FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Beledija
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Beledija » 26 dec 2021, 23:19

Hehe Tuzlac, niko ne spori da je ovo rezultatski najbolja polusezona PL međutim niko ne spori da od 15-16 odličnih igrača većinu minule sezone imaju igru bez igre i da ekipe koje nešto znače lako izlaze na kraj sa TC
Zašto je to tako ja neznam, sigurno nije do Zrinjskog a nije ni do nas sa foruma jer mi niti treniramo ekipu niti je plaćamo
Jest dobra polusezona al' mogla je biti i puno bolja. Ja sam još uvijek mišljenja da se treba riješiti Morisa naći stopera tipa Kojića ibar jednog dobrog beka a gore ako se šta nađe ok a ako ne zadržati postojeći kadar

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 dec 2021, 10:57

Beledija je napisao/la:
26 dec 2021, 23:19
Hehe Tuzlac, niko ne spori da je ovo rezultatski najbolja polusezona PL međutim niko ne spori da od 15-16 odličnih igrača većinu minule sezone imaju igru bez igre i da ekipe koje nešto znače lako izlaze na kraj sa TC
Zašto je to tako ja neznam, sigurno nije do Zrinjskog a nije ni do nas sa foruma jer mi niti treniramo ekipu niti je plaćamo
Jest dobra polusezona al' mogla je biti i puno bolja. Ja sam još uvijek mišljenja da se treba riješiti Morisa naći stopera tipa Kojića ibar jednog dobrog beka a gore ako se šta nađe ok a ako ne zadržati postojeći kadar
Biće i odlazaka i dolazaka. Valja još para dati ,nema druge.Ako hočeš vrh ekipa mora biti 100%.Naš roster jest na nekim pozicijama imao 2 igrača iste vrijednosti ali na nekim nije.Otuda je malo rotirano i sve se svelo na 13-14 igrača.Da smo bili meta sudija ,jesmo ,to niko ne može poreći.( 6-7 bodova su nam ukrali)No idemo dalje.
p.s.
Drago mi je kad vidim da Željezničar krepava.Kako su nas tukli kako im je Sabrija svirao na njihov mlin? Božiji čovječe.Poništi čist gol Krpiću.I da ne navodim ostale ,znamo napamet.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 27 dec 2021, 11:11

tuzlac je napisao/la:
27 dec 2021, 10:57
Beledija je napisao/la:

p.s.
Drago mi je kad vidim da Željezničar krepava.Kako su nas tukli kako im je Sabrija svirao na njihov mlin? Božiji čovječe.Poništi čist gol Krpiću.I da ne navodim ostale ,znamo napamet.
Znamo mi da su vama Vice i prekodrinaši draži,al još malo ovu polusezonu,ubrzo će Anex 7!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 dec 2021, 12:13

tuzlac je napisao/la:
Beledija je napisao/la:
Biće i odlazaka i dolazaka. Valja još para dati ,nema druge.Ako hočeš vrh ekipa mora biti 100%.Naš roster jest na nekim pozicijama imao 2 igrača iste vrijednosti ali na nekim nije.Otuda je malo rotirano i sve se svelo na 13-14 igrača.Da smo bili meta sudija ,jesmo ,to niko ne može poreći.( 6-7 bodova su nam ukrali)No idemo dalje.
p.s.
Ne treba mrziti Želju što je Sabrija poništio Krpiću gol... nije ga poništio Željo nego Sabrija..ja se iskreno nadam da će Željo naći načina da prevaziđe trenutne poteškoće dovoljno je bez veze što je Čelik tamo gde nebi trebao biti.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 27 dec 2021, 13:34

Gdje nam je ElvirBaljic da nam da kakve informacije? Hocel biti jos odlazka iz ekipe? Hocel se sta dovesti? Kakva je situacija

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 dec 2021, 16:25

Beledija je napisao/la:
27 dec 2021, 12:13
tuzlac je napisao/la:
Beledija je napisao/la:
p.s.
Ne treba mrziti Želju što je Sabrija poništio Krpiću gol... nije ga poništio Željo nego Sabrija..ja se iskreno nadam da će Željo naći načina da prevaziđe trenutne poteškoće dovoljno je bez veze što je Čelik tamo gde nebi trebao biti.
Nije riječ o mržnji.Ja sam njih pažljivo pratio sve poratne godine i sve su nazor guralii druge gazili osim koalicionih partnera.Sad i je došla faktura.Dužni su Bogu i narodu.Od njih svi okreću glavu.Veliki su kandidat za 1. federalnu i neka su.Kako su oni samo te večeri vrijeđali igrače Tuzle, i podrinjce općenito.Pa to pas sa maslom ne bi pojeo.Kakvi promašeni navjači Bože sačuvaj.Čisti govor mržnje pomahnitalih budala koje neće sebi da priznaju da su u teškoj krizi iz koje se ne izlazi personalnim promjenama.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 dec 2021, 21:02

UBIPITAR je napisao/la:
27 dec 2021, 11:11
tuzlac je napisao/la:
Beledija je napisao/la:

p.s.
Znamo mi da su vama Vice i prekodrinaši draži,al još malo ovu polusezonu,ubrzo će Anex 7!
Aneks 7 - Sporazum o izbjeglicama i prognanicima. Objasni.
Aneks 7 - Sporazum o izbjeglicama i prognanicima
"Republika Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika
Srpska ("strane") dogovorile su se sljedeće:
POGLAVLJE PRVO: ZAŠTITA
Članak I: Prava izbjeglica i prognanika
Sve izbjeglice i prognanici imaju pravo slobodno se vratiti u svoje domove. Imaju
pravo na povrat imovine koje su lišeni tijekom neprijateljstava od 1991. godine i
na naknadu imovine koja se ne može vratiti. Što raniji povratak izbjeglica i
prognanika važan je cilj rješavanja sukoba u Bosni i Hercegovini. strane
potvrđuju da će prihvatiti povratak osoba koje su napustile njihov teritorij,
uključujući i one koje su dobile privremenu zaštitu trećih zemalja.
Strane će osigurati da se izbjeglicama i prognanicima omogući siguran povratak,
bez rizika od uznemiravanja, zastrašivanja, proganjanja ili diskriminacije, naročito
zbog njihova etničkoga podrijetla, vjeroispovijedi ili političkoga uvjerenja.
Strane će poduzeti sve potrebne korake za sprečavanje aktivnosti unutar svojeg
teritorija kojima bi se ugrozio ili spriječio siguran i dragovoljan povratak izbjeglica
i prognanika. Da bi pokazale svoje opredjeljenje za osiguravanje punog
poštivanja ljudskih prava i temeljnih sloboda svim osobama pod svojom
jurisdikcijom, te za stvaranje, bez odgađanja, pogodnih uvjeta za povratak
prognanika i izbjeglica, Strane moraju odmah poduzeti sljedeće mjere za
izgradnju povjerenja:
a. opozvati sve domaće pravne propise i administrativne mjere s
diskriminirajućim namjerama ili učincima;
b. spriječiti i hitno suzbiti bilo kakvo pismeno ili usmeno poticanje, putem
medija ili na drugi način, na etničku ili vjersku netrpeljivost ili mržnju;
c. širenje, putem medija, upozorenja protiv djela odmazde vojnih, paravojnih
i policijskih službi, drugih javnih djelatnika ili privatnih osoba i pozivanje na
njihovo hitno suzbijanje;
d. zaštititi etničko i/ili manjinsko stanovništvo, gdje god se ono nalazilo, te
omogućiti neposredni pristup međunarodnim humanitarnim
organizacijama i promatračima tom stanovništvu;
e. provedba sudskih postupaka, otpuštanje ili premještanje, ako je to
pogodno, osoba iz vojnih, paravojnih i policijskih snaga, te javnih
službenika odgovornih za ozbiljna kršenja temeljnih prava osoba koje
pripadaju etničkim ili manjinskim skupinama.
Izbor odredišta ovisit će o pojedincu ili obitelji, te se mora sačuvati načelo
jedinstva obitelji. strane se neće miješati u izbor odredišta povratnika, niti ih smiju
prisiliti da ostanu ili krenu u situaciji ozbiljne opasnosti ili nesigurnosti, ili u
54
područja gdje nedostaje temeljna infrastruktura, prijeko potrebna za nastavak
normalnoga života. strane će omogućiti protok informacija potrebnih izbjeglicama
i prognanicima, kako bi oni mogli informirano prosuditi o lokalnim uvjetima za
povratak.
Strane pozivaju Visoko povjerenstvo za izbjeglice Ujedinjenih naroda (UNHCR)
da razradi plan za repatrijaciju, u uskoj suradnji sa stranama i zemljama koje
pružaju azil, koji će omogućiti brži, mirni i po fazama razrađeni povratak
izbjeglica i prognanika, koji može sadržavati prioritete za određena područja i
određene kategorije izbjeglica. strane su suglasne da će provesti takav plan, te
da će prema njemu uskladiti svoje međunarodne sporazume i domaće zakone.
Sukladno tome, Strane pozivaju zemlje koje su prihvatile izbjeglice da pomognu
brzi povratak izbjeglica, u skladu s međunarodnim pravom

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 dec 2021, 09:09

PREDSJEDNIKU HUSIĆU , ŠEFU STRUKE MUSEMIĆU, SVIM IGRAČIMA I NAVIJAČIMA FK TUZLA CITY NEKA BUDE SRETNA I BERIĆETNA NOVA , 2022 GODINA.

OVE UTAKMICE IZ 2021 I REZULTATI SU DO JUČER BILI SAMO SAN.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 03 jan 2022, 14:01

Zadnja vijest koju sam upratio a vezana za TC je ona da je Đerić napustio klub a objavlena je 15. 12. 21. O pojačanjima ili kad je prozivka ni riječi, možda sam sta propustio. :!:

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 03 jan 2022, 14:09

Hasanbegivić se vraća sa posudbe iz Gradine a Tomašević ostaje na posudbi kod nas. Nadam se da će se do ponedjeljka znati više o eventualnim promjenama.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 03 jan 2022, 18:32

Što li se ovo Tuzlac ne javlja da mu nije istekao ugovor sa Husrefom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 10:28

husrefbeg je napisao/la:
03 jan 2022, 18:32
Ovdje sam.
Šta je ovo Muratović ništa ne radi.Izgubio povjerenje kod ljudi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 10:41

husrefbeg je napisao/la:
03 jan 2022, 18:32
Sad da ode Husref mi bi do kraja sišli na 8 mjesto.Mi bi bez Husrefa tavorili kao i Mladost DK.Mada, jedva čekam da pitari objave da imaju trenera jer, oni siguran sam, sad navaljuu na Husrefa da se vrati u Sarajevo.Varešanović ako potpiše onće ipak potrajati i u tom slučaju Husref će akoBoda podići još jedan pokal ali ,sa Tuzlom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 10:46

Dobro je da Husić ne pušta nikakve informacje u javnost.Zna Husref šta mu treba ali i za narednu sezonu.Husić vjerovatno skoro dolazi iz SAD ako već nije.Možda prvo prodamo nekog od igrača.Recimo ,kapitena reprezentacije.Uglavnom privlačni smo dobrim igračima jer imamo visoke ambicije.Neće više Muratović kupovati igrače po otpadima.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 10:55

Z A - I S T O R I J U

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 11:48

DOGODILO SE PRIJE 20 GODINA. POTPISUJE HUSREF MUSEMIĆ.
Jedna od najvećih utakmica u historiji FK Sarajevo. Davne 2002. u Istanbulu su priredili senzaciju protiv Bešiktaša.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 04 jan 2022, 19:20

tuzlac je napisao/la:
04 jan 2022, 10:46
Dobro je da Husić ne pušta nikakve informacje u javnost.Zna Husref šta mu treba ali i za narednu sezonu.Husić vjerovatno skoro dolazi iz SAD ako već nije.Možda prvo prodamo nekog od igrača.Recimo ,kapitena reprezentacije.Uglavnom privlačni smo dobrim igračima jer imamo visoke ambicije.Neće više Muratović kupovati igrače po otpadima.
Sta ti pricas bolan...Azmir je doso davno vec. Koga prodati? Za nukica je HR i Slovenija plafon. Ko bi dao za nukica 300.000e?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 20:44

Fanatico89 je napisao/la:
04 jan 2022, 19:20
tuzlac je napisao/la:
04 jan 2022, 10:46
Sta ti pricas bolan...Azmir je doso davno vec. Koga prodati? Za nukica je HR i Slovenija plafon. Ko bi dao za nukica 300.000e?
Radujem se da je Husić tu.Hvala za info.Pazi ,mali Todorović je kao reprezentativac prodat u Austriju(Red Bul) za zvanično 300 ili 350hiljada Evra ,mada je cijena moguće bila veća.Nukić nnikada do sad nije bio bliže transfera gledajući kako to ide na fudbalskom tržištu.Eh sad hoće li biti prodan to je pitanje.Ja bih želio da ga transferiramo da probijemo led.Iskreno ,on je ovu polusezonu odigrao čuvajući se , nije išao kao u prethodnim.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 20:49

"Jakirović: Kapiten nam je Bilbija, dijete Borca, a najteže nam je igrati u Tuzli, tamo nam svašta viču
PREMIJER LIGA BIH04/01/2022 u 20:34 h"

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2022, 20:53

"Jakirović: Kapiten nam je Bilbija, dijete Borca, a najteže nam je igrati u Tuzli, tamo nam svašta viču
PREMIJER LIGA BIH04/01/2022 u 20:34 h"

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.