Aferim!
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Evo Višća brat potpisuje za Trabzon, ide malo love i nama na račun, novogodišnji poklon (paketić) 

Volim te Zeljo!!!
Zna li se sta za trenera za nastavak sezone?
SudoHusika je napisao/la: ↑30 dec 2021, 19:30Nisu ofirni, ni sekunde.![]()
Ma pusti prevarante, veceras ce nova godina, reci ti meni imas li ti mozda nekih novih novogodisnjih zelja ili i dalje zelis ovo isto

Takodjer i svim ostalim nasim Zeljovcima sa foruma zelim puno zdravlja, ljubavi i srece u novoj godini. Nadam se da cemo u 2022 godini zajedno sa nasim Zeljom imati puno vise razloga za slavlje nego u prethodnoj godini..

-
- Kontakt:
Da Alma opet pospremi hastal i da se šura ponovo drekne Prohaski "Volim te tajo."Brkooo je napisao/la: ↑31 dec 2021, 13:46
Ma pusti prevarante, veceras ce nova godina, reci ti meni imas li ti mozda nekih novih novogodisnjih zelja ili i dalje zelis ovo isto![]()
![]()
Takodjer i svim ostalim nasim Zeljovcima sa foruma zelim puno zdravlja, ljubavi i srece u novoj godini. Nadam se da cemo u 2022 godini zajedno sa nasim Zeljom imati puno vise razloga za slavlje nego u prethodnoj godini..![]()
Sve najbolje plavoj braći i od mene.

Željezničar za život cijeli!
Ako nam ide malo bolja buducnost s ulaskom Diglisica, defitinitvno s Mulalicem na klupi daleko smo od bolje...
Ne možeš čekati dogovor sa Eldinom. Prvo jer ne znaš kad će se desiti i šta se može desiti. Ne dao' Bog da se nešto iskomplikuje šta onda? Neko mora prozvati ekipu, dovoditi igrače, uigravati ekipu, organizirati pripremne utakmice i vršiti druge funkcije i zadatke koji su vezani za stručni štab i samu ekipu. Nemaš nikakvih uslova (ni financijski ni bodovno ni vremenski) da sebi možeš priuštiti da čekaš kraj januara eventualno da vidiš šta će se desiti sa investitorom pa da tek on u saradnji imenuje nekog svog trenera.
Marenzi je prva opcija iako je problem licenca. Prvo poznaje ekipu, zna kakva je situacija, sa čim raspolaže i nije mu potrebna adaptacija a i među igračima je baš lijepo prihvaćen. Drugo vjerujem da ne bi bilo problema ako investitor odluči da postavi nekog drugog trenera kao šsš a da se on vrati na funkciju pomoćnika.
Ako Mulalić bude imenovan to je samo zbog licence i jer je domaći. A obojica su puno jeftiniji od Tomice, tako da ne treba tražiti dlaku u jajetu. Nama prioritet treba da budu dugovanja i omče za vratom a kada se to stagnira i završi i kada klub bude čist i kad rezultati budu prioritet lahko je mijenjati, dovoditi dobre igrače, trenere, plaćati obeštećenja i sve ostalo.
mosa lošmi stićko tit-ula!
reprezentacijaba"Već nekoliko mjeseci sam bez posla. Godila mi je ova pauza, ima već nekih priča, ali ništa još nije završeno. Spreman sam za nove izazove", kaže nam Edis Mulalić.
"A vidite… Naravno da sam zainteresovan, ipak je to moj klub, tu sam odrastao. Ne krijem da je bilo nekog kontakta sa ljudima iz kluba, ali vidjet ćemo hoće li na kraju biti nešto od te priče. Moram istaknuti da mi je jako drago kada čitam što navijači pišu."
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- svrakino1921
- Kontakt:
Prema riječima premijera, sredstva su obezbijeđena kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta, iako je podrška tom projektu bila planirana za narednu godinu.
- Radi se o pomoćnom igralištu Fudbalskog kluba ‘Željezničar’, gdje omladinske selekcije tog kluba obavljaju trenažni proces, kao i omladinski klubovi kantonalnog nivoa, a održavaju se i međunarodni turniri. Uz sredstva koja će u sanaciju uložiti Kanton i Općina, nadam se da će, već na proljeće, mladi koji tamo treniraju imati potpuno uređen infrastrukturni objekt. Radovima će biti obuhvaćena podloga terena, tribine, svlačionice, kao i prostor oko igrališta - naveo je Avdić.
Kako je istakao načelnik Tanović, za projekt obnove ovog terena Općina je izdvojila 300.000 KM.
- Stvaramo uslove za nesmetan trening i održavanje međunarodnih utakmica na tom terenu. Radit će se zamjena vještačke trave, poboljšat drenaža, proširit će se igralište. Sa radovima krećemo čim nam to vremenski uslovi dozvole - najavio je Tanović, saopšteno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.
Jest da je opcinski
Al tu treniraju nasa djeca
Ako netko zna vise o ovome-stvaramo uslove za međunarodne utakmice
Moze i u pp.
- Radi se o pomoćnom igralištu Fudbalskog kluba ‘Željezničar’, gdje omladinske selekcije tog kluba obavljaju trenažni proces, kao i omladinski klubovi kantonalnog nivoa, a održavaju se i međunarodni turniri. Uz sredstva koja će u sanaciju uložiti Kanton i Općina, nadam se da će, već na proljeće, mladi koji tamo treniraju imati potpuno uređen infrastrukturni objekt. Radovima će biti obuhvaćena podloga terena, tribine, svlačionice, kao i prostor oko igrališta - naveo je Avdić.
Kako je istakao načelnik Tanović, za projekt obnove ovog terena Općina je izdvojila 300.000 KM.
- Stvaramo uslove za nesmetan trening i održavanje međunarodnih utakmica na tom terenu. Radit će se zamjena vještačke trave, poboljšat drenaža, proširit će se igralište. Sa radovima krećemo čim nam to vremenski uslovi dozvole - najavio je Tanović, saopšteno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.
Jest da je opcinski
Al tu treniraju nasa djeca
Ako netko zna vise o ovome-stvaramo uslove za međunarodne utakmice
Moze i u pp.
Par stvari oko trenutne situacije; Marenzi prije Mulalića, jer je moderniji, i u principu on je i vodio ekipu tehnički i taktički cijelu jesen, a ne Ivković, koji je u trenerskom znanju tanak "ko rizla".
Igrači kojima se dužno, ustvari ko god hoće neka ide...nemam sumnju da je mali Jaganjac dobio minuta ko Juričić da ne bi imao lošiji učinak(i ne bi fulio penal protiv Veleža
). To znači da na proljeće ne očekujte ništa, kako je neko napomenuo, plan je samo i jedino stabilizacija kluba, prvenstveno finansijski,poslije toga organizaciono, a nadamo se očekujemo svi i finalni dogovor sa investitorom.
Informacija o potencijalnom novom investitoru iz Hrvatske je ubleha već bivšeg predsjenika UO i ovih koji su otišli sa njim.
Ono što očekujem je mnogo više profesionalnosti, ozbiljnosti i sinergije u upravljačkim strukturama, koje nije bilo obzirom na ublehe pomenutog trojca koji je otišao sa novom godinom.
Igrači kojima se dužno, ustvari ko god hoće neka ide...nemam sumnju da je mali Jaganjac dobio minuta ko Juričić da ne bi imao lošiji učinak(i ne bi fulio penal protiv Veleža

Informacija o potencijalnom novom investitoru iz Hrvatske je ubleha već bivšeg predsjenika UO i ovih koji su otišli sa njim.
Ono što očekujem je mnogo više profesionalnosti, ozbiljnosti i sinergije u upravljačkim strukturama, koje nije bilo obzirom na ublehe pomenutog trojca koji je otišao sa novom godinom.
Koliko skontah iz pisanja drugih Marenzi nema licencu pa ne bi mogao zvanicno biti prvi trener. Kombinacija Mulalic i Marenzi ili eventualno neko sam kao Coric ne bi, po mom misljenju, bila losa bar za narednih 6 mjeseci do ljeta.
Samo ne Alispahic, Cviko i slicni.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- lijevapolutka
- Kontakt:
Čistač imaginarnih mrva nije trener za nas. Može i Hare da sjedi na klupi sa Marencijem, ali samo da sjedi.
I sretna nam Nova 2022 da nam donese zdravlja, sreće i radosti.
I sretna nam Nova 2022 da nam donese zdravlja, sreće i radosti.
moSa ljoŽe
Legende(Zdenko) žele Alispahića,valjda mu godi plaćena večera,čim se pritisci rade.LjoZee je napisao/la: ↑31 dec 2021, 17:59Koliko skontah iz pisanja drugih Marenzi nema licencu pa ne bi mogao zvanicno biti prvi trener. Kombinacija Mulalic i Marenzi ili eventualno neko sam kao Coric ne bi, po mom misljenju, bila losa bar za narednih 6 mjeseci do ljeta.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Ja sam za ovu opciju isto,da Hare sjedi zbog licence, a Marenzi vodi ekipu. Iskreno Edisa ne bih, jer znam mnogo i kako je pokojnog Odu strovaljivao, i kako je glumio mangupa upravi, i nije htio doći na sastanke kada je bio pozivan...a na kraju imao je najjači budžet od svih, doveli mu šta je htio, i nije ništa napravio. Trenerskim znanjem Sablja je dosta ograničen. Skidam kapu na njegovu borbenost i herciku dok je igrač bio, ali kao trener po meni tanak.
Mislim da Marenzi u ovakvoj situaciji najbolje poznaje ekipu, pa i ove mlade igrače koji će kako sada izgleda biti u prvom planu na proljeće, pa bi sa njima najbolje sarađivao. a nisam vala ni za ove Ćoriće i slične.
Činjenica je i da imamo para, i da imamo ekipu, a tražimo trenera, teško je naći danas mladog, modernog, trenera sa samopouzdanjem, sa autoritetom da napravi ekipu, ali i dalje uči, prati trendove. Zrinjski je fakat "ubo" sa Jakirevićem, ali teško je takvog naći.
Mislim da Marenzi u ovakvoj situaciji najbolje poznaje ekipu, pa i ove mlade igrače koji će kako sada izgleda biti u prvom planu na proljeće, pa bi sa njima najbolje sarađivao. a nisam vala ni za ove Ćoriće i slične.
Činjenica je i da imamo para, i da imamo ekipu, a tražimo trenera, teško je naći danas mladog, modernog, trenera sa samopouzdanjem, sa autoritetom da napravi ekipu, ali i dalje uči, prati trendove. Zrinjski je fakat "ubo" sa Jakirevićem, ali teško je takvog naći.
- jointunija
- Kontakt:
Nema od Marenzija izgleda ništa.VeteranSA je napisao/la: ↑31 dec 2021, 18:56Ja sam za ovu opciju isto,da Hare sjedi zbog licence, a Marenzi vodi ekipu. Iskreno Edisa ne bih, jer znam mnogo i kako je pokojnog Odu strovaljivao, i kako je glumio mangupa upravi, i nije htio doći na sastanke kada je bio pozivan...a na kraju imao je najjači budžet od svih, doveli mu šta je htio, i nije ništa napravio. Trenerskim znanjem Sablja je dosta ograničen. Skidam kapu na njegovu borbenost i herciku dok je igrač bio, ali kao trener po meni tanak.
Oko Edisa ima istine,nije slušao neke naredbe,al i to je rekla-kazala al moguće je.
Ekipa,ne znam da je imao baš nekog uticaja u to vrijeme,gurnu mu Halvadžića,Đermanovića,Kramarića i sl.,Miro bio tad na 30%.
23 tekme,4 neriješeno,3 poraza od tog 2 u kupu.
Prosjek bodova 2.26 s tim da vjerujem da je zreliji i iskusniji.
S tim da je morao skroz novu ekipu slagati,a za to jedne pripreme nisu dovoljne.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Da je bilo do Zdenke, fudbalski klub Željezničar ne bi imao u posjedu to što sada ima, već bi većina imovine i dan danas pripadala SD.UBIPITAR je napisao/la: ↑31 dec 2021, 18:52Legende(Zdenko) žele Alispahića,valjda mu godi plaćena večera,čim se pritisci rade.LjoZee je napisao/la: ↑31 dec 2021, 17:59Koliko skontah iz pisanja drugih Marenzi nema licencu pa ne bi mogao zvanicno biti prvi trener. Kombinacija Mulalic i Marenzi ili eventualno neko sam kao Coric ne bi, po mom misljenju, bila losa bar za narednih 6 mjeseci do ljeta.
Srećom da je rahmetli Alija Behmen bio premijer u to vrijeme i presjekao nakon tri dana rasprave i fudbalski klub je dobio to što sada ima.
Sretna nova godina...
Svim Željovcima i članovima foruma želim zdravlje i sreću u narednoj godini. AkoBogda da ova naredna godina bude početak jedne nove ere uspjeha i povratka velikog Željezničara kakvog i zaslužuju navijači koji nikada izdati ne znaju!
Biće Željo opet šampion!
Biće Željo opet šampion!
mosa lošmi stićko tit-ula!
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, avalPacidoroP, b00t, BarbareZeljin, BungaBum, DobriBosnjanin, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Imamkarbarum, Levin, Lewy21, Lokomotifa, mma_hz, Napaceni87, perodeformero, Proximic, SamoDaKazeem, sebalos, tiagofaria25, Vanja8, WeekendOffender i 253 gosta.