Sad za Božične praznike bila je 925 grama 2.7 eura, a u nekim kila 3 eura.zagor1987 je napisao/la: ↑03 jan 2022, 20:56Gdje ba Nutela 2 eura? Kako ne guno ovih sto su vani pa palamude a ima ih dosta. Nego neko ko cita ovo a nije u Njemackoj cisto informativno Nutela vam nije 2 eura i ako hocete da se hranite kvalitetno da ne kupujete smece od mesa u Lidlu ili smece od hrane dobro morate da odrijesite novcanik.
Minimalna plata 543 km
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Minimalna plata 543 km
Tako blizu, a tako daleko.
Kod nas kila po 13 maraka. Ako ne vjerujete, odite u Njemacku i uvjerite se. I ja sam se sokirao cijenama tamo. Bukvalno sve je ili kao kod nas, tu negdje, ili dosta jeftinije. Ali ti ne mozes racunat ako je kod nas nesto 5 maraka a tamo 2.5 eura da je isto jer platu dobijas u eurima. Realno, zalosna situacija, kad uzmes u obzir visinu plate tamo i kod nas, ali je i razumljivo jer mi sve uvozimo a nista ne proizvodimo.
Zbog smrdljive nutelle naši proizvođači eurokemova dignu svoje poluproizvode na 6,7km..
Jeo meso iz Lidla gore, bolje nego ovo naše. Joj, ove antiinozemstvo priče 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Mana je jedino sto je vecina toga sa svinjetinom, tesko je naci neke stvari, vecina je ili gemischt ili od svinjskog mesa.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Yebo Nutellu pored Maze realno 
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
Istu cijenu stavili ko Nutella. Zbog tog bezobrazluka je ne uzimam.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Smeće realno pored Paulanera , Stelle i pogotovo Budwiesera
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
To si u pravu , i jeste bezobrazluk . Treba da bude skuplja od Nutelle za 20-30% koliko je bolja
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nema mjesta u državnim vrtićima, ljudi su primorani ići u privatne ( i tu moraš čekati da ti mjesto ispadne ) .admin je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:02Kolika ti je kuća pa te grijanje toliko izađe?Marsal je napisao/la: ↑03 jan 2022, 20:02Hodzarina godišnje izađe oko 108 maraka ali haj zaokružio sam na 120 maraka, marka gore-dole, zato kad nažalost neko preseli dženaza te izađe oko 200 do 300 maraka kod nas, dok se na drugim lokacijama još ako si neplatiša plaća u hiljadama maraka.legenda reala je napisao/la: ↑03 jan 2022, 19:59
Kakvo vi u Ze imate grijanje
Zar se ta hodzarina ne placa jednom godisnje oko 50 maraka![]()
Kod mene je centralno grijanje, kombinovana peć, izađe godišnje oko 900 maraka pa sam ja to odmah podijelio.
U gradu je gradsko, ima sad nova Toplana ali ne znam kakav je kvalitet i koliko plaćaju.
privatni vrtic je svuda luksuz, i u BiH i u Njemačkoj. Drzavni vrtic nije 300, nego 160 KM.
Nemojte bezveze ni izmišljati troškove, predstavljate situaciju gorom nego što jeste, valjda je to moderno.
Može se subvencija izganjati ali ne znam sada koliko pokrivaju. 150KM?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Jeste 150 KM , što je odličnoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:48Nema mjesta u državnim vrtićima, ljudi su primorani ići u privatne ( i tu moraš čekati da ti mjesto ispadne ) .admin je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:02Kolika ti je kuća pa te grijanje toliko izađe?Marsal je napisao/la: ↑03 jan 2022, 20:02
Hodzarina godišnje izađe oko 108 maraka ali haj zaokružio sam na 120 maraka, marka gore-dole, zato kad nažalost neko preseli dženaza te izađe oko 200 do 300 maraka kod nas, dok se na drugim lokacijama još ako si neplatiša plaća u hiljadama maraka.
Kod mene je centralno grijanje, kombinovana peć, izađe godišnje oko 900 maraka pa sam ja to odmah podijelio.
U gradu je gradsko, ima sad nova Toplana ali ne znam kakav je kvalitet i koliko plaćaju.
privatni vrtic je svuda luksuz, i u BiH i u Njemačkoj. Drzavni vrtic nije 300, nego 160 KM.
Nemojte bezveze ni izmišljati troškove, predstavljate situaciju gorom nego što jeste, valjda je to moderno.
Može se subvencija izganjati ali ne znađ sada koliko pokrivaju. 150KM?
Uzeo onu mazu sa vise ljesnaka, na prvu bio ocaran, kontam slicna kremi od Kinder Bueno. Jeo 3-4 dana po malo, kasnije i zaboravio na nju da je imam i dalje.
Ni blizu Nutelle.
Znam te kad si erster piobombaysaphire je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:47Smeće realno pored Paulanera , Stelle i pogotovo Budwiesera![]()
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Bez zajebancije , meni se slično desilo . Međutim isforsirao sam , kupio onu najjaču, pa crunchy , pa običnu i stalno samo Mazu kupujem . Otišao kod roditelja , vidim Nutellu daj da se sjetim i nije to to , jednostavno si navikao na Nutellu i zato tako pišeš . Da ti neko donese Lindtt namaz ti bi opet Nutellu izabrao .
Jednostavno je , niko ne može da vjeruje da neko iz naše države je napravio tako dobar proizvod .
Od 2 minimalca u Njemačkoj možeš živjeti pristojno, otići na odmor u Tursku, voziti solidno auto i ne iščekivati platu kao ovdje. Ovdje od 2 minimalca preživljavas.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Mlad i neiskusan tada , sad se emancipovao
Prije 2-3 mjeseca sam presao na Mazu, stvarno je top. Nutellu vise ne uzimam, a ona sa vise ljesnjaka maza mi je No1 sad.bombaysaphire je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:57Bez zajebancije , meni se slično desilo . Međutim isforsirao sam , kupio onu najjaču, pa crunchy , pa običnu i stalno samo Mazu kupujem . Otišao kod roditelja , vidim Nutellu daj da se sjetim i nije to to , jednostavno si navikao na Nutellu i zato tako pišeš . Da ti neko donese Lindtt namaz ti bi opet Nutellu izabrao .
Jednostavno je , niko ne može da vjeruje da neko iz naše države je napravio tako dobar proizvod .
Pa kako je onda vrtić 300 ako subvencija pokrije 150?
Gorivo 200KM je u autu koje troši 8 litara da pređeš 1000 kilometara. Ko prelazi 1000 kilometara mjesečno u BiH i radi za minimalac?
Gorivo 200KM je u autu koje troši 8 litara da pređeš 1000 kilometara. Ko prelazi 1000 kilometara mjesečno u BiH i radi za minimalac?
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Tako je buraz , i meni je ta omiljenaVGS je napisao/la: ↑03 jan 2022, 22:00Prije 2-3 mjeseca sam presao na Mazu, stvarno je top. Nutellu vise ne uzimam, a ona sa vise ljesnjaka maza mi je No1 sad.bombaysaphire je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:57Bez zajebancije , meni se slično desilo . Međutim isforsirao sam , kupio onu najjaču, pa crunchy , pa običnu i stalno samo Mazu kupujem . Otišao kod roditelja , vidim Nutellu daj da se sjetim i nije to to , jednostavno si navikao na Nutellu i zato tako pišeš . Da ti neko donese Lindtt namaz ti bi opet Nutellu izabrao .
Jednostavno je , niko ne može da vjeruje da neko iz naše države je napravio tako dobar proizvod .![]()
Djeci crunchy obavezno zbog palačinki
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 47 gostiju.