Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mrtav-hladan frajer ovo napise... Sta reci? Koju posluku porati?
- Pensioner26
- Kontakt:
Zar se bojis srcanog? Maloprije rece da samo proucis nesto i eto, ako dodje sejtan po svoje, dodje?SWOT je napisao/la: ↑04 jan 2022, 19:27Reci to ljudima koju su dobili srcani, mozdani udar ili trombozu zbog eksperimentalne vakcine.sljivo je napisao/la: ↑04 jan 2022, 16:08Ti ljude ne čuvaš čim nećeš da se vakcinišeš. Kako god ti to želio predstaviti i zvati, ti ljude ne čuvaš, ti si sebičan i misliš samo na sebe a plus si i zaluđen prijašnjom činjenicom (u kojoj si bio otporan) da si otporan, jak i imun i dalje. Vakcine, kako god radile, 1% ili 2% ili 100%, su sigurno faktor koji utiče pozitivno na kolektivno zdravlje, a i na idnividualno. To je činjenica i to ne možeš promjeniti kako god da je zoveš ili koliko god sebe ili te drugi ubjedili da nije. Možeš samo lagati sebe i druge, a srećom u većini slučajeva to nećeš skupo platiti, ali na žalost neko hoće.
a pusti ih bogati ja kao srcani bolesnik koji pijem ujutro i navečer terapiju za srce primio dvije doze az vakcine po antivakserima do sada sam se na barama il vlakovu trebao ohladiti a proslo tri mjeseca od revakcinacijeadmin je napisao/la: ↑04 jan 2022, 21:18Zar se bojis srcanog? Maloprije rece da samo proucis nesto i eto, ako dodje sejtan po svoje, dodje?SWOT je napisao/la: ↑04 jan 2022, 19:27Reci to ljudima koju su dobili srcani, mozdani udar ili trombozu zbog eksperimentalne vakcine.sljivo je napisao/la: ↑04 jan 2022, 16:08Ti ljude ne čuvaš čim nećeš da se vakcinišeš. Kako god ti to želio predstaviti i zvati, ti ljude ne čuvaš, ti si sebičan i misliš samo na sebe a plus si i zaluđen prijašnjom činjenicom (u kojoj si bio otporan) da si otporan, jak i imun i dalje. Vakcine, kako god radile, 1% ili 2% ili 100%, su sigurno faktor koji utiče pozitivno na kolektivno zdravlje, a i na idnividualno. To je činjenica i to ne možeš promjeniti kako god da je zoveš ili koliko god sebe ili te drugi ubjedili da nije. Možeš samo lagati sebe i druge, a srećom u većini slučajeva to nećeš skupo platiti, ali na žalost neko hoće.
Od prijatelja majka. Mlada zena.Pensioner26 je napisao/la: ↑04 jan 2022, 20:51Moj drug prvi fasovao arterijsku emboliju, 33 godine čovjeku. Do primanja vakcine bio zdrav-prav.
Ista stvar.
tz tz tz tz tz tz
A omladine na forumu, majke im mlade zene. Moja 75, jedva prezivjela koronu, cekam booster za 15-tak dana ko ozeblo sunce
Ja cu sutra uputnicu vaditi prekosutra testirati. Devet dana sve simptome omicrona imam (htio ranije, praznici). Mislio obicna prehlada ali ovo ne prestaje. Radio antigen, negativa ali pise u uputstvu da nove sojeve ne moze detektovati kao starije.
Nevjerovatno da ovako dugo traje. Cudno mi bilo da je tlak normalan a otkucaj srca 95-100+. Nos tece li tece.
According to the latest data from London, runny nose is the "top" symptom of Omicron - seen in 74 percent of people.
This is followed by:
Headache
Fatigue (mild and severe)
Sneezing
Sore throat.
Sve sam imao tj. imam i dalje.
Nevjerovatno da ovako dugo traje. Cudno mi bilo da je tlak normalan a otkucaj srca 95-100+. Nos tece li tece.
According to the latest data from London, runny nose is the "top" symptom of Omicron - seen in 74 percent of people.
This is followed by:
Headache
Fatigue (mild and severe)
Sneezing
Sore throat.
Sve sam imao tj. imam i dalje.
Ja sam mislio booster, Pfizer nakon dvije sinopharma, medjutim kako sam je vjerovatno sada fasovao, sacekat cu sest mjeseci (nadam se da je pandemija dosla kraju do ljeta).
Hvala Bogu pa sam se vakcinisao. Imam cak tri hronicna oboljenja.
Hipoteticki, negativan mi test na covid (proci ce 11 dana od prvog simptoma), kako znati da li sam imao koronu ili ne??? Test na anti-tijela? Ako bude anti-tijela kako znati da nisu od vakcine (u 9 mjesecu drugu dozu primio).
Izgleda da sam i ja fasovao. 2 Pfizera, druga doza u 6 mjesecu prosle godine, ima 2 dana temperatura me hrda haha. Testirao se antigenski jucer i negativan.
Kasalj, ponekad, izbacujem onaj zeleni slajm, temperatura jucer do 37.6, poslije injekcije skroz spada. Danas do 38.6 cak, paracetamol ne djeluje nikako, opet injekcija i spada. Grlo ujutru malo boli i danas nos zacepljen. Saturacija dobra. Morat cu se testirat PCR i vadit nalaze pa cemo vidjet.
Kasalj, ponekad, izbacujem onaj zeleni slajm, temperatura jucer do 37.6, poslije injekcije skroz spada. Danas do 38.6 cak, paracetamol ne djeluje nikako, opet injekcija i spada. Grlo ujutru malo boli i danas nos zacepljen. Saturacija dobra. Morat cu se testirat PCR i vadit nalaze pa cemo vidjet.
-
- Kontakt:
Koja injekcija za temperaturu 37.6 ?litijum je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:15Izgleda da sam i ja fasovao. 2 Pfizera, druga doza u 6 mjesecu prosle godine, ima 2 dana temperatura me hrda haha. Testirao se antigenski jucer i negativan.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Bila je 37.9 kad sam primio jucer pa je spala. Pa ne znam sta stave, u hitnu sam otisao cisto da mi spadne da mogu spavat. I bilo dobro sve do ujutru. Onda opet citav dan danas i sad opet spala nakon injekcije.bombaysaphire je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:59Koja injekcija za temperaturu 37.6 ?litijum je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:15Izgleda da sam i ja fasovao. 2 Pfizera, druga doza u 6 mjesecu prosle godine, ima 2 dana temperatura me hrda haha. Testirao se antigenski jucer i negativan.
TESTIRANO 5.285
U BiH danas 1.556 novozaraženih, preminulo 28 pacijenata
Najavljivao sam mnogo ranije crne brojke od 3-4 dnevno zaraženih pa ček i 5000. Srećom pa je ovaj soj dosta slabiji u odnosu na prijašnje. S ovim će ova pandemija i završiti.
Kilometarske kolone u Mostaru prilikom testiranje. Krcati klubovi za novu godinu, jedino se u Mostaru održala polnoćka, za sve se ceh na kraju plaća.
30% testiranih zaraženo, a koliko je tek ljudi što se nisu testirali. Ponavljam, dobro nam je došao ovaj soj, da je delta ili slično, doživjeli bi zdravstveni kolaps.
U BiH danas 1.556 novozaraženih, preminulo 28 pacijenata
Najavljivao sam mnogo ranije crne brojke od 3-4 dnevno zaraženih pa ček i 5000. Srećom pa je ovaj soj dosta slabiji u odnosu na prijašnje. S ovim će ova pandemija i završiti.
Kilometarske kolone u Mostaru prilikom testiranje. Krcati klubovi za novu godinu, jedino se u Mostaru održala polnoćka, za sve se ceh na kraju plaća.
30% testiranih zaraženo, a koliko je tek ljudi što se nisu testirali. Ponavljam, dobro nam je došao ovaj soj, da je delta ili slično, doživjeli bi zdravstveni kolaps.
Kod mene nalazi svi uredu, samp crp vrijednost 50. Spala temp danas.
Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su 383 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 157 (80 muških i 77 ženskih), Gruda 156 (72 muških i 84 ženske), Posušja 54 (23 muških i 31 ženska) te Ljubuškog 16 (deset muških i šest ženskih) osoba.
Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 1.213 osoba:
- Široki Brijeg – 441
- Ljubuški – 318
- Grude – 314
- Posušje – 140
Druženje za vrijeme praznika nije bila tako pametna ideja. Sreća pa je Omicron u pitanju. Široki na tako mal broj stanovnika ovako veliki broj zaraženih u malom vremenskom periodu, nevjerovatno.
Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 1.213 osoba:
- Široki Brijeg – 441
- Ljubuški – 318
- Grude – 314
- Posušje – 140
Druženje za vrijeme praznika nije bila tako pametna ideja. Sreća pa je Omicron u pitanju. Široki na tako mal broj stanovnika ovako veliki broj zaraženih u malom vremenskom periodu, nevjerovatno.
The Italian government made Covid-19 vaccination mandatory for people 50 and older and approved rules that prevent the unvaccinated from entering businesses, including banks, post offices and some stores.
Tako i treba, sve uslovit poslom.
jel se moze primiti booster doza ako ti je prethodna (AZ) bila krajem augusta? kakve su preporuke...znam da je pominjano sest mjeseci razmaka. ali moguce da sam propustio nesto novo.
Danas nema temp ali gubitak okusa. Jel moguce cigaru ne osjetit!? Hahaa
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ne može, barem ja nisam mogao kad sam pitao, isto sam u augustu primio drugu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.