Samo boosterovanim.
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Gle, gle na listi neki soj nazvan Omikron varijanta za koji me @admin ubjedjivao da je samo medijski napuhan...
Vrlo zanimljivo.
Vrlo zanimljivo.
ja sam bio isto protiv vakcina ,a onda sam odlucio da se vakcinisem,igrom sudbine naso sam se u situaciji da su svi u familiji dobili koronu uz jedan smrtni slucaj s tim da niko nije bio vakcinisan osim mene,a ya je nisam fala bogu dobio ,od tad vjerujem u ucinkovitost vakcina ,inace sam 2 puta primio modernu
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Admin nikad nije nikog ubjedjivao da je omikron medijski prenapuhan. Jesam jednog forumasa slabije inteligencije, ne sjecam se jesil to bio ti, ubjedjivao da omikron nije izmisljan da bi se oborila berza i da je tadasnji pad na berzi samo stvar trenutka u kojem se velik broj ljudi koji lose kontaju stvari prepao i krenuo prodavati. Za par dana, berza se stabilizovala i pokazalo se da je admin bio u pravu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2021, 11:49Gle, gle na listi neki soj nazvan Omikron varijanta za koji me @admin ubjedjivao da je samo medijski napuhan...
Vrlo zanimljivo.
Takodjer, govorio sam tada i da je prerano zakljucivati da ce omikron donijeti kraj svijeta, nove lockdowne, da vakcine nece raditi isl. I za to se pokazalo da sam bio u pravu
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma za sve si ti druze upravu.Nema greske kod tebe.
Samo sto su se desila i poskupljenja, a i lockdowni novi.
Samo sto su se desila i poskupljenja, a i lockdowni novi.
- AshburtonG
- Kontakt:
A i BiH je ova kriza mnogo manje pogodila nego Njemacku. Vratilo se na hiljade ljudi. 

Navodno je omicron manje opasan od ranijih verzija. Vjerujem da je ona prica strucnjaka o tome kako ce virus da mutira u slabije oblike sa ciljem duzeg opstanka tacna.admin je napisao/la: ↑25 dec 2021, 18:06Admin nikad nije nikog ubjedjivao da je omikron medijski prenapuhan. Jesam jednog forumasa slabije inteligencije, ne sjecam se jesil to bio ti, ubjedjivao da omikron nije izmisljan da bi se oborila berza i da je tadasnji pad na berzi samo stvar trenutka u kojem se velik broj ljudi koji lose kontaju stvari prepao i krenuo prodavati. Za par dana, berza se stabilizovala i pokazalo se da je admin bio u pravu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2021, 11:49Gle, gle na listi neki soj nazvan Omikron varijanta za koji me @admin ubjedjivao da je samo medijski napuhan...
Vrlo zanimljivo.
Takodjer, govorio sam tada i da je prerano zakljucivati da ce omikron donijeti kraj svijeta, nove lockdowne, da vakcine nece raditi isl. I za to se pokazalo da sam bio u pravu

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
E sigurno su se poskupljenja desila zbog omikrona

Za lockdown pretpostavljam da govoriš o Austriji, nisi ni to dobro povezao. Lockdown počeo 22.11., mi za omikron prvi put čuli 26.11.
Što se tiče povratka u BiH, polako, tek su krenula poskupljenja, vidjećemo kako će ih podnjeti siromašniji dio EU i kako će bogati to kompenzirati. Poskupljenja smo davno najavili, upravo u sklopu priče o povratku. Očekuj da Rumun kojem poskupi život u Rumuniji sreću potraži u Njemačkoj. Što ih bude više takvih, manje će biti prostora za dobrog i vrijednog Bošnjanina. Ne može ništa preko noći, to su dugotrajni procesi.

Za lockdown pretpostavljam da govoriš o Austriji, nisi ni to dobro povezao. Lockdown počeo 22.11., mi za omikron prvi put čuli 26.11.
Što se tiče povratka u BiH, polako, tek su krenula poskupljenja, vidjećemo kako će ih podnjeti siromašniji dio EU i kako će bogati to kompenzirati. Poskupljenja smo davno najavili, upravo u sklopu priče o povratku. Očekuj da Rumun kojem poskupi život u Rumuniji sreću potraži u Njemačkoj. Što ih bude više takvih, manje će biti prostora za dobrog i vrijednog Bošnjanina. Ne može ništa preko noći, to su dugotrajni procesi.
Pogled na krivulju nevakcinisani, potpuno vakcinisani i busterovani u Njemackoj od 32. do 50. kalendarske sedmice.

Pogled na hospitalizaciju, intezivni odjel i umrle kod potpuno vakcinisanih i busterovanih od 47. do 50. sedmice.
Na intenzivnih odjelima je bilo poprilicno veliki broj potpuno vakcinisanih.
Potpuno vakcinisani 18-59 godina: 16.3% umrlih
Potpuno vakcinisani 60+ godina: 38% umrlih
Kod busterovanih je dobro stanje.

Pogled na hospitalizaciju, intezivni odjel i umrle kod potpuno vakcinisanih i busterovanih od 47. do 50. sedmice.
Na intenzivnih odjelima je bilo poprilicno veliki broj potpuno vakcinisanih.
Potpuno vakcinisani 18-59 godina: 16.3% umrlih
Potpuno vakcinisani 60+ godina: 38% umrlih
Kod busterovanih je dobro stanje.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Reprezentativac Omana preminuo od srčanog udara na zagrijavanju, plakali svi akteri na terenu
Treba provjeriti da li je bio vakcinisan.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Da li je iko odradio neki pregled prije vakcinacije, ili je bila klasika poput pitanja jesi li alergičan na nešta?!

Post godine

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Sjećate se šta sam pisao za Gatesa i 2022. godinu? Korona ko gripa itd

NADA ZA 2022.
Bliži se kraj pandemije?
Neki već prognoziraju da omikron polako, ali sigurno donosi kraj pandemije. Jer, ta varijanta je pametnija i evolutivno superiornija u odnosu na deltu. To znači da se brže širi, ali rjeđe ubija svoje domaćine. Uskoro bi omikron trebao preuzeti primat u odnosu na deltu.
Iako virus neće biti brzo iskorijenjen, možda čak nikad, veliki su izgledi da postane endemski. To bi značilo da nema pandemije, ali da će oslabljena verzija virusa nastupati tu i tamo lokalno ili sezonski, baš kao gripa zimi. Od toga bi se onda štitilo kao i od gripe - godišnjim cijepljenjem.

Sto je i bilo za ocekivati da postane ko sezonska gripa, daj Bože. Ali kakav ti problem imas s cijepivom? Unistit ce nas? Umrijet ce milijuni od njega?
Svako cijepivo donosi rizik, a rizik od korone je znatno veci. Ne trebas bit posebno pametam da procijenis sta ti je raditi.
Svako cijepivo donosi rizik, a rizik od korone je znatno veci. Ne trebas bit posebno pametam da procijenis sta ti je raditi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
To je problem jer je to Gates predvidio, a zapravo je mogao svako ko ima minimalno znanje o virusima.Lillard je napisao/la: ↑26 dec 2021, 09:20Sto je i bilo za ocekivati da postane ko sezonska gripa, daj Bože. Ali kakav ti problem imas s cijepivom? Unistit ce nas? Umrijet ce milijuni od njega?
Vakcina ekstra, u Bihaću na Covid odjelu vakcinisanih nema gotovo nikako da leže, a odjel pun.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
SOKANTNO: Jednog dana, covid bi mogao postati kao obicna sezonska gripa, sta imate na ovo reci vakserska sekto (FOTO + VIDEO + GRIPA)
- Marsal
- Kontakt:
Da je bilo interneta prije 100 godina Fleming bi završio na lomači i sudila bi mu španska inkvizicija jbt.
Evo moj tata trenutno ima koronu i baš je bolestan, da nije primio vakcinu već bih ga pokopao.
Evo moj tata trenutno ima koronu i baš je bolestan, da nije primio vakcinu već bih ga pokopao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Nemam nikakav. Tko zeli nek se cijepi. Ja sam prebolio bez bilo kakvih tegoba i posljedica i smatram da se ne trebam cijepiti.Lillard je napisao/la: ↑26 dec 2021, 09:20Sto je i bilo za ocekivati da postane ko sezonska gripa, daj Bože. Ali kakav ti problem imas s cijepivom? Unistit ce nas? Umrijet ce milijuni od njega?
-
- Kontakt:
Ne možeš to tek tako napisati , čudi me od tebe .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Sto ne moze? Vakcina ne pomaze? Pa to ima jos ljudi koji ne vjeruju u vakcine?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.