Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Dajte ba ljudi, odnosno djeco, jer samo djeca mogu takve nebuloze iznositi, vodjeni emocijama, odvadite malo. Cinjenca da Musa igra u najboljoj formi, cinjenca da je izaso kao pobjednik iz jednog mentalnog corsokaka, i da puca od samopouzdanja, rezultat je nesporan. Ali zaboravlja se cinjenca da Musa iako u najboljoj ligi Evrope, igra samo jednom sedmično protiv ekipa nivoa Eurokupa. Do sad je igrao 2 puta protiv ozbiljih ekipa Eurolige Reala i Barce, i nije to bas tako glatko islo kad ga zatvore kvalitetni igraci. Po meni ce napraviti istu gresku ako bilo gdje ode u Januaru, jer ovo bi bila 1. ozbiljna seniorska sezona od pocetka do kraja.Nek nastavi ovakvim tempom, ne mora ni biti najbolji. Sljedeća stepenica Na ljeto aBd neka predje u tim koji igra Euroligu i utakmice vikend srijeda vikend. To je pravi put po meni.
- Felixians4
- Kontakt:
pa u acb i jest lakše trpati,al ne u tom smislu koji ti aludiraš,lumani. ko što je u nba za neke lakše trpati nego van njeg.
zamisli Messi igra u BIH I cuva ga Sedin Torlak svaki vikendFelixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 22:43pa u acb i jest lakše trpati,al ne u tom smislu koji ti aludiraš,lumani. ko što je u nba za neke lakše trpati nego van njeg.
U ACB je lakse trpati nego u ABA,ili sam te pogresno shvatio?Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 22:43pa u acb i jest lakše trpati,al ne u tom smislu koji ti aludiraš,lumani. ko što je u nba za neke lakše trpati nego van njeg.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Rang bh igrača:
1. Juka
2. Amar
3. Musa
Ovi ostali svi u pet deka...
1. Juka
2. Amar
3. Musa
Ovi ostali svi u pet deka...
Vrabac kriminalac
- Felixians4
- Kontakt:
i jesi i nisi me dobro/pogrešno shvatio. Ko i NBA u odnosu na FIBA/EL. Nekim tipovima igračima ovdje,većini ondje. Konkretno,naravno da je lakše u "Breoganu ABA Lige" trpati nego u ACB u smislu snage protivnika. ALI, u Španjolskoj su napadi nemjerljivo brži,šarolikiji,treneri teže skroz različtim principima(pogledaj samo jučer rezultate i broj poena) i u tom kontekstu, lakše je dolaziti do situacija u kojima možeš iskazati forte.L-Train je napisao/la: ↑20 dec 2021, 22:47U ACB je lakse trpati nego u ABA,ili sam te pogresno shvatio?Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 22:43pa u acb i jest lakše trpati,al ne u tom smislu koji ti aludiraš,lumani. ko što je u nba za neke lakše trpati nego van njeg.
Pa on je sa 18 ubacivao,koliko,14 poena u aba ligi sa manjom minutazom,samo to kad skontas bice ti jasno koliko bi mu danas bilo lakse trpati u ABA,razumijem da je ACB brza liga,igra se na vise posjeda po utakmici ali ne vjerujem da bi mu par napada manje u ABA ligi smanjilo produktivnost na 30ak minuta po utakmici.Druga stvar da ga sad ubacis u Partizan ili CZV gdje ne bi imao ovu slobodu kao u Breoganu niti te minute
Ubacio je Musa Mornaru 35 poena za 27 minuta, mozda je tad i Aba liga bila brža i sarolikija.
- Felixians4
- Kontakt:
pa vjerojatno bi on u recimo ciboni,borcu il megi trpao 25 pts prosječno s dobrom efikasnošću. nisam mislio na taj kontekst.L-Train je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:19Pa on je sa 18 ubacivao,koliko,14 poena u aba ligi sa manjom minutazom,samo to kad skontas bice ti jasno koliko bi mu danas bilo lakse trpati u ABA,razumijem da je ACB brza liga,igra se na vise posjeda po utakmici ali ne vjerujem da bi mu par napada manje u ABA ligi smanjilo produktivnost na 30ak minuta po utakmici.Druga stvar da ga sad ubacis u Partizan ili CZV gdje ne bi imao ovu slobodu kao u Breoganu niti te minute
neki igrači u nba recimo dođu s 10-15 pts i u el ne mogu u rotaciju. ili pak neki u el osnovne brojke ala campazzo imaju siromašnije od nekih pa imaju bolju prođu u nba zbog svojih karakteristika. malo je teže za objasniti.
u svakom slučaju,španjolska liga je "mekha" u svakom smislu. jedino zajebano zna bit mladim talentima koji zapnu u barci i realu ko što se recimo bojanu,šamaniću,sulejmanoviću i mnogima dogodilo.
- Felixians4
- Kontakt:
ok,.ne vrijedi s ovakvima poput tebe. odmah vam se "oči rašire" i želite ismijati nekog ne ulazeći u kontekst. ako je netko predvidio ovakav scenarij s džananom u breoganu,taj sam,provjerljivo fala k.
Vidi ubacivao je u Cedeviti koja je u to vrijeme bila top 3,4 ekipe,znaci mnogo jaca od ovih koje si gore nabrojao,a danas je u odnosu na to vrijeme pa duplo bolji igrac jbgaFelixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:25pa vjerojatno bi on u recimo ciboni,borcu il megi trpao 25 pts prosječno s dobrom efikasnošću. nisam mislio na taj kontekst.L-Train je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:19Pa on je sa 18 ubacivao,koliko,14 poena u aba ligi sa manjom minutazom,samo to kad skontas bice ti jasno koliko bi mu danas bilo lakse trpati u ABA,razumijem da je ACB brza liga,igra se na vise posjeda po utakmici ali ne vjerujem da bi mu par napada manje u ABA ligi smanjilo produktivnost na 30ak minuta po utakmici.Druga stvar da ga sad ubacis u Partizan ili CZV gdje ne bi imao ovu slobodu kao u Breoganu niti te minute
neki igrači u nba recimo dođu s 10-15 pts i u el ne mogu u rotaciju. ili pak neki u el osnovne brojke ala campazzo imaju siromašnije od nekih pa imaju bolju prođu u nba zbog svojih karakteristika. malo je teže za objasniti.
u svakom slučaju,španjolska liga je "mekha" u svakom smislu. jedino zajebano zna bit mladim talentima koji zapnu u barci i realu ko što se recimo bojanu,šamaniću,sulejmanoviću i mnogima dogodilo.
Dobro da razumijem,karakteristike su vrlo bitna stvar kad odlazis u NBA,logicno neki manje talentovan igrac moze bolje proci u NBA jer mu karakteristike odgovaraju nekom ko moze biti vodonosa za razliku od igraca koji trebaju loptu a u NBA je ne mogu dobiti jer u svakoj ekipi imas par talentovanih i onda se ne mozes nametnuti.
Vidi ja bi rekao da je Spanjolska liga mehka za ove najvece timove,ali za ove manje i osrednje nikako,po istom principu mozes gledati i na ABA ligu,za Zvezdu i Partizan liga je pickin dim
- Felixians4
- Kontakt:
Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
Ne znam kako misliš **** dim, u kom smislu.
pa Dzanan je kao Klinac imao 12.5 ppg u Aba...sada bi glatko isao na 20 ppg...sprdao bi se.Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:47Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
U smislu da isto kao Real i Barca su toliko jace od ostatka lige da im je pickin dim,doduse ajde mozda sam malo pretjerao.
Inace ti hoces da kazes da je spanjolska liga jaca,ali da se u ABA ligi igraju fizicki jace odbrane?,iz svega sto si pisao jedino to mogu da zakljucim na kraju?
Inace ti hoces da kazes da je spanjolska liga jaca,ali da se u ABA ligi igraju fizicki jace odbrane?,iz svega sto si pisao jedino to mogu da zakljucim na kraju?
- Felixians4
- Kontakt:
pa to sam i ja zaključio. mada ovdje forumaši u velikom broju su strahovali bi li mogo i u igokeu prošlo ljeto. ja sam znao da će biti odličan. nebitno,ajd.lumani je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:10pa Dzanan je kao Klinac imao 12.5 ppg u Aba...sada bi glatko isao na 20 ppg...sprdao bi se.Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:47Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
pretjerao si itekako ltrain - valencia osvojila preko dončića recimo,baskonia lani u bubbleu, preozbiljna liga.
pa igraju se fizički jače obrane,što ne znači da su i bolje obrane. stvar je u stilu igre, sistemima trenera(recimo,netko kod pavićevića rastura ,kod džikića ne bi ni igrao itd), u španjolskoj je sve "uređeno" da najbolji igrači max,iskoriste talent,europski nba.
Felixians4 je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:13pa to sam i ja zaključio. mada ovdje forumaši u velikom broju su strahovali bi li mogo i u igokeu prošlo ljeto. ja sam znao da će biti odličan. nebitno,ajd.lumani je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:10pa Dzanan je kao Klinac imao 12.5 ppg u Aba...sada bi glatko isao na 20 ppg...sprdao bi se.Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:47Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
pretjerao si itekako ltrain - valencia osvojila preko dončića recimo,baskonia lani u bubbleu, preozbiljna liga.
pa igraju se fizički jače obrane,što ne znači da su i bolje obrane. stvar je u stilu igre, sistemima trenera(recimo,netko kod pavićevića rastura ,kod džikića ne bi ni igrao itd), u španjolskoj je sve "uređeno" da najbolji igrači max,iskoriste talent,europski nba.
da igra u Ciboni,Mega,i slicnim opet bi imao 20 ppg---A to sto Zeljko /Radonja vole sporiju kosarku ,jbg..voli je i Sarunas
U RS.lumani je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:10pa Dzanan je kao Klinac imao 12.5 ppg u Aba...sada bi glatko isao na 20 ppg...sprdao bi se.Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:47Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
U PO imao manje od 5...
Za dva 4/13, za tri 2/9, bez FTA u 3 utakmice.
Previse faktora utice na sve. Tim, konkurencija, stil...
Da dodje u npr. CZ ili Partizan ne bi sigurno imao 20. Mozda malo vise od 10 u najboljem slucaju. Tako otprilike.
Stipcevic i Vinales su u ubjedljivo prva 2 strijelca lige pa su daleko od najboljih igraca lige.
stipcevic i vinales su dokaz da je moguce.TheChief je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:27U RS.lumani je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:10pa Dzanan je kao Klinac imao 12.5 ppg u Aba...sada bi glatko isao na 20 ppg...sprdao bi se.Felixians4 je napisao/la: ↑20 dec 2021, 23:47Španjolska liga je apsolutna mekha. Odlična organizacija,infrastruktura,publika kulturna i stalno prisutna , suđenje dobro, financije sređene, nema preslabih ekipa,najkvalitetnija liga bez dileme po gotovo svakom parametru,
U PO imao manje od 5...
Da dodje u npr. CZ ili Partizan ne bi sigurno imao 20. Mozda malo vise od 10 u najboljem slucaju. Tako otprilike.
Stipcevic i Vinales su u ubjedljivo prva 2 strijelca lige pa su daleko od najboljih igraca lige.
Pa i ja sam napisao van CZ ili Partizana da sad hipoteticki ubacis Breogan u ABA imao bi sigurno 20ak ppg.Ta prica oko fizicki jacih odbrana je kao i ona da se u evropi igraju jace odbrane jer je neuporedivo manje talenta nego u NBA,pa je Doncic bio savrsen primjer dok se nije prvi put vratio na evropske parkete pa pravio djecu Litvancima a kasnije i na OI gdje su ga udvajali na 8 metara a na trici u zoni stoji jos jedan covjek e upravo su ga tako spanjolci cuvali.
Ako ce se ravnati po Roku i Vinalesu onda...lumani je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:32stipcevic i vinales su dokaz da je moguce.TheChief je napisao/la: ↑21 dec 2021, 00:27U RS.
U PO imao manje od 5...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.