Poenta price je ako Matkovic nije mogao zaigrati za drugu drzavu bez ispisnice iz naseg saveza zasto mu se to omogucilo.Ako nece da igra za nas ok neces i kraj price al mu se trebalo dati do znanja da mu savez nece olaksati mogucnost da igra za nekog drugu drzavu.Koja je poenta pozivati hrvate ili srbe u omladinske selekcije ako ce svi moci promijeniti reprezentaciju kad pozele jer ce biti svjesni da ce bez problema dobiti ispisnicu.Sarmica je napisao/la: ↑28 jan 2022, 07:07Ljudi, smješni ste. Nije to do saveza niti do pojedinaca, nego do samog košarkaša. Ako netko neće da igra za BIH, ne možeš ga natjerati. Dobivanje licence je samo sporedna stvar. Ni prvi ni posljednji u bilo kojem sportu koji je izabrao drugu reprezentaciju ili koji je na to pristao lobiranjem, što je za nas misaona imenica.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ima logike i ovo što si napisao. Mada u suštini, kao što sam rekao, ne možeš nikoga prisiliti da igra za tvoju zemlju ako sam nema svijest o tome. Treba poraditi malo više na lobiranju da se igra za nas, ali da se sprečava igranje za drugu repku ne davanjem ispisnice nije mi ni to u redu. Kao što nemamo jedinstvenu državu, tako imaš i savez koji ne radi za interese države, već često protiv nje. Sve je lov u mutnom i ispod žita.Jusko00 je napisao/la: ↑28 jan 2022, 13:14Poenta price je ako Matkovic nije mogao zaigrati za drugu drzavu bez ispisnice iz naseg saveza zasto mu se to omogucilo.Ako nece da igra za nas ok neces i kraj price al mu se trebalo dati do znanja da mu savez nece olaksati mogucnost da igra za nekog drugu drzavu.Koja je poenta pozivati hrvate ili srbe u omladinske selekcije ako ce svi moci promijeniti reprezentaciju kad pozele jer ce biti svjesni da ce bez problema dobiti ispisnicu.Sarmica je napisao/la: ↑28 jan 2022, 07:07Ljudi, smješni ste. Nije to do saveza niti do pojedinaca, nego do samog košarkaša. Ako netko neće da igra za BIH, ne možeš ga natjerati. Dobivanje licence je samo sporedna stvar. Ni prvi ni posljednji u bilo kojem sportu koji je izabrao drugu reprezentaciju ili koji je na to pristao lobiranjem, što je za nas misaona imenica.
Bilo je vrhunskih kandidata za tu titulu, ali ovaj Sarmica je, za kratko vrijeme, definitivno jedan od najvecih smorova na pdf-u.
ma ako odbije potpisati nema ni poziva i cao,uostalom nece toliko puno ni srbija ni hrvatska ni pozivati a igrac ako odbije kako ce biti siguran da ce ikad dobiti poziv neke druge repkeDrape je napisao/la: ↑28 jan 2022, 12:02Ako je igrač toliko dobar da ga poželi i Hrvatska ili Srbija, onda on nije bio u reprezentaciji BiH zbog nacionalnog ključa. O nacionalnom ključu se može pričati kad Jure Zubac redovito bude i na skraćenom spisku, a poslije nekoliko otkaza i u rosteru za utakmicu. Vrlo malo bi dobili da igrači potpisuju da neće nastupati za druge reprezentacije, Matković je izuzetak. Ivica Zubac, Bajo, braća Ivišić, Dalibor Ilić i Filip Jović nikad nisu nastupali za BiH.donDondon je napisao/la: ↑28 jan 2022, 11:55jel vazi kakav ugovor da se potpise kad prvi put neki malac igra za reprezentaciju,da se ovjeri izjava kako nikad nece nastupati za drugu rep. i ako nastupa da se plati neka odsteta,zato jer je drugima uzimao mjesto i jer smo obrazovali igrace za druge.
ljudi navcionalnim ljucem uzimaju mjesto nekom boljem igracu da bi nakon toga isli u druge drzave i igrali
nije bas tako kao sto pricas, bas sad bosnjak hrvat srbin vode mlade repke,
zar ne moze biti situacija da u14 ne bude interesantan nikome a vec u16 bude odlican da ga traze i komsije,ugovorom mu tako ne das priliku da te izlevati al opet ko sam ja da pricam o tome,uostalom ne znam ni smijel se taj ustav tako promijeniti s tim da i u evropskim drzavama imas pravo mijenjat selekciju izmedju mladih i seniora,ali bih opet makar neko obestecenje veliko stavljao
sve valja trenutno sem ovog sistema,a da ne pricam o ovim zavrsnim turnirima za mlade pa to nema ni u zelenortskim otocima,ne zna se ko sta igra ni koji sistemi
Zadnja izmjena: donDondon, dana/u 28 jan 2022, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
KUPUS Jesi ti prirodno glup ili se trudis da budes glupSarmica je napisao/la: ↑28 jan 2022, 13:39Ima logike i ovo što si napisao. Mada u suštini, kao što sam rekao, ne možeš nikoga prisiliti da igra za tvoju zemlju ako sam nema svijest o tome. Treba poraditi malo više na lobiranju da se igra za nas, ali da se sprečava igranje za drugu repku ne davanjem ispisnice nije mi ni to u redu. Kao što nemamo jedinstvenu državu, tako imaš i savez koji ne radi za interese države, već često protiv nje. Sve je lov u mutnom i ispod žita.Jusko00 je napisao/la: ↑28 jan 2022, 13:14Poenta price je ako Matkovic nije mogao zaigrati za drugu drzavu bez ispisnice iz naseg saveza zasto mu se to omogucilo.Ako nece da igra za nas ok neces i kraj price al mu se trebalo dati do znanja da mu savez nece olaksati mogucnost da igra za nekog drugu drzavu.Koja je poenta pozivati hrvate ili srbe u omladinske selekcije ako ce svi moci promijeniti reprezentaciju kad pozele jer ce biti svjesni da ce bez problema dobiti ispisnicu.Sarmica je napisao/la: ↑28 jan 2022, 07:07Ljudi, smješni ste. Nije to do saveza niti do pojedinaca, nego do samog košarkaša. Ako netko neće da igra za BIH, ne možeš ga natjerati. Dobivanje licence je samo sporedna stvar. Ni prvi ni posljednji u bilo kojem sportu koji je izabrao drugu reprezentaciju ili koji je na to pristao lobiranjem, što je za nas misaona imenica.
I pored svih napora, nisam dostigao tvoj nivo ....Fudbalbr1 je napisao/la: ↑28 jan 2022, 14:57KUPUS Jesi ti prirodno glup ili se trudis da budes glupSarmica je napisao/la: ↑28 jan 2022, 13:39Ima logike i ovo što si napisao. Mada u suštini, kao što sam rekao, ne možeš nikoga prisiliti da igra za tvoju zemlju ako sam nema svijest o tome. Treba poraditi malo više na lobiranju da se igra za nas, ali da se sprečava igranje za drugu repku ne davanjem ispisnice nije mi ni to u redu. Kao što nemamo jedinstvenu državu, tako imaš i savez koji ne radi za interese države, već često protiv nje. Sve je lov u mutnom i ispod žita.Jusko00 je napisao/la: ↑28 jan 2022, 13:14
Poenta price je ako Matkovic nije mogao zaigrati za drugu drzavu bez ispisnice iz naseg saveza zasto mu se to omogucilo.Ako nece da igra za nas ok neces i kraj price al mu se trebalo dati do znanja da mu savez nece olaksati mogucnost da igra za nekog drugu drzavu.Koja je poenta pozivati hrvate ili srbe u omladinske selekcije ako ce svi moci promijeniti reprezentaciju kad pozele jer ce biti svjesni da ce bez problema dobiti ispisnicu.
Naravno da nije kriv, jer svaki trener zeli okupiti sto je moguce bolje igrace i ostvariti sto je moguce bolji rezultat. Poenta mog posta je u tome da svako napisano slovo protiv Damira munjevitom brzinom dovede tebe na tu temu i isprovocira tvoju reakciju.Ethel je napisao/la: ↑28 jan 2022, 11:42Pa razumijem da ga neko smatra izdajicom sto je igrao za Hrvatsku i cijela ta prica, svako ima pravo na misljenje, ali ne znam sta je sad Mulaomerovic kriv u cijeloj prici sto je pozvao kao selektor Hrvatske lika koji zeli da igra za Hrvatsku i koji je ocigledno dobio papire ne od "Damira izdajice" nego od Mirze patriote naseg sto sa parkinga trice pogadja.
Tako su isto pojedini nazivali smecem i Petkovica sto je pozvao Omeragica sto nema veze s mozgom![]()
Sto se tice nase reprezentacije i saveza, neupitna je indolentnost bosnjackih 'funkcionera' u njemu. Kad se na to dodaju direktori Kovacevic i Princ, kojima je do te nase reprezentacije stalo kao i mojoj neni koja ne zna razlikovati kosarku od rukometa - onda imamo to sto imamo.
Ako zavrse Alibegovica, halal im Matkovic. Svakako nikad ne bi igrao za nas, a Hrvati nemaju igraca dovoljno kvalitetnog za razmjenu. Jos ako smo dobili neku odstetu, super.
To je to i to je osnova.Ghuraba je napisao/la: ↑28 jan 2022, 15:30Naravno da nije kriv, jer svaki trener zeli okupiti sto je moguce bolje igrace i ostvariti sto je moguce bolji rezultat. Poenta mog posta je u tome da svako napisano slovo protiv Damira munjevitom brzinom dovede tebe na tu temu i isprovocira tvoju reakciju.Ethel je napisao/la: ↑28 jan 2022, 11:42Pa razumijem da ga neko smatra izdajicom sto je igrao za Hrvatsku i cijela ta prica, svako ima pravo na misljenje, ali ne znam sta je sad Mulaomerovic kriv u cijeloj prici sto je pozvao kao selektor Hrvatske lika koji zeli da igra za Hrvatsku i koji je ocigledno dobio papire ne od "Damira izdajice" nego od Mirze patriote naseg sto sa parkinga trice pogadja.
Tako su isto pojedini nazivali smecem i Petkovica sto je pozvao Omeragica sto nema veze s mozgom![]()
Meni to nije problem, osim sto mi je bezvezno tvoje pokusavanje da izjednacis njega i Teletovica.
Sto se tice nase reprezentacije i saveza, neupitna je indolentnost bosnjackih 'funkcionera' u njemu. Kad se na to dodaju direktori Kovacevic i Princ, kojima je do te nase reprezentacije stalo kao i mojoj neni koja ne zna razlikovati kosarku od rukometa - onda imamo to sto imamo.
treba nam garza jer čisto diže prosjek kvalitete na terenu
to što mu za nba fali nekih stvari ne znači da ne bi potpuno dominirao protiv 90% reprezentacija koje nemaju NBA centre
Ipak, Alibegović nam treba više. Najviše od svega nam treba neko bolji u savezu, koji će početi raditi barem nešto, a ne sjeditii na guzici ko Teletović
to što mu za nba fali nekih stvari ne znači da ne bi potpuno dominirao protiv 90% reprezentacija koje nemaju NBA centre
Ipak, Alibegović nam treba više. Najviše od svega nam treba neko bolji u savezu, koji će početi raditi barem nešto, a ne sjeditii na guzici ko Teletović
Ma vjeruj da bi istom brzinom reagovao i da je bilo ko drugi u pitanju, ovo je samo slucajnost da je Mulaomerovic u pitanju. Branio sam ga onda kad je bio selektor, nije zasluzio ga se proziva onoliko a da se zna da je druga opcija umjesto njega bio Dragan Bajic. Ne pokusavam ih porediti, covjek je igrao za Hrvatsku, zivi i radi tamo, nije se nikad gurao da bude na nekim funkcijama tu, za razliku od Dzidica reprezentativca Hrvatske i selektora svih mogucih omladinskih selekcija BiH.Ghuraba je napisao/la: ↑28 jan 2022, 15:30Naravno da nije kriv, jer svaki trener zeli okupiti sto je moguce bolje igrace i ostvariti sto je moguce bolji rezultat. Poenta mog posta je u tome da svako napisano slovo protiv Damira munjevitom brzinom dovede tebe na tu temu i isprovocira tvoju reakciju.Ethel je napisao/la: ↑28 jan 2022, 11:42Pa razumijem da ga neko smatra izdajicom sto je igrao za Hrvatsku i cijela ta prica, svako ima pravo na misljenje, ali ne znam sta je sad Mulaomerovic kriv u cijeloj prici sto je pozvao kao selektor Hrvatske lika koji zeli da igra za Hrvatsku i koji je ocigledno dobio papire ne od "Damira izdajice" nego od Mirze patriote naseg sto sa parkinga trice pogadja.
Meni to nije problem, osim sto mi je bezvezno tvoje pokusavanje da izjednacis njega i Teletovica.
Mirza je druga prica, kao dugogodisnji reprezentativac i neko ko je ostavio veliki trag za bh.kosarku i sport generalno je ogromno razocarenje ali ne i iznenadjenje ko god ga poznaje. Kod Bahe na intervju je rekao da je ponosan sto su u reprezentaciju vratili ljude kao Sinisu Kovacevica i to sve govori.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Kamenjas i Gegic najbolji na parketu, samo sto sad Gegic ruzno doskoci i izgleda zglob s*eba
-
3isamagicnumber
- Kontakt:
Ovaj Starovlah zesci retard, Kamenjas pogodi tricu.
Alibegović je neprepoznatljiv, kao da nije isti čovjek kao onaj koji je igrao za reprezentaciju. Stalno nam se dešava da igrač baš kad procvjeta prestane igrati za reprezentaciju. Đedović je najbolje sezone u Euroligi odigrao poslije reprezentacije, onakvog Gordića koji je bio MVP u ekipi koja osvaja ABA ligu nismo gledali u reprezentaciji.

Sav je na Teomana Sto se tice tijela.Drape je napisao/la: ↑31 jan 2022, 10:30Alibegović je neprepoznatljiv, kao da nije isti čovjek kao onaj koji je igrao za reprezentaciju. Stalno nam se dešava da igrač baš kad procvjeta prestane igrati za reprezentaciju. Đedović je najbolje sezone u Euroligi odigrao poslije reprezentacije, onakvog Gordića koji je bio MVP u ekipi koja osvaja ABA ligu nismo gledali u reprezentaciji.
![]()
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Meni je Gordić bio odličan u reprezentaciji , kako je onda Ruse dobio u SkenderijiDrape je napisao/la: ↑31 jan 2022, 10:30Alibegović je neprepoznatljiv, kao da nije isti čovjek kao onaj koji je igrao za reprezentaciju. Stalno nam se dešava da igrač baš kad procvjeta prestane igrati za reprezentaciju. Đedović je najbolje sezone u Euroligi odigrao poslije reprezentacije, onakvog Gordića koji je bio MVP u ekipi koja osvaja ABA ligu nismo gledali u reprezentaciji.
![]()
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Igrao je Gordić za reprezentaciju u onoj sezoni 17/18 kada je bio MVP i osvojio ABA-u sa Budućnosti, u prve četiri utakmice (Rusija, Francuska, Belgija, Rusija), prvi prozor u novembru 2017-te i drugi u februaru 2018-te.
Ta utakmica protiv Rusije u Rusiji mu je bila mislim i zadnja tekma za reprezentaciju, već u zadnjem prozoru u junu 2018. nije igrao (protiv Francuza kući i Belgije u gostima).
Uglavnom imali smo ga u rosteru dobrim dijelom te MVP sezone
Za Đedovića je tačno da ga u najboljim igračkim godinama nismo imali u repki, taman je bio drugi najbolji igrač reprezentacije na Eurobasketu 2013. u Sloveniji, počeo se profilisati i sazrio full (tad je nekad i potpisao za Bayern ja msm i kasnije pružao najbolje partije), poslije toga mislim da više nije ni zaigrao za repku.
Sljedeće ljeto 2014. godine su se igrale one kvalifikacije za EB 2015., bili smo u grupi sa Islandom i Velikom Britanijom (ne znam je li bilo četvrte repke, ne sjećam se) i on već tada nije igrao, mada koliko se mogu sjetiti tada je bio povrijeđen i još uvijek je (pravno gledajući) mogao igrati za nas.
Već sljedeće godine tj. te 2015-te on nije mogao igrati za repku jer je uzeo državljanstvo Njemačke.
Ta utakmica protiv Rusije u Rusiji mu je bila mislim i zadnja tekma za reprezentaciju, već u zadnjem prozoru u junu 2018. nije igrao (protiv Francuza kući i Belgije u gostima).
Uglavnom imali smo ga u rosteru dobrim dijelom te MVP sezone
Za Đedovića je tačno da ga u najboljim igračkim godinama nismo imali u repki, taman je bio drugi najbolji igrač reprezentacije na Eurobasketu 2013. u Sloveniji, počeo se profilisati i sazrio full (tad je nekad i potpisao za Bayern ja msm i kasnije pružao najbolje partije), poslije toga mislim da više nije ni zaigrao za repku.
Sljedeće ljeto 2014. godine su se igrale one kvalifikacije za EB 2015., bili smo u grupi sa Islandom i Velikom Britanijom (ne znam je li bilo četvrte repke, ne sjećam se) i on već tada nije igrao, mada koliko se mogu sjetiti tada je bio povrijeđen i još uvijek je (pravno gledajući) mogao igrati za nas.
Već sljedeće godine tj. te 2015-te on nije mogao igrati za repku jer je uzeo državljanstvo Njemačke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trojke Atića i Alibegovića u zadnjih sedam minuta utakmice.

Trenutno korisnika/ca: Honorar, TripleThreat i 26 gostiju.