samosarajvo je napisao/la: ↑30 jan 2022, 20:16
darker10 je napisao/la: ↑30 jan 2022, 20:13
samosarajvo je napisao/la: ↑30 jan 2022, 19:53
Hajmo malo o tenisu.
Nisam veliki fan Medinog stila, gledao sam ga u finalu s Rafom na USu,pola meca protiv Novaka i jos mozda koji mec na manjim turnirima.
Hocu da kazem da ne znam bas krajnje limite njegove igre, ne mogu da odlucim na kojem nivou je danas odigrao.Da li i koliko moze bolje? Ok, servis je mogao bolje to je sigurno,pitam za igru u polju...
Ono sto sam ja vidio je da Rafa, od polovine drugoa seta, u svakoj razmjeni sa osnovne bio jaci.Jeste Medo zid, ali kad Rafa igra onakve FH CC, duboke, pune spina, puno intenziteta onda malo ko moze to ispratiti,a Medvedev nije jedan od tih malo.
Od tog perioda u mecu govorim da se igrati moze, da je jaci u razmjenama i da fali servis.
Generalno, nevezano za titulu, jako sam zadovoljan levelom igre kod Nadala.O kondiciji i snagi da ne govorim, nerealno.Ovde pricam samo o udarcima.
Nije da te neko moze krivit, Medin tenis nije narocito gledljiv
Treba postovati svaki stil,svi izvlace najbolje iz sebe sa ostvare sto bolji rezultat.
Jel se meni cini ili on nema izrazeno oruzije u igri? Nesto po cemu ce biti bas poznat.
(Sem serve)
Medo je all rounder , slicna tipa Zverevu , nesto slicno do prije 7-8 godina Nole.
Nema pretjerano istancano oruzje , ali nema ni mane.Jak je sa oba krila , cak malo losiji forhend(kao sto je i Novak imao u njegovim godinama), prosjecan na mrezi , ostalo je sve elitno.
Ja licno ne volim ovu tipu igraca.Patnja za igrati protiv njih , presiguran , svaki udarac skolski odmjeren ali bez nekog X faktora.Ovo je bio slucaj i sa Novakom , pa je iskristalisao odredjene stvari i dobio taj X factor i artiljeriju.Ne mora znaciti da Medo nece uploadovati svoju igru jer ima prostora za to.
Nadal je X factor.Jednostavno u stanju je pogoditi sa oba krila(posebno forhend) nesto nemoguce.
Slice je savren , stoga ako servis podigne za 30%, ocekujem ga u samoj zavrsnici WB ako bude zdrav.
Danas mu je najbolji udarac bio slice.Koristio ga je savrseno.Mixao dubokr i one tik iznad mreze.Razlicitim intenzitetom i dubinom.Savrsena taktika protiv igraca koji igra ravno i mora se dodatno sageti , jer Medvedev iz slicea rivala nije u stanju ubrzati , bas suprotno onome sto moze Nadal.Igrati slice protiv Nadala je poraz , ne moras izaci na teren.