Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

feniksptica
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la feniksptica » 11 jan 2022, 21:21

Talenti traceni kroz hir, nisam pacenik ko vi
vasi tracevi praceni hrpom pacenih ko dim,
krda pozlacenih placenih razmazenih ne napacenih
hodate zlatnim putem mi hodam dno zabacenim.

Zelim da vrate mi dio djetinstva nazad
a oni zele da tate im kupe po novi pasat
neka da vjeruj mi dodje da uzmem kalas
ko najveci mahalaš zarafalam racunaj na nas Balaš!

Udisem tminu u jeftinom vinu skrivam prazninu
sati ko minut, mladi na heroinu,
andjele uredu je te dodire prizeljkujem
ko eho bol odjekuje opet covjek niz rijeku je.

Nije ni lose toliko
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 11 jan 2022, 21:33

alemsa je napisao/la:
11 jan 2022, 15:43
Fantasista je napisao/la:
11 jan 2022, 15:34
Što se mene tiče metal je syebala Metallica koja je otišla u mainstream a ne Nirvana :mrgreen:
Metallica otisla u komercijalu kad su se osisali, Load album 96e, Kurt se vec rokno
Ma oni su sa black albumom otišli u qrac što se mene tiče. Veliki sam fan ali ja samo prva 4 albuma slušam.

A što se tiče pojave grunge ekipe to je nešto super jer znamo koliko dobrih bendova i pjesama smo dobili i ta priča da su syebali metal je smiješna. Pljuvali su i glam rock koji i dan danas volim da slušam.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 11 jan 2022, 21:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:
11 jan 2022, 21:15
ArtemisFowl je napisao/la:
11 jan 2022, 21:05
rio_Ferdy88 je napisao/la:
11 jan 2022, 20:56
Pjesma je omaž Pixiesima, njegovom omiljenom bendu

https://www.rollingstone.com/music/musi ... uck-97194/

al je svakako nije volio upravo zbog popularnosti tako da ju je izbjegavao i svirati kasnije, smučila mu se
Htio pop pjesmu i onda mu se zgadila zbog popularnosti :mrgreen:

Btw. ko je bolji vokal Cornell ili Staley?
Meni lično Layne i Jerry zajedno su nenadyebivi
Layne je imo baš yebački raspon glasa i one visine koje je on pogađo su savršenstvo. Ali meni lično Cornell isključivo jer je pjevo s takvom jednostavnošću, kao da recitira. Ne znam nikoga da je pjevao tako jednostavno, a dobro.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jan 2022, 21:58

11 jan 2022, 21:33
alemsa je napisao/la:
11 jan 2022, 15:43
11 jan 2022, 15:34
Što se mene tiče metal je syebala Metallica koja je otišla u mainstream a ne Nirvana :mrgreen:
Metallica otisla u komercijalu kad su se osisali, Load album 96e, Kurt se vec rokno
Ma oni su sa black albumom otišli u qrac što se mene tiče. Veliki sam fan ali ja samo prva 4 albuma slušam.

A što se tiče pojave grunge ekipe to je nešto super jer znamo koliko dobrih bendova i pjesama smo dobili i ta priča da su syebali metal je smiješna. Pljuvali su i glam rock koji i dan danas volim da slušam.
Sje.bali su tu cijelu furku. Prva 4 albuma im i jesu najbolja, meni je master of puppets najjaci,mada i load i reload imaju dobrih stvari ali eto nisu prihvaceni

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 11 jan 2022, 22:05

Metallica je uradila sto je htjela uraditi, ljudi su sa svakim albumom isli u drugi zanr maltene. Sto bi reko Kirk, vec smo dokazali da znamo brzo svirat, sad hocemo da eksperimentisemo.
Maiden je neprikosnoven u metalu. Nemaju nekih ritmova(sem galopirajuceg) ali su im pjesme price. Godinama...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2022, 23:03

Sage je napisao/la:
11 jan 2022, 22:05
Maiden je neprikosnoven u metalu. Nemaju nekih ritmova(sem galopirajuceg) ali su im pjesme price. Godinama...
Potpisujem.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jan 2022, 23:25

Polovina januara, brdsko-planinska zemlja, pada snijeg čitav dan i iako živim u relativno urbanom naselju koje je udaljeno od centra grada 3.5 km, ralica sa onim sistemom za posipanje soli je prvi put prošla u 23:05. Krenem kući s busem u 22h, nakon kilometra 5 auta u jarku, jedan lančani sudar i jedna patrola policije koja vozačima govori da je bolje da parkiraju auta uz kraj do sutra :rol:

Vozač busa jako korektan, izvinjava se svima i govori da ne smije dalje jer je na ljetnim gumama.

Eto, i to je BiH :bih:

Na kraju sam prepješačio 2.5 km do kuće :mrgreen: sad sam na toplom, a ljudi iz busa mi se smijali kao gdje će ova budala, evo bus još nije prošao haha.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 11 jan 2022, 23:30

Što je najgore ja ti vjerujem sve :rol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 jan 2022, 00:50

Don't believe the hype.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 jan 2022, 00:55

akisarajevo92 je napisao/la:
12 jan 2022, 00:50
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 12 jan 2022, 00:59

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 12 jan 2022, 03:42

boomeri seru a uz turbofolk proveli mladost. Pa malo puste rockic da se osjecaju "urbano"

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 12 jan 2022, 07:03

Zabit je napisao/la:
12 jan 2022, 03:42

boomeri seru a uz turbofolk proveli mladost. Pa malo puste rockic da se osjecaju "urbano"
Hoce li tebi uspjet narast brada kao kod Jale? :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 12 jan 2022, 08:20

Justin je napisao/la:
12 jan 2022, 07:03
Zabit je napisao/la:

Krenula je masallah, samo jos karijera da me krene ko njega

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 jan 2022, 10:03

Zabit je napisao/la:
12 jan 2022, 08:20
Justin je napisao/la:
12 jan 2022, 07:03
Zabit je napisao/la:

Krenula je masallah, samo jos karijera da me krene ko njega
:rol: :rol: :rol: :rol:
Zabi ti ga pošteno , moram priznati .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jan 2022, 10:29

Jel' ko od vas uzimao onaj set alata 372 dijela Royal Kraft sa olx-a? Ili da znate nekog ko je kupovao, kakav je kvalitet?

Za kucnu je upotrebu, znaci nista profi, al' opet ne bih volio da je totalni fušeraj.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 12 jan 2022, 11:08

Beduin je napisao/la:
12 jan 2022, 10:29
Jel' ko od vas uzimao onaj set alata 372 dijela Royal Kraft sa olx-a? Ili da znate nekog ko je kupovao, kakav je kvalitet?

Za kucnu je upotrebu, znaci nista profi, al' opet ne bih volio da je totalni fušeraj.
Kod mene su alati razlicitih proizvodjaca. Pa tako imam Boschovu udarnu busilicu te Hazet klijesta za rezanje zice, onda Hazet gedore i nasadne kljuceve - original sa kutijom. Ostalo su neki zlj proizvodjaci.

Msm sad, zavisi ko zeli nesto profesionalno tu su specijalizirana Knipex klijesta isl., a od ostalih renomiranih proizvodjaca alata imas Stahlwile, Gedore itd.

Po meni busilica ili neki elektro alati, tu gledas provjereni brend, eventualno nasadne kljuceve ako se cesto koriste dok ostale koje po potrebi mozes one jeftine, jer tesko ces naletiti na mrtvi fuseraj. Msm sta se moze desiti, da kombinerkama spadne gumena navlaka drske itd.

Mozes i neki manji set ili cak polovan. Evo ti slika set imbusa za kucnu upotrebu, koji apsolutno sluzi a kosta cenera.
slika
A smooth sea never made a skilled sailor.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jan 2022, 11:40

Asteriks je napisao/la:
12 jan 2022, 11:08
Beduin je napisao/la:

Kod mene su alati razlicitih proizvodjaca. Pa tako imam Boschovu udarnu busilicu te Hazet klijesta za rezanje zice, onda Hazet gedore i nasadne kljuceve - original sa kutijom. Ostalo su neki zlj proizvodjaci.

Msm sad, zavisi ko zeli nesto profesionalno tu su specijalizirana Knipex klijesta isl., a od ostalih renomiranih proizvodjaca alata imas Stahlwile, Gedore itd.

Po meni busilica ili neki elektro alati, tu gledas provjereni brend, eventualno nasadne kljuceve ako se cesto koriste dok ostale koje po potrebi mozes one jeftine, jer tesko ces naletiti na mrtvi fuseraj. Msm sta se moze desiti, da kombinerkama spadne gumena navlaka drske itd.

Mozes i neki manji set ili cak polovan. Evo ti slika set imbusa za kucnu upotrebu, koji apsolutno sluzi a kosta cenera.
slika
Nesto ovakvo sam mislio sebi zbaviti, da imam za kucnu namjenu kad nesto treba popraviti, napraviti, samo za sebe i svoj cejf. A da mi je sve na jednom mjestu. Samo cu aku busilicu sebi uzeti neku kvalitetnu jer mi se moja pokvarila.

slika
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jan 2022, 15:39

Beduin je napisao/la:
12 jan 2022, 11:40
Asteriks je napisao/la:
12 jan 2022, 11:08
Beduin je napisao/la:

slika
Nesto ovakvo sam mislio sebi zbaviti, da imam za kucnu namjenu kad nesto treba popraviti, napraviti, samo za sebe i svoj cejf. A da mi je sve na jednom mjestu. Samo cu aku busilicu sebi uzeti neku kvalitetnu jer mi se moja pokvarila.

021/04/19-FB-02-960x960-1.jpg[/img]
Boschovu ili makitinu busilicu. Nema kod vas Milwaukee, one su najbolje, ako naletis slucajno uzmi slobodno, nema izdera. Znam ljude sto su kupili Milwaukee busilice 70ih i dan danas im rade

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 12 jan 2022, 15:46

Zna li neko neki sajt poput onog Rushmore za sportske strimove?
Mislim da nas je par koristilo, znam da @rioferdy jest.
Pokusavam da nadjem al sad ga evo nema.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CHR i 4 gosta.