Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Daduli
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Daduli » 03 jan 2022, 20:27

Unazadi nam dolazak Ronalda ekipu
Glory Glory Man United

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 03 jan 2022, 20:34

Ne budite smiješni sa tim pričama oko Ronalda.
Ovo je jeziv nedostatak kvaliteta i tu priča završava.

Imaš bekove koji u cijeloj sezoni ne mogu napraviti gol i asistenciju!? Bekovi ostalih timova iz vrha EPL najbolji igrači ekipa.
Imaš dva vezna (u bilo kojoj kombinaciji) koji nisu nivo EPL. McTommy jedini od njih svih zaslužuje mjesto u timu, ali na klupi.
Imaš krila koji ne znaju igrati jedan na jedan ili donesu pogrešnu odluku i kada nešto treba da stvore.
Na sve to imaš Maguirea kao najvećeg kaluna u historiji fudbala, a kapiten čovjek.

Iako je sve poslije Sir Alexa manje više 'težak period' za United, ovo je ipak najveća kriza i najlošijie stanje u klubu od 2013. godine.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 03 jan 2022, 20:39

Potpis na ovo, bekovi bez centarsuta i krila bez driblinga.
Kako dati gol,sa druge strane protivnik ima napad i to je sansa za gol

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 jan 2022, 21:35

Izvedba u rangu onih "gluho i daleko bilo".
Danas bez veznog reda, jer ono što nude MCT i Nemanja u kombinaciji je žalost. Ne znam šta Ragnick hoće s ovom dvojicom, ali ovo je više nego slabo. Ona desetka vukova i Neveš im djecu pravili cijelu utakmicu. Pa daj bar Freda mjesto jednog od njih. Ljudi nas pojeli na sredini.Ali nisu samo oni. Ja ne znam šta je ovo, ali ja sam do jedno kraja prvog poluvremena uspio pobrojati jedno 10 grešaka kada su bez pritiska loptu bacili u bunar. Isto ko da si ih nakon ljetovanja skupio na prvu prijateljsku utakmicu, pa 'hajmo pomalo... Znamo svi šta svašta ovdje fali, počevši od veznog reda, pa do bokova, ali ovdje su večeras svi odreda usrali motku.
Uglavnom, pobjeda vukova (pre)zaslužena, pojeli su nas u svim segmentima. A mi, ko mi... Korak naprijed, nazad dva.

MANUTDTe
Kontakt:

Post Postao/la MANUTDTe » 04 jan 2022, 00:41

AlanSmith14 je napisao/la:
03 jan 2022, 18:51
Wolvesi su barem duplo bolja ekipa. Bili su to i u prvoj utakmici koju su nesretno izgubili 0:1.

Tehnički hendikepirana ekipa je United. Toliko grešaka u osnovama fudbalske igre da je to fascinantno.
Drugi pasus je najjednostavniji opis kakvi smo 😔

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 04 jan 2022, 05:27

United prosle sezone bez Ronalda imao šest poraza, sa istim tim veznim redom. Ove sezone šest već sad. Cavani , Greewnwood i Rashford-pogledajte koliko su golova dali, a koliko od dolaska Ronalda
Glory Glory Man United

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 jan 2022, 08:02

Jeste Ronaldo jako bitan problem.Nemoguce da ekipa koja je pojacana za par vrhunskih igraca , dolaskom orbitera postaje bas smijesna ekipa.United je prosle godine djelovao bas mocno timski , trkacki i individualno.
Ugasio se napad i kreacija dolaskom Rokija.
Pojacas se Sanchom i Varaneom , umjesto da izgledas duplo bolje ti izgledas 4x gore.

Ne moze biti slucajnost.Evidentno da napad i veza gube sa njim , jednostavno uzima previse od drugih da bi imali slobodu i mogucnost da se iskazu.Ne sudjeluje u kreaciji,ne sudjeluje u presingu i ne vraca se.Zabije po koji go i to je to od njega.Nista specijalno , nista sto ne bi ostvario neko drugi.

United je ugasio sjajan projekat i idejni plan njegovim dolaskom.Sve ostalo je rezonski bilo.

dnalydal2
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal2 » 04 jan 2022, 09:41

Ja sam to govorio još na početku sezone, kada je Ronaldo potpisao. United je u prvih nekoliko utakmica bez njega izgledao zaista dobro. Od ekipe kojoj je potreban jedan vrhunski vezni fudbaler i na ljeto eventualno vrhunski centarfor (Haaland) došli smo do ekipe u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko plaća. I ovi što su igrali dobro su se pogubili u nejasnim sistemima, lošoj formi, lošim rezultatima. Niko nema samopouzdanja da centrira loptu, da krene u dribling. Igrači igraju van svojih pozicija. Imam osjećaj da sve i jedan najprije gleda Ronalda i hoće li se on naljutiti, ako ja pokušam nešto da uradim. Jedini mali Greenwood ima muda da potegne sam, ali mu je u sistemu namijenjena nekakva uloga u kojoj se i sam potpuno izgubi, istrči za osmoricu i bude zamijenjen u najboljem slučaju u šezdesetoj minuti. Bojim se da će posljedice ovog eksperimenta sa Rangnikom biti katastrofalne, jer niti možemo dohvatiti Ligu šampiona, niti možemo namamiti dobra pojačanja, a i ovo mlado jezgro koje imamo će toliko izgubiti na samopouzdanju i vidjeće da je daleko bolje dići sidro i potpisati negdje gdje će njihovi kvaliteti biti cijenjeni i gdje neće nikome biti vodonoše.
Ole je loš trener, ali je radio smislenije od ovoga, u okviru svojih mogućnosti. Bojim se da imamo posla sa ishlapljelim guruom koji pod stare dane nastoji dokazati neku svoju prohujalu filozofiju koju on možda i jeste otkrio, ali su je usavršili drugi daleko mlađi i uspješniji treneri (Tuhel i Klop). Teško da je slučajna činjenica da zadnjih deset godina nije trenirao nikoga. Eto, on je toliki genije da je to ispod njegovog nivoa, da trenira, pa od to ostavlja drugima. Znam da je rano da mu se sudi, ali sve mi se čini da ne miriše nikako da dobro.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 04 jan 2022, 11:24

Cekaj druze, pa Ole i SAF su insistirali da se dovede Ronaldo, nije Rangnick.
Covjek je preuzeo to sto ima i kakvo jest. pusti nek makar dovede koje pojacanje

U Premu 3-1-1 omjer, iako je tek preuzeo ekipu koja je dotakla dno sto se tice samopouzdanja, novi sistem-nova formacija, navijaci nervozni zbog forme, jos onda korona - nema treninga..

Glupo mi da je covjeka vec proglasimo flopom iako je samo tu kao prelazna opcija. Siguran sam da ce kao clan uprave odradjivati mnogo kvalitetniji posao i po meni je dobro sto ce prvo radit kao trener jer ce se iz prve ruke vidjeti koje su prednosti i mane tima. A njegov zadatak je da za 6 mjeseci nauci igrace kako da rade presing na citavom terenu - grupu igraca koji su godinama igrali na fazon 'zabij gol i povuci se'.. Easier said than done
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

dnalydal2
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal2 » 04 jan 2022, 11:35

To svakako stoji. Nije on kriv za ekipu koja mu je ostavljena. Ali nekako ne mogu da se otmem utisku da bi ovu seriju laganih utakmica koje smo imali jednako tako dobio i Ole i pritom bi sasvim sigurno izgledali daleko bolje. No Ole je bivši i naravno opravdano. Ja kritikujem poteze uprave, a i Rangnicka, jer trenutno ne vidim da išta može da pomnudi ovolikom nefleksibilnošću glede sistema i prialgodbe onome čime raspolaže. Još uvijek mi ne izlazi iz glave da je samo dvije sedmice prije otkaza Oleu, na raspolaganju bio Conte. No šta je tu je. Bojim se da će svaka utakmica do kraja sezone biti velika patnja, jer ovo što Švabo želi da isforsira jednostavno djeluje neizvodivo i ne odgovara nijednom jedinom fudbaleru kojeg imamo. Bojim se da će biti daleko više štete nego koristi i da ćemo samo da izgubimo i ono malo talenta i identiteta što smo imali, a da dobiti nećemo ništa, osim nekih skupo plaćenih pojačanja koja bi trebal kao da se uklope u trenutni sistem, koja će kada dođe naredni trener opet postati višak, opet će novac biti slupan i opet ćemo se vrtiti u krug.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 04 jan 2022, 18:14

dnalydal2 je napisao/la:
04 jan 2022, 11:35
To svakako stoji. Nije on kriv za ekipu koja mu je ostavljena. Ali nekako ne mogu da se otmem utisku da bi ovu seriju laganih utakmica koje smo imali jednako tako dobio i Ole i pritom bi sasvim sigurno izgledali daleko bolje. No Ole je bivši i naravno opravdano. Ja kritikujem poteze uprave, a i Rangnicka, jer trenutno ne vidim da išta može da pomnudi ovolikom nefleksibilnošću glede sistema i prialgodbe onome čime raspolaže. Još uvijek mi ne izlazi iz glave da je samo dvije sedmice prije otkaza Oleu, na raspolaganju bio Conte. No šta je tu je. Bojim se da će svaka utakmica do kraja sezone biti velika patnja, jer ovo što Švabo želi da isforsira jednostavno djeluje neizvodivo i ne odgovara nijednom jedinom fudbaleru kojeg imamo. Bojim se da će biti daleko više štete nego koristi i da ćemo samo da izgubimo i ono malo talenta i identiteta što smo imali, a da dobiti nećemo ništa, osim nekih skupo plaćenih pojačanja koja bi trebal kao da se uklope u trenutni sistem, koja će kada dođe naredni trener opet postati višak, opet će novac biti slupan i opet ćemo se vrtiti u krug.
Od Mourinhovog busa, Gaalovog antifudbala i ovog OGSovog "neceg", zivot mi se zgadi. Cinjenica je da je ovaj prvi koji pokusava nesto novo i to ne moze postici tako brzo, ali bitno je da se ekipa polako uvodi u taj sistem. Meni se cini da uglavnom odigraju dobro prvo poluvrijeme i onda drugo ne mogu meda. (Minus ove zadnje dvije tekme gdje su u oba poluvremena bili ocajni) i to ti dovoljno govori koliko su fizicki nespremni. Ko je kriv? Mozda korona, ali prije bih rekao Ole i njegov "sistem".

Sto se tice Ralfa, samo se nadam da ce raditi ono sto najbolje zna, a to je otkrivati talente i na mladim igracima graditi ekipu.. Ne trebaju ti top pojacanja da bi bio medju najboljima, samo dobar skauting i trener koji zna voditi i razvijati tu ekipicu.. Liverpool dovede hebenog Jotu koji ni u Wolvesima nije bio najbolji igrac i covjek masina, a ti dovedes provjerene klase poput Varanea, Ronalda i oni flopaju. Pa nije ni do igraca da ga yebes.
Mozes napisat knjigu debelu ko telefonski imenik sa svim igracima kojima si usro karijere u zadnjih 8 godina
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 04 jan 2022, 18:21

Shategabri je napisao/la:
03 jan 2022, 20:26
<3 LiMes <3 je napisao/la:
03 jan 2022, 19:27
Prvo poluvrijeme dosta srece, losa igra, slabo zalaganje opet, milion izgubljenih lopti. Ronaldo dosta koci ekipu, sad je to vec ocigledno.
Kako koči?
Ovakvi likovi gledaju utakmice ali opet vjeruju piskaranjima nekih medija nego svojim ocima

"koci ekipu" :facepalm: a "ekipa" ne moze ni doci do njega i kad utrefe koji dobar napad on ga uglavnom realizira ali eto da je npr Mbappe ili Haaland u napadu lopta bi išla glatko

Lik sam napise "slabo zalaganje" i "milion izgubljenih lopti" i na kraju zakljucak "Ronaldo ocigledno koci ekipu" :rol:
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jan 2022, 09:06

Zonked je napisao/la:
04 jan 2022, 18:21
03 jan 2022, 19:27
Prvo poluvrijeme dosta srece, losa igra, slabo zalaganje opet, milion izgubljenih lopti. Ronaldo dosta koci ekipu, sad je to vec ocigledno.
Kako koči?
Ovakvi likovi gledaju utakmice ali opet vjeruju piskaranjima nekih medija nego svojim ocima

"koci ekipu" :facepalm: a "ekipa" ne moze ni doci do njega i kad utrefe koji dobar napad on ga uglavnom realizira ali eto da je npr Mbappe ili Haaland u napadu lopta bi išla glatko

Lik sam napise "slabo zalaganje" i "milion izgubljenih lopti" i na kraju zakljucak "Ronaldo ocigledno koci ekipu" :rol:
Pa da, to dođe kao floskula koja nema veze s dešavanjima na terenu.
A dovoljno je statistiku pogledati protiv vukova recimo, pa ubili te ljudi, 20 udaraca prema golu, šta tu ima Ronaldo biti kriv?!
Koševo Zapad

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 jan 2022, 09:26

05 jan 2022, 09:06
Zonked je napisao/la:

Kako koči?

A dovoljno je statistiku pogledati protiv vukova recimo, pa ubili te ljudi, 20 udaraca prema golu, šta tu ima Ronaldo biti kriv?!
Trazi svaku loptu, Cavani nije evo par utakmica dobio nista, on se preskace da se ne bi Ronaldo ljutio. Svaki put kad ne dobije loptu mase rukama, galami na igrace. Izgubio je milion lopti, igra lose kao i cijela ekipa. U svlacionici je nastao kurslus, to je ocigledno, htio ti to vidjeti ili ne, problemi postoji. Ja sam bio za njegov dolazak i volim ga kao brata, alai njegovo ponasanje na terenu je lose.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jan 2022, 10:17

05 jan 2022, 09:26
Zonked je napisao/la:

Trazi svaku loptu, Cavani nije evo par utakmica dobio nista, on se preskace da se ne bi Ronaldo ljutio. Svaki put kad ne dobije loptu mase rukama, galami na igrace. Izgubio je milion lopti, igra lose kao i cijela ekipa. U svlacionici je nastao kurslus, to je ocigledno, htio ti to vidjeti ili ne, problemi postoji. Ja sam bio za njegov dolazak i volim ga kao brata, alai njegovo ponasanje na terenu je lose.
Jel misliš da je to glavni problem?
Pa ok, moguće da postoji, hoćeš reći da je uzrok kuršlusa u svlačionici CR?
No, šta je problem, je li samo CR ili je cijela ekipa onako ni tamo ni ovamo?
Ragnick ništa nije promijenio, ovo isto se igralo i sa Oleom.

Je li ovo to o čemu pričaš?
club captain Harry Maguire, Edinson Cavani, and Mason Greenwood have all found Ronaldo's undroppable status frustrating in their current roles.

Maguire has been accused of lacking authority as captain, especially since Ronaldo's arrival and the overbearing leader persona that comes with him.
Postavlja se pitanje koliko je Maguire uopšte za kapitena.
Da ne idemo s tim koliko je on često kikser i sa i bez CR.
No dobro, problem postoji i to nije samo ovo, tu je puno nekih problema i onda imaš ekipu koja ne zna je li pošla ili došla.
Koševo Zapad

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 jan 2022, 14:46

slika
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 jan 2022, 18:16

05 jan 2022, 10:17
05 jan 2022, 09:26

Jel misliš da je to glavni problem?
Pa ok, moguće da postoji, hoćeš reći da je uzrok kuršlusa u svlačionici CR?
No, šta je problem, je li samo CR ili je cijela ekipa onako ni tamo ni ovamo?
Ragnick ništa nije promijenio, ovo isto se igralo i sa Oleom.

Je li ovo to o čemu pričaš?
club captain Harry Maguire, Edinson Cavani, and Mason Greenwood have all found Ronaldo's undroppable status frustrating in their current roles.

Maguire has been accused of lacking authority as captain, especially since Ronaldo's arrival and the overbearing leader persona that comes with him.
Postavlja se pitanje koliko je Maguire uopšte za kapitena.
Da ne idemo s tim koliko je on često kikser i sa i bez CR.
No dobro, problem postoji i to nije samo ovo, tu je puno nekih problema i onda imaš ekipu koja ne zna je li pošla ili došla.
Ne mislim da je on samo problem, problema je mali milion. Ova grupa igraca ce smijeniti svakog zivuceg trenera. Treneri ocigledno nisu problem ovog tima. Ovo treba sve potjerati i
praviti tim nanovo. Kod nas se izgleda ne zna sta je zaduzenje igraca, oni se pitaju i za toalet papir, nije ovo BHPL.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2022, 15:20

Pogrešno je u ovoj ekipi sve.
Zato kažem reći da je samo CR problem je smiješno.
Prvo, ako se Ole mijenjao Ragnickom, bolje da nisu ništa ni mijenjali.
Mene Ragnick podsjeća na ono kad smo Bajevića doveli na klupu reprezentacije.
Drugo, ekipa u kojoj su bekovi Bissaka i Shaw, čemu da se nadaš?
Treće, igra ti Matić još uvijek.
Četvrto, Maguire je glavonja, engleski glupson koji bi trebao učestvovati u onom bacanju sira niz brdo. U fudbal je zalutao.
Peto, ekipa nema nikakav štih. Ništa. Pogba je već sad se može reći promašena investicija. Ne znam je li taj sastavio sezonu bez povrede.
I da ne nabrajam, problemi vire iz svakog ćoška.
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 jan 2022, 13:48

Nije jedini ali je najveci problem.

Ova ekipa , oslabljena prosle godine je igrala leprsavo , brzo , all round fudbal.Jedan igrac koliko god fobar bio , stavom , igrom na sebe i nezalaganjem moze unistiti ekipu.Samopouzdanje , podsvjest svakog igraca Uniteda je problem.Ne moram objasnjavati kakav ego manijak i djete je Ronaldo.Uvijek je stavljao licni uspjeh ispred ekipe , pa tako i ovaj put.

Ova ekipa je puna vrhunskih fudbalera , talenta i igraca koji su pravili razliku.Ove godine , odjednom , niko ne moze da pretrci , predribla ili napravi visak.Slucajno?

O svlacionici necu previse pricati, ne znamo sta se desava iza kulisa ali je jasno da je narusio piramidu i tu , koja se odmah ocituje na terenu.Ne mislis aljda da ce ga Meguajer uhvatit za rukav i reci : Trci , mater ti yebem.

Ronaldo nije igrac koji je u stanju vise praviti visak , jako rijetko i odskace kvalitetom , jako malo doprinosi ekipi.

Zbog svega navedenog , smatram da je glavni kancer.

Ekipa koja je pojacana sa Sanchom i Varaneom na onaj vrhunski fudbal , trebala je danas da se bori za titulu.

Ronaldo je ukrao mjesto Rashfordu , Sanchu ,Greenwodu ili Cavaniju.Neko od njih gleda sta se desava.Svi su zamjenjivi i na poluvremenu , osim njega.

United je prosle godine meni licno igrao prezanimljiv fudbal , onaj koji je nekad igrao pod Safom.

Sretno.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 09 jan 2022, 20:40

"Nije jedini ali je najveci problem."

Dalje nisam citao
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.