FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

klasik
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la klasik » 17 dec 2021, 21:10

admirrx je napisao/la:
17 dec 2021, 20:23
klasik je napisao/la:
17 dec 2021, 10:22
Sve razumijem i da je stednja, i da se osljanja na mladje, domace, jeftinije igrace, evo imamo i rezultat (na kraju tabela je realna kad se uzme u obzir ulozeno i ocekivanja pred pocetak sezone), ono prvih 7-8 kola je bilo nerealno i samo je budala mogla mislit da cemo ostat u trci sa vodecim.

Al ne razumijem da se poslije zadnjeg kola 7-10 dana nije izaslo pred novinare, odradila press konferencija, il snimio neki zvanicni intervju sa predsjednikom, sefom strucnog staba i kapitenom i da svako izanalizira svoj dio posla, da se kazu utisci za proslih pola godine, sta je stimalo sta nije, sta treba popravit, kakvi su planovi za pauzu, za pocetak priprema, ako ne smijes o imenima smijes o pozicijama koje planiras dovodit, svjesni smo da izmedju ostalog Sasi Maksimovicu i Amaru Beganovicu na ljeto isticu ugovori, i da ces ih probat sad prodat jer ti sigurno nece potpisat novi ugovor. Imas li okvirno cifru koju bi mogao dobit za njih, sta ces onda sa tim, za Beganovica imas "alternativu" koja je u ovo pola godine ako ne bolja opcija onda nista losiji od njega, a to ti je Osmic.
Sto se Maksimovica tice, imo je oscilacija al je on meni jedan od najdrazih nasih igraca, toliko malo se on potencirao, forsirao, a nas je jedini igrac, uz Saida, koji smije krenut u dribling, napravit visak, kojem je uvijek prva opcija napast odbrambenog igraca.

Et tako, vjerovatno kad nije do sad, nece ni do nove godine bit nikakvih informacija iz kluba, al eto ocekujem kad se otrijezne i proslave Bozice i Novu godinu da nas informisu o stanju u klubu, nema nas koja hiljada budala koje to ustvari i zanima, pa zbog nas eto nek nas ispostuju.
Maksimovic je jedan od losijih u zadnje vrijeme u Slobodi.Nema on ni taj dribling ni tu brzinu za igraca na krilnoj poziciji kao sto je imaju npr Mujan ili Clarismario.Covijek krene i pogubi se,ako nesto uspije dobro i jest.U skorije vrijeme je imao par kardinalnih greska...Utakmica protiv Leotara gdje je za 3 sekunde profulao nemoguce dva puta,onda utakmice protiv Sarajeva gdje mi imamo kontru 3 na 2 i covijek je sam i dodaje Saidu lijevo kojeg su odma udvojila dva igrac,Osmic je dole bio sam i da je njemu dodao 99% bi ga zabio,onda na utakmici protiv Zelje je trebao dobiti dva zuta prvi oko 60 minute kad je nagazio Hajdarevica + mu nesto prica u lige,sledeci zuti 10ak minuta kasnije kada je Zeljinog igraca spucao sakom u lice namjerno(nisam bio na toj utakmici,gledao sam na TVu)Puno greska za jednog igraca,svakako pokazuje da nije neki igrac za te pozicije.Zasto je on dobio poziv a ne Osmic npr meni je jasno,jer sam neke stvari saznao,saznat ce uskoro i ostali :bih:
Da nece Sasa mozda u Borac?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 17 dec 2021, 21:14

Pa jel to ode Saša u Vicino gnijezdo ili ce kod Azmira? :?

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 17 dec 2021, 21:43

admirrx je napisao/la:
klasik je napisao/la:
Sve razumijem i da je stednja, i da se osljanja na mladje, domace, jeftinije igrace, evo imamo i rezultat (na kraju tabela je realna kad se uzme u obzir ulozeno i ocekivanja pred pocetak sezone), ono prvih 7-8 kola je bilo nerealno i samo je budala mogla mislit da cemo ostat u trci sa vodecim.

Al ne razumijem da se poslije zadnjeg kola 7-10 dana nije izaslo pred novinare, odradila press konferencija, il snimio neki zvanicni intervju sa predsjednikom, sefom strucnog staba i kapitenom i da svako izanalizira svoj dio posla, da se kazu utisci za proslih pola godine, sta je stimalo sta nije, sta treba popravit, kakvi su planovi za pauzu, za pocetak priprema, ako ne smijes o imenima smijes o pozicijama koje planiras dovodit, svjesni smo da izmedju ostalog Sasi Maksimovicu i Amaru Beganovicu na ljeto isticu ugovori, i da ces ih probat sad prodat jer ti sigurno nece potpisat novi ugovor. Imas li okvirno cifru koju bi mogao dobit za njih, sta ces onda sa tim, za Beganovica imas "alternativu" koja je u ovo pola godine ako ne bolja opcija onda nista losiji od njega, a to ti je Osmic.
Sto se Maksimovica tice, imo je oscilacija al je on meni jedan od najdrazih nasih igraca, toliko malo se on potencirao, forsirao, a nas je jedini igrac, uz Saida, koji smije krenut u dribling, napravit visak, kojem je uvijek prva opcija napast odbrambenog igraca.

Et tako, vjerovatno kad nije do sad, nece ni do nove godine bit nikakvih informacija iz kluba, al eto ocekujem kad se otrijezne i proslave Bozice i Novu godinu da nas informisu o stanju u klubu, nema nas koja hiljada budala koje to ustvari i zanima, pa zbog nas eto nek nas ispostuju.
Maksimovic je jedan od losijih u zadnje vrijeme u Slobodi.Nema on ni taj dribling ni tu brzinu za igraca na krilnoj poziciji kao sto je imaju npr Mujan ili Clarismario.Covijek krene i pogubi se,ako nesto uspije dobro i jest.U skorije vrijeme je imao par kardinalnih greska...Utakmica protiv Leotara gdje je za 3 sekunde profulao nemoguce dva puta,onda utakmice protiv Sarajeva gdje mi imamo kontru 3 na 2 i covijek je sam i dodaje Saidu lijevo kojeg su odma udvojila dva igrac,Osmic je dole bio sam i da je njemu dodao 99% bi ga zabio,onda na utakmici protiv Zelje je trebao dobiti dva zuta prvi oko 60 minute kad je nagazio Hajdarevica + mu nesto prica u lige,sledeci zuti 10ak minuta kasnije kada je Zeljinog igraca spucao sakom u lice namjerno(nisam bio na toj utakmici,gledao sam na TVu)Puno greska za jednog igraca,svakako pokazuje da nije neki igrac za te pozicije.Zasto je on dobio poziv a ne Osmic npr meni je jasno,jer sam neke stvari saznao,saznat ce uskoro i ostali :bih:
Da nece u Borac? Jer mi je ta pomisao prva u glavi bila kad sam vidioo da je dobio poziv i odmah su se mogle takve stvari pretpostavit i povezat
Volim tebe, više od sebe

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 17 dec 2021, 23:13

klasik je napisao/la:
17 dec 2021, 21:10
admirrx je napisao/la:
klasik je napisao/la:

Da nece Sasa mozda u Borac?
trazili su ga, jedan covijek bi tu mogao imat veliki uticaj.. vidjet cemo sve uskoro

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 18 dec 2021, 11:33

Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 18 dec 2021, 18:01

Da li se iko ukljucio u budi Santa akciju? Npr forumasi se dogovorili bacit ce neki keš a svi znaju ko su ugrozene porodice u njihovom komšiluku. Odnjet će paket FK Sloboda i tako to. Ugoržene porodice dobile neki paketic, Slobodino ime, a forumaši i drugi dobili indirektno priliku i da pomognu nekom u komšiluku a i podrže Slobodu.
& $ ?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 21 dec 2021, 18:07

Sportski pozdrav navijačima Slobode, ako moderatori nemaju ništa protiv evo upoznao bih sve ljubitelje sportske simulacije Pro Evolution Soccer da je otvorena tema za Balkan patch ( viewtopic.php?f=3&t=16506&p=8637587#p8637587 ) u kojem je uključena i naša liga, te naravno vaš klub.

U toj temi će redovno biti ažurirana slikama fudbalera, stadiona, dresova i svega ostalog što je aktuelno za našu ligu. Za sada sam predstavio autentične press sale, a evo i kratak pregled kako to izgleda za vaš klub, u navedenoj temi možete komentarisati, pitati šta vas zanima i vidjeti kako to izgleda i za ostale klubove. Lp

slika
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 dec 2021, 22:37

JavierBosnia je napisao/la:
21 dec 2021, 18:07
Sportski pozdrav navijačima Slobode, ako moderatori nemaju ništa protiv evo upoznao bih sve ljubitelje sportske simulacije Pro Evolution Soccer da je otvorena tema za Balkan patch ( viewtopic.php?f=3&t=16506&p=8637587#p8637587 ) u kojem je uključena i naša liga, te naravno vaš klub.

U toj temi će redovno biti ažurirana slikama fudbalera, stadiona, dresova i svega ostalog što je aktuelno za našu ligu. Za sada sam predstavio autentične press sale, a evo i kratak pregled kako to izgleda za vaš klub, u navedenoj temi možete komentarisati, pitati šta vas zanima i vidjeti kako to izgleda i za ostale klubove. Lp

slika
Brate,odlicno je ovo :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 dec 2021, 10:53

Žižović: Odbio sam inostranu ponudu, procjena koju sam napravio u Slobodi pokazala se ispravnom
Mladen Žižović, rođen u Rogatici 1980. godine, u sportskom društvu je poznat kao izuzetno energičan, pedantan i ambiciozan stručnjak koji nastoji da detaljnim analizama protivnika i predanim radom dođe do željenih rezultata. U javnosti se ne eksponira mnogo, tek po neka izjava ili komentar na dešavanja u bosanskohercegovačkom sportu. Kao fudbaler, karijeru je počeo u Rudaru iz Prijedora, a nastavio u Zrinjskom. Imao je inostrani angažman u albanskoj Tirani, nakon čega se opet vraća u Bosnu i Hercegovinu, u ekipu Borca. Slijedi još jedan angažman u Zrinjskom, nakon čega odlazi u Radnik iz Bijeljine gdje završava fudbalsku i počinje trenersku karijeru.
Preporođen Radnik pod njegovim vodstvom se plasirao u Evropsku ligu, nakon čega je klub napravio unosne transfere od kojih i danas “bere” sitne plodove. Iz Radnika odlazi u Zrinjski, a nakon Zrinjskog u Slobodu. Prije Slobode je imao ponudu makedonskog Škupija, trenutno prvoplasirane ekipe u najvećem rangu makedonskog fudbala, ali kaže da u tom trenutku nije bio spreman da ih preuzme.
“Prošle zime, nakon Zrinjskog sam imao ponudu iz makedonskog Škupija koji je sad prvi na tabeli. Nisam bio spreman da to tad preuzmem, trebala mi je pauza poslije Zrinjskog. Poslije sam se vrlo brzo odlučio da pomognem Slobodi i nadam se da smo na pravom putu”, kaže Žižović na početku razgovora, te nastavlja:
“Nisam neko ko se eksponira. Nema me mnogo u medijima. Volim da rezultati govore o meni nego da u nekm izjavama skrećem pažnju. Više sam za miran rad. To moji rezultati pokazuju, posebno sa Radnikom. Blizu smo bili nekog iskoraka, to se odnosi na Zrinjski kada smo eliminisani iz trećeg pretkola Lige Evrope. Ispali smo od Apoela. Bitno je da radite, da imate ambiciju. Neko to prepozna, neko ne, ali većina ljudi koji su u sportu to prepoznaju. Prošle godine smo imali jednu situaciju u Mostaru. Zrinjski je bio na jednoj prekretnici. Imao sam svoju ideju i drago mi je da smo prepoznali problem, a posebno ljudi koji su unutar kluba znaju i došlo je do jednog zaokreta u sportskoj politici. Sada ubiru plodove jedne kvalitetne sportske politike.”
Kao fudbaler, bio je izuzetno cijenjen, što govore i klubovi u kojim je nastupao i koji se danas svrstavaju među najuspješnije sportske kolektive. Svojevremeno je bio na pragu potpisa ugovora za njemački Augsburg.
Imao sam mnogo ponuda kao fudbaler. Mislio sam da će fudbalska karijera mnogo duže trajati i da će svakog prijelaznog roka biti šest ili sedam ponuda. Bila je jedna od Augsbrga iz Njemačke, međutim nije došlo do realizacije iako je bila kvalitetna”, kaže Žižović.
U Slobodu je došao kada joj je prijetio crni scenario. Ekipu je preuzeo od Gradimira Crnogorca. Bio je pod pritiskom rezultata, ali je uspio sa fudbalerima sačuvati Slobodin premijerligaški status.
“Vrlo teška situacija je bila kada sam došao. Obavili smo prvo dva ili tri razgovora prije nego što sam prihvatio funkciju trenera. Moja procjena da ova ekipa može zadržati premijerligaški status se pokazala dobrom.”
Na ljetnoj pauzi ekipa je doživljela remont. Otišlo je čak šesnaest fudbalera, a na Tušanj su na mala vrata došli Bukvić, Karišik, Ćivić, Veselinović i Ramić.
“Podijelili smo pozicije. Zna se svaka uloga u timu, zna se ko je za šta zadužen. Napravili smo vrlo kvalitetne pripreme. Nismo gomilali igrače, nismo bili ni u mogućnosti da ih dovodimo. Otišlo je šesnaest fudbalera u pripremnom periodu. To je veliki broj za jednu ekipu. Nismo imali veliki izbor, fokusirali smo se na kvalitet. Malo smo i rizikovali. Imali smo sreće da nemamo velikih povreda. Ostavili smo ciljano kvalitetne i karakterne fudbalere u skladu sa mogućnostima kluba i momci su blizu svog maksimuma su prihvatili izazov i bili su dobri. Nadam se sa ćemo tako i nastaviti”, kaže Žižović koji je u dogovoru sa Upravom kluba fokus stavio i na razvoj mladih fudbalera koji sa starijim saigračima čine kostur tima:
“Ove sezone je malo drugačije. Dva igrača do 21 godine moraju započeti utakmicu. Nisam pobornik da se daje prilika fudbalerima tek tako, više sam za opciju da zasluže da igraju i u potpunosti su svi ti fudbaleri zaslužili sve te minute i apsolutno su ih iskoristili. Najviše Osmić i Alić koji su došli i do mlade reprezentacije, Devedžić na početku, Amar Beganović, Kurtalić, u zadnje vrijeme Mehmedović i Kapetanović. To su dva mlada fudbalera, juniorski reprezentativci i sigurno je da je pred njima svijetla budućnost. Tu mnogi zamjenjuju teze, a to je sa trener ili neko viši odlučuje o svemu tome. Naprotiv, oni sami svojim radom, trudom i zalaganjem, treningom i odricanjem više utiču na svoj razvoj nego trebali ostale da pitaju. Mi smo im tu na pomoći jer je to i opredjeljenje kluba da što više igrača iz okoline, regije sjeveroistočne Bosne, dobije priliku. Imamo i Sašu Maksimovića koji je došao i do A reprezentacije, tako da možemo biti ponosni na sve to što su ti momci uradili u ovoj polusezoni i u takvom ritmu ćemo nastaviti i dalje.”

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 25 dec 2021, 14:48

Sretan Bozic svim navijacima Slobode koji slave ovaj praznik.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 26 dec 2021, 09:54

Traze se fizioterapeuti opet, tako je kad plate nema 3 mjeseca.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 27 dec 2021, 20:52

Dosao nam je jedan napadac,trenirao je neki dan na stadionu
Ove polusezone igrao u PL

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 dec 2021, 23:22

admirrx je napisao/la:
27 dec 2021, 20:52
Zubanović iz veleeža?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 27 dec 2021, 23:32

Sky9 je napisao/la:
27 dec 2021, 23:22
admirrx je napisao/la:
Zubanović iz veleeža?
Ako je on, onda ih goni sve u pm i klub i sve :puke:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 dec 2021, 23:35

bhpremijerliga12 je napisao/la:
27 dec 2021, 23:32
Sky9 je napisao/la:
admirrx je napisao/la:
Zubanović iz veleeža?
Ne kažem da jeste, ali spram naših finansijskih mogućnosti i ovog opisa, nekako se jedini uklapa...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 28 dec 2021, 07:07

Sky9 je napisao/la:
admirrx je napisao/la:
Zubanović iz veleeža?
Nije Zubanović, ali ni ovaj (ako je taj što sam čuo) nije neka bomba.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

BosanskaLiga
Kontakt:

Post Postao/la BosanskaLiga » 28 dec 2021, 08:12

Znal neko nešto više o ponudi za transfer Dženisa u inostranstvo?

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 28 dec 2021, 11:28

Ja znam da je Amar trazio papire slobodne, al mislim da nije dobio za sad

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 28 dec 2021, 12:13

Zna li se nešto više o dolascima? Može i pp :)
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 28 dec 2021, 14:12

bhpremijerliga12 je napisao/la:
27 dec 2021, 23:32
Sky9 je napisao/la:
admirrx je napisao/la:
Zubanović iz veleeža?
:nene:

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.