Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

avenija
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la avenija » 20 dec 2021, 12:07

StevieG8 je napisao/la:
20 dec 2021, 10:55
Jel Zenica fkt ovako depresivna
slika
Nista depresivnija od Sarajeva ili Mostara.

Iz ličnog iskustva.

Slika koja je pretvorena ured u crno bijelu u fotosopu ti nista ne moze kazati

Meni Mostar 3 godine koje sam zivio nije nikako odgovarao. Kada idem nazad za Zenicu imao sam osjećaj kao da idem u Beč.

Sarajevo(2 godine zivio na Djidjikovcu) je zimi koji su kritični mjeseci i za Zenicu, decembar-mart je daleko hladniji grad, daleko daleko maglovitiji i zagadjeniji grad.
Druga je stvar sto Zenicu bije takav glas a Sarajevo ne ali to su neke stvari koje ne znas dok ne osjetiš na svojoj kozi i licnom iskustvu.

Doduse trenutno je stanje takvo da ce Kasumović kriminalac razoriti i unistiti Zenicu da i ono sto je bilo lijepo će postati depresivno i sve ide u tom pravcu i sada sam daleko i duboko razocaran u svoj grad, njegovo stanje i njegove stanovnike.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 12:17

Razumijem da si subjektivan, al debelo pretjeruješ.
Koševo Zapad

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 20 dec 2021, 12:21

avenija je napisao/la:
20 dec 2021, 12:07
StevieG8 je napisao/la:
slika

Iz ličnog iskustva.

Meni Mostar 3 godine koje sam zivio nije nikako odgovarao. Kada idem nazad za Zenicu imao sam osjećaj kao da idem u Beč.

Sarajevo(2 godine zivio na Djidjikovcu) je zimi koji su kritični mjeseci i za Zenicu, decembar-mart je daleko hladniji grad, daleko daleko maglovitiji i zagadjeniji grad.
Druga je stvar sto Zenicu bije takav glas a Sarajevo ne ali to su neke stvari koje ne znas dok ne osjetiš na svojoj kozi i licnom iskustvu.

Doduse trenutno je stanje takvo da ce Kasumović kriminalac razoriti i unistiti Zenicu da i ono sto je bilo lijepo će postati depresivno i sve ide u tom pravcu i sada sam daleko i duboko razocaran u svoj grad, njegovo stanje i njegove stanovnike.
Mostar bola najljepsi grad za zivot

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 dec 2021, 12:22

Ja kad trebam ici iz Mostara u Sarajevo syebem se vec u Vrapcicima koliko mi je Sarajevo depresivnije.

Najvise jer fali sunca, dodjem tamo sve sivo ko da sam u Cernobil navratio.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 12:24

Mostarwolf1981 je napisao/la:
20 dec 2021, 12:21
avenija je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
slika

Iz ličnog iskustva.

Lijepo je u Mostaru, međutim u vrijeme ljetnih žega, ja koji baš volim sunce, prijatnije je u Sarajevu.
Mada je ljeti ljepše na moru nego i u Mostaru i u Sarajevu :mrgreen:
Koševo Zapad

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 20 dec 2021, 12:31

Shategabri je napisao/la:
20 dec 2021, 12:24
avenija je napisao/la:

Iz ličnog iskustva.

Lijepo je u Mostaru, međutim u vrijeme ljetnih žega, ja koji baš volim sunce, prijatnije je u Sarajevu.
Sve je to stvar navike sto se vrucina tice, nama nista novo dok svi koji dodju jedva podnose. Bas sad gledam u Sarajevu ruzno vrijeme skroz, a u nas nijednog oblaka nema :D

slika

slika

Za vikend grad pun ljudi, vrijeme top.. evo i danas preslikano vrijeme kao jucer, kafica na otvorenom lagano :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 12:33

20 dec 2021, 12:31
20 dec 2021, 12:24

Sve je to stvar navike sto se vrucina tice, nama nista novo dok svi koji dodju jedva podnose. Bas sad gledam u Sarajevu ruzno vrijeme skroz, a u nas nijednog oblaka nema :D

slika

slika

Za vikend grad pun ljudi, vrijeme top.. evo i danas preslikano vrijeme kao jucer, kafica na otvorenom lagano :D
Uh, sad bih se mijenjao, danas jest bljak ovdje :D
Koševo Zapad

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 dec 2021, 12:51

Slažem se sa avenijom za Mostar, živio sam dole 2 mjeseca i katastrofa, pobjego sam bukvalno. Zenica je depresivna ali Mostar mi je grozniji iz nekog razloga, baš mi nije sjeo.

Sorry Mostarci, ništa lično :mrgreen:

Sarajevo mi je preveliko i nekako pretijesno. :?
Doboj mi je top grad. Ne bih imao ništa protiv da dole iz nekog razloga moram živit.

Čapljina je cool ako izuzmemo nacionalizam :mrgreen:
Konjic je cool, Jablanica meh, Trebinje prelijepo ali predaleko od ostatka BiH.

Volio bih posjetit Livno jednom
Banja Luka isto nikad nisam bio :( a kako je krenulo biću u BL jedino u zarobljeništvu :rol:

Bugojno depresivno iako jako lijepo, Vitez katastrofa, Travnik ok gradić, meni je uvijek kul, Vakufe neću komentarisat, Kakanj predgađe Zenice a Visoko Sarajeva, Jajce nisam nikad posjetio, Gradačac mi je lijepa mala čaršijica a Bihać najljepši federalnu grad samo isto ko i Trebinje, daleko od ostatka države.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 20 dec 2021, 12:59

Marsal je napisao/la:
20 dec 2021, 12:51
Slažem se sa avenijom za Mostar, živio sam dole 2 mjeseca i katastrofa, pobjego sam bukvalno. Zenica je depresivna ali Mostar mi je grozniji iz nekog razloga, baš mi nije sjeo.

Sorry Mostarci, ništa lično :mrgreen:
U finalu ostajes bez glasova iz Mostara :mrgreen:

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 20 dec 2021, 13:16

Masu Bosanaca ne mozes puskom otjerati odavde. Mislim da se vi jednostavno niste uklopili u mostarsku kolotecinu. Mozda sam malo subjektivan ali siguran sam da svaki grad ima nesto da ponudi, svugdje mozes nabasati na finu ekipu ako se bar malo kreces i vrtis u tim nekim krugovima koji su svakodnevnica lokalcima. Ako ti je jedina ruta stan- Sjeverni logor, logicno da ce ti taj boravak u Mostaru biti monoton i depresivan. Dosta momaka poznajem koji rade ili studiraju ovdje, iz razlicitih krajeva drzave, fine tu raje ima koja se uklopila u ove neke nase djirove... ko da su se rodili i odgojili ovdje. Ocito karakter igra glavnu ulogu u tome. Imas ljudi koji se nisu u stanju prilagoditi ni vlastitoj sredini.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 dec 2021, 13:27

Nije meni grad kriv ni ljudi što žive tu, ja se jednostavno nisam snašao tu, nije mi se svidjelo, nisam se mogao zamislit na duže staze i razgulio sam kući.

Doći u Mostar turistički bih mogao svaki mjesec (jbt pola IG fotosa mi iz Mostara, Ruišta, Blagaja, Mogorjela, Hutovog, Počitelja) ali jednostavno nije mi grad u kojem bih želio živjeti, meni ne odgovara i šta sad.

Doduše niko normalan ne bi u Zenici svojom voljom ostao, a mogao je živjeti u Minhenu još prije 10 godina :rol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 dec 2021, 13:37

20 dec 2021, 10:16
Neutral je napisao/la:
20 dec 2021, 10:11
Klimom je Zenica odlicna, bio bi to Mostar ali ljeta su nesnosna, pogotovo noci. Klima se ne gasi tri mjeseca. Tri sata izjutra 32-34 stepeni, sparina, katastrofa. Ova mjerenja nisu tacna, na Bijelom mjere, na odignutom dijelu grada.
Tu vas Sarajevo šiša koji ima svježe noći i jutra su baš ugodna ljeti.
Jes ljeti je super, al zimi ne znam ima li hladnijeg grada u Evropi od nas, toplije je u Skandinaviji :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 13:39

bodi123 je napisao/la:
20 dec 2021, 13:37
20 dec 2021, 10:16
Neutral je napisao/la:
20 dec 2021, 10:11
Klimom je Zenica odlicna, bio bi to Mostar ali ljeta su nesnosna, pogotovo noci. Klima se ne gasi tri mjeseca. Tri sata izjutra 32-34 stepeni, sparina, katastrofa. Ova mjerenja nisu tacna, na Bijelom mjere, na odignutom dijelu grada.
Tu vas Sarajevo šiša koji ima svježe noći i jutra su baš ugodna ljeti.
Jes ljeti je super, al zimi ne znam ima li hladnijeg grada u Evropi od nas, toplije je u Skandinaviji :mrgreen:
Nema govora, jutros izađem oko 9 i smrzo sam se ko u Sibiru :mrgreen:
Koševo Zapad

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 dec 2021, 13:49

Inače, Banja Luka je divan grad. Konjic isto top. Mostar i okolina istog za posjetit odmorit odličan. Za živjet težak ljeti skroz.

Osijek mi je grad u kojem bih mogao živjeti, fantastičan, prelijep, sve pohvale :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 dec 2021, 13:58

Sto se tiče klime, nema ljepšeg grada za život od Jablanice.
Doduše yebe nas ekonomija grada ali to je druga tema. :mrgreen:

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 20 dec 2021, 14:22

Kad sam bio u pratnji mladjeg rodjaka koji se lijecio u Reumalu u Fojnici bio sam oko 3mjeseca.

Fino malo mjestasce, fina carsija topli prijatni ljudi.
Pio kafu u onom City Bar kako vec..fine djevojke..onako nije lose za neki odmor.
Igrao se fin basket u onom Novom Naselju, kasaba s najmanje nacionalizma.
Pozz raji iz Fojnice koji su na forumu.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 dec 2021, 14:43

Ma Sa prije 15 god i danas je druga prica, realno dosta toga ima novog ... da je hladan jest jbga planine okolo al nista specijalno navikne se covjek a ima se i pobjeci kad je u gradu tmurno pa na okolna brda/planine ako ne skijas ima kafica :) ...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2021, 14:44

U Sa je dobro kad pobjegneš na Bjelašnicu ili Jahorinu zimi u apartman pa iz apartmana na ski stazu i nazad, malo usput na kaficu i to je super, sve drugo je depresija, i vratiš se ne proljeće nekad, pa opet kad krenu vrućine ljeti nabereš gore :mrgreen:

Zeničani mogu na Vlašić, jer im je to najbliže. :D

Tuzla je tu u minusu, a i BL, odma mi otpadaju iz konkurencije :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 dec 2021, 14:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:
20 dec 2021, 14:44
U Sa je dobro kad pobjegneš na Bjelašnicu ili Jahorinu zimi u apartman pa iz apartmana na ski stazu i nazad, malo usput na kaficu i to je super, sve drugo je depresija, i vratiš se ne proljeće nekad, pa opet kad krenu vrućine ljeti nabereš gore :mrgreen:
Jes ako radiš 'odkuće' ili ti posao ne zahtjeva odlazak na radno mjesto, tj. online posluješ :mrgreen:
Koševo Zapad

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 dec 2021, 14:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
20 dec 2021, 14:44
Ma bjelasnica/jahorina standardne rute a sto imas i bukovik setnja tamo pa i onaj kafic kako se zove caffe 105 itd mislim ima lokacija jos ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, lol89 i 7 gostiju.