Ligue 1
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Francuska liga
Da su sjajna ekipa i nisu,ima tu mnogo jacih ekipa u trecem rangu od njih.Zanimljiv igracki kadar svakako imaju N'Diaye(golman na pozajmici iz Rennesa),Vandenbossche(igrao nekada za Auxerre),Mawene(igrao za Millwall) ali jednostavno nisu neki preterani kvalitet.
Toulouse je tu tekmu odigrao ispod proseka,veoma lose Paris je fakticki dva puta zapretio ozbiljnije i dva gola dao.
Toulouse je tu tekmu odigrao ispod proseka,veoma lose Paris je fakticki dva puta zapretio ozbiljnije i dva gola dao.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Lille novom pobjedom se odvojio od pratnje. U zaostaloj utakmici pobijedili su Nancy 3:0, briljirao je Gervinho
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Lille dobio fenomenalno pojacanje,radi se o napadacu Lorienta Kevinu Gameiru koji ce uz Gervinha ciniti ubitacan krilni tandem sa isturenim Sowom,i Frauom kao zamenom.Zaista cetiri perverzna napadaca ima sada Lille.
Emmanuel Adebayor se vraca tamo gdje je stasao u ovakvog napadaca, a rijec je o Monacu. Transfer je vrijedan 9 miliona funti.
''Napadač Mančester sitija Emanuel Adebajor polako se oprašta od dosadašnjih saigrača. Ovaj reprezentativac Togoa krenuće u Monako, gde će ponovo zaigrati za nekadašnji klub koji je "građanima" za ovaj transfer obezbedio željenih devet miliona funti. Oba kluba planiraju da tokom sedmice obaveste javnost i zvanično o transferu Adebajora kome je tako uslišena želja da bude u nekoj sredini u kojoj će dobijati šansu u svakom meču.''
''Napadač Mančester sitija Emanuel Adebajor polako se oprašta od dosadašnjih saigrača. Ovaj reprezentativac Togoa krenuće u Monako, gde će ponovo zaigrati za nekadašnji klub koji je "građanima" za ovaj transfer obezbedio željenih devet miliona funti. Oba kluba planiraju da tokom sedmice obaveste javnost i zvanično o transferu Adebajora kome je tako uslišena želja da bude u nekoj sredini u kojoj će dobijati šansu u svakom meču.''
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''
- gloryhunter
- Kontakt:
toliko o adebayoru u Monacu
nego moze li mi netko reci nesto o Sessegnonu iz PSG-a. Pred vratima je sunderlanda, a bio je i newcastle zainteresiran
nego moze li mi netko reci nesto o Sessegnonu iz PSG-a. Pred vratima je sunderlanda, a bio je i newcastle zainteresiran
Meni je licno Sessegnon igracina,sjajno levo krilo koje mu je primarna pozicija,ali nije mu strano da igra desno u sredini,pa cak gledao sam i tekme kada je igrao klasinog napadaca.U protivnickoj polovini fakticki moze igrati sve,ali najbolje se snalazi na levom krilu.Omalen je(nekih 1.70,cm manje-vise),ali dobar tehnicar i pristojne brzine.Zna lepo da asistira ima veoma dobar pregled igre i dobro pojacanje za svakoga ko ga dovede.Ja sam pre 3-4 meseca napisao da je velika greska Kombuarea sto ga ovako olako pusta.
pa, prije dvije sezone najbolji igrač PSG je bio Sessegnon. One sezone kad je došao iz Le Mansa...Al' zakačio se sa Kamboureom i ovaj ga rijetko i koristiDevil je napisao/la:Meni je licno Sessegnon igracina,sjajno levo krilo koje mu je primarna pozicija,ali nije mu strano da igra desno u sredini,pa cak gledao sam i tekme kada je igrao klasinog napadaca.U protivnickoj polovini fakticki moze igrati sve,ali najbolje se snalazi na levom krilu.Omalen je(nekih 1.70,cm manje-vise),ali dobar tehnicar i pristojne brzine.Zna lepo da asistira ima veoma dobar pregled igre i dobro pojacanje za svakoga ko ga dovede.Ja sam pre 3-4 meseca napisao da je velika greska Kombuarea sto ga ovako olako pusta.
Allez
Pobjeda PSG nad Arlesom donijela je drugu poziciju u francuskoj ligi..Neki su na pocetku govorili da je borba za opstanak realnost,i da ce gledat Marseille u ledja,al eto situacija je drugacija.. 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Utaka u Montpellieru
Nigerijski napadač John Utaka (29) novo je pojačanje francuskog nogometnog prvoligaša Montpelliera.
Montpellier, trenutno sedmoplasirana momčad Le Championnata, objavio je na svojoj internet-stranici da je Utaka potpisao dvoipolgodišnji ugovor, uz nepoznate financijske detalje.
Utaka u Montpellier dolazi iz engleskog drugoligaša Portsmoutha, a prethodno je već u francuskoj ligi igrao za Lens i Rennes.
Nigerijski napadač John Utaka (29) novo je pojačanje francuskog nogometnog prvoligaša Montpelliera.
Montpellier, trenutno sedmoplasirana momčad Le Championnata, objavio je na svojoj internet-stranici da je Utaka potpisao dvoipolgodišnji ugovor, uz nepoznate financijske detalje.
Utaka u Montpellier dolazi iz engleskog drugoligaša Portsmoutha, a prethodno je već u francuskoj ligi igrao za Lens i Rennes.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Vrlo verovatno je da ce i Dzsdszcak(ne znam mu ni ime napisati
)preci u Lille,definitivno kada se uigraju najjaca ekipa Francuske.
Mislim da ove sezone Lille osvaja, najbolji nogomet u Francuskoj trenutno igraju
Prvi put u povijesti Coupe de Francea jedan je petoligaš nanizao tri prvoligaša: nakon što je na jedanaesterce prošao Monaco i Brest Chambery je Sochaux pobijedio 2:1 i izborio plasman u četvrtfinale.
Chambery je nakon Monaca (3:2 na jedanaesterce) i Bresta (4:3 na jedanaesterce) izbacio i Sochaux i postao prvi petoligaš u povijesti Coupe de Francea od 1918. godine kojem je pošlo za rukom izbaciti tri prvoligaša uzastopce.
Chambery je u prošlom ligaškom kolu odigrao 1:1 protiv izvjesnog Saint-Marcela, ali u osmini je finala Kupa dvostrukog pobjednika (1937. i 2007.) slomio u drugom poluvremenu.
Da stvar za Sochaux bude još poraznija Ideye je goste u 21. minuti doveo u vodstvo, ali u nastavku su igrači Francisa Gillota odigrali bezidejno. Chambery je preuzeo konce igre u svoje ruke i inicijativu oplodio u posljednjih pola sata.
Fabien Tissot-Rosset je u 61. minuti iz voleja probio Crosa za 1:1, a pogodak za prolaz Chamberyja u četvrtfinale krasno je postigao Aissa Yahia Bey: primio je loptu na 30 metara, silovito odapeo i ostavio golmana Sochauxa u čudu.
Sochaux je u 90. minuti imao produžetke na pladnju, ali Perquis je na oduševljenje 4,000 navijača na rasprodanom Stade Municipalu loptu poslao tik pored okvira gola Bemenoua.
U četvrtfinalu je i branitelj naslova PSG. Parižani su gostovali kod četvrtoligaša Martiguesa i nakon 20 minuta bili u dobitnoj poziciji, Hoarau im je u 15. osigurao vodstvo, a Dembele je pet minuta poslije zbog prekršaja na Chantomeu zaradio izravni crveni karton. PSG se, međutim, uljuljkao i Martigues je u nadoknadi poluvremena preko Biakoloa vratio rezultat na početak. Odolijevao je četvrtoligaš i 20 minuta drugog poluvremena, ali igrač manje na koncu je došao do izražaja i golovima Luyindule u 65. minuti i u 79. i 90. minuti ponovno Hoaraua PSG je izborio sljedeću rundu.
Coupe de France, osmina finala:
Chambery (5) - Sochaux 2:1, Martigues (4) - PSG 1:4
Prvi put u povijesti Coupe de Francea jedan je petoligaš nanizao tri prvoligaša: nakon što je na jedanaesterce prošao Monaco i Brest Chambery je Sochaux pobijedio 2:1 i izborio plasman u četvrtfinale.
Chambery je nakon Monaca (3:2 na jedanaesterce) i Bresta (4:3 na jedanaesterce) izbacio i Sochaux i postao prvi petoligaš u povijesti Coupe de Francea od 1918. godine kojem je pošlo za rukom izbaciti tri prvoligaša uzastopce.
Chambery je u prošlom ligaškom kolu odigrao 1:1 protiv izvjesnog Saint-Marcela, ali u osmini je finala Kupa dvostrukog pobjednika (1937. i 2007.) slomio u drugom poluvremenu.
Da stvar za Sochaux bude još poraznija Ideye je goste u 21. minuti doveo u vodstvo, ali u nastavku su igrači Francisa Gillota odigrali bezidejno. Chambery je preuzeo konce igre u svoje ruke i inicijativu oplodio u posljednjih pola sata.
Fabien Tissot-Rosset je u 61. minuti iz voleja probio Crosa za 1:1, a pogodak za prolaz Chamberyja u četvrtfinale krasno je postigao Aissa Yahia Bey: primio je loptu na 30 metara, silovito odapeo i ostavio golmana Sochauxa u čudu.
Sochaux je u 90. minuti imao produžetke na pladnju, ali Perquis je na oduševljenje 4,000 navijača na rasprodanom Stade Municipalu loptu poslao tik pored okvira gola Bemenoua.
U četvrtfinalu je i branitelj naslova PSG. Parižani su gostovali kod četvrtoligaša Martiguesa i nakon 20 minuta bili u dobitnoj poziciji, Hoarau im je u 15. osigurao vodstvo, a Dembele je pet minuta poslije zbog prekršaja na Chantomeu zaradio izravni crveni karton. PSG se, međutim, uljuljkao i Martigues je u nadoknadi poluvremena preko Biakoloa vratio rezultat na početak. Odolijevao je četvrtoligaš i 20 minuta drugog poluvremena, ali igrač manje na koncu je došao do izražaja i golovima Luyindule u 65. minuti i u 79. i 90. minuti ponovno Hoaraua PSG je izborio sljedeću rundu.
Coupe de France, osmina finala:
Chambery (5) - Sochaux 2:1, Martigues (4) - PSG 1:4
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
-
melanholicar
- Kontakt:
Francuska liga iz godine u godinu sve nekvalitetnija,čast velikim klubovima francuskog fudbala,al jednostavno daleko je ova liga od četiri najjače u Evropi,a bogami još malo će biti po kvalitetu slabija i od Ruske u kojoj se daleko veća sredstva izdvajaju.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
-
melanholicar
- Kontakt:
Ne znam da li ste znali razlog zbog kojeg Lille svoje utakmice igra na stadionu Sent Deni.
Ukoliko niste meni vrlo simpatičan razlog,neko bi rekao krajnje smješan.Naime njihov stadion na kom su nekada igrali svoje utakmice je napravljen (namjerno ili slučajno,ko će ga znati) na velikom nalazištu i zbog toga je praktično Lille morao da se premjesti na Sent Deni na kome bi od iduće sezone mogao igrati i velikan PSG.
Ukoliko niste meni vrlo simpatičan razlog,neko bi rekao krajnje smješan.Naime njihov stadion na kom su nekada igrali svoje utakmice je napravljen (namjerno ili slučajno,ko će ga znati) na velikom nalazištu i zbog toga je praktično Lille morao da se premjesti na Sent Deni na kome bi od iduće sezone mogao igrati i velikan PSG.
Kada se sve sabere veoma dobra tekma izmedju PSG-a i Lansa.Doduse prvo poluvreme sam gledao poprecno jer sam sedeo za kompom no u njemu nista narocito i nije bilo,Lans se opredeleo za odbranu a PSG imao samo priliku preko Hoaroua kada je pogodio stativu.Jos jedino vredno pomena je nabijanje nogom Apoule Armanda koji je morao da izadje nakon toga.
Drugo poluvreme sam pogledao iz fotelje,odlicno dosta tempa nekoliko lepih prilika,izdvajam pokusaj Sertica kod Lansa te prodor Akalea gde se mogao svirati i penal ali nije,te pokusaje Nenea x2,Erdinga kod PSG-a.
Na kraju rezultatski losih 0:0 ali igrom mozemo biti zadovoljni.
Drugo poluvreme sam pogledao iz fotelje,odlicno dosta tempa nekoliko lepih prilika,izdvajam pokusaj Sertica kod Lansa te prodor Akalea gde se mogao svirati i penal ali nije,te pokusaje Nenea x2,Erdinga kod PSG-a.
Na kraju rezultatski losih 0:0 ali igrom mozemo biti zadovoljni.
Na veliko nalazistu cega jarane? Ako je stadion njihov mogli bi s eoparit posteno.melanholicar je napisao/la:Ne znam da li ste znali razlog zbog kojeg Lille svoje utakmice igra na stadionu Sent Deni.
P.S ima li iko da navija za St. Etijen?? Meni su uz Marsej pravo gotivna ekipa. Za one koji ne znaju takodze su jedna od trofejnijih ekipa francuske
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
-
melanholicar
- Kontakt:
Prvi sam koji obožava kada su Francuzi u pitanju Sainte Ettiene.Jbg njihova navijačka grupa je meni najsimpatičnija u Francuskoj navijačkoj sceni,a i grb mi je fantastičan onako vizuelno,nezaboravne koreografije,velika istorija,dezen dresova.zeljocity je napisao/la:Na veliko nalazistu cega jarane? Ako je stadion njihov mogli bi s eoparit posteno.melanholicar je napisao/la:Ne znam da li ste znali razlog zbog kojeg Lille svoje utakmice igra na stadionu Sent Deni.
P.S ima li iko da navija za St. Etijen?? Meni su uz Marsej pravo gotivna ekipa. Za one koji ne znaju takodze su jedna od trofejnijih ekipa francuske
A u vezi Lilla sam čitao nedavno jednostavno neko nalazište je u pitanju valjda rude,ili ti možda ipak prije neki praistorijski ostaci koji se moraju istražiti ,u svakom slučaju to je pravi razlog što Lille igra na stadionu Saint Denis.
Eh onda smo dvojica koji navijamo za St. Etijen treba nas mozda jos 4-5 komada pa da probamo otvorit temu 
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- marseille_unique
- Kontakt:
marseille is number one u francuskoj, dobar je i saint ettiene ali trebate pogledati ko se nalazi ispod tih papirica kad prave koreografije, jer ja znam zato sto pratim ligu francuske, kad bi znali da je samo prvih deset redova sjevera i juga oravi navijaci onda bi mislili drugacije
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
evo i mene tu računajtezeljocity je napisao/la:Eh onda smo dvojica koji navijamo za St. Etijen treba nas mozda jos 4-5 komada pa da probamo otvorit temu
pa jbm jesil' ti bio sa njima i na jednoj utakmici pa to tvrdiš, ali ono što je sigurno da OM i St. imaju najviše navijača među imigrantima u francuskoj i to je ono što je 100% tačno a ostalo su samo nagađanja.marseille_unique je napisao/la:marseille is number one u francuskoj, dobar je i saint ettiene ali trebate pogledati ko se nalazi ispod tih papirica kad prave koreografije, jer ja znam zato sto pratim ligu francuske, kad bi znali da je samo prvih deset redova sjevera i juga oravi navijaci onda bi mislili drugacije
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
-
melanholicar
- Kontakt:
Želiš reći da mi ostali ne pratimo Ligue de France?! Ne pratim ja sad u toj mjeri da sam lud za francuskim fudbalom,al sam jedno vrijeme pratio svako kolo svaki meč u reportažama i došao do zaključaka da se igra fizički jak ali dosta dosadan fudbal u kome nema nekog velikog prosjeka kada su golovi u pitanju. A što se tiče navijača za mene su Saint Ettieneovi najbolji,naravno da su i navijači Marseille i PSG u samom vrhu scene u Francuskoj. Pretpostavljam da si mislio nam otkrit kakko ispod papirića ima dosta djecemarseille_unique je napisao/la:marseille is number one u francuskoj, dobar je i saint ettiene ali trebate pogledati ko se nalazi ispod tih papirica kad prave koreografije, jer ja znam zato sto pratim ligu francuske, kad bi znali da je samo prvih deset redova sjevera i juga oravi navijaci onda bi mislili drugacije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.