kimbo je napisao/la:Smijesan forum smijesan djecica sa foruma. Zamisljam vas kao onu malu cigancad poslije kung fu filmova kada izlaze iz kina.
Zelio bih isto da navedete cime je to Dzeko briljirao u ove tri utakmice da bi zasluzio etiketiranje kao jedan od najbolji napadaca svijeta. U kom dijelu kritike "negativci" nisu u pravu. Ne interesuje me igra ostalih City igraca posmatram Dzeku sa svim njegovim manama i vrlinama.
Ja sam ukazao na par stvari kod Dzeke u ranijim postovima: nezgrapnost i sporost u duelima, primanje lopte, nedostatak koncentracije u svim fazama igre . Iskreno, u poredjenju sa ostalim igracima i danas mi je izgledao kao recimo Kerla u onom debiju za repku. Visok , spor nezgrapan u duelima, zapetlja se oko lopte i danas pogotovo u pravilu gubi duel uz ovacije domace publike. Po meni je direktni krivac za primljeni go.
Pozitivno:Postignuti go nije bio bas takav cizer , tebalo je ono istrcati i spremiti onako ostru loptu na pravo mjesto.
Ako je ovo smijesan forum tj ako ti je ispod nivoa da komuniciras sa nama, ja onda stvarno ne znam sta jos uvijek radis ovdje? Sam si sebi kontradiktoran.
Kakav si ti kriticar i objektivni posmatrac (a vjerujem da tvrdis za sebe da to jesi), ako u startu pravis jednu kardinalnu gresku, toliko kardinalnu da te covjek ne moze uzeti za ozbiljno, i to uprkos solidnoj sposobnosti izrazavanja...
Prvo: Dzeko nije jedan od najboljih napadaca u Evropi analizom zadnje tri utakmice, vec zadnje tri godine. Ti mi nesto te analize plaho updateujes, kao da si kakav broker na berzi...
Drugo: Da si pratio kretanja Dzeke u citavoj utakmici, shvatio bi da je Dzeko jos uvijek neuigran i da njegovi saigraci njega ne razumiju u potpunosti. Bilo je barem 5-6 situacija gdje mu je Milner ili neko drugi mogao dati loptu u prostor, znaci na njegovo utrcavanje, ali se to nije desilo, jer dobar broj igraca City-ja za razliku od Dzeke gleda u pod dok vodi loptu i gleda kako napraviti potez viska, a ne kako ce zaposliti svog najopasnijeg igraca na terenu.
Trece: Ako ti tvrdis da Dzeko ne zna da primi loptu, ti onda stvarno nemas veze sa zivotom. Desilo mu se doduse da je u ovoj utakmici par puta pobjegla lopta, ali mi je zapanjujuce da momak momak poput tebe na osnovu jedne utakmice donosi kompletnu analizu slabosti i snage jednog igraca.
Cetvrto: Dzeko nije direktni krivac za gol, vec sukrivac. Ako nisi primjetio, momak koji je se pojavio ispred dzeke je tu doletio iz guzve, te je sigurno imao svog cuvara, kojem je pobjegao!
Peto: Prestani covjece da kontriras ljudima i da sebe diskreditujes do mjere kada ces postati vic na ovom forumu. Imam osjecaj da namjerno to radis, a to ti je bezveze. Naravno da Dzeko nije nikoga zadivio u ove tri utakmice, no Dzeko nije C.Ronaldo da igra sam, on ovisi od ostatka ekipe, a ako ekipa igra lose, onda ni on kao pojedinac ne moze napraviti ogromnu razliku. On je jedan od najboljih u onome sto radi. Ali, prije svega, njegovi saigraci moraju shvatiti sta i kako on moze, te ga na odgovarajuci nacin podrzati na terenu.
Dakle, ti ne mozes reci da je Dzeko odigrao dobro ili lose, a da pri tome ne posmatras igru ostalih igraca, a upravo si to rekao da radis. Ovo nije individualni sport, vec timski, i ako hoces da kazes da je Dzeko odigrao lose, onda trebas fino da kazes da on kao napadac prije svega nije dobio 3 upotrebljive lopte u danasnjem mecu. Trebas da spomenes da je igrao po losem terenu, protiv ekipe koja je parkirala autobus pred svojim golom vecim dijelom meca, itd itd. Tada se dobija malo relevantnija slika njegove ucinkovitosti, a ne da ko kakav pubertetlija zbrajas njegove izgubljene lopte...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)