FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 dec 2021, 13:13

Nemanja Bilbija otkrio zašto je svojevremeno napustio Sarajevo: Da je on drugačije postupio, vjerovatno bih se dogovorio

- Sami početak i ulazak Vincenta Tana u Sarajevo, to su moji počeci na Koševu gdje je klub bio na visokom nivou. Uspjeli smo dovesti Matu Jajala na posudbu u Sarajevo gdje nam je pomogao profesionalšću i radom da osvojimo Kup prve godine. Sjajna generacija, i dan danas se čujem sa pet-šest igrača iz te generacije, sa Amerom Dupovcem sam u kontaktu stalno, trenutnim kapitenom Sarajeva, sa momcima sam ostao u kontaktu, vežu me lijepa sjećanja i uspomene jer smo nakon toliko godina Kup i titulu vratili u Sarajevo, rekao je Bilbija, te zatim dodao:

- Istekao mi je ugovor sa Sarajevom, nisam se uspio dogovoriti sa tadašnjim direktorom Abdulahom Ibrakovićem, ne mogu reći da je on glavni krivac što nisam ostao na Koševu, ali da je malo drugačije postupio, ja bih se uspio dogovoriti.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 25 dec 2021, 13:24

Nisam nešto oduševljen Šečerovićem, ali recimo za Palića je Goretzka na zadnjem veznom.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 dec 2021, 13:24

Bilbija je kod nas bio gola kita, i nepotrebno je sad iz ovog konteksta pisat o njemu. Oke, zabio neke vazne golove, al nista drugo. Torres je za Chelsea zabio u polufinalu LP, iznudio korner u finalu, zabio u finalu LE, zabio u superkupu, pa je opet promasaj u ocima 90% navijaca. Bilbija je bio igrac prije Sarajeva i posebno poslije Sarajeva, u Sarajevu je bio Werner za siromasne, igrac koji je Boga oca promasivao svaku utakmicu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 25 dec 2021, 13:41

Ma cisto sumnjam da ima ista od secerovica, i sami znate da prije 20. Januara niko nece doci...odmorite malo

Btw da hoce uefa suspendovat savez na jedno 5 godina :ljepota:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 dec 2021, 13:46

Nemojte ocekivati nikakva spektakularna pojacanja niti ulaganja u klub u narednom periodu.
Jednostavno,trenutna politicka situacija i napetost u drzavi itekako utice i na sport,posebno na one koji bi trebalo da vlastiti novac investiraju u jedan sportski kolektiv.
Druga stvar, N/FS BiH je jedna od kljucnih meta koja je napadnuta od strane velikosrpske rusilacke agende sa konacnim ciljem razaranja drzave i svega onoga sto simbolizuje i predstavlja jednu drzavu,a fudbalska reprezentacija i savez su upravo to. Samo sto se radi hinjski,razara se iznutra i provocira na razne nacine kako bi bosnjacka strana bila ta koja ce reagovati na neki neprimjeren nacin.
Zato neka u narednom periodu ovi tekuci troskovi idu bez problema i da se malo vise posveti radu u Akademiji i ukljucivanju akademaca u 1. tim bice dobro.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 dec 2021, 13:50

zagorski je napisao/la:
25 dec 2021, 13:46
Nemojte ocekivati nikakva spektakularna pojacanja niti ulaganja u klub u narednom periodu.
Jednostavno,trenutna politicka situacija i napetost u drzavi itekako utice i na sport,posebno na one koji bi trebalo da vlastiti novac investiraju u jedan sportski kolektiv.
Druga stvar, N/FS BiH je jedna od kljucnih meta koja je napadnuta od strane velikosrpske rusilacke agende sa konacnim ciljem razaranja drzave i svega onoga sto simbolizuje i predstavlja jednu drzavu,a fudbalska reprezentacija i savez su upravo to. Samo sto se radi hinjski,razara se iznutra i provocira na razne nacine kako bi bosnjacka strana bila ta koja ce reagovati na neki neprimjeren nacin.
Zato neka u narednom periodu ovi tekuci troskovi idu bez problema i da se malo vise posveti radu u Akademiji i ukljucivanju akademaca u 1. tim bice dobro.
Mene više nervira da evo npr, Velež doveo Nermina Haskića najvjerojatnije, a mi yebenog Cmiljanića uspjeli dovesti 20 dana pred prvu utakmicu na proljece..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 dec 2021, 14:10

Imamo mi napadača dovoljno, samo nijedan ne valja :D
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 dec 2021, 14:28

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 dec 2021, 13:50
zagorski je napisao/la:
Mene više nervira da evo npr, Velež doveo Nermina Haskića najvjerojatnije, a mi yebenog Cmiljanića uspjeli dovesti 20 dana pred prvu utakmicu na proljece..
Ma to su price za malu djecu da se kvalitetan igrac ne moze dovesti. Druga je stvar sto su nesposobni ljudi doveli klub u haoticnu situaciju od koje cemo se oporavljati.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 25 dec 2021, 14:32

A kad ja oisah ua Secera, lincovase me...🤗
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 dec 2021, 14:35

NazorUso je napisao/la:
25 dec 2021, 14:32
A kad ja oisah ua Secera, lincovase me...🤗
Jesi čuo da smo u kontaktu sa Kadušićem i Kuzmanovićem :?:
Tako se mahala.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 dec 2021, 14:37

Secerovic kloc klasicno gomiljanje igraca. Prvo se treba rijesiti skarta u ekipi onda vidis gdje ti fali igraca i polako radje nego dovodjenje raxnih ubleha koje ces therat nakon 2 mjeseca

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 dec 2021, 14:40

vedinjo98 je napisao/la:
25 dec 2021, 14:28
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 dec 2021, 13:50
zagorski je napisao/la:
Ma to su price za malu djecu da se kvalitetan igrac ne moze dovesti. Druga je stvar sto su nesposobni ljudi doveli klub u haoticnu situaciju od koje cemo se oporavljati.
Ima uvijek igraca koji ne žele, ali uvijek se nadje minimum 3 igraca u jednom prelaznom roku, koji su kvalitetni i željni doći.
Samo trebas imati kvalitetne ljude u sportskom segmentu, evo npr ovo sto smo dobili s Kepčijom

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 25 dec 2021, 14:41

Haskic u velezu zvanicno. Dobro pojacanje, a sta mi cekamo?
1946-1987

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 dec 2021, 14:47

E ako ova reprezentacija i savez predstavljaju drzavu, mi smo drzavu imali od 2009. do 2014., sve prije i poslije toga qrac. Danasnja kriza u BH fudbalu je nemjerljiva sa katastrofama koje su bile u prvim godinama zajednicke lige, kad si na gostovanjima mogao uzet 2 boda u sezoni, pa i nekim sezonama gdje je Zeljo npr guran 6 puta ofirnije nego svi danas. Okej, prosle godine Borcu gurnuli titulu u ruke (uz veliku pomoc nasih nesposobnjakovica), ove godine im nista ne moze pomoc.
A situacija u drzavi je klasicna predizborna igrica. Medju narodom nema napetosti, samo u medijima.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 25 dec 2021, 14:47

leo1946 je napisao/la:
25 dec 2021, 14:41
Mi da smo ga doveli rekli bismo starohan od 32 godine koji se nije naigrao u drugoj japanskoj ligi.. ali kad ga neko drugi dovede od njega se pravi ronaldo nazario

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 25 dec 2021, 14:48

Haskic je bolji od svi nasi napadaca.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 dec 2021, 14:52

keli je napisao/la:
25 dec 2021, 14:47
leo1946 je napisao/la:
25 dec 2021, 14:41
Mi da smo ga doveli rekli bismo starohan od 32 godine koji se nije naigrao u drugoj japanskoj ligi.. ali kad ga neko drugi dovede od njega se pravi ronaldo nazario
Blitvar bi svakako Ronalda Nazaria stavio na zadnjeg veznog ili lijevog beka, pa i nema neke razlike
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 25 dec 2021, 14:53

Ako bude sablic birao pojacanja, bolje i ne dovoditi nikog.

Pustit djecu iz akademije nek igraju, nego nazor pojacanja tipa Secerovic itd..

Vidjeli smo na ljeto kakve igrace bira :stop:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 25 dec 2021, 14:59

Zukanovic je napisao/la:
25 dec 2021, 14:48
Haskic je bolji od svi nasi napadaca.
Na osnovu cega si to zakljucio?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 dec 2021, 15:00

JavierBosnia je napisao/la:
25 dec 2021, 14:10
Imamo mi napadača dovoljno, samo nijedan ne valja :D
Prije bih rekao sistem ne valja.Mislim da imamo i Bilbiju ili bilo kojeg boljeg u ovom sistemu bio bi los,pa dovoljno je reci da nam je golman najbolje ocjenjen igrac ekipe mislim cemu dalja diskusija.

I da je Haskic dosao i bilo ko dodje u ovaj sistem koji smo igrali kakve koristi kad neznas ko je gdje po terenu,samim tim nema ni igraca jel ne izvlaci najbolje iz njih.Nemoguce da su svi losi a u ovome nasem ispadaju svi losi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Aduka87, HordasFks, Lecler, PeppermintSA, perodeformero, riki46 i 68 gostiju.