AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 06 feb 2022, 18:08

Uceram ja i Anteu, vazda se vraca do pred utakmice.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 06 feb 2022, 18:32

Baš me zanima kakav će sastav izvest Pioli u kupu. Možda da mister da šansu Lazetiću, Maldiniju, Gabiji. Možda Bakayoko i Krunić isto. Mirante čini mi se nije dobio nikako priliku da brani otkako je stigao, može i on.

Može Pioli to fino izrotirati, vidjet ćemo. :kafa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 feb 2022, 18:55

muha milanez je napisao/la:
06 feb 2022, 18:32
Baš me zanima kakav će sastav izvest Pioli u kupu. Možda da mister da šansu Lazetiću, Maldiniju, Gabiji. Možda Bakayoko i Krunić isto. Mirante čini mi se nije dobio nikako priliku da brani otkako je stigao, može i on.

Može Pioli to fino izrotirati, vidjet ćemo. :kafa:
Ne igramo sa ekipom iz seria b,igras 1/4 kupa jedna tekma,nemas obaveza u europi,naravno da ce ici na pobjedu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 feb 2022, 19:04

Tu se mora ići sa najjačim sastavom do kraja, to je jedini trofej kojeg realno možeš priželjkivati i realizirati ove godine.

A vrijeme je da ova ekipa napravi korak naprijed i osvoji nešto konkretno, a ne da se zadovoljavamo sa jalovim titulama poput "druga najbolja ekipa Italije" ili "najviše osvojenih bodova u gostima" bla bla. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 06 feb 2022, 19:13

slika

Očigledno je da naši preferišu finansijsku borbu iscrpljivanja ispred svega ostalog. Juve recimo nije mnogo bolji od intera. Ove sezone je interu vrv još gore ako ćemo izvući nešto od konstantnog kmečanja Marotte ovih dana. Sve u svemu, komšinice će vrv uzeti titulu ali i opet platiti cijenu. Najvažnije je preživjeti ovaj korona i top4 period. Nakon toga kada se ustabiliš u UCLu i kada restrikcije popuste imaš mnogo olakšan neto dug a i mnogo bolje sponzore. Tad može nastati dar-mar i kupovina top igrača a ovaj roster je svakako dovoljno dobar da osigura drugo mjesto ove sezone i top4 iduće jer sumnjam da će na idućem merkatu juve opet masno trošiti.
Sve u svemu, super stvari idu imajući u vidu kako je yeben ovaj scenario novog desetljeća i koliko smo osakaćeni zbog prethodnih vlasnika.
Unico amore sei!
❤️🖤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 06 feb 2022, 19:37

Zar je u 1/4 finala jedna utakmica, što sam ja mislio da su dvije. To onda mijenja sve, mora se malo jače ipak.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2022, 20:20

06 feb 2022, 19:37
Zar je u 1/4 finala jedna utakmica, što sam ja mislio da su dvije. To onda mijenja sve, mora se malo jače ipak.
Samo su u polufinalu dvije, to je tako već par sezona.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 06 feb 2022, 20:29

Raonffa je napisao/la:
06 feb 2022, 20:20
06 feb 2022, 19:37
Samo su u polufinalu dvije, to je tako već par sezona.
Da, znam. Nešto sam pomiješao očigledno. :thumbup:
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 21:42

AjsKjub je napisao/la:
06 feb 2022, 19:13
slika

Očigledno je da naši preferišu finansijsku borbu iscrpljivanja ispred svega ostalog. Juve recimo nije mnogo bolji od intera. Ove sezone je interu vrv još gore ako ćemo izvući nešto od konstantnog kmečanja Marotte ovih dana. Sve u svemu, komšinice će vrv uzeti titulu ali i opet platiti cijenu. Najvažnije je preživjeti ovaj korona i top4 period. Nakon toga kada se ustabiliš u UCLu i kada restrikcije popuste imaš mnogo olakšan neto dug a i mnogo bolje sponzore. Tad može nastati dar-mar i kupovina top igrača a ovaj roster je svakako dovoljno dobar da osigura drugo mjesto ove sezone i top4 iduće jer sumnjam da će na idućem merkatu juve opet masno trošiti.
Sve u svemu, super stvari idu imajući u vidu kako je yeben ovaj scenario novog desetljeća i koliko smo osakaćeni zbog prethodnih vlasnika.
Ovo su rezultati za prošlu sezonu. Evropska liga te bez prihoda od navijača. Na kraju ove sezone, odnosno godišnjeg izvještaja će to biti preko 280M. O tome sam i pisao neki dan.

A na sve to očekuju se potpisivanje izdašnijih ugovora da glavnim sponzorima, da li da ovima ili nekim drugim, vidjet cemo.

Dakle preko 280M na kraju ove sezone. A u sezoni 2019-2020 je bilo čini mi se 190M.

Očigledan napredak.

Manji dug i manje se daje na plate od dva rivala.

Edit: Što se tiče utakmice sa Laziom, dovoljno su svježi da mogu igrati 3 utakmice u 8 dana. Prije toga su 15 odmarali. Tako da bit će dosta jak sastav biti u srijedu.

Vjerovatno Tata, Florenzi- Kalulu-Gabbia-Theo, Kessie-Krunić, Messias-Diaz-Ante, Giroud.

3-4 igrača će malo odmoriti i to je sve
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 06 feb 2022, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 06 feb 2022, 21:52

Taman prije 11 god je posljednja titula bila, i prema najavama zohara kapitalistickih a i nekih forumasa ovdje i sljedecih 10 godina ce post biti....jbt smijao sam se liverpoolu sto cetvrt stoljeca nisu uzeli prvenstvo, haman i mi necemo mozda i duze....
P.s. ne zakimaju me finansije, ko i vecinu iskrenih navijaca interesuju me TITULE I TROFEJI....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2022, 22:18

Nama i ne trebaju neka aman zaman ulaganja što se tiče borbe za Scudetto, ja sam uvjeren da ti sa 100 miliona možeš dovesti tri fina igrača za prve postave (desetka, desno krilo i štoper) koji će instant unaprijediti ekipu i gurnuti te kao realnog favorita za Scudetto.

Imamo dobru podlogu u timu, nekoliko mladih veoma potentnih igrača koji mogu još mnogo napredovati u budućnosti, tako da uz pravi sistem kroz par prelaznih rokova možemo složiti ekipicu koja će biti realan kandidat za Scudetto + da budemo konkurentni i na europskom nivou.

E sad, hoće li to tako biti i da li će nama i u budućnosti limit za dovođenje igrača biti 20 miliona (ako i toliko), to je već pitanje za čelne ljude kluba.

Ja se potajno nadam da bi sa kontinuitetom (ova borba za vrh tabele u ligi + još sezonu-dvije osigurati Ligu prvaka) mogli i finansijski ojačati, pa da dovedemo pošteno pojačanje, odnosno instant pojačanje, kao što Inter dovede Lukakua i Hakimija, Juve recimo Ronalda, Vlahovića ili De Ligta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 06 feb 2022, 22:43

Logično da je za prošlu kad tekuća nije ni blizu kraja. Ti projektovani iznosi CaFa idu na +40m ukupnih prihoda što je dobro ali mora i može se bolje poslovati, pogotovo u rubrici komercijalnih prihoda u kojem i Juve i Inter prednjače (par ostalih isto). A i nadam se da će, imajući u vidu da je Eliot ipak hedž fond a takvi su finansijske lisice. Ugl. vrijedi ovakve stvari spomenuti jer treba biti realan i ne očekivati neke velike keš injekcije ni na idućem merkatu, a pomalo pratim i da na temi vlada(o) neki privremeni pesimizam, bar je bio do ove della madonnina-e.
Dalje, raspored tekmi ne djeluje pretjeran. Ima tu par zeznutih tekmi, ostalo se treba i hoće dobiti čak i uz eventualni baxuzluk sa ozlijedama.
Unico amore sei!
❤️🖤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 22:48

Drugovi moji, stabilnost u financijama je itekako bitna. Osim što rast prihoda a smanjenje dugova privlači eventualne ulagače, te one koji žele kupiti Milan, otvara i put lakšim ulaganjima na tržištu.

Ovo ljeto prema svim izvještajima Eliott će dati dovoljno novca za 4-5 pojačanja + dva igrača koja imamo. Adli i Pobega. Neće to biti ulaganja od recimo 200M, više da će se raditi negdje oko 100M, uz naravno razne odgode plaćanja i kako to već ide.

Zasad svi spominju najčešće tri imena za svaku liniju. Botman odbrana, Sanches umjesto Kessiea i Belotti umjesto Zlatana.

To je odmah oko 50-60M za dva igrača Lillea. Koje bi naravno plaćali u dvije ili tri rate, što znači da je zapravo cifra manja i ostaje novca za najmanje još dva igrača.

No vidjet ćemo. Bit će tu još iznenađenja od strane Maldinija i društva.

Kad bi bili kako mediji kažu, Botman, Sanches, Belotti, povratak Pobege i Adlija. Po mom mišljenju to bi diglo tim za još jedan nivo. Uz naravno riješenje na desnom krilu i zamjena za Thea.

Bit će uglavnom burno ljeto u Milanu.

@AjsKjub

Kompanija koja je teška 40 milijardi dolara, te je lani prihodvala preko 4 milijarde itekako zna kako se pravi novac.

Njihov cilj je jasan. Povecati prihode kluba, smanjiti dugove. Povećati vrijednost kluba, a to se ne može bez rezultata na terenu. Te onda prodati klub, ili dio kluba.

Nisu to amateri koji bacaju novac uokolo, ali itekako će uložiti ako vide da je to put ka krajnjem cilju.

Sve što su do sad uradili, uradili su kako treba.

Gazidis sa svojim timom traži sponzore koji će davati 70M+ da budu na dresu Milana ili dobavljači opreme. Puma i Emirates ako ne uduplaju ono što daju sad, oni su bivši.

Mislim da će naredni sponzor biti NB ili Nike. Američke kompanije koje bi trebale davati blizu 40M po sezoni.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 22:56

Evo Toure se vraća sutra/preksutra kao prvak Afrike. Taman da uleti na lijevu stranu u nedjelju.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 feb 2022, 22:59

Bolje da ne dodje
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 23:00

Možda nekim čudom nešto odigra. A treba u rotaciji u nedjelju, jer će Calabria lijevo vjerovatno i trebat će zamjena.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2022, 23:02

Ma on ni u Senegalu nije prvotimac, drugoligaški igrač iz Francuske mu je uzeo mjesto, ali eto ja bih opet više volio vidjeti njega lijevo nego nekog dešnjaka.

Nije baš uvijek bio grozan kad je igrao :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 feb 2022, 23:02

Za rotaciju ok, uz nadu da neće ulaziti u igru.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 23:06

Ma igrao bi on veći dio utakmica, ali ga Covid unazadio. Ali eto u rotaciji ne može naškoditi. Theo će svakako propustiti meč u nedjelju. A kasnije će morati i očistiti žute. Tako da htjeli ili ne. Toure će dobiti šansu opet.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 06 feb 2022, 23:27

E sta ja na ovom forumu jos necu procitat... Evo sto neki forumasi hvale Saleta, evo sto hvale jos neke igrace koji nisu ni za Serie B, evo sto hvale Maldinija kad mu odu 4 igraca besplatno, ili kad dovede nekakvog anonimusa sto je bio 5. opcija u CZ, nego sad poceli falit i Elliot... I nafuravat se na titulu 2038.dok se stabilizuje sve. Ima li iko ovde da razmislja kao navijac?? Vecina raje pise isto ko da su nezavisni analiticari. Jedini ko pise i razmislja kao navijac je Memaga.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: AjsKjub, zamorano1plus8 i 15 gostiju.