Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Poznajem i ja ženu, pobjedila karcinom. Od tad mi glupost kad čujem paniku oboljelih od malignih oboljenja.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Usporedba ti je bas na mjestu nema sta

Koje bi rjesenje po tebi bilo? Sta napravit evo da ne bude ovakva situacija a znamo da ni cjepivo ne pomaze? Druga stvar ako pogledas većina koji umiru u posljednjem periodu su 80+ godina.
I bolje i bogatije i sređenije zemlje nemogu na kraj s ovim.
Prema zadnjem izvjestaju na bolnickom liječenju je 119 pacijenata. Od tog 12 na mehaničkoj ventilaciji ostali klinički stabilno.
Ne lazi, cjepivo pomaze, sa efikasnoscu vezanom sa onim za sta je inicijalno i pravljeno.
Ok pomaze. Ali ne pričam u tom smislu nego u smislu ovih brojki i stvaranja panike. U tom smisli i cjepljen moze biti pozitivan i povećavat brojku. Inače nisam antivakser. Tko god zeli nek primi vakcinu. Neam apsolutno nista protiv toga niti bih nekome sugerirao da ne primi vakcinu. Dapače, mislim da bi starija populacija trebala primiti vakcinu prvenstveno.
Al vi gonite svoju priču kako god zelite
Treba donijeti zakon za obaveznu vakcinaciju, sto se vec u Austriji desava. Francuska ce da prati isto, a vrlo vjerovatno i Njemacka. Pitanje je vremena kada ce vakcinacija biti obavezna, a ko nece, pa ima 2000-3000 KM kazne za odbijanje prve doze, pa ti izvoli. Tako je u Austriji. Da vidis u Salzburgu reda nakon donosenja zakona, ma samo po dzepu opalit, pogotovo nase ljude.brig je napisao/la: ↑07 jan 2022, 12:07Ok pomaze. Ali ne pričam u tom smislu nego u smislu ovih brojki i stvaranja panike. U tom smisli i cjepljen moze biti pozitivan i povećavat brojku. Inače nisam antivakser. Tko god zeli nek primi vakcinu. Neam apsolutno nista protiv toga niti bih nekome sugerirao da ne primi vakcinu. Dapače, mislim da bi starija populacija trebala primiti vakcinu prvenstveno.
Al vi gonite svoju priču kako god zelite

- MathiasChago
- Kontakt:

Sve je vise nego jasno.
Antivakseri = zaostali, siromasni, koruptivni, neinteligentni, smrde
Ti si gori od njih.
Pa koliko god smijesno bilo, to je i istina realno. Obicno ljudi sa slabim obrazovanjem su i najzatucaniji, a uz to misle da su i najpametniji. To se najbolje moze vidjeti na ovim prostorima.MathiasChago je napisao/la: ↑07 jan 2022, 12:55
Sve je vise nego jasno.
Antivakseri = zaostali, siromasni, koruptivni, neinteligentni, smrde
Ljudi prije 50-70 godina su lakse i vise vakcinisani jer nije bilo interneta i nije mogao svako da javno izrazi misljenje i time utice na druge osobe. Zbog toga i laksa vakcinacija stanovnistva. Sad je dovoljno da jedan sportista javno kaze da se nece vakcinisat i on ce imati svoju armiju fanova koji ce se sloziti s tim. Ali samo po dzepu, ko u Austriji. Pa da vidimo.
Vraca mi se culo okusa polako, vec je sigurno na 50 %, jucer nisam imao nikako. Znaci za dan, sto je bas top. 

- anonymousHD
- Kontakt:
Ja temp imao, glavobolju i to je to. Kolegica prije godinh dana imala covid i dan danas joj se miris i okus nije vratio. Nevjerovatno. Ne mogu ni da zamislim kako to izgleda. Cuvajte se. Vitamini. Jacanje imuniteta je key.

Ma kako i pisah, sve je to pojedinačno. Kažem ti, meni kroz par dana otišlo i došlo, a imam poznanika i poslije godinu dana slabo ili nikako. A tebi čim je već na 50% sada će onda biti dobro.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Da, ne mogu ni zamislit sto kaze anonymous kako je biti par mjeseci ili vise od godinu bez okusa. Hajde miris i nekako, ali okus, covjece, probas limun i osjetis samo da je kiselina, da zatvoris oci nikad ne bi rekao da je limun. Hrana ko papir.
Sutra cu se PCR testirat, pa onda ide izolacija 15 dana vjerovatno, moram imat dokaz da sam prebolovao za Njemacku da me ne bi natjerali na trecu dozu jer je ne smijem primit sad bar 6 mj.

Uveli nam 2G+, dzaba sam prebolio, vakcinisao se i opet ne mogu kafu piti u kafiću bez testa.
a **** belaj i najave pogresne od prije godinu dana.

Najodvratnije mi je ovo vracanje ljudi sa vrata, otkazivanje termina, operacija...Ti si doktor, polozio si zakletvu, ako se bojis idi kopaj kanal jarane ostavi se mantila.
I evo sada bez obzira bio vakcinisan 2,ili 3 puta opet ce uvesti lockdaun za sve u Austriji, opet svi maske na javnim mjestima sve isto....pa koji ku rac sam se vakcinisao.
I evo sada bez obzira bio vakcinisan 2,ili 3 puta opet ce uvesti lockdaun za sve u Austriji, opet svi maske na javnim mjestima sve isto....pa koji ku rac sam se vakcinisao.
Jesu li koga misici bolili peti dan? Mene bicepsi ko poslije dobrog treninga haha
- Marsal
- Kontakt:
Mene je prva dva tri dana sve bolilo, a najviše one bolne tačke s kojima inače kuburim i bez korone.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Evo i ja da osjetim ovo cudo.. Jucer samo kasalj, od jutros totalni pad imuniteta uz pratnju kaslja, vec su me i pluca krenula cijepat dok kasljem.
Temperature nemam, okus i miris uredni za sada.
Mislim da se necu ni testirati, samo cu biti u izolaciji 10ak dana, dizati imunitet i pratiti stanje.
Temperature nemam, okus i miris uredni za sada.
Mislim da se necu ni testirati, samo cu biti u izolaciji 10ak dana, dizati imunitet i pratiti stanje.
NEMA NAZAD
Kod mene samo jos okus na jedno 40 %, a miris osjetim samo kad bas priblizim. Pozitivan na PCR testu danas. 14 dana izolacija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.