NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ja sam jučer spomenuo ovo jeftiniju članarinu iz razloga što "mozda" ima ljudi koji ne rade,a lijeno im je vaditi tu neku potvrdu da su na birou,nezaposleni...pa možda zbog toga nisu član. Možda ovo nije nikakav argument, a možda neki broj ljudi tako razmišlja. Jel ima neko neku semu na ovim sportskim portalima? Kako se Zeljina priča gura,obaraju se rekordima,blabla,možda to nije ni tacno,ali se na ovu priču uhvati 100 ljudi.
- samoposteno
- Kontakt:
Re: Re: NK Čelik Zenica
Na zvanicnoj na FB 17931 na viber grupi 1249 zadnju godinu ako ne svaki dan onda bar svaki 3 pozivanje za uclanjenje znaci da nije do kluba i momaka u klubu do naroda je...marketing je super jedino da jos na CNN dadnu da bi neko prelomio i prezalio 60 km
Takvo stanje u gradu. Takav mentalitet. Takvo vrijeme.
Ljudi mi nismo svjesni kakva je ovde besperspektivnost realno.
U Ze . Gdje mozes Mostar i Zenicu porediti sta vam je ljudi. Necu da pljujem ali tako je kako je. Valjda ce se pomaketi sa mjesta sve lokalno i globalno za par fodina. Nadati se
Dobro je ako se ne ugasimo i zato momcima po stoti put cestitati sto su se prifatili spasavanja kluba.
Ko zna ovo navedeno nista mu nece tesko pasti i sto ima 100clanova ili posjetitelja.A i kolko ce trajati nize lige isl.
Drugo tesko je covjeku koji nije odrastao ovdje i bio na utakmicama kao dijete da osjeca pripadnost klubu. Za njih je to isto za mene kvantna fizika. Ne kontaju i nece ni kontat. Ne moram objasnjavati da u Ze trenutno zive okolna sela i mozda i neki okolni manji kantonalni gradici. Bez rasprave o staroj Zenickoj temi seljak i Zenicanin. Mozda ce se pojaviti kad bude neki hajp ali trenutno ne .
Zasto se stari robovi ne uclanjuju bgm ne znam. Nikad nisu imali svjest,daj daba da udem ,spinovanje,borba za egzistenciju ne znam jbg
Ljudi mi nismo svjesni kakva je ovde besperspektivnost realno.
U Ze . Gdje mozes Mostar i Zenicu porediti sta vam je ljudi. Necu da pljujem ali tako je kako je. Valjda ce se pomaketi sa mjesta sve lokalno i globalno za par fodina. Nadati se
Dobro je ako se ne ugasimo i zato momcima po stoti put cestitati sto su se prifatili spasavanja kluba.
Ko zna ovo navedeno nista mu nece tesko pasti i sto ima 100clanova ili posjetitelja.A i kolko ce trajati nize lige isl.
Drugo tesko je covjeku koji nije odrastao ovdje i bio na utakmicama kao dijete da osjeca pripadnost klubu. Za njih je to isto za mene kvantna fizika. Ne kontaju i nece ni kontat. Ne moram objasnjavati da u Ze trenutno zive okolna sela i mozda i neki okolni manji kantonalni gradici. Bez rasprave o staroj Zenickoj temi seljak i Zenicanin. Mozda ce se pojaviti kad bude neki hajp ali trenutno ne .
Zasto se stari robovi ne uclanjuju bgm ne znam. Nikad nisu imali svjest,daj daba da udem ,spinovanje,borba za egzistenciju ne znam jbg
Ozbiljno pitanje za tebe, da li ovo sto si napisao smije biti razlog da se rusi koncept socios modela kao temelj funkcionisanja kluba? Zato sto je neko lijen, jer vlada qrcobolja i slicno...
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Vidiš brate,upravo ima nekoliko dana 3 momka koje ja poznajem rade u Hrvatskoj i deklarisu se kao celikovci,slikaju se kod stadiona isl. Ja sam im rekao da se učlane,kažu ko će donositi onu potvrdu ili šta već,jer rade na crno. Možda oni nemaju nikako želju da se učlane,ali ako ništa da im se usta zacepe. Ja sam svjestan da ko hoće nađe način da to uradi,ko neće opet nađe način da ne uradi.
Uvijek sam govorio da mi je draze gledat ovakav Celik, kojim se ponosim, nego onakav u premijer ligi. A isto to su mi rekli i drugovi koji su bas bili skepticni u vezi ovih nizih liga. Sad nam je svima gust i srce puno gledajuci ovaj klub ovdje gdje jest. A ne razumijem sto je toliko ta premijer liga primamljiva? Iskreno, nikad losije uredjenje nije bilo, sve je spalo na nacionalni kljuc, fudbal nikakav sidijske kradje. Ne vidim nikakvu razliku izmedju nase lige i premier lige, sem posjete. Ja ne idem na utakmicu da gledam sarajevo, borac, itd. Nego dodjem da gledam Celik. A kazemo da cemo izgubit gledaoce ako predugo ostanemo ovdje. Kontam pa neka izgubimo. Ionako je vrijeme za promjene, za smjene generacija u svakom smislu. Kome se ne svidja ovaj Celik ne mora ga gledat. Al sam siguran cim odblokiramo racun i izborimo se kad tad za povratak u PL, da ce novih navijaca, simpatizera doc jer vec dobivamo novu podrsku iz dana i dan sve vise ljudi prepoznaju dobar rad. Nase nije da cuvamo stare navijace, jer takvi su ili vec otisli ili su toliki bolesnici da ce dolazit na Celikove tekme i sa 100 godina. Pravi klub kakav mi trebamo zeljeti je taj koji ce svojim dobrim poslovanjem i rezultatima privuci nove gledaoce i ljubitelje. Svi vole doci na utakmicu kluba koji je zdrav, a pogotovo kluba s toliko historije kao sto je Celik. Treba bit strpljiv, mi se borimo sa necim s cim se niko u historiji svog postojanja nije morao boriti. A pobjedit cemo sve dok budemo ustrajavali na transparentnosti i kvalitetnom pravilnom radu a pogotovo socios modelu kakav je sad koji nam je i mora bit sveto slovo.
Neces nekom zacepiti usta tako sto ces degradirati komplet sistem rada, koji ti daje sansu za ozdravljenje, oporavak i napredak. Nadam se da si nesto skontao u argumentima o vracanju vrijednosti kluba, izgradnji mentaliteta davanja, ohrabrivanju da se uzme ucesce u procesima kluba i odgovornost itd. Tih 20 KM i clanstvo bez prava glasa su u sukobu s tim ciljevima, koji su postavljeni da bi klub imao sansu iskoristiti svoj potencija, a nista konkretno ne postizes ovom opcijom za 20 KM osim da si isao linijom lakseg otpora i podilazio ljudima kod kojih vlada qrcobolja. Njima treba buditi svijest, edukovati ih i animirati da postanu clanovi kluba po trenutnim cijenama, a ne rusiti nacin funkcionisanja kluba, jer ovo je tema o temelju kluba i zato i jest argumentovana rasprava. Veoma bitna tema, a na kraju ko ne zeli biti clan kluba i ne mora. Ne treba nikog na silu tjerati, ali isto tako ni klub vise ne smije biti jeftiniji od kutije cigareta mjesecno!Cod je napisao/la: ↑03 feb 2022, 14:01Vidiš brate,upravo ima nekoliko dana 3 momka koje ja poznajem rade u Hrvatskoj i deklarisu se kao celikovci,slikaju se kod stadiona isl. Ja sam im rekao da se učlane,kažu ko će donositi onu potvrdu ili šta već,jer rade na crno. Možda oni nemaju nikako želju da se učlane,ali ako ništa da im se usta zacepe. Ja sam svjestan da ko hoće nađe način da to uradi,ko neće opet nađe način da ne uradi.
Imali smo oko 550 clanova za proslu godinu, sad mozemo ocekivati izmedju 600 i 800 clanova, a da se svi angazujemo malo vise klub moze doci do te cifre od 1000 clanova po trenutnim cijenama sto bi bilo jako dobro kad se uzmu sve okolnosti u obzir. Nemojte sebi nabijati komplekse zbog drugih klubova, jer nisu pravi clanski klubovi, nemaju iste cijene, nemaju Grad protiv sebe i nisu treca liga. Neka imaju i 20.000 takvih clanova i svaka cast, ali mi moramo gledati iskljucivo sebe. Klub treba samo nastaviti zdravo raditi i treba vremena, pa doce i nase clanstvo nekad na svoje!
Bitna stvar koju je neko vec spomenuo je ta da klub uredi jednostavno online uclanjenje i broj clanova ce se povecati. Medjutim, blokirani racuni cine svoje i nadat se da ce na neki nacin ubrzo rijesiti online uclanjenje i tako ljudima olaksati pristup clanstvu.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Jeste se nabrijali na Želju, vidili kako brzo brojke za clanstvo rastu, pa hajmo i mi za cvaju.Drugim rijecima "vidila zaba gdje se konj potkiva pa i ona digla nogu" .Ljudi!!! oni skupljaju donacije kakve članske i bakraći, manite se toga,to nije vidilo clanske za 20 KM a karta im kosta toliko za tekmu.Dovoljno je sto im je uprava objavili da su u teskim g.ovnima, pa sad nisu opet htjeli objaviti eto da treba donacija i tako bi ispalo da prose da skupljaju novac da spase klub ipak je to klub sa "renomeom".Normalno da ce to odraditi na drugi način. Pojma nemate malo im fali da krenu igrat kanton.Imas brate za 20 KM odes u fan shop i na taj nacin doprineses klubu, imas donatorske karte i kupis za 20 KM.Na sve nacine mozes pomoc, ono kod njih su samo brojke ali klub im ne funkcionise samo ce se vrtiti u krug i evo na ovaj način ovako šibicariti i opet ce novac nestati.Živi bili pa vidjeli.
Celicni je napisao/la: ↑03 feb 2022, 18:22Jeste se nabrijali na Želju, vidili kako brzo brojke za clanstvo rastu, pa hajmo i mi za cvaju.Drugim rijecima "vidila zaba gdje se konj potkiva pa i ona digla nogu" .Ljudi!!! oni skupljaju donacije kakve članske i bakraći, manite se toga,to nije vidilo clanske za 20 KM a karta im kosta toliko za tekmu.Dovoljno je sto im je uprava objavili da su u teskim g.ovnima, pa sad nisu opet htjeli objaviti eto da treba donacija i tako bi ispalo da prose da skupljaju novac da spase klub ipak je to klub sa "renomeom".Normalno da ce to odraditi na drugi način. Pojma nemate malo im fali da krenu igrat kanton.Imas brate za 20 KM odes u fan shop i na taj nacin doprineses klubu, imas donatorske karte i kupis za 20 KM.Na sve nacine mozes pomoc, ono kod njih su samo brojke ali klub im ne funkcionise samo ce se vrtiti u krug i evo na ovaj način ovako šibicariti i opet ce novac nestati.Živi bili pa vidjeli.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Vrijeme je!

Bližimo se brojci od. članova
Čelikov član možete postati svaki radni dan od 09:00 do 17:00h u prostorijama Kluba (istočna tribina stadiona Bilino polje).
POGODNOSTI ZA ČLANOVE KLUBA
-Pravo birati i biti biran na Skupštini
-20% popusta pri kupovini oficijelnih Čelikovih artikala
-Video materijal
-Učešće u loyalty programima
-Nagradne igre
-Pristup jedinstvenoj zajednici članova gdje članovi imaju uvid u tačne i pravovremene informacije o radu Kluba i njegovih tijela, o finansijskom poslovanju, posebnim aktima, te odlukama klupskih tijela.
https://clanstvo.nkcelik.ba/
#samočelik

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Da ali ljudi ce na tom nazovi clanstvu skupiti 200 hiljada klubu a mi cemo nabijat ljudima na nos nisi clan kluba ne komentarisi o klubu nista a mnogi ne mogu izdvojiti 60 KM.I reci ce pomozi klubu na drugi nacin ali vecina samo vidi ko je clan kluba.Celicni je napisao/la: ↑03 feb 2022, 18:22Jeste se nabrijali na Želju, vidili kako brzo brojke za clanstvo rastu, pa hajmo i mi za cvaju.Drugim rijecima "vidila zaba gdje se konj potkiva pa i ona digla nogu" .Ljudi!!! oni skupljaju donacije kakve članske i bakraći, manite se toga,to nije vidilo clanske za 20 KM a karta im kosta toliko za tekmu.Dovoljno je sto im je uprava objavili da su u teskim g.ovnima, pa sad nisu opet htjeli objaviti eto da treba donacija i tako bi ispalo da prose da skupljaju novac da spase klub ipak je to klub sa "renomeom".Normalno da ce to odraditi na drugi način. Pojma nemate malo im fali da krenu igrat kanton.Imas brate za 20 KM odes u fan shop i na taj nacin doprineses klubu, imas donatorske karte i kupis za 20 KM.Na sve nacine mozes pomoc, ono kod njih su samo brojke ali klub im ne funkcionise samo ce se vrtiti u krug i evo na ovaj način ovako šibicariti i opet ce novac nestati.Živi bili pa vidjeli.
Ko tebe gleda kroz clanstvo ? Koga boli kar jesi li clan ili nisi.Pusti se prica nisi clan suti.Svako zna koliko ko moze za sebe.Ja znam licno momaka koji nisu clanovi a na svakoj su tekmi samnom mimo utakmice uzimaju po par donatorski ulaznica nas 5 po 5 ulaznica svaku tekmu i to ti izađe druze preko 20 KM svaka domaca utakmica.Mi cemo rasti vremenom, onda ne mozes porediti ekonomsku situaciju Sarajeva i Zenice, pa onda se opet vratimo na ono politika.Grad nemamo na svojoj strani uz to jos se podjelio, ili si za fudu ili za Čelik.Ali lagano cemo to vracati rezultatima i ulaskom u veci rang pa ce raja lagano sklapat kockice je li Čelik rupa bez dna.Uostalom kada bi stavili 20 KM clanarinu da li bi imali uopste 1000 clanova, da li bi mogao garantovati ili se kladiti ? Onda se opet vratis na ono lahko se da provjeriti tj. pogledas kako.ide prodaja kroz fan shop i donatorske ulaznice,nama ne trebaju clanske sve se to pokazalo.I druze djaba njima da nakucaju milion KM kad ce to nestati,nemaju funkcijonalan i transparentan klub opet ce taj novac opuhat ova uprava a doci ce druga opet koja ce spasavati ponovo i tako sve u krug dok ne dođe privatnik ili dok se ne uvede model kao kod nas.almir2018 je napisao/la: ↑03 feb 2022, 22:55Da ali ljudi ce na tom nazovi clanstvu skupiti 200 hiljada klubu a mi cemo nabijat ljudima na nos nisi clan kluba ne komentarisi o klubu nista a mnogi ne mogu izdvojiti 60 KM.I reci ce pomozi klubu na drugi nacin ali vecina samo vidi ko je clan kluba.Celicni je napisao/la: ↑03 feb 2022, 18:22Jeste se nabrijali na Želju, vidili kako brzo brojke za clanstvo rastu, pa hajmo i mi za cvaju.Drugim rijecima "vidila zaba gdje se konj potkiva pa i ona digla nogu" .Ljudi!!! oni skupljaju donacije kakve članske i bakraći, manite se toga,to nije vidilo clanske za 20 KM a karta im kosta toliko za tekmu.Dovoljno je sto im je uprava objavili da su u teskim g.ovnima, pa sad nisu opet htjeli objaviti eto da treba donacija i tako bi ispalo da prose da skupljaju novac da spase klub ipak je to klub sa "renomeom".Normalno da ce to odraditi na drugi način. Pojma nemate malo im fali da krenu igrat kanton.Imas brate za 20 KM odes u fan shop i na taj nacin doprineses klubu, imas donatorske karte i kupis za 20 KM.Na sve nacine mozes pomoc, ono kod njih su samo brojke ali klub im ne funkcionise samo ce se vrtiti u krug i evo na ovaj način ovako šibicariti i opet ce novac nestati.Živi bili pa vidjeli.
Već 2 dana raspravljamo o tome 20 ili 60. Ja sam skontao da bilo 20 ili 60 isti bi ljudi bili član. Ja se nadam da će mo iz dana u dan sve više rasti i rasti. Iskreno Ja nisam prošle godine bio član, ove ću aBda biti,jer vidim dosta pozitivnih dešavanja u i oko kluba.
-
dinodino2019
- Kontakt:
Završite tu glupu pricu vise, ko ne zeli biti clan kluba, odnosno kome je skupo, ima fan shop, ulaznice,volontirat u određenim situacijama po potrebi moze se na mnoge nacine pomoci klubu samo bitno je imati želju, a ne laprdat ovdje i briga me za Želju koji je u goroj situaciji nego mi.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Naravskidinodino2019 je napisao/la: ↑04 feb 2022, 10:35Završite tu glupu pricu vise, ko ne zeli biti clan kluba, odnosno kome je skupo, ima fan shop, ulaznice,volontirat u određenim situacijama po potrebi moze se na mnoge nacine pomoci klubu samo bitno je imati želju, a ne laprdat ovdje i briga me za Želju koji je u goroj situaciji nego mi.
Kada su u pitanju novi igrači, tu su 20-godišnji Armin Šarić koji je nastupao za omladinske selekcije Sarajeva, a svoju karijeru je počeo u Čeliku. Ovaj nogometaš imao je dvije teške povrede, te se nakon rehabilitacije polako vraća i trenutno nema problema kada je u pitanju trenažni proces.
Drugi nogometaš koji se prošle sedmice priključio ekipi, a koji bi trebao predstavljati pojačanje za ekipu trenera Skočibušića je 19-godišnji ofanzivac Emir Karalić. Ovaj nogometaš posljednjih godinu dana igrao je za seniorski tim Rudara iz Kaknja, gdje je upisao 20 nastupa.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Dali se zna kad ce biti online clanstvo?
Trebalo bi uskoro, tako su bar rekli.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Jedno pitanje za klub? Zašto se donatorske karte ne štampaju kao i karte za tekmu? I jel se uopšte štampaju nisam siguran,ako se ne štampaju onda je šteta.Nije mi jasno da ne mogu na primjer u kafiču koji je 12ti igrač i gdje ima uzeti ulaznice za tekmu od 5 km nema donatorskih karti.Mislim da bi štampane donatorske više se prodalo nego ovako! I te donatorske treba cijelu godinu da se ima u kafičima koji su 12ti igrač!!! Mislim da bi tako se moglo više skupiti i novca ,posebno kad dijaspora dodje! Daj mi piče i donatorsku ,ili daj mi kusur u donatorskim! i tak to...možda zvuči glupo,al nije ni za podcjeniti da cijelu godinu imaš kupiti donatorsku za Čelik...al et na klubu je da razmišlja o tome...
::::SAMO ČELIK::::
Kakva su ova dva nova igraca ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.