dan u zadnjih pa mjesec dana sigurno. Generalno ove godine ima možda nekoliko dana da je bilo pritisnuto smogom. Uglavnom je čista situacija. Neće se niko pogušiti, pretjeruješ. Naravno da nije zrak ko na vrh Bjelašnice, ali nije uopšte tako strašno.![]()
![]()
Ne rastjeruj nam turiste![]()
Kad upekne ljeti a isparis se na Bjelasnicu, gore taman 10 stepeni nize. Dzennet.
- Shategabri
- Kontakt:
Znači gore i od ZeniceMarsal je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:08Mati mi prije dvije godine išla u Tuzlu baš ovako u zimskom periodu i govori lijepa naša Zenica kad se vratilaShategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:03Bio prije mjesec tamo reon prema Tuzli, Živinice.
Sarajevo je za ono Mont Everest![]()
![]()
Koševo Zapad
Klimom je Zenica odlicna, bio bi to Mostar ali ljeta su nesnosna, pogotovo noci. Klima se ne gasi tri mjeseca. Tri sata izjutra 32-34 stepeni, sparina, katastrofa. Ova mjerenja nisu tacna, na Bijelom mjere, na odignutom dijelu grada.
- Shategabri
- Kontakt:
Jest, al opet ko voli zimu, sad ima razloga da dođe, planine su ljepota za turiste.VGS je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:08Ma bolje da dodju ljeti, ostat ce im u ljepsem sjecanju pa ce doci opet da trose kes.Shategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:05Vidim ja ti raspoložen ko ponedeljkom![]()
![]()
Kad upekne ljeti a isparis se na Bjelasnicu, gore taman 10 stepeni nize. Dzennet.
Ljeti ipak više mi lokalni gore visimo.
A i ljeti ljudi idu na more, kome je na pameti Bjelašnica iz HR
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Tu vas Sarajevo šiša koji ima svježe noći i jutra su baš ugodna ljeti.
Koševo Zapad
- Marsal
- Kontakt:
Đe odlična nemamo ozonskog omotača iznad grada, ljeti najtopliji grad na Balkanu
samo opusteno
licno sam odrasto pored zeljezare i azbesta u 90tim godinama, nema krize za nas
malisani su mi na rasolu i bjelom luku od malena, budemo mi dobro
licno sam odrasto pored zeljezare i azbesta u 90tim godinama, nema krize za nas
malisani su mi na rasolu i bjelom luku od malena, budemo mi dobro
dobre guzove ima Belma
Jel Zenica fkt ovako depresivna
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Marsal
- Kontakt:
Jest tokom 3 zimska mjeseca. Proljeće i ljeto je baš razbude i osvježe i može se svrstati među ljepše gradove kad ozeleni ali zima je černobilski horor
Pa ovo je baš lijepa slika nekako vesela
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Ma ja to gledam naopako, ljeti zimujem, zimi idem na more.Shategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:12Jest, al opet ko voli zimu, sad ima razloga da dođe, planine su ljepota za turiste.VGS je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:08Ma bolje da dodju ljeti, ostat ce im u ljepsem sjecanju pa ce doci opet da trose kes.Shategabri je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:05
Vidim ja ti raspoložen ko ponedeljkom![]()
![]()
Ljeti ipak više mi lokalni gore visimo.
A i ljeti ljudi idu na more, kome je na pameti Bjelašnica iz HR![]()
Sto se tice te toplote, meni je Sarajevo idealno ljeti. Noci su fakat okej i jutra, a po danu upekne normalno. I treba da je vruce ljeti, ali rijetko su neke nenormalne toplote. Kao sto rekoh blizu planine sa 10 stepeni nizom temperaturom. Sarajevsko more na termama.
Nigdje nije lijepo kao u Konjicu: umjereno topla ljeta, umjereno hladne zime, čist zrak.
Jedino nas yebe što je Neretva zagađena svakakvim otrovima, ali proći će to.
Jedino nas yebe što je Neretva zagađena svakakvim otrovima, ali proći će to.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
- Shategabri
- Kontakt:
I onda mi neko krene hvalit tesku industriju socijalisticke zaostavstine
veci gradovi u Bosni nam vise od pola godine izgledaju ko velski rudarski gradici.
Par puta sam bio u Konjicu i sve pohvale
Par puta sam bio u Konjicu i sve pohvale
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ako misliš na vodu, da.
Sur Tec Eurosjaj
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- Shategabri
- Kontakt:
Nirton je napisao/la: ↑20 dec 2021, 11:52Ako misliš na vodu, da.
Sur Tec Eurosjaj![]()
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.