Lana Pudar, najbolja BH plivačica

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

ElCartel11
Kontakt:

Re: Lana Pudar, najbolja BH plivačica

Post Postao/la ElCartel11 » 21 dec 2021, 16:16

Predzadnja.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 21 dec 2021, 16:17

Elddar je napisao/la:
21 dec 2021, 16:07
Gdje pratiti finale ?
HRT2
Mostar u srcu, Velež do groba

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 21 dec 2021, 16:17

****, prebrze ove ostale zivotinje.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 dec 2021, 16:18

Sa 15 godina biti na ovim vremenima, u ovoj konkurenciji, u finalu, Lana ima mogućnost biti najbolja u historiji ove zemlje. Fakat je neobično što uopšte pratimo ovo prvenstvo, jer 99% nas nije ni znalo da ovakva prvenstva postoje do par mjeseci unazad.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 21 dec 2021, 16:19

Svaka čast na borbi, realno u ovako snažnoj konkurenciji je dala sve od sebe i njeno vrijeme tek dolazi. Ponosan sam na nju i od srca joj želim mnogo uspjeha u onome šta dolazi!
Mostar u srcu, Velež do groba

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 21 dec 2021, 16:21

Cestitke djevojci u svakom slucaju, donijela je medalju s yebenih 15 godina, mislim da ju je i trema pokosila malo obzirom da je svjesna da ju s 15 godina gleda cijela BiH

Sad je na vlastima da se djevojci obezbijede uslovi da ne mora ici u Hrvatsku kako bi se razvijala dalje. Nadam se da ce se konacno nesto pomaknuti s mrtve tacke sto se tice bazena u gradu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 21 dec 2021, 16:31

Je li neko primijetio da Lana kasni u startu, hocu reci da jos roni oko dvije sekunde a skoro sve ostale vec plivaju i naprave finu razliku prakticno na prvih 10-15 metara! Meni je to malo cudno, ima li neki razlog za to, ali svejedno je dragocjeno iskustvo za nju i ovo sedmo mjesto na tako velikom takmicenju. Osjetila je sta je medalja i sada ce samo biti bolje. :bih:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 21 dec 2021, 16:58

Sad kad joj Hrvati daju bazen, trenera, nutricioniste i mi se budemo čudilo sto je promjenila reprezentaciju :D
Naši političari su definitivno najgori olos na svijetu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 21 dec 2021, 17:22

Golemo za jednu djevojčicu :clap:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 dec 2021, 17:24

ElCartel11 je napisao/la:
21 dec 2021, 16:58
Sad kad joj Hrvati daju bazen, trenera, nutricioniste i mi se budemo čudilo sto je promjenila reprezentaciju :D
Naši političari su definitivno najgori olos na svijetu.
Ako zeli da zaista ostvari svoj puni potencijal to bi joj bilo i najpametnije.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 21 dec 2021, 17:27

Prije ce otici za Banglades da pliva nego za Hrvatsku, samo vi to ne kontate.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 dec 2021, 18:27

Pa pratite bar malo ako vec hocete da ispadnete pametni. Ukucas lana Pudar, otac lane Pudar, izjave, vidis fino da covjek je rekao da ce nastupati samo i samo za BiH i da nikad Nece mjenjati drzavu.
Da ne širite dalje priču oko toga, a da je vec imala ponuda, imala je.

Također, ima ona sad vec solidne sponzorske ugovore i dosta toga joj je pruženo. Od stana u sarajevu i bazena, do novca. Ipak, naravno, bazen u Mostaru bi bio sigurno ogromna stvar ali vise za nove mlade plivače nego za nju.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 21 dec 2021, 18:37

killafrommanilla je napisao/la:
21 dec 2021, 16:21
Cestitke djevojci u svakom slucaju, donijela je medalju s yebenih 15 godina, mislim da ju je i trema pokosila malo obzirom da je svjesna da ju s 15 godina gleda cijela BiH

Sad je na vlastima da se djevojci obezbijede uslovi da ne mora ici u Hrvatsku kako bi se razvijala dalje. Nadam se da ce se konacno nesto pomaknuti s mrtve tacke sto se tice bazena u gradu.
Nema ti nista od toga, znam njenog buraza vrlo dobro i ona ce plivati iskljucivo za BIH, nista Hrvatska Srbija itd. Jedino sta se moze desiti je da ode na koledz u Ameriku i gore nastavi sa treninzima

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 dec 2021, 18:42

svaka čast lani, ovo je više nego izvrsno, sad samo tako dalje. poobarala je juniorske evropske rekorde, ulazi u seniorska finala sa 15 godina. mega! ako pogledamo istoriju to je put ka apsolutnom vrhu! samo su megazvijezde tipa egerszegi, van almsick ili sjostrom bile još korak ispred u tom dobu.

što se tiče toga šta joj je najpametnije tu nema dileme, rad i daljni napredak i onda kad dođe vrijeme neki dobar us koledž, ako ovako nastavi moći će da bira od koga će uzeti stipendiju!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 dec 2021, 23:39

Previše se razbacuje ova nacionalistička priča, pri tome potpuno neosnovana. Djevojcica je drzavljanin BiH i najbitnije voli svoju zemlju. A bazen kao bazen u Mostaru je bitan za razvoj sporta, ne samo njoj. Ona će svakako zarad svoje karijere morati vise ici u USA i slično i tu ce ključ biti njen otac koji je mudar po svemu sto smo culi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 21 dec 2021, 23:48

Situaciju sa Lanom treba iskoristit da se taj bazen napravi zbog popularizacije i buducnosti. I ne samo taj jedan i u Mo.

Zbog Lane ce plivanje cak i kod nas imati sve vise pobornika. Djeca bi plivala, a onda mu roditelj odgovori, da iduce godine u Vodicama ...

Lana ce put Zapada i za nju nema zime, al ostaju hiljade djece koja bi, a nema se ...

O Sa ne znam sta bih vise mislio. Ne zelim nikoga vrijeđati, al ako zanemarimo Dzeku, Sa kao centar, glavni, najveci i najbogatiji grad u drzavi nista i nikoga nije izbacilo vec trijes godina.

Jeste li toliki antitalenti za sta god. Il ste srozali sve moguce da je pisi, propalo ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 dec 2021, 07:35

Bazen se u Mostaru moze napraviti iskljucivo uz pomoc Federalne vlade, a nikako da to uradi HNK ili Grad Mostar.

Nemojte previse mastati. Mi nismo mogli dobiti salu za trening a vamo se ljudi nadaju bazenu. Ne bude li se krenulo u realizaciju prije izbora nece ga nikad ni napraviti.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 dec 2021, 13:05

Ovo dijete ukoliko zeli medalje na olimpijadi sto prije treba da se ispali iz BiH za Ameriku, dakle na neku privatnu akademiju a za par godina i na nek od jacih univerziteta.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2021, 13:11

Neutral je napisao/la:
22 dec 2021, 07:35
Bazen se u Mostaru moze napraviti iskljucivo uz pomoc Federalne vlade, a nikako da to uradi HNK ili Grad Mostar.

Nemojte previse mastati. Mi nismo mogli dobiti salu za trening a vamo se ljudi nadaju bazenu. Ne bude li se krenulo u realizaciju prije izbora nece ga nikad ni napraviti.
Itekako može, da si pola miliona godišnje izdvajao samo za to dosad bi ga napravio i to olimpijski.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 dec 2021, 13:45

MortemHz je napisao/la:
22 dec 2021, 13:11
Neutral je napisao/la:
22 dec 2021, 07:35

Itekako može, da si pola miliona godišnje izdvajao samo za to dosad bi ga napravio i to olimpijski.
Od toga ti nema nista.

Ustvari ima, cim izgrade gradsku dvoranu (grade je 20 godina). Lijepo je mastati.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.