Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 04:55

Odlicna godina kada imas problema sa prokletim hronicnim gastritisom skoro petnaest godina pa te svakih sedam dana uhvati krajnik jer ti kiselina sve sprzi. Svako malo na controlocu, cim prestanes, budes dobar nekoliko dana pa opet. Ko nije imao problema sa ovim, ne zna sta su tegobe. Dvadeset dana me grlo mucilo, isao nekoliko puta doktoru, na kraju kronicna upala krajnika uzrokovana kiselinom. Pio tablete, rijesio sve, prestao piti tablete, malo slatka uzeo, tri dana su prosla i opet krajnik. Koji sou, doslovno ne smijes do smrti konzumirati przeno i slatko, odmah se kiselina aktivira. Ovo je gore od Sizifovog posla. Evo da osjetis kiselinu u zeludcu, ne, valjda se tijelo godinama naviklo da ne “przi”, samo krajnik zaboli😅

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 27 dec 2021, 05:14

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 04:55
Odlicna godina kada imas problema sa prokletim hronicnim gastritisom skoro petnaest godina pa te svakih sedam dana uhvati krajnik jer ti kiselina sve sprzi. Svako malo na controlocu, cim prestanes, budes dobar nekoliko dana pa opet. Ko nije imao problema sa ovim, ne zna sta su tegobe. Dvadeset dana me grlo mucilo, isao nekoliko puta doktoru, na kraju kronicna upala krajnika uzrokovana kiselinom. Pio tablete, rijesio sve, prestao piti tablete, malo slatka uzeo, tri dana su prosla i opet krajnik. Koji sou, doslovno ne smijes do smrti konzumirati przeno i slatko, odmah se kiselina aktivira. Ovo je gore od Sizifovog posla. Evo da osjetis kiselinu u zeludcu, ne, valjda se tijelo godinama naviklo da ne “przi”, samo krajnik zaboli😅
Da li pod slatko ide šećer ili ne funkcioniraju ni slatke stvari na bazi stevije?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 08:59

Przeno, nebitno sta, premasno, zacinjeno, cokolada, jedan obrok u cijelosti (jedes pet-sest puta na dan pomalo), limunada, menta, narandza, mandarina, jesti pa leci bez sjedenja dva do tri sata, rostilj, pizze, fast food itd. Lista stvari na kojoj pise sta ne smijes je jako duga. Evo da je akutni, prodje, kronicni, 40 dana tablete, ako jedes nesto sto izaziva jacu kiselinu u roku 2-3 dana opet sve “sprzeno”. Dodaj na to i GERB, zivot ti postane jako zanimljiv.

Triput radio gastroskopiju.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 dec 2021, 09:32

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 08:59
Przeno, nebitno sta, premasno, zacinjeno, cokolada, jedan obrok u cijelosti (jedes pet-sest puta na dan pomalo), limunada, menta, narandza, mandarina, jesti pa leci bez sjedenja dva do tri sata, rostilj, pizze, fast food itd. Lista stvari na kojoj pise sta ne smijes je jako duga. Evo da je akutni, prodje, kronicni, 40 dana tablete, ako jedes nesto sto izaziva jacu kiselinu u roku 2-3 dana opet sve “sprzeno”. Dodaj na to i GERB, zivot ti postane jako zanimljiv.

Kad pogledam sve što si napisao , tebe tijelo "tjera" da jedeš samo zdravu hranu , što je dobra stvar .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 27 dec 2021, 09:37

Neutral je napisao/la:
Imaš li herniju?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 10:52

bombaysaphire je napisao/la:
27 dec 2021, 09:32
Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 08:59

Kad pogledam sve što si napisao , tebe tijelo "tjera" da jedeš samo zdravu hranu , što je dobra stvar .
Pogotovo nakon operacije zuci, ali problem nastaje ako uzmem nesto sto ne smijem. Limunada, mandarine, narandze, grejpfrut, nesto najzdravije sto postoji a citrusno voce odmah krene kiselina iako pijem tablete koje blokiraju kiselinu. A ne mozes nema sanse kad si vani da se pazis od toga. Ne pijem mjesecima gazirano.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 10:53

Pensioner26 je napisao/la:
27 dec 2021, 09:37
Neutral je napisao/la:
Imaš li herniju?
Hiatus hernija, kronicni gastritis, gerb 2 sada je 1. Ne znaju ljudi koje su ovo muke. Gledam ljudi se ubijaju sa masnom hranom, alkoholom, cigarama, nista im. Ja bio sportista, pazio na kilazu, hranu, treninzi i uhvati me sa 18.

Niko u porodici nema problema sa ovim.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 27 dec 2021, 11:29

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 10:53
Pensioner26 je napisao/la:
27 dec 2021, 09:37
Neutral je napisao/la:
Imaš li herniju?
Hiatus hernija, kronicni gastritis, gerb 2 sada je 1. Ne znaju ljudi koje su ovo muke. Gledam ljudi se ubijaju sa masnom hranom, alkoholom, cigarama, nista im. Ja bio sportista, pazio na kilazu, hranu, treninzi i uhvati me sa 18.

Tako je i meni. Stres je glavni okidač, vjerovatno dugotrajni stres. Jel imaš problema sa plitkim disanjem, krene želudac pritiskati dijafragmu? Jesi pokušao masažama?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 dec 2021, 11:34

Marsal je napisao/la:
26 dec 2021, 11:59
Bezveze godina. Nisam ništa značajno ni uradio nit mi se šta desilo. Prebolovao koronu, bio na bolovanju 3 mjeseca, na poslu sve isto, nisam ni kafe uspio popit sa suprotnim spolom :mrgreen:

Ali zadovoljan sam, živ i relativno zdrav sam, mama i tata su živi iako se tata ovih dana baš bori sa koronom, sestra mi mašala živa i zdrava.

Uspio sam malo štekat od platice pa planiram iduće godine na neko doškolovanje ili možda čak njemački upisat.

Jbg, samo nek mi je porodica dobro, nemam većih prohtjeva. Meni kako bude. :)
Kako danas otac ?
Kakav Njemački crni Marsale, ganjaj bolan Ameriku kod sestre ako si iole pametan.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 27 dec 2021, 11:55

Sjajna godina. :kafa:

Crosslinking na desnom oku, ispisivanje s faksa nakon 3 godine. Kvalitetno ulozeno vrijeme. :kafa:
Bar se COVID nije pokupio ako nista.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 13:42

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 10:53

Stres.

Prosao kroz isto prije par godina, ni najgorem neprijatelju (vjerovatno cak ni adminu :mrgreen:) ne bih pozelio.

Danas, nakon skoro 2 god, jedino sto je ostalo je onaj ruzni osjecaj u grlu kao da ima nesto sto ne mozes progutat, ali i to sada samo ako se bas prejedem ili sjedim/lezim u neprirodnom polozaju. To je vec fizicko ostecenje (stvorena mala predkomora na ulazu u zeludac) koje se ne moze popraviti, ali se moze normalno i neprimjetno zivjeti sa time sve dok se ne izlezavas i ne prezderavas.

Prvo i glavno sto moras uraditi je skinuti se sa tableta za blokadu kiseline. Proci ces kroz par dana/sedmica pakla na kvadrat, ali moras. Pravila oko jela i kretanja vec znas, samo jos dodaj, odmah ujutro kad ustanes, casa mlake vode sa limunom. Mozda nelogicno, i ipocetka ce biti kao da dolijevas ulje na vatru, ali samo nastavi i nemoj prestajat par mjeseci.

Moja ishrana danas i prije 2-3 godine je neuporediva i visestruko zdravija, ali ponekad si dam oduska i opet bez problema mogu jesti i piti bukvalno sve i u neogranicenim kolicinama. Sve to sto si gore naveo nisam smio ni pomirisat prije par godina.

Pripremi se dobro mentalno i skini se sa blokatora. Mozda ce zvucat kao jeftini lajfkoucing, ali tek kad prihvatis bol kao nesto normalno, ona pocne nestajati. :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 27 dec 2021, 13:47

Ja sam imao isti problem samo sto osim kiseline i bolova u zelucu sam i povracao nakon svakog obroka. Medjutim to je prestalo nakon sto sam popio trojnu terapiju.
Zadnja izmjena: EC3, dana/u 27 dec 2021, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 dec 2021, 13:48

Ima li ovdje zdravih ljudi za druzenje :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 27 dec 2021, 13:49

L-Train je napisao/la:
27 dec 2021, 13:48
Da smo mentalno zdravi nebi pisali na forumu :mrgreen:
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 13:49

L-Train je napisao/la:
Ne postoje zdravi ljudi, postoje samo nepregledani. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 27 dec 2021, 13:50

Godina kao i svaka, ni pretjerano loša ni dobra. Nakon jedne duže pauze konačno je krenulo polaganje ispita, što me je onako baš probudilo da nastavim malo ozbiljnije sa tim. Sa "poslovne" strane mnogo nekih sitnih uspjeha, ali jedna stvar koja će sigurno ostati kao simbol ove godine je jedna odlična saradnja sa klubom iz Južne Koreje, dizajn dresa za proslavu titule (fotografije ispod :D ), nakon toga još četiri garniture za sezonu 2022 koje će biti predstavljene vjerovatno polovinom drugog mjeseca naredne godine. Jedno stvarno odlično iskustvo koje će ostati da se pamti. :D Zdravlje, hvala Bogu, odlično poslužilo, što je vjerovatno i najbitnije, za sve ostalo što nije završeno u ovoj godini ima i naredna. :D :kafa:
slika
slika

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 dec 2021, 13:56

L-Train je napisao/la:
PsihiĆki ili fiziČki :zviz:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 27 dec 2021, 14:09

Ja ne znam da li je zbog toga što sam ove godine dva puta slupao glavu, ali meni je @admin porastao u očima.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 dec 2021, 14:10

Da ovdje ima djevojaka bilo bi pozeljno da su psihicki nestabilne a fizicki top zapregnute :D

Vidis @gefufne,na slikama stijena od momka a nekakvi gastritisi ga napadaju.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 27 dec 2021, 14:18

Dobio novi posao nakon 13 mjeseci na birou, i to je mozda jedina pozitivna stvar koja mi se desila od 2019.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB, sarajevskiMarlboro i 4 gosta.