Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
dajte ljudi, ne stavljajte Dončića i Musu u istu rečenicu, neozbiljno je. Jedan od njih ima potencijal da bude najbolji europljanin u NBA svih vremena
a drugi je Dončić
a drugi je Dončić
ako obratite paznju na broj primljenih faulova po mecu (FALTAS RECIBIDA), vidjet cete da tu Musa prednjaci sa 5.3 faulova po mecu.
to samo daje na tezini vrijednosti njegovih igara.
statistiku mozete vidjeti na ovom linku: https://www.acb.com/estadisticas-indivi ... da_id/2021
biti prvi strijelac lige i biti glavna meta svih protivnika -
to samo daje na tezini vrijednosti njegovih igara.
statistiku mozete vidjeti na ovom linku: https://www.acb.com/estadisticas-indivi ... da_id/2021
biti prvi strijelac lige i biti glavna meta svih protivnika -
ja sam najveci papak
- Shategabri
- Kontakt:
Mislim da nije bilo poređenje Muse i Dončića kao igrača nego situacije da je Dončić bio down, pa da se diže kao feniks iz pepela.jozospricalo je napisao/la: ↑20 dec 2021, 10:29Jedna fenomenalna partija( kakve Luka ima skoro u prosjeku) i opet usporedbe s Doncicem, opet Doncic mora dokazati da je bolji od Muse. Dzaba svi trofeji, MVP nagrade, treba se vratiti u neki drugorazredni evropski tim da bi dokazao da je karakter kao Musa.Beko je napisao/la: ↑20 dec 2021, 09:19ako je Musa u proslosti sam sebe precjenio, sam ga ja licno ovaj put podcjenio i demantuje lik svaku utakmicu u jakoj spanskoj ligi.
priznajem gresku i navijam za Musu, da mu uspije sezona bez vecih oscilacija i povreda
dokazao je, da je jak karakter i vratio se ljudski.
recimo to Doncic mora jos pokazati![]()
Doncic prvi put u karieri upao u ozbiljnu krizu, gdje mu ne ide po maslu kao do sada, i gdje mu suhi talent ne moze pomoci, nego samo rad na sebi.
Licno bih ga zelio gledati u CSKAju, jer ima kapacitet.![]()
Gledaj Musu i moli Boga da ostane jos koju godinu u ovoj ekipi, jer mu u CSKA i slicnim ekipama ne gine coskarenje opet a i bolje je sto se tice reprezentacije da ne igra u euroligasu.![]()
Jasno, teško da će on i i biti u toj situaciji i smislu da padne iz Mavsa na neki Breogan.
Koševo Zapad
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
prosle sezone mvp je bio onaj Giorgi Shermadini koji je 4 puta bio mvp kola pa samim time najvise puta je bio mvp kola. mislim da je to mozda glavni kriterij za mvp regular sezone.
sada u ovoj sezoni po dva mvp kola imaju:
musa, mirotic, hannah i birutis
reference:
https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E2%8 ... ACB_season
https://en.wikipedia.org/wiki/2021%E2%8 ... ACB_season
ja sam najveci papak
-
Swanfilter
- Kontakt:
Bice greska napusti li ove vec u Januaru ...
Definitivno bi bilo pogresno ako napusti klub sad u januaru. Jedan od razloga je i sto bismo ga izgubili za februarski dvomec protiv Litve.
Njemu trebaju ove utakmice s 30+ minuta po mecu, a u EL bi to tesko igdje dobio (na stranu uloga koju ima sad, a koju bi imao u bilo kojem euroligasu). On jos uvijek neke stvari tek vraca u svoju igru i potrebno je tu jos rutine i automatizma. Bojim se da bi sve to ponovo zakocilo ako ode u klub gdje bi postao igrac zadatka. Nek odradi ovu sezonu u Breoganu, a poslije pametno odabere naredni tim. Odlazak u 5-6 najjacih euroligasa bi bio pogresan korak. Tu bi mu ponovo sasjekli krila i ukalupili ga u 20 minuta po mecu i 7-8 suteva u prosjeku. Ja bih ga dogodine radije gledao u Valenciji i EC-u, nego u Realu, Barci, Efesu, CSKA-u i ostalim velikanima u kojima bi dobio neku sporednu ulogu. Musi jos uvijek treba vremena da shvati da zna i moze raditi neke stvari koje je potisnuo u svojoj igri (plus dodati neke nove), a prethodno pomenute ekipe nemaju vremena da ga cekaju. I da s 25 godina dodje u neku od njih, ne bi zakasnio i ne bi nista izgubio.
Btw, maksuz selam za one koji su ga pljuvali, slali u Sparse, govorili da nema mjesta u reprezentaciji, pisali da su Gegic i Atic bolji (a njih dvojica kad zabiju 33 poena ukupno na 3 utakmice, to se moze smatrati uspjehom) itd, itd.
Btw, maksuz selam za one koji su ga pljuvali, slali u Sparse, govorili da nema mjesta u reprezentaciji, pisali da su Gegic i Atic bolji (a njih dvojica kad zabiju 33 poena ukupno na 3 utakmice, to se moze smatrati uspjehom) itd, itd.
- Felixians4
- Kontakt:
ljudi su nenormalni kad su uključene emocije,nema šta. jučer procijenili da neće moći igrati acb jer nema tijelo i ne igra obranu, streaky je šuter,šta već ne, a sada:... dončić treba dokazati karakter i da se vrati iz neke mitolopke krize,musa je dokazao isto.
ejjjj,nemojte da vam ovo pročitaju ozbiljni ljudi.
miško i džanan donijet će najbolju odluku - cska teško da je sada dobra opcija s rosterom kakav imaju, imaju igrače slične musi,a nemaju mjesta za eksperimente. on može u euroligu,al i da ostane u lugu,no problemo.
gharuba - na koje stvari misliš da je postisnuo i šta da doda novo? jer ovo izgleda fantastično all-round napadački
miško i džanan donijet će najbolju odluku - cska teško da je sada dobra opcija s rosterom kakav imaju, imaju igrače slične musi,a nemaju mjesta za eksperimente. on može u euroligu,al i da ostane u lugu,no problemo.
gharuba - na koje stvari misliš da je postisnuo i šta da doda novo? jer ovo izgleda fantastično all-round napadački
Potisnuo je bacanje floatera, desni ulaz mu je bio misaona imenica, nije koristio istancanu sposobnost da iznudi bacanja itd, itd. Sad prvo radi redovno, drugo ide sve bolje i bolje, a i prekrsaje iznudjuje kao rijetko ko u Evropi.
Moze dodati sut s poludistance, moze usporiti tempo kad krene u prodor, vratiti se nazad i uzeti mid-range sut (on gotovo uvijek ide do kraja), moze poboljsati zavrsavanje na obrucu (pogotovo kad naleti na snazne centre u koje se nerijetko zabije kao u zid), moze popraviti selekciju suteva s distance i logicno odbrana uvijek moze bolje.
Naravno, ne postoji idealan kosarkas koji u svom repertoaru posjeduje bas sve, ali neke stvari se uvijek mogu popraviti i doraditi.
Moze dodati sut s poludistance, moze usporiti tempo kad krene u prodor, vratiti se nazad i uzeti mid-range sut (on gotovo uvijek ide do kraja), moze poboljsati zavrsavanje na obrucu (pogotovo kad naleti na snazne centre u koje se nerijetko zabije kao u zid), moze popraviti selekciju suteva s distance i logicno odbrana uvijek moze bolje.
Naravno, ne postoji idealan kosarkas koji u svom repertoaru posjeduje bas sve, ali neke stvari se uvijek mogu popraviti i doraditi.
- Felixians4
- Kontakt:
aha,mislio sam da misliš na igre u breoganu. nadoda li to sve,najbolji igrač van nba,jbg.Ghuraba je napisao/la: ↑20 dec 2021, 15:02Potisnuo je bacanje floatera, desni ulaz mu je bio misaona imenica, nije koristio istancanu sposobnost da iznudi bacanja itd, itd. Sad prvo radi redovno, drugo ide sve bolje i bolje, a i prekrsaje iznudjuje kao rijetko ko u Evropi.
Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 13:19ljudi su nenormalni kad su uključene emocije,nema šta. jučer procijenili da neće moći igrati acb jer nema tijelo i ne igra obranu, streaky je šuter,šta već ne, a sada:... dončić treba dokazati karakter i da se vrati iz neke mitolopke krize,musa je dokazao isto.
kritikovao sam Musu stvarno dosta, i kao sto sam rekao, previse sam ga podcjenio i sad pruza jako dobre partije.
Lik je prosao mnogo u zadnje 1,5-2 godine, dosta ponizavanja...
Ono guranje Kyrie na terenu....
Pa trade u Detroit, gdje nije dobio priliku(i tu sam gresio, kad vidim kakvi panjevi igraju)...
Pa ponizavanja po forumima, stranicama, komentarima,...
Sprdanja po portalima...
Pa Efes epizoda...
To je toliko iskustva sakupljeno, sigurno je ocelicio.
Sad imas Doncica, necemo porediti talenat i kvalitet, ali....
Nego tko prati Doncica, zna da mu je od prve trice sa 16-17 godina, kad mu je Rodriguez dodao u cosak, islo sve gladko i bez problema, da je nerealno, a sad je u ozbiljnoj krizi iz koje se treba izvuci tek.
i neka citaju ozbiljni ljudi, moj pritok financija ja sasvim nesto drugo
dobre guzove ima Belma
- Felixians4
- Kontakt:
dončiću je išlo glatko jer je predobar. ko teenager pokoriti el,endesu,eurobasket pa i nba.
koji tvoj pritok financija,o čemu ti?
koji tvoj pritok financija,o čemu ti?
Doncic je za Musu ono sto je Musa za Atica/Gegica....ne treba ih porediti ..
- Felixians4
- Kontakt:
Musa bolji od Doncica part 236.
Dosta je sa mjesanjem krusaka i jabuka. Luka je krema a Musa se tek vraca nakon kraha i prizemljenja. Zasad pruza solidne partije u prosjecnom klubu. Ostavimo mu vremena da gradi svoju karieru ne uporedujuci ga Lukom i sl. To mu je vjerovatno i stvaralo pritusak veci nego sto je mogao podnjeti. Da ostvari renome u dobrom euroligasu mozemo pricati o odlicnoj karijeri.
Dosta je sa mjesanjem krusaka i jabuka. Luka je krema a Musa se tek vraca nakon kraha i prizemljenja. Zasad pruza solidne partije u prosjecnom klubu. Ostavimo mu vremena da gradi svoju karieru ne uporedujuci ga Lukom i sl. To mu je vjerovatno i stvaralo pritusak veci nego sto je mogao podnjeti. Da ostvari renome u dobrom euroligasu mozemo pricati o odlicnoj karijeri.
- Felixians4
- Kontakt:
nisu solidne,igra fantastično. i ne bi bili prosječni nego ispodprosjeni bez njeg. iako slažem se generalno s čime "pričaš".Profesor je napisao/la: ↑20 dec 2021, 20:52Musa bolji od Doncica part 236.
Ovdje treba moderacija da reguje, na svako pominjanje imena doticnog NBA igraca na ovoj temi sedmodnevni ban udarit.
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 20 dec 2021, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Veća je razlika Dončić - Musa nego Dončić - Atić/Gegić , za Musu se više spominjalo njegovo problematično ponašanje nego igrački kvalitet .
Naravno da je svima drago da je potpuno obrnuto , da je shvatio da njegovo qrčenje nema pokrića i da mu samo odmaže .
Ako sam ga mogao čekati na aerodromu kao kadeta , ne vidim razloga da ga ne kritikujem kao seniora .
I sam znaš šta je radio u mlađim selekcijama , pa je kasnije to ponašanje prenio u A selekciju .
Svi se nadamo da je to iza njega , i da ima puno da pokaže još .
Sljedeće ljeto angažovati individualnog trenera za raznovrsnost napadačkog arsenala , 700 -1000 pogođenih trojki svaki dan i nebo je limit , rad , rad i samo rad
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
a sta je Atic radio u mladim selekcijamabombaysaphire je napisao/la: ↑20 dec 2021, 21:30Veća je razlika Dončić - Musa nego Dončić - Atić/Gegić , za Musu se više spominjalo njegovo problematično ponašanje nego igrački kvalitet .
Naravno da je svima drago da je potpuno obrnuto , da je shvatio da njegovo qrčenje nema pokrića i da mu samo odmaže .
Ako sam ga mogao čekati na aerodromu kao kadeta , ne vidim razloga da ga ne kritikujem kao seniora .
I sam znaš šta je radio u mlađim selekcijama , pa je kasnije to ponašanje prenio u A selekciju .
Svi se nadamo da je to iza njega , i da ima puno da pokaže još .
Sljedeće ljeto angažovati individualnog trenera za raznovrsnost napadačkog arsenala , 700 -1000 pogođenih trojki svaki dan i nebo je limit , rad , rad i samo rad![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.