Nije lagan uopste
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Obavezno kod privatnika raditi da se svemu kogućem naučiš. Ja evo tri godine u firminioja se bavi skladištenjem robe radim. Počeo kao student i ostao tu i dok ssm pripravnički odradio i kasnije državni položio. Šta sam se svega nagledao, kakvih likova je prolazilo za ne povjerovati. Zadnjih par mjeseci sam skroz u magacin prešao, 700 km plata nije ni loše toliko al evo vozački ganjam ne bi li nekad u budućnosti za komercijalu ganjao.
Ugl moraš se trznuti raditi te neke poslove sa SSS a obavezno pratiti oglase i konkurse pa ili naoredovati u toj firmi ili naći nešto bolje.
Meni ako prođe ovo za drugu firmu, radio sam ljetos kod njih preko moje firme nešto krstko pa im ostavio kontakt, biće banja hahah još administracija
Ugl moraš se trznuti raditi te neke poslove sa SSS a obavezno pratiti oglase i konkurse pa ili naoredovati u toj firmi ili naći nešto bolje.
Meni ako prođe ovo za drugu firmu, radio sam ljetos kod njih preko moje firme nešto krstko pa im ostavio kontakt, biće banja hahah još administracija
- AshburtonG
- Kontakt:
Problem kod nas je sto su na pozicijama pravnika i ekonomista, uhljebljeni stranacki idioti s kupljenim diplomama. Zato i imamo na hiljade mladih strucnjaka na birou s jedne strane, a s druge drzavu u qrcu, upravo jer je vode nesposobni i nekvalificirani radnici.
E svaka cast kralju, bolje raditi bilo sta nego lezati. Nikad nisam razumio (bez uvrede bilo kome) musko koje moze lezati odnosno nema taj pogon za radom, radim od 15e godine, trenutno 2 posla, vrtim/investiram u dionice, jos onrcem trgovinu, znaci 4 prihoda jos gledam kako cu i 5i, navejrovatnije u nekretnine pa izdavatiMarsal je napisao/la: ↑25 dec 2021, 14:56Zato ima iskustvo koje je neprocjenljivo. Svako voli iskusnog radnika koji zna raditi. Imat će on prilike za napredovanje i bolje je i 600 nego ništa.
Ja sam godinu dana radio posao za 300 maraka. Znači 300 maraka sveukupnosvaki mjesec, dok npr moja majka u to vrijeme zarađivala 1200
za mjesec zaradi moje 4 plate pa sam onda dva mjeseca našo neki objekat da čuvam i tu mi bilo 400 plata pa onda u svojoj firmi prvih pola godine po 500-600 maraka... Sad imam malo više ali eto, šta da ti kažem.
Radi bilo šta, bolje nego ležat. Po meni ne isplati se raditi samo ako time direktno ugrožavaš svoje zdravlje.
Jbt dokle su ljudi dosli, a vidi nas s cim se zaje.bajeno u 2021. dokle mi.
- Fantasista
- Kontakt:
Ne kontam šta čekaš sa vozačkim, pa bruka je da nemaš položeno. Sad da ti izleti neki posao a treba ti vozačka šta ćeš onda. Pokreni se buraz, to ti je prvi korak. I prihvati bilo kakav posao, mene nije bilo stid bilo šta raditi, ne kradem. Upoznaješ svakakve ljude, stičeš radne navike i iskustvo, dok radiš to uvijek sa strane nešto drugo tražiš. Moj jaran radio u pekari dvije godine a završio kriminalistiku u Sarajevu, drugarica u butiku a ima ekonomski faks. Ljudi završe faks i onda ih je sramota raditi nešto što nije vezano za tu struku i nije dobro plaćeno.EC3 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 09:34Hvala ti na savjetu, nisi jedini koji mi je to govorio. I razmisljam o tome da pocnem raditi bilo gdje pa i van struke. Kad odrastes u porodici gdje ti roditelji rade u drzavnoj firmi i imaju mjesecne prihode skoro 4000 KM postanes snobFantasista je napisao/la: ↑25 dec 2021, 09:26Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.pa ti se ne radi svasta. Moram nema mi druge.
Svaki je tezak al ne mozes ga poredit sa masinstvom medicinom ,etf , gradjevinski itd.
Ja iz Jelaha koga god znam da je upisao pravo, ekonomiju il saobracajni, znam da su ga i zavrsili. Nazalosr niko ne radi to sto je zavrsio osim rodice jedne al ona je i bila mozak a plus je u SDA

Narod upisuje sto je najlakse, najlakse ne znaci da je lagano al ima razlike.
Sa ovim drugim fakultetima ako nista imas bolje sanse preko grane.
Masinstvo u Zenici ti ne treba 5.0 prosjek, barem u moja doba nije trebao.
Ne zelim nikoga sputavati al zna se odavno da nemas mnogo sanse s tim fakultetima, gore nabrojanim
Medicina, Farmacija i Etf moras imati 5,0 prosjek da bi bio primljen ovo ostalo ne.soxx je napisao/la: ↑25 dec 2021, 16:21Svaki je tezak al ne mozes ga poredit sa masinstvom medicinom ,etf , gradjevinski itd.
Ja iz Jelaha koga god znam da je upisao pravo, ekonomiju il saobracajni, znam da su ga i zavrsili. Nazalosr niko ne radi to sto je zavrsio osim rodice jedne al ona je i bila mozak a plus je u SDA
Narod upisuje sto je najlakse, najlakse ne znaci da je lagano al ima razlike.
Sa ovim drugim fakultetima ako nista imas bolje sanse preko grane.
Masinstvo u Zenici ti ne treba 5.0 prosjek, barem u moja doba nije trebao.
Ne zelim nikoga sputavati al zna se odavno da nemas mnogo sanse s tim fakultetima, gore nabrojanim
-
- Kontakt:
svim forumašima katoličke vjeroispovjesti nek vam je čestit Božić i rođenje Isusovo, i da nam za početak zaobiđu ona sranja koja su bila krajem prošle i početkom ove godine (mislim na zemljotrese u Petrinji i tragediju u Posušju), da nam se takve stvari ne događaju više nikada, a pogotovo tokom praznika
- OldFashioned
- Kontakt:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
jedan jedini fazon je da nece da rade dok im sve od roditelja kapa para da im oni uskrate pare za nove tene , jaknicu , nargilu svaki drugi dan vidio bi kako bi traziliFantasista je napisao/la: ↑25 dec 2021, 16:20Ne kontam šta čekaš sa vozačkim, pa bruka je da nemaš položeno. Sad da ti izleti neki posao a treba ti vozačka šta ćeš onda. Pokreni se buraz, to ti je prvi korak. I prihvati bilo kakav posao, mene nije bilo stid bilo šta raditi, ne kradem. Upoznaješ svakakve ljude, stičeš radne navike i iskustvo, dok radiš to uvijek sa strane nešto drugo tražiš. Moj jaran radio u pekari dvije godine a završio kriminalistiku u Sarajevu, drugarica u butiku a ima ekonomski faks. Ljudi završe faks i onda ih je sramota raditi nešto što nije vezano za tu struku i nije dobro plaćeno.EC3 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 09:34Hvala ti na savjetu, nisi jedini koji mi je to govorio. I razmisljam o tome da pocnem raditi bilo gdje pa i van struke. Kad odrastes u porodici gdje ti roditelji rade u drzavnoj firmi i imaju mjesecne prihode skoro 4000 KM postanes snobFantasista je napisao/la: ↑25 dec 2021, 09:26Od toliko potražnje za radnicima ti tražiš posao 2 godine. Od nečega se mora krenuti, ako želiš da radiš onda možeš raditi posao za koji ti ne treba faks i koji nije u struci. Poslije ako nešto izleti onda super. Ako budeš čekao da dobiješ posao u telekomu, banci ili kao pravnik onda ćeš se načekat. Prihvati da ne možeš raditi neki super posao koji je masno plaćen kao i većina nas i kreni sa bilo čime, i dok to radiš ovamo ganjaš nešto bolje.pa ti se ne radi svasta. Moram nema mi druge.
ko hoce raditi ce ko nece lezati ce doma i kukati ni ja trenutno ne radim u svojoj struci al bolja mi je 1200 svaki mjesec neg da lezim doma i drkam racku i gledam kad ce mi ko sta dati. Najbitnije je da se ne kisne i ne lome ledja sve ostalo moze proci ovako kad covjek ima svoj dinar kupuje sebi sta hoce , izlazi kad hoce , pogura roditelje itd.
-
- Kontakt:
da li će se ikad sresti
tvoja noć i moja zora?
ne, nema zbora
prije će se otopiti
snijeg sa vrha Durmitora
tvoja noć i moja zora?
ne, nema zbora
prije će se otopiti
snijeg sa vrha Durmitora

Kakva je firma, mislim kako posluje? Jer 700KM mi se cini dosta nisko ili ke po Bosni takva situacija za skladistare?FoSte95 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 15:20Obavezno kod privatnika raditi da se svemu kogućem naučiš. Ja evo tri godine u firminioja se bavi skladištenjem robe radim. Počeo kao student i ostao tu i dok ssm pripravnički odradio i kasnije državni položio. Šta sam se svega nagledao, kakvih likova je prolazilo za ne povjerovati. Zadnjih par mjeseci sam skroz u magacin prešao, 700 km plata nije ni loše toliko al evo vozački ganjam ne bi li nekad u budućnosti za komercijalu ganjao.
Meni ako prođe ovo za drugu firmu, radio sam ljetos kod njih preko moje firme nešto krstko pa im ostavio kontakt, biće banja hahah još administracija![]()
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ma to je i dobra plata za skladistara, pa npr novinari u Oslobodjenju imaju 700KM.Lillard je napisao/la: ↑25 dec 2021, 19:05Kakva je firma, mislim kako posluje? Jer 700KM mi se cini dosta nisko ili ke po Bosni takva situacija za skladistare?FoSte95 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 15:20Obavezno kod privatnika raditi da se svemu kogućem naučiš. Ja evo tri godine u firminioja se bavi skladištenjem robe radim. Počeo kao student i ostao tu i dok ssm pripravnički odradio i kasnije državni položio. Šta sam se svega nagledao, kakvih likova je prolazilo za ne povjerovati. Zadnjih par mjeseci sam skroz u magacin prešao, 700 km plata nije ni loše toliko al evo vozački ganjam ne bi li nekad u budućnosti za komercijalu ganjao.
Meni ako prođe ovo za drugu firmu, radio sam ljetos kod njih preko moje firme nešto krstko pa im ostavio kontakt, biće banja hahah još administracija![]()
-
- Kontakt:
večeras sam pozvao sve moje prijatelje da uživamo, plešemo i zapjevamo uz prave narodnjake, pravo božićno narodno veselje
a za Novu godinu idem u Podgoricu na doček uz Jadranku tamo u hotelu, u četvrtak jutro idem i vraćam se drugog
a za Novu godinu idem u Podgoricu na doček uz Jadranku tamo u hotelu, u četvrtak jutro idem i vraćam se drugog
Pa vamo dole na benziskoj tolika placa pa me cudi malo naravno, ako je firma dobra. Ako je qrac, svugdje je isto.EC3 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 19:08Ma to je i dobra plata za skladistara, pa npr novinari u Oslobodjenju imaju 700KM.Lillard je napisao/la: ↑25 dec 2021, 19:05Kakva je firma, mislim kako posluje? Jer 700KM mi se cini dosta nisko ili ke po Bosni takva situacija za skladistare?FoSte95 je napisao/la: ↑25 dec 2021, 15:20Obavezno kod privatnika raditi da se svemu kogućem naučiš. Ja evo tri godine u firminioja se bavi skladištenjem robe radim. Počeo kao student i ostao tu i dok ssm pripravnički odradio i kasnije državni položio. Šta sam se svega nagledao, kakvih likova je prolazilo za ne povjerovati. Zadnjih par mjeseci sam skroz u magacin prešao, 700 km plata nije ni loše toliko al evo vozački ganjam ne bi li nekad u budućnosti za komercijalu ganjao.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Pisali smo nedavno koliko su kod vas bolje plate
Zavisi i od mjesta. Sta ja znam. Imam par kolegi iz zavidovica kazu da imaju milju platu da nikad ne bi otisli vani
Ja npr napustio prije 5 godina kad sam imao milju.
Po tesnju se moze nac firmi par gdje mozes imat milju i preko a isto tako ima ovih tekstilnih firmi il madi itd gdje je 500KM plata gore dole.
Brat poceo prije godinu u MannHummelu. 900-1000 plata. Zavisi od smjena plus obrok na poslu imaju.
U inoxu ja radio isto tako milju imao plus hrana
Sad ne znam jel se sta dizala satnica jer prosirili su se mnogo u zadnjih par godina
Ja npr napustio prije 5 godina kad sam imao milju.
Po tesnju se moze nac firmi par gdje mozes imat milju i preko a isto tako ima ovih tekstilnih firmi il madi itd gdje je 500KM plata gore dole.
Brat poceo prije godinu u MannHummelu. 900-1000 plata. Zavisi od smjena plus obrok na poslu imaju.
U inoxu ja radio isto tako milju imao plus hrana
Sad ne znam jel se sta dizala satnica jer prosirili su se mnogo u zadnjih par godina
Glavni problem je jadan privatni sektor, pa je svima cilj uhljebljenje u drzavni.AshburtonG je napisao/la: ↑25 dec 2021, 15:22Problem kod nas je sto su na pozicijama pravnika i ekonomista, uhljebljeni stranacki idioti s kupljenim diplomama. Zato i imamo na hiljade mladih strucnjaka na birou s jedne strane, a s druge drzavu u qrcu, upravo jer je vode nesposobni i nekvalificirani radnici.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜