Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 jan 2022, 14:02

Tristan10 je napisao/la:
29 jan 2022, 12:55
Svaki dan se vrti nova vijest o Vlahovicu. Ni jednom nisam kliknuo jer me boli tika za njim i sve sto je vezano za njega, ali dzaba svaki dan se vrti tu.
Možda se vrti vijest o njemu jer je napravio multimilionski transfer.

I jer se radi o drugom najboljem mladom napadaču na svijetu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 jan 2022, 14:40

I toliko vam smeta pa ste došli ovdje off topičariti sa njim.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2022, 16:20

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 jan 2022, 14:02
Tristan10 je napisao/la:
Svaki dan se vrti nova vijest o Vlahovicu. Ni jednom nisam kliknuo jer me boli tika za njim i sve sto je vezano za njega, ali dzaba svaki dan se vrti tu.

Lik na tržištu vrijedi skoro kao naša reprezentacija čitava zajedno.

Edit. Po Transfermarktu naša repka vrijedi 71 milion, a njegov transfer je vrijedan 10 miliona više od tog.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 30 jan 2022, 14:19

Ma Vlahović je zvijer, naravno da će se pisati o njemu. Ima potencijal da bude najbolji napadač svijeta kroz nekoliko godina.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 30 jan 2022, 23:29

Kao i svakom nogometašu san mu je jednog dana zaigrati za reprezentaciju, a Medić može zaigrati za dvije – Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Otkrio nam je da više sanja Dalićev poziv.

"Rođen sam u Hrvatskoj i sigurno da mi je san obući hrvatski dres. To je nešto posebno, a kad će se to dogoditi ne mogu sad kazati. Na meni je da igram i treniram, a na drugim da procijene kad sam spreman za taj korak. Ja sam spreman, radim na sebi i dobro se osjećam. Što se tiče BiH, moj tata je iz BiH i tamo sam često kao dijete odlazio. Volim i BiH jednim dijelom. Međutim, vidjet ćemo što će biti u budućnost."
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 30 jan 2022, 23:31

HordasOdMalena je napisao/la:
30 jan 2022, 23:29
Kao i svakom nogometašu san mu je jednog dana zaigrati za reprezentaciju, a Medić može zaigrati za dvije – Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Otkrio nam je da više sanja Dalićev poziv.

"Rođen sam u Hrvatskoj i sigurno da mi je san obući hrvatski dres. To je nešto posebno, a kad će se to dogoditi ne mogu sad kazati. Na meni je da igram i treniram, a na drugim da procijene kad sam spreman za taj korak. Ja sam spreman, radim na sebi i dobro se osjećam. Što se tiče BiH, moj tata je iz BiH i tamo sam često kao dijete odlazio. Volim i BiH jednim dijelom. Međutim, vidjet ćemo što će biti u budućnost."
Ništa što već dosad nije rekao.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 jan 2022, 23:32

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 jan 2022, 14:02
Tristan10 je napisao/la:

Uredu da Gazzetta dnevno objavljuje, sasvim razumijem, njihova liga, top signing. Ali tu i "festa" stopira. Ne vidim da je toliko relevantno u BiH okvirima. Isto kao sto u drugim drzavama ne krecu price svaki dan. Sutra ce kod nas pisati sta je imao za dorucak.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 feb 2022, 15:56

Koji je tačno razlog da je Adnan Zahirović tako rapidno propao?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 feb 2022, 16:19

ArtemisFowl je napisao/la:
02 feb 2022, 15:56
Zato sto nikad nije ni bio toliko kvalitetan, treba realno priznati. Ali kad je igrao za reprezentaciju, skoro nikad nije podbacio. U klubu nazalost nije bio na nivou kao u reprezentaciji, dosta je razloga. U repci je imao dosta uigran sistem i ekipu, tehnicara oko sebe u veznom redu (Medunjanin, Pjanic, Misimovic) dok je on sa loptom nazalost nije na tom levelu, ali je u defanzivnim zadacima bio dosta borben i pozrtvovan a to je bas ono sto je nama falilo nekada u veznom redu, imao je sansu u Bochumu da se probije ali nije bilo dovoljno. Bez obzira na sve mnogi navijaci ce ga pamtimti po dobrom i smartam da je velika nepravda ucinjena nad njim da nije isao u Brazil sa reprezentacijom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 feb 2022, 17:42

Goalgetter je napisao/la:
02 feb 2022, 16:19
Zato sto nikad nije ni bio toliko kvalitetan, treba realno priznati. Ali kad je igrao za reprezentaciju, skoro nikad nije podbacio. U klubu nazalost nije bio na nivou kao u reprezentaciji, dosta je razloga. U repci je imao dosta uigran sistem i ekipu, tehnicara oko sebe u veznom redu (Medunjanin, Pjanic, Misimovic) dok je on sa loptom nazalost nije na tom levelu, ali je u defanzivnim zadacima bio dosta borben i pozrtvovan a to je bas ono sto je nama falilo nekada u veznom redu, imao je sansu u Bochumu da se probije ali nije bilo dovoljno. Bez obzira na sve mnogi navijaci ce ga pamtimti po dobrom i smartam da je velika nepravda ucinjena nad njim da nije isao u Brazil sa reprezentacijom.
Točno tako...da dodam da je igrao u 7 od 10 utakmica kvalifikacija, od toga 5 puta starter...i na kraju ga ne povedeš u Brazil a povedeš tamo nekog ko nikada nije ni pozvan ranije a kamoli da ima koju minutu u repr.dresu.
Interesantno je da nije igrao u Zenici protiv Slovačke pa smo zasluženo izgubili 1:0, igrali smo bez DM-a...nije ni u Slovackoj počeo, igrali smo opet bez DM-a, i nije nas išlo...usao je odmah u 2.poluvremenu pa smo koliko toliko konsolidovali redove i pobijedili. Upisao je minute i u historijskoj utakmici u Kaunasu...ali zalud, reci ce Pape Susic.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 feb 2022, 17:46

Pa morao je Tino Sven Sušić ići na prvenstvo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 feb 2022, 17:54

Besic je uletio umjesto Zahirovica, nije Tino Sven Susic. Alternativa za Susica je bio Prcic. Ne moze se reci da je Susic pogrijesio i dao prednost Besicu naspram Zahirovicu.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 feb 2022, 18:03

Ma Sušić je tvrdio da je Tino zadnji vezni. Sanjin Prcić svakako tad nije ni bio u opticaju, on je pozvan tek poslije Svjetskog prvenstva prvi put.

Mislim, nije sad ni bitno ko je sve bio u opticaju, činjenica je da je Sušić tvrdio da mu bratić igra na deficitarnoj poziciji zadnjeg veznog i da se na kraju ugurao u avion, a da je foru ispušio Adnan Zahirović, kao igrač koji je prilično redovno igrao te kvalifikacije, a na kraju je morao ostati vani.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 feb 2022, 18:18

izdzezveubrazil je napisao/la:
02 feb 2022, 18:03
Ma Sušić je tvrdio da je Tino zadnji vezni. Sanjin Prcić svakako tad nije ni bio u opticaju, on je pozvan tek poslije Svjetskog prvenstva prvi put.

Mislim, nije sad ni bitno ko je sve bio u opticaju, činjenica je da je Sušić tvrdio da mu bratić igra na deficitarnoj poziciji zadnjeg veznog i da se na kraju ugurao u avion, a da je foru ispušio Adnan Zahirović, kao igrač koji je prilično redovno igrao te kvalifikacije, a na kraju je morao ostati vani.

Selektor bi trebao da gleda gdje mu igraci igraju na klubskom nivou, analiziraju, i donesu odluke. Zahirovic nije nigdje igrao duzi period, i onda bazirano na tome odlucio da pruzi priliku Besicu. Prcic je bio validan kandidat jer je kao mlad igrac je bio standardan za Sochoux, a prosao sve omladinske selekcije. Logicno je bilo pruziti njemu priliku kao kontinuitet njegovog razvoja.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 feb 2022, 18:24

safete, izvini, nismo te prepoznali:-)

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 02 feb 2022, 18:48

Ma ne govorim ja šta je logika, ja ti govorim šta se stvarno desilo :D

A desilo se da su Zahirović/Prcić ostali vani, a da je Sušić bio u avionu, iako ničim nije zaslužio. E sad, koji su detalji ispod toga, u krajnjoj liniji je manje bitno :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 feb 2022, 19:19

Tristan10 je napisao/la:
02 feb 2022, 18:18
izdzezveubrazil je napisao/la:
02 feb 2022, 18:03

Selektor bi trebao da gleda gdje mu igraci igraju na klubskom nivou, analiziraju, i donesu odluke. Zahirovic nije nigdje igrao duzi period, i onda bazirano na tome odlucio da pruzi priliku Besicu. Prcic je bio validan kandidat jer je kao mlad igrac je bio standardan za Sochoux, a prosao sve omladinske selekcije. Logicno je bilo pruziti njemu priliku kao kontinuitet njegovog razvoja.
@Tristan10, malo si se pogubio. Prcic nit je igrao kvalifikacije nit je bio na spisku za Brazil. A TSS je prevara od strane Papeta koji nas je pravio budalama izjavama da je on DM, odnosno pravio je od sebe budalu ali eto...
Zahirović, koji je igrao u 7 od 10 utakmica kvalifikacija je izvisio zbog TSS-a i na kraju je Pape dobio ono što je zaslužio.
Tačno je da je Zahirović uglavnom bio na klupi u Bochumu tada ali zadnjih 10ak utakmica uoči SP2014 nesto cesce upisivao minute, zadnje dvije utakmice, uoči samog SP 45 i 90 minuta...plus zasluge u kvalifikacijama..pa naravno da zasluzuje da bude putnik. On u tim kvalifikacijama je sve bio, samo ne prolaznik i momak koji popunjava spisak.
Neki dan se na filmu o Vedi moglo vidjeti kako većina igrača prozivaju Papeta (Ibisevic, Spahic, Miske...) i govore kako je čudna i nelogična odluka da ostaviš bez poziva neke igrače koji su iznijeli kvalifikacije a pozoveš neke koji nemaju veze s vezom nit su ikada minutu upisali...dosta je to poremetilo i atmosferu u ekipi...sjetimo se da je i Zuka izvisio.
Pape je tada pokazao koliko nisko moze ići, dno dna.
...
Ali hajd...Bilo prošlo...da ne zatrpavamo temu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 feb 2022, 19:32

Nije ni Besic igrao kvalifikacije pa je uletio kao mlad i perspektivan igrac. Nije ni Kolasinac.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 feb 2022, 23:51

Tristan10 je napisao/la:
02 feb 2022, 19:32
Nije ni Besic igrao kvalifikacije pa je uletio kao mlad i perspektivan igrac. Nije ni Kolasinac.
Pretpostavljam da se zezaš...Besic je bio jedan od najboljih U21, ranije već upisivao nastupe za A-selekciju i igrao na nama deficitarnoj poziciji...nije postojao navijac koji ga nije prizivao u reprezentaciju.
Kolasinac standardni prvotimac u Bundesligi koji je igrao na nama tada deficitarnoj poziciji koju su zatvarali Salihovic ili Zuka...Imao 4 prijateljske prije SP.
Uz to, niko nije sporio pozive njima dvojici, naprotiv.
S dr.strane, svi su sporili nepotizam prve klase, lazi, obmane, neljudskost...

Ali stvarno, da ne idemo dalje...

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 03 feb 2022, 03:35

Goalgetter je napisao/la:
02 feb 2022, 16:19
A dobro, kužim nije imo kvaliteta za veliku karijeru. Kod njega je doslovno bilo jedan dan se borim u Bochumu i igram solidno u reprezentaciji, sutra sam loše pojačanje za Želju, prekosutra igram sunday league football. Drastično mi je to.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []