Utakmice klubova iz BiH na TV-u

csh
Moderator
Kontakt:

Re: Prenos utakmica Premijer lige BiH

Post Postao/la csh » 15 maj 2009, 10:13

Po vaznosti tekme ,trebala bi biti ona iz lukavice ali i ja mislim da ce prenosit onu iz mostara!
AMAR OSIM!!!

Eagles
Moderator
Kontakt:

Re: Prenos utakmica Premijer lige BiH

Post Postao/la Eagles » 15 maj 2009, 13:30

csh je napisao/la:Po vaznosti tekme ,trebala bi biti ona iz lukavice ali i ja mislim da ce prenosit onu iz mostara!
Ma bola nek prenose Lukavicu,nek ne daju razlog mostarskim lijenčinama da gledaju dodijelu titule na malim ekranima :D

dinozi
Kontakt:

Sport na BHT i FTV

Post Postao/la dinozi » 17 maj 2009, 19:01

Nakon upravo zavrsene utakmice Bosna - Sloboda Dita odlucio sam da posaljem na BHT par prijedloga i sugestija vezanih za prenos utakmice.
Medjutim to je nemoguce, jer "nasa" drzavna televizija izgleda ne zeli da cuje sta njeni pretplatnici misle o njima i njihovom radu, forum na stranici BHT-a ne postoji.
Prenosom utakmice stekao sam dojam da gledam sarajevsku a ne drzavnu televiziju, jer je voditelj u vise navrata otvoreno navijao za domaci tim.

STA VI MISLITE O SPORTU NA BHT I FTVBIH I INACE LJUDIMA KOJI TAMO RADE ?
molim samo kulturno
FUKARE TUZLA

reds_forever
Kontakt:

Re: sport na BHT i FTV

Post Postao/la reds_forever » 17 maj 2009, 19:05

najbolje bi bilo da oni zanijeme tokom prijenosa jer svaki put ljude dovedu na ivicu zivaca,prenosenjem netacnih informacija,pa onda i neobjektivnoscu,primjer kristic koji kaze da navijaci liverpoola jedva cekaju novi stadion i da anfield zovu old traffordom...stvarno me nanervirao,navijacli liverpoola mrze old trafford i mi volimo nas anfield na njemu je historija,a on sad plasira neke besmislene informacije,i tako svi komentatori :evil:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 maj 2009, 19:06

Moraš da znaš da je ovo Bosna i Hercegovina, niko nikoga ne čuje, svako svoje fura, daleko od civiliziranog naroda. Televizija koja koristi kamere koje je Hitler koristio u svoje doba, filmovi koji su stariji od 1000 godina, komentatori sa završenim zanatom su samo posljedica takvih komentara. To ti je kada je neko neškolovan. ;)

dinozi
Kontakt:

Post Postao/la dinozi » 17 maj 2009, 19:08

Pozdravio bih mozda i izdvojio trud tv Hayat dovodjenjem onog Mihajilovica (ako ne grijesim).
Bar je pun interesantnih informacija i unese se u prenose.
Ovaj sa kosarke danasnje me uspavao.
Ali stvarno mi nije jasno zasto ne mozemo komentarisati nista na stranici drzavne televizije, ocigledno da ljudi ne vjeruju ni sami da rade posao kako treba.
FUKARE TUZLA

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 17 maj 2009, 19:16

Izbor sporta na ove dvije tv, za mene je ekstra. Premiership, Bundesliga, taman po ukusu. od 1 do 10, ocjena 10. A ljudi koji to prate, tj, komentarišu, ocjena -2. Nadam se da cu nekad imat televizijski prijemnik koji će primati dva tonska signala, jedan sa stadiona a drugi glas komentatora. Tako da ovaj drugi mogu ugasiti. Malo više pratim fudbal, tako da mi ništa ne mogu reći, što ne znam. Ne mogu se udostojiti prije utakmice da prelistaju bar koji sajt na netu, da pokupe koju informaciju. A ko zna kako je to kod njih i rješeno, kako se primaju, kako su plaćeni. To niko ne zna. Samo znam da će neki mohikanac ići djaba u Rim na finale. Jbg, stručnjak

dolina cupova
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova » 17 maj 2009, 19:16

hajde ba ko ti je kriv sto tvoja sloboda nije uspjela sacuvati onu ogromnu razliku,klocevi nismo im mi krivi sarajlije ;) i tebi sto si okmpleksas neki

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 17 maj 2009, 19:23

Kakve veze ima to sto neki komentator navija za odredjeni klub,npr kristic za manchester. Znaci ako je komentator,nebi smio iznositi svoje "simpatije"prema nekome. Da navija za Liverpool ili Bayern onda nebi nista rekli. Al slazem se sa vama da se znaju "brukati"dok prenose neku utakmicu. Ovaj komentator sto je vodio utakmicu bosna-sloboda kaze "10 razlike za slobodu,bosna se u potpunosti vratila u igru."

dinozi
Kontakt:

Post Postao/la dinozi » 17 maj 2009, 19:24

Nema to veze sa porazom, utakmica je bila dobra, publika takodje.
Ruku na srce reporter je bio stvarno tih :)

Reci mi drugu stvar , koliko klubova BH telecom koji svi koristimo finansira van Sarajeva?

Skoro nikoga, a more para se ubire iz Tuzle, Zenice, Bihaca i drugih gradova.

P.S.

PODRZITE SVE NASE KLUBOVE U EVROPI !!!
FUKARE TUZLA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 maj 2009, 19:26

dolina cupova je napisao/la:hajde ba ko ti je kriv sto tvoja sloboda nije uspjela sacuvati onu ogromnu razliku,klocevi nismo im mi krivi sarajlije ;) i tebi sto si okmpleksas neki

nema to veze sa kompleksom, to je stvar ravnopravnosti i objektivnosti. Ako su izabrali taj posao onda neka makar ostanu ravnopravni, nije ovo samo vezano za Sarajevo. Gledaj NLB ligu dok je igrala Bosna uvijek je prenosili kada je igrao Široki onda nisu prenosili. Dobro na neki način shvatam možda nije bilo tolika gledanost ali kada prenosiš susret onda ostani objektivan i nepristrasan. Ovo nema veze sa kompleksima koje ti prizivaš , stvar je opće etike.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 maj 2009, 19:30

Rz88 je napisao/la:
dolina cupova je napisao/la:hajde ba ko ti je kriv sto tvoja sloboda nije uspjela sacuvati onu ogromnu razliku,klocevi nismo im mi krivi sarajlije ;) i tebi sto si okmpleksas neki

nema to veze sa kompleksom, to je stvar ravnopravnosti i objektivnosti. Ako su izabrali taj posao onda neka makar ostanu ravnopravni, nije ovo samo vezano za Sarajevo. Gledaj NLB ligu dok je igrala Bosna uvijek je prenosili kada je igrao Široki onda nisu prenosili. Dobro na neki način shvatam možda nije bilo tolika gledanost ali kada prenosiš susret onda ostani objektivan i nepristrasan. Ovo nema veze sa kompleksima koje ti prizivaš , stvar je opće etike.
nikad necu zaboraviti tekmu od prije nekih 10-tak godina na tada jos tvbih.
igraju KK Novi Grad i KK Celik, i kaze Advan Repak: "na srecu igrac Celika je izgubio loptu". :lol: :lol: :lol:
objektivnost i nepristrasnost na nivou :!:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 maj 2009, 20:39

Znajuci da im je budzet mizeran,imaju sjajan sportski program :!:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 17 maj 2009, 21:11

majestic je napisao/la:Kakve veze ima to sto neki komentator navija za odredjeni klub,npr kristic za manchester. Znaci ako je komentator,nebi smio iznositi svoje "simpatije"prema nekome. Da navija za Liverpool ili Bayern onda nebi nista rekli. Al slazem se sa vama da se znaju "brukati"dok prenose neku utakmicu. Ovaj komentator sto je vodio utakmicu bosna-sloboda kaze "10 razlike za slobodu,bosna se u potpunosti vratila u igru."
nije stvar u tome za koga neki komentator navija,pgoledaj realno,sigurno ni tebi ne bi bilo drago da kristic prica citavo vrijeme o liverpoolu u npr. utakmici manchester - arsenal ,ne smeta meni da on navija za scum,bas me briga za to ,ali mu to ne daje za pravo da iznosi neistine i tako provocira navijace :!:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 01:25

Drago mi je što prenose Bundesligu, prije svega jer tu poprate nastupe naših reprezentativaca, te njihovih kluba (Wolfsubrg, Hoffenheim), a i drago mi je zbog Premiershipa, ipak, svi znamo, da je to daleko najjača liga na svijetu, sa najljepšom igrom, obožavam ih gledat svake subote i nedjelje.

Najviše me živcira kada je na BHTV tekma tipa "Sunderland-Tottenham", a "iza kulisa" pratim na tranzistoru dešavanja u Mostaru gdje igraju Zrinjski i Velež. Zar nije prioritet naša domaća liga?!

No, sve čestitke za dosadašnji rad ove tv kuće, kao i FTV, neka ih ovako, smao da se uvedu ove emisije o našem fudbalu, kao što to rade susjedi Hrvati.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 18 maj 2009, 01:32

Nije loše...Doduše ja imam samo ta dva programa :D...Možda ne bi bilo loše da na BHT-u dovedu par komentara i promjene izbor utakmica,ali na FTV-u su komentatori baš dobri...Jedino mi smeta kada subotom stave neki divljački film,a ostalim danima zna udesiti neki dobar...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 01:34

bayer 04 je napisao/la:Nije loše...Doduše ja imam samo ta dva programa :D...Možda ne bi bilo loše da na BHT-u dovedu par komentara i promjene izbor utakmica,ali na FTV-u su komentatori baš dobri...Jedino mi smeta kada subotom stave neki divljački film,a ostalim danima zna udesiti neki dobar...
Nije tema program FTV i BHTV, nego SPORTSKI program :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 maj 2009, 01:46

bayer 04 je napisao/la:Nije loše...Doduše ja imam samo ta dva programa :D...Možda ne bi bilo loše da na BHT-u dovedu par komentara i promjene izbor utakmica,ali na FTV-u su komentatori baš dobri...Jedino mi smeta kada subotom stave neki divljački film,a ostalim danima zna udesiti neki dobar...
Vala ako ti je ono dobro onda neznam sta ti je lose,onaj Ahmetovic nezna dvije da sastavi pravi pauze po 2 minute ne progovara ni jedne...svaki put mu mozes pisati provale od kojih bi komonto mogao knjigu sastavit,zadnja koje se sjecam kad sam gledao Cottbus kad kaze "Piplica je na klupi za rezervzne igrace ili bolje receno na klupi za rezervnog golmana" ...FTV od kad je Baho otisao nije imala dobrog komentatora,ima onaj Radoncic al on je specijalista za rukomet...ovo ostalo nisam primjetio da komentarise...

Ovi sa Bht-a su prica za sebe...kad gledam nasu ligu neznaju imena 2 igraca non stop mjenjaju imena a to me najvise iritira,i plus ono simpatisanje engleskih klubova na onako ofiran nacin,posebno kad je liga prvaka...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 18 maj 2009, 01:52

miky_hz je napisao/la:
Vala ako ti je ono dobro onda neznam sta ti je lose,onaj Ahmetovic nezna dvije da sastavi pravi pauze po 2 minute ne progovara ni jedne...svaki put mu mozes pisati provale od kojih bi komonto mogao knjigu sastavit,zadnja koje se sjecam kad sam gledao Cottbus kad kaze "Piplica je na klupi za rezervzne igrace ili bolje receno na klupi za rezervnog golmana" ...FTV od kad je Baho otisao nije imala dobrog komentatora,ima onaj Radoncic al on je specijalista za rukomet...ovo ostalo nisam primjetio da komentarise...

Ovi sa Bht-a su prica za sebe...kad gledam nasu ligu neznaju imena 2 igraca non stop mjenjaju imena a to me najvise iritira,i plus ono simpatisanje engleskih klubova na onako ofiran nacin,posebno kad je liga prvaka...
Pa to i jeste to kada se provaljuju... :D
Meni je najbolji Bilić kad je rekao
Sljedeće sedmice opet budite sa vama... :D

Znam da nije priča uopšte o programu,ali rekoh da spomenem...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 01:53

Ibrahim Muratović ej dobar, Krstić također. Bio je jedno vrijeme nakav novi na FTV i Njemačkoj Bundesligi ali nije se iskazao. Kemo je nakav ozbiljan, mislim ono je previše, izvaljuje se nekad. Makar Saša Vugdalić to radi radi zezancije.

Baho je otišao , ostali nemaju žara niti znanja da se unesu u utakmicu. Boks je posebna priča kada onaj NAJBOLJI komentator sa dubokim glasom kaže "Evo izlazi Mike "Azis" Tyson.

Ma ne možemo sada očekivati da bude pametan i da ima glasa. hehe. Polako dođi će akoBogda i za toga vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, NazorUso i 54 gosta.