NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 31 jan 2022, 14:50

samoposteno je napisao/la:
31 jan 2022, 14:42
Ne ulazit u federalnu dok se ne rijesi i zadnji covjek koji bi nas mogao tuziti i blokirati igranje utakmice nista nam ne znaci federalna ako cemo u njoj bit kao trenutno Mladost....a krOlj nema sta popustat ko ga j.ebe u martu ce dobit presudu i morat ce uplatit pare sad kad i na koliko rata ne znam ali samo jos.vise ojacat sponzorstvo i clanstvo a ove pare kad dodju dobro i jest
To je to :salut:

Proci ce tuzba, ali sad koliko ce nas razvuci sa isplatom to je pitanje.

Svakako svi ocekujemo rast ove godine, vidjet cemo koji su planovi kluba uskoro u planu budjeta za 2022.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

laudrop
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la laudrop » 31 jan 2022, 19:24

Ma ja se bojim za tu isplatu, luđak je to, neće isplatiti ni da bude presuda...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 31 jan 2022, 19:49

laudrop je napisao/la:
31 jan 2022, 19:24
Jedino ako mu se svidjelo ono par dana u prdekani :urnebes:

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 31 jan 2022, 21:03

laudrop je napisao/la:
31 jan 2022, 19:24
Isplacivat ce te kroz hiljadu rata, cak su to i govorili ukoliko izgube spor sa se to moze razvuci na nekolimo rata.gdje je cifra mizerna.

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 31 jan 2022, 22:49

Pozivanje bivsih igrača kluba i reprezentacije za učlanjenje je super, al bi bilo još bolje kada bi oni objavili svoje članske, kao što je to Džeko uradio.

Samo ljiljan, na šinu :zviz:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 31 jan 2022, 22:58

Ma to nema ni u pizdi materni da nekog dobijes na sudu i on ti to razvlaci u isplati na bezbroj rata. Kako god sama tuzba ce dobiti na znacaju, pokazat ce da su cijelo vrijeme momci u klubu posteno ovo sve vodili, a on razne ublehe pricao kako ne smije na neke racune uplacivati... Samo ne znam poslije toga sta ce pricati, koju ce bolesnu pricu okrenuti.

Sto se tice clanskih karti, mora klub poraditi definitivno na online uclanjenju. Da se svako moze uclaniti u par minuta, a ne cekati kada ce dijaspora doci u Zenicu, pa da se uclani.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

rz88
Kontakt:

Post Postao/la rz88 » 01 feb 2022, 00:06

Sve što pišete za Fudu je uredu, ali zaboravljate jednu veliku stvar. U oktobru su izboru, a njemu ovo sve sa Klubom ne ide u prilog jer "napada" kanton. Nemojte misliti da će momci u i oko kluba sjediti skrštenih ruku u izbornoj kampanji. Dat će i više od onog' što je potpisao, samo polako :-)
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 01 feb 2022, 00:32

redbull93 je napisao/la:
31 jan 2022, 22:58
Ma to nema ni u pizdi materni da nekog dobijes na sudu i on ti to razvlaci u isplati na bezbroj rata. Kako god sama tuzba ce dobiti na znacaju, pokazat ce da su cijelo vrijeme momci u klubu posteno ovo sve vodili, a on razne ublehe pricao kako ne smije na neke racune uplacivati... Samo ne znam poslije toga sta ce pricati, koju ce bolesnu pricu okrenuti.

Sto se tice clanskih karti, mora klub poraditi definitivno na online uclanjenju. Da se svako moze uclaniti u par minuta, a ne cekati kada ce dijaspora doci u Zenicu, pa da se uclani.
Ima jarane kako nema pogotovo u ovoj drzavi, ali opet zavisi do kada sud odredi do kada je rok.

A obavezno online clanstvo ubrazati.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 01 feb 2022, 07:09

rz88 je napisao/la:
01 feb 2022, 00:06
Sve što pišete za Fudu je uredu, ali zaboravljate jednu veliku stvar. U oktobru su izboru, a njemu ovo sve sa Klubom ne ide u prilog jer "napada" kanton. Nemojte misliti da će momci u i oko kluba sjediti skrštenih ruku u izbornoj kampanji. Dat će i više od onog' što je potpisao, samo polako :-)
Poguramo Fudu da uzme kanton, nek bude premijer, a grad neko drugi da preuzme :mrgreen: :mrgreen:

Edit: Bolje da uzme kanton, nego da ga sabotiramo da ostane na celu grada :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 01 feb 2022, 07:24

redbull93 je napisao/la:

Mene vise brine sta poslije presude pare ce morat uplatit ali me brine kako ce se razvijat situacija bojim se da kreten ne bude iso sudskim procesom da ponisti sporazum i plati samo dosadasnji dug jer ako u bilo kojem slicaju prestane reprogram uplacivat sva ova borba je bila uzaludna i mi smo opet na pocetku borbe

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 01 feb 2022, 08:36

samoposteno je napisao/la:
01 feb 2022, 07:24
redbull93 je napisao/la:

Mene vise brine sta poslije presude pare ce morat uplatit ali me brine kako ce se razvijat situacija bojim se da kreten ne bude iso sudskim procesom da ponisti sporazum i plati samo dosadasnji dug jer ako u bilo kojem slicaju prestane reprogram uplacivat sva ova borba je bila uzaludna i mi smo opet na pocetku borbe
Ne vjerujem sa ce ici tako daleko, kao sto rz kaze idu izbori, trese se i njemu guzica. Popusio je na vise strana, ljudi su ga skontali, jedina sreca mu je sto nema adekvatnog protivnika u gradu. Na nivou kantona ne vidim da moze ista uraditi, al ko ga yebe. Da sam na njegovom mjestu uradio bi sve da do presude i ne dodje, jer nije svejedno kad odjekne u svim medijima da "ekonomski mag" izgubio tuzbu. Onda ima protiv sebe i neizvrsenje odluke gradskog vijeca jer je tvrdio da je protuzakonito uplatiti na racuna skole nogometa.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 01 feb 2022, 08:49

0,3% ukupno planiranih prihoda u budžetu mora se odrediti za izvršenje sudskih odluka, to je ove godine oko 200.000,00 KM u budžetu Grada. Međutim, ako Grad i dalje bude zatezao pa na prvostepenu presudu uloži žalbu, pa sve to ode na Kantonalni sud, Klub neće vidjeti marke od ovog spora za par godina. Ali kada god da dođe, dobro će doći i ovo je ispravan put kojim se ide. Kao što već neko reče, izborna je godina i to je šansa za Klub da dobije u najmanju ruku ono što mu pripada.
Modifikacija grba Kluba kada i ako dođe na Skupštinu, kako ista odluči tako će biti i to treba da se poštuje. Ako imamo dva suprotstavljena argumenta i ako će isti biti kamen spoticanja dešavanja u i oko Kluba, onda treba težiti kompromisu. Ali, dug je put do toga, tako da svu energiju trenutno treba usmjeriti ka prioritetnim stvarima, što modfikacija grba svakako nije.
#samoČelik

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 01 feb 2022, 09:10

Lawer_88 je napisao/la:
01 feb 2022, 08:49
0,3% ukupno planiranih prihoda u budžetu mora se odrediti za izvršenje sudskih odluka, to je ove godine oko 200.000,00 KM u budžetu Grada. Međutim, ako Grad i dalje bude zatezao pa na prvostepenu presudu uloži žalbu, pa sve to ode na Kantonalni sud, Klub neće vidjeti marke od ovog spora za par godina. Ali kada god da dođe, dobro će doći i ovo je ispravan put kojim se ide. Kao što već neko reče, izborna je godina i to je šansa za Klub da dobije u najmanju ruku ono što mu pripada.
Modifikacija grba Kluba kada i ako dođe na Skupštinu, kako ista odluči tako će biti i to treba da se poštuje. Ako imamo dva suprotstavljena argumenta i ako će isti biti kamen spoticanja dešavanja u i oko Kluba, onda treba težiti kompromisu. Ali, dug je put do toga, tako da svu energiju trenutno treba usmjeriti ka prioritetnim stvarima, što modfikacija grba svakako nije.
Vidi se da ne poznajes ili nisi imao slucajeva oko Suda i presuda, što presudi Opcinski sud u 95 posto slucajeva potvrdi Kantonalni i to ide brzo, ali ja ne vjerujem uopste da ce Fudo ici na Kantonalni sud jer tamo tek nema svoje nikakve adute. Ove godine neminovno je da Grad uplati ono sto treba i to je realno, a lazova otjerat sto dalje od ovog grada i kantona, njegovih lazih ispletki je svima vise puna kapa
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 01 feb 2022, 09:31

dinodino2019 je napisao/la:
01 feb 2022, 09:10
Lawer_88 je napisao/la:
Vidi se da ne poznajes ili nisi imao slucajeva oko Suda i presuda, što presudi Opcinski sud u 95 posto slucajeva potvrdi Kantonalni i to ide brzo, ali ja ne vjerujem uopste da ce Fudo ici na Kantonalni sud jer tamo tek nema svoje nikakve adute. Ove godine neminovno je da Grad uplati ono sto treba i to je realno, a lazova otjerat sto dalje od ovog grada i kantona, njegovih lazih ispletki je svima vise puna kapa
:salut: Izvinite Carla del Ponte, nisam Vas prepoznao.
Nije stvar u argumentima, nego razvlačenju postupka.
#samoČelik

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 01 feb 2022, 10:37

Lawer_88 je napisao/la:
01 feb 2022, 09:31
Lawer_88 je napisao/la:
Ako nisi imao nekih dodirni tacaka sa ovime gore nemoj bezveze laprdat i unosit smutnju ovdje. Kad sud presudi ima 15 dana da isplati novac ili da se zali Kantonalnom sudu, koji zbog vaznosti predmeta u roku od mjesec najkasnije moze potvrditi (vecinom) raniju odluku opcinskog suda ili je preinaciti.

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 01 feb 2022, 11:16

01 feb 2022, 10:37
Lawer_88 je napisao/la:
01 feb 2022, 09:31

Ako nisi imao nekih dodirni tacaka sa ovime gore nemoj bezveze laprdat i unosit smutnju ovdje. Kad sud presudi ima 15 dana da isplati novac ili da se zali Kantonalnom sudu, koji zbog vaznosti predmeta u roku od mjesec najkasnije moze potvrditi (vecinom) raniju odluku opcinskog suda ili je preinaciti.
Otvori ZPP i vidi malo te rokove, koji se u praksi krše u 90% slučajeva. Pa vidiš da je između pripremnog i glavne rasprave razlika 3 mjeseca, i ti zaista očekuješ da će Kantonalni sud za 30 dana odlučiti po žalbi. Optimistično nema šta. Dalje, zaboravljaš da se pred Općinskim sudom mora pokrenuti izvršni postupak ukoliko se pravosnažna presuda dobrovoljno ne izvrši. Čak i ukoliko bi se u nekom ludom scenariju i desilo da se sve završi do jeseni ove godine, šansa da se izvrši presuda ove godine je minimalna zbog ovog zakonom određenog ograničenja od 0,3% budžeta za izvršenje sudskih odluka.
I nije mi uopće namjera da se ubjeđujem oko stvari koje su striktno zakonom propisane, ali baš zbog tog što znam kako stvari u praksi funkcionišu, šanse da ove godine sudskim putem od Grada naplatimo ono što nam pripada su zaista minimalne, dobrovoljno izvršenje je nešto drugo, ono se može desiti danas.
Zato kažem, neka sudski postupak ide svojim tokom, kad god da se sredstva naplate dobro će doći, a sad se usmjeriti na druge izvore da se pokriju tekući troškovi i eventulano vrate određena dugovanja.

P.S. za boldirano nemam komentar
#samoČelik

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 01 feb 2022, 11:26

@Lewer_88 upravu si za ovo oko isplate ako dobijemo tuzbu protiv grada prema zakonu 0,3% se samo u budzetima predvida za isplate po tuzbama jer takva je zakonska norma u Federaciji BIH zato npr. prosvjetni radnici na isplate dugovanja cekaju od ZDK 10 i vise godina bas zbog te zakonske odredbe i mi cemo se nacekati sigurno ali kad god dodu biti ce dobro dosle te pare vazno je dobiti presudu da se pokaze ovom iz Vakufa da ne moze kako on hoce 😉

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 01 feb 2022, 12:13

a kamata je svakim danom sve veća i veća :)

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 01 feb 2022, 12:37

nek kasne kamata raste, na kraju ce 250.000 morati iskesirat

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 01 feb 2022, 13:31

Trebalo bi sto vise forsirati i reklamirati utakmicu sa OFK Beograd i tako da privucemo sto vise ljudi na utakmicu i postaviti stand sa artiklima iz fan-shopa za vrijeme utakmice na zapadnoj tribini.Mislim da bi za vrijeme te utakmice isla prodaja glat.Ako je neko ima priliku prisustvovati utakmicama liga petice vidio je da na svakih deset metara ima rekvizite na svakoj tribini.Kad oni mogu ne vidim razlog da nasi to ne rade.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.