Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Pensioner26
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Pensioner26 » 31 jan 2022, 00:50

Ima li ko problema sa strahom od visine? I kako se borite? Da li se ikada može pobijediti to :mrgreen:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 jan 2022, 00:56

Strah se pobjedjuje suocavanjem sa strahom. Idi na visinu, nece ti nista biti :)

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 31 jan 2022, 01:02

Pensioner26 je napisao/la:
31 jan 2022, 00:50
Ima li ko problema sa strahom od visine? I kako se borite? Da li se ikada može pobijediti to :mrgreen:
Ja sam se usrao prvi put kad sam u avion trebao ići. Nisam spavat mogao, bukvalno se preznojio sav pred let. Međutim čim sam poletio, olakšanje neko je bilo. Mislim generalno u životu, kakvo god iskustvo da nemaš osjećaš se nesigurnim, tako da suoči se s tim strahovima. Don't be small cat što bi reko jedan ruski umjetnik. :mrgreen:
Arvid je napisao/la:
30 jan 2022, 11:40
Yebo im grob mater, kad se vraćam kući iz jedne elitne ugostiteljske jedinice, uvijek ih pun **** ima. A nema mi mrže i gadnije životinje. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 jan 2022, 01:36

sljivo je napisao/la:
31 jan 2022, 00:56
Strah se pobjedjuje suocavanjem sa strahom. Idi na visinu, nece ti nista biti :)
Ma poznata mi je ta. Ali u ovom slučaju ne važi. Putovao sam avionom više puta, međutim svaki put isto. Preznoji se, može se iscijediti litar znoja. Također kada sam na litici nekoj, visini, zgradi vrtoglavica bude. Razumijem neki strah od životinje ako je u pitanju, recimo zmije i pauka, pa da se čovjek suoči ali ovdje ne pomaže sekunde.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 31 jan 2022, 01:47

Bukle objasnio za sva vremena

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 jan 2022, 07:19

31 jan 2022, 01:36
sljivo je napisao/la:
Ma poznata mi je ta. Ali u ovom slučaju ne važi. Putovao sam avionom više puta, međutim svaki put isto. Preznoji se, može se iscijediti litar znoja. Također kada sam na litici nekoj, visini, zgradi vrtoglavica bude. Razumijem neki strah od životinje ako je u pitanju, recimo zmije i pauka, pa da se čovjek suoči ali ovdje ne pomaže sekunde.
I sam sam ti takav :oops:

Jednom nisam skontao da je lift ustakljen, a vanjski i usao u njega... Kako sam samo izletio iz njega, neke zene bile unutra, ne mogu se nacuditi sto ja pobjeze :rol: :rol:

Avionom kad letim, neku knjigu citam ili igricu igram, pa skrenem misli, ali visina mi je :crazy:

I zena ne voli visinu, tako da se jos ni zicarom u Sarajevu nismo provozali :oops: :oops:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 31 jan 2022, 08:18

31 jan 2022, 01:36
sljivo je napisao/la:
Ako će ti išta lakše biti identična situacija. Od ljetos sam letio avionom 10ak puta i svaki put mi je bilo umivanje poslije leta. Dan prije doslovno psihičke pripreme. Dan poslije leta osjećam se kao da sam upravo završio finale nekog višesatnog Grand Slema. Penjao sam se svugdje i na svašta me nagovarali ali uvijek isto, vrtoglavica, puls skače, oči kao na crtanom filmu se same okreću. Jednostavno jače od mene.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 jan 2022, 08:22

Ne borim se, ne idem na visinu :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 31 jan 2022, 08:27

Izbjegavam te situacije i to je to :oops: ;)
Desava li ti se, barem kod mene je taj slucaj, da me jos i veca nelagoda i jeza spuca kada ja gledam u visinu. Grozan osjecaj. Najintenzivnije u plavo, vedro nebo dok se vozim autoputem, recimo kao suvozac. Jako neugodno. :stop:
tz tz tz tz tz tz

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 31 jan 2022, 09:40

6 miliona pregleda za mjesec dana !!! :bih: :bih: :bih:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 31 jan 2022, 09:53

E ybg sad ispade pola foruma ne smije pogledati sa balkona :D

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 jan 2022, 10:47

Nemam problem sa visinom ali imam se preispitivanjem dal' sam zaključao stan ili ne. Jednom pripit sa derneka došao kući da vidim jesam li zaključao :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 jan 2022, 10:52

bombaysaphire je napisao/la:
31 jan 2022, 09:40

6 miliona pregleda za mjesec dana !!! :bih: :bih: :bih:
Jbt kad sam išao tamo navigacija me dovela na nekakvu kozju stazu iznad slapova kaže stigli ste na odredište a provalija ispod samo jedno auto može ići ili dole ili gore nema mimoilaženja, malo je reći da mi je presjelo. Još ono kamenje ispod dole sekunda probit nešto, lijepo je skroz ali su baš uništili okruženje s onim prodavnicama kineskih gluposti, kafići poredaju plastičnih stolica, aparati za sokove na sve strane, baš ubije taj duh prirode.

Dok smo pješke došli kroz šumu do slapova pa se otvorila livada i na njoj sve gologuze u tangama samo vidiš arapkinje, turkinje pokrivaju usta kikoću se otac im se nervira, galami :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 31 jan 2022, 10:59

Ozbiljnih.
**** valjda ratna trauma. Fazon kad sam imao neke 4 godine, prelazio preko mosta, na obližnji objekat pala granata... Doživio strah i to je ostalo da danas. Kad pogledam s trećeg sprata ka dolje nije mi dobro. Bukvalno sve preko 5m visine mrzim. Tvrđave i slično zaobilazim.

Ranije su mi se drugari podsmjevali u fazonu levatiš nas... i slično... shvatili vremenom da nije za zezu.... I generalno ne volim ni preko mostova pješke... Nevjerujem da ću ikada pobijediti taj strah...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 jan 2022, 11:03

Može ako nemaš neku background traumu koja zahtjeva ozbiljnije liječenje, istraži metodu paradoksne intencije Viktora Frankla.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Vlahovic

Post Postao/la Vlahovic » 31 jan 2022, 11:07

Voznja avionom bez ikakvih problema, ko biciklo.

Medjutim, kad sjednem na ljuljacku, nije lijep osjecaj. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2022, 11:16

Ne bojim se ako je objekat zatvoren i da ne mogu pasti, recimo avion (ja lično, ne cijeli avion :D)
Dok recimo kad sam bio kod jarana na balkonu desetom spratu. Sve sam imao osjećaj da mi je tu kraj.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 jan 2022, 11:36

Kristijan je napisao/la:
31 jan 2022, 10:59
Ozbiljnih.
**** valjda ratna trauma. Fazon kad sam imao neke 4 godine, prelazio preko mosta, na obližnji objekat pala granata... Doživio strah i to je ostalo da danas. Kad pogledam s trećeg sprata ka dolje nije mi dobro. Bukvalno sve preko 5m visine mrzim. Tvrđave i slično zaobilazim.

Ranije su mi se drugari podsmjevali u fazonu levatiš nas... i slično... shvatili vremenom da nije za zezu.... I generalno ne volim ni preko mostova pješke... Nevjerujem da ću ikada pobijediti taj strah...
Ja iskreno ne mogu reći da imam neku traumu i da je to posljedica toga. Akrofobija kako sam isčitavao je više urođena ili? E sad da li se može pojaviti usljed nekog događaja ne znam iskreno.
Ma ja nisam smio na skelu 2.sprata se popeti u pm. Razmišljaš samo o tome hoćeš li pasti ili ne.

@StevieG8. Kako misliš background traumu?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 jan 2022, 11:44

Volim sve vrste adrenalinskih atrakcija u zabavnim parkovima koje imaju veze sa visinom, volio bih nekad i Bungee Jump isprobati pogotovo onaj u Haagu

Ali se užasavam skučenog prostora, npr. sjediti nazad u malom autu, ili u pretrpanom tramvaju/busu :sick:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 5 gostiju.