FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

Admir74
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Admir74 » 24 dec 2021, 16:56

dubioza144 je napisao/la:
21 dec 2021, 14:00
Tomo, hvala za sve!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 dec 2021, 17:06

Cim je objavljeno bilo za Nazifa znalo da nece ni Ivkovic ostati.

Rezultati kao rezultati manje-vise su mu bili okej uz par utakmica gdje je moralo bolje (Posusje, Rudar, Radnik u gostima npr.). Puno veci mi je problem kod njega bilo lizanje sa Upravom i Nazifom, muljanje sa njim oko odlaska i te neke stvari van njegovog posla, tj. zelenog terena.

U svakom slucaju sretno mu bilo gdje da ode. I njemu i njegovom pomocniku koji mi je bio ok.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 24 dec 2021, 17:10

Brukanje se nastavlja. Na sta su ublehe klub svele.
Pročepit će negdje.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 24 dec 2021, 17:12

Kad ce skupstina ? :rol:
Mjau !

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 24 dec 2021, 17:16

Hvala i sretno!
mosa lošmi stićko tit-ula!

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 24 dec 2021, 17:27

Mi smo davno bankrotirali, samo jos niko nije stisnuo muda da nam kaze

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 24 dec 2021, 17:30

sta mislite o cemu ljudi u klubu ako jos neko i ima da je ostao razmisljaju

1. gdje ce za vikend
2. kakva su snizenja za novu
3. sta obuci za novu
4. proslava nove
.
.
.
99. isplata plata , dobavljaca, i planiranje priprema

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 24 dec 2021, 17:36

Mnogih prije njega mi je bilo zao, Tome vala i nije. Sretno mu svakako

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 24 dec 2021, 17:37

LjoZee je napisao/la:
24 dec 2021, 17:06
Cim je objavljeno bilo za Nazifa znalo da nece ni Ivkovic ostati.

Rezultati kao rezultati manje-vise su mu bili okej uz par utakmica gdje je moralo bolje (Posusje, Rudar, Radnik u gostima npr.). Puno veci mi je problem kod njega bilo lizanje sa Upravom i Nazifom, muljanje sa njim oko odlaska i te neke stvari van njegovog posla, tj. zelenog terena.

U svakom slucaju sretno mu bilo gdje da ode. I njemu i njegovom pomocniku koji mi je bio ok.
Mislim da zna u kojem ce entitetu nastaviti svoj rad.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 24 dec 2021, 17:38

Sve će to biti dobro akoBogda samo sabur.
mosa lošmi stićko tit-ula!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 dec 2021, 17:41

OdbrambeniOP je napisao/la:
24 dec 2021, 17:37
Mislim da zna u kojem ce entitetu nastaviti svoj rad.
Ma da, Borac. Inace, evo poruke koju je poslao igracima u spoileru jer je duga.
Dečki moji, evo nažalost došao je dan za rastanak. Mislio sam da neće doći tako skoro, pa vam ovim putem zahvaljujem na svemu šta ste napravili. Na svemu kako ste se ponašali i kako ste igrali.

Pokazali ste ogroman karakter, pokazali ste volju, htijenje i želju za uspjehom. Vi mlađi odrastali ste brže nego inače, ali ni to vas nije sputalo. Imali ste pomoć nekih starijih igrača, da ne govorim sada imena, koji su vam pmogli u tom odrastanju. Stvorili smo fantastičnu radnu atmosferu.

Postali smo ono što se najteže postiže, grupa. Grupa koja je pokazivala zajedništvo u najtežim trenucima. Kada je bilo najteže pokazali ste se i bili ste najbolji. Još jedanput hvala na svemu, šta godi trebate ja sam vam tu.

Ostat ću najvjerovatnije, 99 posto u Bosni i Hercegovini u jednom drugom klubu. Najlakše i najdraže bi mi bilo da vas sve prebacim u taj klub, ali je to nemoguće. Borite se za svoju porodicu i vas, jer je porodica najvažnija. Niko vam poslije neće reći hvala.

Razmišljajte o sebi, razmnišljajte o svojoj porodici i da uspijete dati bolje uvjete i njima i sebi. Puno bolje nego do sada. A, to možete postići isključivo radom i karakterom, kakav ste pokazali do sada. Budite ovakvi kakvi jeste i nastavite istim putem. Bilo koja pomoć s moje strane, imat ćete ju uvijek.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 24 dec 2021, 17:42

Ode Tomo u Borac, nije džaba onoliko hvalio suđenje u Banja Luci.

Juricic i Bojo u Zrinjskom, pregovori u toku.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

jOSMAA1921
Kontakt:

Post Postao/la jOSMAA1921 » 24 dec 2021, 17:45

1921boy je napisao/la:
24 dec 2021, 17:38
Sve će to biti dobro akoBogda samo sabur.
Brate, ja tebi vjerujem sta god da ti napišeš jer ti sta god si do sad napisao je bilo tako, i imaš 100% tacne informacije u klubu i oko kluba. Ja se nadam da ovo ide u pravom pravcu i da nam dolaze bolji dani za našeg Želju!
Tomo hvala i sretno!

VOLIM TE ŽELJO!

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 24 dec 2021, 17:51

U Želju treba da dođe novi investitor? Za Ivkovića ne mogu reći da nije očekivano. Samo ne smije se ovo nastaviti, jer mora doci direktor koji nece napustiti, i trener dovoljno dobar kome će se pružiti šansa da izgradi ekipu. Od jedne sezone nema ništa.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 24 dec 2021, 17:58

Otišle taldžije iz kluba

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 24 dec 2021, 18:02

Jedno veliko HVALA za Tomu i Marenzzija
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 dec 2021, 18:29

Poštovani, sa današnjim danom sam nažalost prekinuo saradnju sa FK Željezničar. U srijedu kad sam dobio mail od Upravnog odbora u kojem je pisalo da ne mogu garantirati da u sljedećih šest mjeseci ne mogu osigurati osnovne stvari, znači plaće za igrače, zaposlenike klub, omladinske škole i za sve koje su tamo u Želji, dva dana sam razmišljao i danas sam donio odluku koja nije bila jednostavna jer sam se zaista dosta vezao za klub i za igrače, najviše za igrače i nisam mogao dozvoliti da se ta patnja i dalje nastavi.
Zahvaljujem svojim igračima za koje sam govorio da su heroji i oni su se ponašali zaista fantastično. To su karakteri koji se rijetko, rijetko nađu, znači oni su kad je bilo najteže bili najbolji, oni su se smijali umjesto da su plakali i odradili su na najkorektniji i na najbolji mogući način. Dali su svoj maksimum koji je bio 6. mjesto koje smatram zaista vrlo dobrim rezultatom s obzirom na novu ekipu, na nove igrače i sve što smo radili od početka sezone, rađenih priprema tri tjedna samo priprema zakašnjenja tjedan dana i tako dalje i tako dalje.

Htio bih se zahvaliti mom sada novom prijatelju, tek sam ga tek upoznao za vreme druženja u FK Željezničar i to je čovjek koji me je predložio, a to je moj Dino Handžar. On je predložio upravi kluba i ljudi su prihvatili, dao mi je jedno ogromno zadovoljstvo i čast da budem trener Željezničara, jedne velike institucije. Klub koji ima nešto što vrlo malo klubova ima u svijetu, a to su navijači koji stoje iza igrača, iza kluba koji su pokazali u ovih šest mjeseci zaista privrženost klubu. Stogodišnjica kluba, njihov vatromet koji nikada u životu neću zaboraviti, znači da sam bio samo dva dana trener i da sam vidio vatromet i otišao kući već bi mi srce bilo puno. Njima se isto tako zahvaljujem na svemu, na podršci, moram reći da ona pjesma koja je trebala da se pjeva negdje drugdje i na nekom drugom mjestu, ali nas je na kraju strahovito motivirala. Dala nam je toliko snage, mojim igračima stručnom stožeru i meni da smo izvukli zaista svoj maksimum i na kraju ta pjesma je postala, igrači su je proglasili himnom polusezone koja se slušala u slobodno vrijeme i u svlačionici ili tamo gdje su igrači bili.

Veliko hvala za posebna dva čovjeka za koje sam se jako vezao, a to su DIno Pekić i Armando Marenzi. Hvala svima, a pogotovo njima. Ovim putem još jednom velika hvala svim novinarima, pisanim i elektronskim medijima i TV kućama s kojima sam imao zaista vrlo dobru saradnju. To je nogomet, treba se istrpiti nekad i loše napisano, ali nisam vidio ništa da bi bilo toliko loše ili zlonamjerno. Zato hvala svima, nadam se da ćemo dalje surađivati, možda kroz neki drugi klub ili kroz neku drugu situaciju. Svima želim ugodnu i sretnu Novu godinu koja će nadam se biti i zbog korone i zbog svega puno bolja nego šta je bila. Klubu Željezničar želim sve ono što sebi želim i sretno!
Poruka Ivkovica navijacima i javnosti nakon odlaska. U ovom boldiranom se vjerovatno i krije razlog odlaska one trojice jucer.

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 24 dec 2021, 18:31

Sa klupe otišao najbolji trener koji je vodio ovaj klub u zadnjim godinama,hvala Tomo i Marenzzi za sve 💙
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 24 dec 2021, 19:12

Da je bio neko ozbiljniji imali bi 7-8 bodova vise. Osakacenu ekipu je sakatio skoro svaku utakmicu, svako kolo imao ispade sa izjavama, hvala i dovidjenja, a luzerski mentalitet nek odnese negdje drugo.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 24 dec 2021, 19:13

Kad ce amebe i paraziti od skupstinara da se skupe ?
Mjau !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, drzgemboadislic, Lewy21, Manijakdolopate i 40 gostiju.