OsmaDolazi je napisao/la: ↑22 dec 2021, 14:42
samoposmatram je napisao/la: ↑22 dec 2021, 14:39
admin je napisao/la: ↑22 dec 2021, 13:39
Treba provjeriti svako sa @osmadolazi da li je u rizičnoj grupi ili nije.
on zna, pa će nas rasporediti u grupe kojim treba ili ne treba vakcina.
ovaj drugi misli da je korona sezonska gripa, kakav kloc moraš biti nakon što dvije godine gledaš ljude kako umiru...
Pogledaj simptome gripe i korone. Pogledaj broj mrtvih od gripe do nastanka korone i poslije. Pogledaj globalnu smrtnost u cjelosti. Ljudi umiru i ti i ja cu.
Razlika je sto te prije bolio qrac a sad te pitaju sa svih strana pa si se usro ziv.
Sva pamet. U kost. Sada na svakom cosku te pitaju ima li korone. Strah na svakom koraku.
Tacno je ljude strah umrijeti. A svi ćemo, na ovaj ili onaj način.
Nevjerovatna glupost. Ne ismijavam nikog zaista, ali zar je moguće da ste propustili podatak da je povećan broj umrlih, vidno iznad prosjeka ranijih godina i taman onoliki koliko je umrlih od korone? Dvije godine prošle, neko to još nije skontao, a meni kaze "izadji iz kuće, pričaj s ljudima". Ja bih tebi rekao, uđi u kuću, malo pogledaj, pročitaj, nije sva pamet svijeta na klupici pred trafikom pored dvije klipače ili u salonu za lakiranje noktića.
Naravno da ćemo svi umrijeti, ali ne bih se složio da me prije bolio **** hocu li umrijeti i kada. I prije sam se trudio da živim zdravo, izbjegavao sam situacije u kojim bih mogao poginuti, nisam vozio 300 na sat uz ideju "svi umiru svakako". Pazim isto i sad. Samo što sam onim stvarima koje sam ranije radio da ne bih brzo umro, dodao još vakcinaciju od korone.
Sa boldiranom rečenicom se potpuno slažem, samo što bih umjesto korone kao objekta stavio vakcinaciju. Prije te bolio ****, jeo si lijekove koje si stigao, nisi nikad uputstvo otvorio, bubao uzasnu hranu, sokove, alkohol, cigare, drogu, bolio te qurac... sad te pitaju oko vakcine, pa kao imaš neki stav i ti kao ćeš sam odabrati šta ćeš unjeti u tijelo.
A najjača od svih je "nisam antivakser, ali sam ću odabrati hoću li vakcinu i biram da neću". Pa šta je to, nego antivakser?