Igokea
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: Igokea
bravo momci!!!..sjajna pobjeda u pioniru i odlicna partija chasea i vitkovca...sada sljede 2 utakmice kuci i tu ne bi smjeli da kiksamo..sa tim pobjedama se probijamo u sredinu tabele...
čestitke na pobjedi. Moramo izboriti 2 predstavnika i iduće sezone. Naravno biti će teško pored ovih akcija spasimo Cibonu. Sada idu akcije spasimo Zadra i Zvezdu. Sve po nama, kriminalno suđenje u Širokom na utakmici s Cibonom i Hemofarmom. Sve na mlin "velikim" klubobvima
evo jos jedne pobjede Igosa...
teoretski sta bi se trebalo desiti u NLB ligi da BiH dobije recimo treceg predstavnika?
teoretski sta bi se trebalo desiti u NLB ligi da BiH dobije recimo treceg predstavnika?
Teoretski to je prosto nemoguceHellas je napisao/la:evo jos jedne pobjede Igosa...

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Pravilnik ABA (NLB) lige:
Članak 8. PRAVO IGRANJA U NLB LIGI ABA
8.1. U natjecateljskoj sezoni 2011/12 u NLB ligi ABA sudjelovati će 14 klubova.
8.2. Broj klubova iz dole navedenih federacija odrediti će se na sljedeći način:
a) iz Bosne i Hercegovine: jedan (1) klub
b) iz Hrvatske: jedan (1) klub
c) iz Slovenije: jedan (1) klub
d) iz Srbije: jedan (1) klub
8.3. Federacija čiji klub ostvari pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2011/12 ostvariti
će pravo da u natjecanju NLB lige ABA u istoj sezoni imaju po jedan (1) klub više nego što
je istaknuto u čl. 8.2. i to:
a) iz Hrvatske: jedan (1) klub
b) iz Slovenije: jedan (1) klub
c) iz Srbije: jedan (1) klub
8.4. To pravo će se direktno odnositi na klubove iz gore navedenih federacija koje će u toj
sezoni igrati u natjecanju Eurolige.
8.5. Na osnovu rejtinga federacija iz sezone 2010/11 odrediti će se dva (2) kluba s tim da ta
mjesta pripadaju federacijama navedenim u članku 8.2, a rejting federacija se odreñuje na
sljedeći način:
8.5.1. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2010/11 se zbrajaju i dijele s brojem
klubova iz te federacije.
8.5.2. Na taj način će se dobiti poredak federacija od 1. do 4. mjesta.
Propozicije NLB liga 10-11.doc 7
8.5.3. Federacije koje na osnovu rejtinga budu prve i druge dobiti će pravo da u sezoni
2011/12 imaju po jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2.
8.5.4. U slučaju da nakon sezone 2010/11 više saveza bude imalo isti rejting, plasman
saveza će se odrediti na način da će bolje plasirani savezi biti onaj koji bude imao
najbolje plasirani klub u sezoni 2010/11.
8.5.5. Federacija koja u zadnje dvije (2) sezone (računaju se sezone 2009/10 i 2010/11
bude imala najbolji rejting dobiti će pravo da u sezoni 2011/12 ima još jedan (1)
klub više nego što je naznačeno u članku 8.2.
8.5.6. U slučaju da nakon dvije zadnje sezone (računaju se sezone 2009/10 i 2010/11)
više federacija bude imalo isti rajting, plasman federacija će se odrediti na način
da će bolje plasirana federacija biti ona koja bude imala najbolje plasirani klub u
NLB ligi ABA u sezoni 2010/11.
8.6. Pravo igranja u natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2010/11 klubovi će ostvariti temeljem
plasmana u nacionalnim ligama sezone 2010/11.
8.7. Jedno (1) mjesto u natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2011/12 dobiti će predstavnik Crne
Gore i to KK „Budućnost“.
8.8. Tri (3) mjesta za sezonu 2011/12 u natjecanju NLB lige ABA biti će dodijeljena kao
pozivnice i to:
a) jedno (1) mjesto će dobiti klub odlukom Boarda ABA-e
b) dva (2) mjesta biti će dodijeljena odlukom Boarda ABA-e federacijama koje će na
osnovu rejtinga tj. uspjeha klubova u zadnje dvije sezone (računaju se sezone2009/10 i 2010/11) biti rangirane na drugom i trećem mjestu.
8.8.1. U odluci Boarda ABA-e propisati će se uvjeti koje klubovi moraju ispuniti da bi
ostvarili pravo igranja NLB lige ABA u sezoni 2011/12, a odnose se na
infrastrukturu i finacijske uvjete:
− financijska stabilnost kluba
− organizacijska stabilnost
− interes tržišta (TV prijenosi)
− rejting federacija u nastupima klubova u NLB ligi ABA s tim da igranje u
NLB ligi ABA ne može ostvariti klub koji je u natjecanju nacionalne lige bio
plasiran ispod petog mjesta.
8.8.2. Ako klub ne ispuni gore navedene uvjete to mjesto će biti dodijeljeno sljedećoj
federaciji po rejtingu.
8.9. U cilju zaštite kvalitetnog natjecanja klub koji u sezoni 2010/11 u natjecanju NLB lige ABA
zauzme posljednje mjesto neće moći igrati u natejcanju NLB lige ABA sljedeće sezone, bez
obzira na uspjeh u nacionalnom prvenstvu, osim u slučaju da taj klub ne izbori pravo
igranja u natjecanju Eurolige. To mjesto će pripasti klubu iz te federacije na osnovu
plasmana u nacionalnom prvenstvu.
8.10. U natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2011/12 niti jedna federacija ne može imati više od
četiri (4) kluba odnosno ne može imati manje od jednog (1) kluba.
Članak 8. PRAVO IGRANJA U NLB LIGI ABA
8.1. U natjecateljskoj sezoni 2011/12 u NLB ligi ABA sudjelovati će 14 klubova.
8.2. Broj klubova iz dole navedenih federacija odrediti će se na sljedeći način:
a) iz Bosne i Hercegovine: jedan (1) klub
b) iz Hrvatske: jedan (1) klub
c) iz Slovenije: jedan (1) klub
d) iz Srbije: jedan (1) klub
8.3. Federacija čiji klub ostvari pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2011/12 ostvariti
će pravo da u natjecanju NLB lige ABA u istoj sezoni imaju po jedan (1) klub više nego što
je istaknuto u čl. 8.2. i to:
a) iz Hrvatske: jedan (1) klub
b) iz Slovenije: jedan (1) klub
c) iz Srbije: jedan (1) klub
8.4. To pravo će se direktno odnositi na klubove iz gore navedenih federacija koje će u toj
sezoni igrati u natjecanju Eurolige.
8.5. Na osnovu rejtinga federacija iz sezone 2010/11 odrediti će se dva (2) kluba s tim da ta
mjesta pripadaju federacijama navedenim u članku 8.2, a rejting federacija se odreñuje na
sljedeći način:
8.5.1. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2010/11 se zbrajaju i dijele s brojem
klubova iz te federacije.
8.5.2. Na taj način će se dobiti poredak federacija od 1. do 4. mjesta.
Propozicije NLB liga 10-11.doc 7
8.5.3. Federacije koje na osnovu rejtinga budu prve i druge dobiti će pravo da u sezoni
2011/12 imaju po jedan (1) klub više nego što je istaknuto u članku 8.2.
8.5.4. U slučaju da nakon sezone 2010/11 više saveza bude imalo isti rejting, plasman
saveza će se odrediti na način da će bolje plasirani savezi biti onaj koji bude imao
najbolje plasirani klub u sezoni 2010/11.
8.5.5. Federacija koja u zadnje dvije (2) sezone (računaju se sezone 2009/10 i 2010/11
bude imala najbolji rejting dobiti će pravo da u sezoni 2011/12 ima još jedan (1)
klub više nego što je naznačeno u članku 8.2.
8.5.6. U slučaju da nakon dvije zadnje sezone (računaju se sezone 2009/10 i 2010/11)
više federacija bude imalo isti rajting, plasman federacija će se odrediti na način
da će bolje plasirana federacija biti ona koja bude imala najbolje plasirani klub u
NLB ligi ABA u sezoni 2010/11.
8.6. Pravo igranja u natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2010/11 klubovi će ostvariti temeljem
plasmana u nacionalnim ligama sezone 2010/11.
8.7. Jedno (1) mjesto u natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2011/12 dobiti će predstavnik Crne
Gore i to KK „Budućnost“.
8.8. Tri (3) mjesta za sezonu 2011/12 u natjecanju NLB lige ABA biti će dodijeljena kao
pozivnice i to:
a) jedno (1) mjesto će dobiti klub odlukom Boarda ABA-e
b) dva (2) mjesta biti će dodijeljena odlukom Boarda ABA-e federacijama koje će na
osnovu rejtinga tj. uspjeha klubova u zadnje dvije sezone (računaju se sezone2009/10 i 2010/11) biti rangirane na drugom i trećem mjestu.
8.8.1. U odluci Boarda ABA-e propisati će se uvjeti koje klubovi moraju ispuniti da bi
ostvarili pravo igranja NLB lige ABA u sezoni 2011/12, a odnose se na
infrastrukturu i finacijske uvjete:
− financijska stabilnost kluba
− organizacijska stabilnost
− interes tržišta (TV prijenosi)
− rejting federacija u nastupima klubova u NLB ligi ABA s tim da igranje u
NLB ligi ABA ne može ostvariti klub koji je u natjecanju nacionalne lige bio
plasiran ispod petog mjesta.
8.8.2. Ako klub ne ispuni gore navedene uvjete to mjesto će biti dodijeljeno sljedećoj
federaciji po rejtingu.
8.9. U cilju zaštite kvalitetnog natjecanja klub koji u sezoni 2010/11 u natjecanju NLB lige ABA
zauzme posljednje mjesto neće moći igrati u natejcanju NLB lige ABA sljedeće sezone, bez
obzira na uspjeh u nacionalnom prvenstvu, osim u slučaju da taj klub ne izbori pravo
igranja u natjecanju Eurolige. To mjesto će pripasti klubu iz te federacije na osnovu
plasmana u nacionalnom prvenstvu.
8.10. U natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2011/12 niti jedna federacija ne može imati više od
četiri (4) kluba odnosno ne može imati manje od jednog (1) kluba.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
momci svaka vam cast na pruzenim partijama u ovoj godini...u januaru imamo skor 5-1..izgubili smo jedino u zagrebu sto je malo ko i ocekivao pobjedu protiv mrava,iako smo vodili oko 35og minuta,i onda pali..uglavnom,ono sto sam se u pocetku plasio nakon loseg starta da cemo se boriti za opstanak to je nestalo,sada su ambicije porasle a to je da udjemo u evropu,da budemo 6ti ili cak na f4 da odemo..ovo drugo je manje realno ali nije nemoguce...tesko je odrzati ovakav zalet sada,i nastaviti sa pobjedama iako naredne 2 utakmice nisu teske,protiv zadra u gostima i kuci krka..ali posle toga je tezi raspored..i ako ne budemo u prvih 6 ja cu biti zadovoljan,jer smo svima dokazali da Igokea nije klub za potcjenjivanje...i da moze bilo koga da pobjedi...cinjenica da je jedan montepaski trazio od nas jednog igraca prije mjesec dana me je jako iznenadila..i pokazala da imamo jako kvalitetne igrace..mislim da smo svima zapusili usta onima koji su od samog pocetka bili protiv igokee da uopste udje u ovu ligu...ovakvo raspolozenje i duh koji vlada u timu dugo dugo nisam video..i samo tako trebamo da nastavimo...
Da nije momak sa brojem 14igos je napisao/la:momci svaka vam cast na pruzenim partijama u ovoj godini...u januaru imamo skor 5-1..izgubili smo jedino u zagrebu sto je malo ko i ocekivao pobjedu protiv mrava,iako smo vodili oko 35og minuta,i onda pali..uglavnom,ono sto sam se u pocetku plasio nakon loseg starta da cemo se boriti za opstanak to je nestalo,sada su ambicije porasle a to je da udjemo u evropu,da budemo 6ti ili cak na f4 da odemo..ovo drugo je manje realno ali nije nemoguce...tesko je odrzati ovakav zalet sada,i nastaviti sa pobjedama iako naredne 2 utakmice nisu teske,protiv zadra u gostima i kuci krka..ali posle toga je tezi raspored..i ako ne budemo u prvih 6 ja cu biti zadovoljan,jer smo svima dokazali da Igokea nije klub za potcjenjivanje...i da moze bilo koga da pobjedi...cinjenica da je jedan montepaski trazio od nas jednog igraca prije mjesec dana me je jako iznenadila..i pokazala da imamo jako kvalitetne igrace..mislim da smo svima zapusili usta onima koji su od samog pocetka bili protiv igokee da uopste udje u ovu ligu...ovakvo raspolozenje i duh koji vlada u timu dugo dugo nisam video..i samo tako trebamo da nastavimo...

Inace kada sam saznao neki dan kolike plate imaju igraci Igoke - e na papiru, ono u folu

I koliki je budzet, ostao sam zaprepascen..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
znam za Harvija da ima ugovor od 200 hiljada dolara priblizno . Brate sto je puno puno jeneno#4 je napisao/la:Da nije momak sa brojem 14igos je napisao/la:momci svaka vam cast na pruzenim partijama u ovoj godini...u januaru imamo skor 5-1..izgubili smo jedino u zagrebu sto je malo ko i ocekivao pobjedu protiv mrava,iako smo vodili oko 35og minuta,i onda pali..uglavnom,ono sto sam se u pocetku plasio nakon loseg starta da cemo se boriti za opstanak to je nestalo,sada su ambicije porasle a to je da udjemo u evropu,da budemo 6ti ili cak na f4 da odemo..ovo drugo je manje realno ali nije nemoguce...tesko je odrzati ovakav zalet sada,i nastaviti sa pobjedama iako naredne 2 utakmice nisu teske,protiv zadra u gostima i kuci krka..ali posle toga je tezi raspored..i ako ne budemo u prvih 6 ja cu biti zadovoljan,jer smo svima dokazali da Igokea nije klub za potcjenjivanje...i da moze bilo koga da pobjedi...cinjenica da je jedan montepaski trazio od nas jednog igraca prije mjesec dana me je jako iznenadila..i pokazala da imamo jako kvalitetne igrace..mislim da smo svima zapusili usta onima koji su od samog pocetka bili protiv igokee da uopste udje u ovu ligu...ovakvo raspolozenje i duh koji vlada u timu dugo dugo nisam video..i samo tako trebamo da nastavimo...![]()
![]()
![]()
Inace kada sam saznao neki dan kolike plate imaju igraci Igoke - e na papiru, ono u folu![]()
![]()
![]()
I koliki je budzet, ostao sam zaprepascen..

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
e moj babicu,kakav si ti sudija kad na pola metra ne vidis ko je izbacio loptu...inace,samo zbog sudiske greske igokea je izgubila u polufinalu..pu babicu gov*o jedno...a inace igokea koja nije igrala sa 2 centra,bez harvija i pantica,a u zavrsnici i bez ostlih visokih igraca jako dobro se drzala...cestitam igracima igokee na borbenosti..
Ostetili su i siroki kad je persicu umjesto trice upisana dvica.....a i stvarno mislis da ste imali sanse kod sudija a sudi "klempo"???????
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
-
- Kontakt:
S tim da nisam bio na forumu do sada,mogu samo ovako da čestitam Igokei na lijepim predstavama ove godine,na donošenju bodova našoj državi i da im poželim da do kraja ostanu u formi i ostvare još koju pobjedu u NLB ligi,a u domaćem šampionatu šta im padne,msm ipak da su uz Široki glavni favoriti,malo je Bosna iza i Borac.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Sinoc je bila odlicna utakmica, ja sam uzivao u partiji oba tima, jednostavno su igrali organizovanu, sistemsku kosarku, u kojoj se na kraju bolje snasao Siroki...
Sto se tice sudija, ja ih nikada nisam gledao bolje u nasoj ligi
Bile su te dvije greske na kraju, koje jesu uticale na kraj utakmice, ali isto tako moze se reci da bi se malo gdje domacinu sviralo u zadnjoj sekundi tri bacanja i faul od strane Stembergera, mada je ondje postupio vrlo naivno...
Iskreno, ja u NLB ligi ne vidim playa koji je sinoc mogao da zaustavi Chasea, covjek je igrao svoju neku kosarku, kaznjavao sve, mijenjali se Morovic, Naletilic, Stemberger, ali niko mu nije nista mogao...
Istina je da su nedostajali Harvi i Pantic, ali Pantic je igrac koji jednu igra, a drugu je povrijedjen...
Siroki je zasluzeno pobijedio, ali finale ce da bude super neizvjesno (finale prvenstva), mislim da su sinoc celnici Sirokog vidjeli da ce morati dovesti jos jednog, eventualno dva igraca za borbu sa Igokeom...Mislim da ce pazljivo da odaberu i vide sta im fali, jedno klasicno krilo...
Sto se tice sudija, ja ih nikada nisam gledao bolje u nasoj ligi

Bile su te dvije greske na kraju, koje jesu uticale na kraj utakmice, ali isto tako moze se reci da bi se malo gdje domacinu sviralo u zadnjoj sekundi tri bacanja i faul od strane Stembergera, mada je ondje postupio vrlo naivno...
Iskreno, ja u NLB ligi ne vidim playa koji je sinoc mogao da zaustavi Chasea, covjek je igrao svoju neku kosarku, kaznjavao sve, mijenjali se Morovic, Naletilic, Stemberger, ali niko mu nije nista mogao...
Istina je da su nedostajali Harvi i Pantic, ali Pantic je igrac koji jednu igra, a drugu je povrijedjen...
Siroki je zasluzeno pobijedio, ali finale ce da bude super neizvjesno (finale prvenstva), mislim da su sinoc celnici Sirokog vidjeli da ce morati dovesti jos jednog, eventualno dva igraca za borbu sa Igokeom...Mislim da ce pazljivo da odaberu i vide sta im fali, jedno klasicno krilo...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
to sam vec napisao, mislim da je ove sezone igokea najveci pretendent za BiH prvaka, 2 utakmice su odigrali u egalu sa sirokim, a u oba slucaja nije bilo harvya koji donosi razliku, a sto se tice sirokog nevidim da oni imaju para da dovedu neku klasu na 4, dok igokea sigurno ima love da dovede jednog vrhunskog centra ili da siroki dovede jos jednog dobrog pleja umjesto morovica dok igokea ima para za jednog dobrog igraca na poziciji 2/3neno#4 je napisao/la:Sinoc je bila odlicna utakmica, ja sam uzivao u partiji oba tima, jednostavno su igrali organizovanu, sistemsku kosarku, u kojoj se na kraju bolje snasao Siroki...
Sto se tice sudija, ja ih nikada nisam gledao bolje u nasoj ligi![]()
![]()
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Siroki ce sigurno dovesti pojacanje/pojacanja za Ligu 6...nerminh74 je napisao/la:to sam vec napisao, mislim da je ove sezone igokea najveci pretendent za BiH prvaka, 2 utakmice su odigrali u egalu sa sirokim, a u oba slucaja nije bilo harvya koji donosi razliku, a sto se tice sirokog nevidim da oni imaju para da dovedu neku klasu na 4, dok igokea sigurno ima love da dovede jednog vrhunskog centra ili da siroki dovede jos jednog dobrog pleja umjesto morovica dok igokea ima para za jednog dobrog igraca na poziciji 2/3neno#4 je napisao/la:Sinoc je bila odlicna utakmica, ja sam uzivao u partiji oba tima, jednostavno su igrali organizovanu, sistemsku kosarku, u kojoj se na kraju bolje snasao Siroki...
Sto se tice sudija, ja ih nikada nisam gledao bolje u nasoj ligi![]()
![]()
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
sta mislis hoce li igokea?neno#4 je napisao/la:
Siroki ce sigurno dovesti pojacanje/pojacanja za Ligu 6...
i sta mislis ko ce dovesti zvucnija pojacanja?
nerminh74 je napisao/la:sta mislis hoce li igokea?neno#4 je napisao/la:
pametno zboriš samo zavisi kako se "Mile" probudi tog jutra

Neupitno je da Igokea moze da dovede zvucnija pojacanja..nerminh74 je napisao/la:sta mislis hoce li igokea?neno#4 je napisao/la:
Ali opet ko zna, kako i sta...
Siroki uvijek odigra najbolje kada je najpotrebnije...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
potpuno ispravno za Široki odmah se sjetim Vanjka u Sarajevuneno#4 je napisao/la:Neupitno je da Igokea moze da dovede zvucnija pojacanja..nerminh74 je napisao/la:sta mislis hoce li igokea?neno#4 je napisao/la:

nista nije vjecno to mi navijaci bosne najbolje znamoneno#4 je napisao/la: Neupitno je da Igokea moze da dovede zvucnija pojacanja..

po meni ove sezone igokea je glavni pretendent jer su puno dobili u chase-u i harwey-u, pogotovu prvom
Apsolutno..Široki i Igokea su po 2-3 klase bolji od ostatka BH Lige...bar trenutno...ali početkom LIGE 6,mislim da će se taj jaz produbiti,jer će i Široki i Igokea dovesti bar po 1-2 dobra pojačanja...Prije svega mislim na Igokeu,koja svakako ima najviše para u BH,a i šire...Ako ove godine ne uzmu titulu sa ovakvim timom,onda stvarno ne znam kad će?
...U procentima..Igokea 55%-Široki 45%

Srbin sam i tim se ponosim...
PFC
PFC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.