AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 06 feb 2022, 23:28

Smaraš brate za medalju
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 feb 2022, 23:43

Kalulu nije imao niti jedan meč u ekipi Lyona. Pa danas se o njemu pišu hvalospjevi. Eto ti, odnosno mi se bolje razumijemo u kvalitet ili talenat igrača od Maldinija i kompanije. Druže smaraš i plitko sve gledaš. Tek tako Milan izvalio skoro 6M na panjugu koja nema niti jedan kvalitet. Kako da ne.

Normalno da me kao nekog ko podržava ovaj klub više od 2 decenije zanima i financijska strana kluba. Ne zanima me ko taj novac ubrizgava ili daje klubu, ali me zanima da je i na tom polju klub kvalitetan. Jer to i uspjeh na terenu imaju itekako poveznica.

Ne da mi se dalje pisati kad ti ne razumiješ.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 feb 2022, 10:01

Buduci kapiten :bow:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 feb 2022, 10:06

:clap: :clap: :clap:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 feb 2022, 11:02

Conti u dvije tekme dva gola za Sampu,a kod nas je Balo Toure imao vise sansi od njega

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 feb 2022, 12:06

Sandro babuka!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 07 feb 2022, 12:31

memaga je napisao/la:
06 feb 2022, 21:52
Taman prije 11 god je posljednja titula bila, i prema najavama zohara kapitalistickih a i nekih forumasa ovdje i sljedecih 10 godina ce post biti....jbt smijao sam se liverpoolu sto cetvrt stoljeca nisu uzeli prvenstvo, haman i mi necemo mozda i duze....
P.s. ne zakimaju me finansije, ko i vecinu iskrenih navijaca interesuju me TITULE I TROFEJI....

Ovo je bas za debate. Smatram i janda su trofeji i titule
bitne i tesko ce doci bez ulaganja, a nekonteolisano ulaganje moze dovesti do gasenja kluba. Mi pricamo da su as Kinezi unistili, a bgmi pricea he poceo debelo jos dok je Silvio bio gazda. Ima prica kako su ga savjetovali da podmaldi ekipu i da zavrsi ciklus kada se trebao prirodno zavrsiti. A nama senatori ostali sigurno 3-5 godina duze. Mislim da je rez trebao biti 2008-09, ono sto je poslije bilo sa Ibrom to je ciji mi se uradio zarad politike i tih poena.
Hocu da kazem, ne bih volio da nas je zadesila sudbina kao timoge koji su ba krotirali.
Fiorentina, Parma,Palermo, Cheivo i bog sami zna koliko klubova je bankrotiralo. Ovo sto oni postoje daans i drze naslijedje svojih prethodnika je morbidno.
Iskreno ja ne bi volio ni klub koji zivi od petrodolara. Zamisli imas Neymara koiem je bitniji karneval u Riu (vjv je na karneval isao i Ronaldo i Ronaldinho) ali ovaj furač ne moze s njima u istu recenicu. Tesko je tu imati tim i na kraju niko ne garantuje trofeje.
Ja volim da je tim klapa, da imas igrace koji "ginu" za klub. Evo u ovoj ekipi i **** Samu mi je nekad drag igrac(borba htjenje i zalagsnje nikad nije manjkalo), vidis da mu rade emocije. Operisan je od nekog kvaliteta, ali boze moj. Ne mogu svi biti znalci. Zato imas Leao -a koji imatalenta za 10icu, ali kad se pocne prenemagati i klackati dok hoda polomim 100 olovaka (one besplatnw izckladionica).
Ja sam se ogrijesio za Zironju drama. Ne volim taj tip igraca, i mislio sam da je dosao uzeti lovu. 2 tekme je bio kritican jer vjv njje bio 100% speman. sve ostalo je odradio kao lav.
Vjv niaam poentirao :) pa cu ovako bolje Kalulu za kikiriki nego npr slupati 100miliona na nekog Maguire-a .

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 07 feb 2022, 12:34

OldFashioned je napisao/la:
07 feb 2022, 12:06
Sandro babuka!
**** Gstusa sta je ovaj. Imao je onaj start kad je osedlao jednog igraca intera :D. Suti i mlati. Mudonja.
Ovaj gine bez razmisljanja.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 13:01

mozda sam ja blesav,ili neuracunjiv, ali mi je suludo zadovoljavati se sa plasmanom u l.p,i biti slucajni prolaznik iste...LJUDI MI NISMO LAZIO ILI ROMA da nam je uspjeh igrati l.p., kome nije nesta jasno neka pogleda nasu galeriju sa trofejima i neka vidi kad smo zadnji trofej osvojili ( ne racunajuci super kup italije )…naravno da su finansije bitne itekako, al ovo sta ameri rade je van svake pameti nista doveli nisu u januaru...naravno ne treba spickat 100 mil. po marketu al i ovo cigancenje je ocaj…. ( samo cu napomenuti kad je Klop dosao u Liverpool svaki prelazni rok je krsio preko 100 mil i tako par sezona )…
al eto sve cemo vidjeti...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 13:11

Niko nije napisao da ne želi trofeje. Ovi će momci izginuti za scudetto i ove sezone. Ali kako je klub vođen do 2020e godine. Ovo sad je ogroman napredak. Klub je sve stabilniji u svakom pogledu. Ali deceniju nerada teško je popraviti za 2 godine.

Zato i u kupu treba pokusati igrati ozbiljno i traziti trofej i tu. Bez velikih promjena u srijedu, vec ici po polufinale.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 feb 2022, 13:30

Upravo to, ne može se sad 10 godina nerada preko noći ispraviti i odmah se boriti za trofeje svake godine.
Obzirom da preko 30 godina navijam za Milan znam kako je biti u vrhu, osvajati titule i sigurno da se ne možemo zadovoljavati samo plasmanom u LP.
Al isto tako znam kako je bilo prethodnih 10-tak godina ne gledati Milan u LP.
Imali smo mi pokušaj instant uspjeha sa prethodnom upravo i vrlo dobro znamo kako se završilo.
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 feb 2022, 13:32

Porediti engleske i italijansle klubove po pitanju finansija (primanja i trosenja) je nemoguce.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2022, 14:29

ronaldo99 je napisao/la:
07 feb 2022, 11:02
Conti u dvije tekme dva gola za Sampu,a kod nas je Balo Toure imao vise sansi od njega
Ma eto vala, nije ni da nije imao šansu. Odigrao je 50-ak utakmica za Milan i manje više nije pokazao ništa vrijedno spominjanja. Povrede su uništile njegovu karijeru kod nas.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 14:36

Nema instant uspjeha. Pogotovo ga nema nakon dugogodišnje propasti. Mora se prvo postaviti jak temelj, pa graditi ekipa i jačati iz sezone u sezonu.

Ja imam povjerenje u ovu upravu u vlasnike. Ne bacaju pare bezveze i igrači se pomno biraju. Na ljeto će sigurno u Milanello "sletiti" 4-5 igrača ne računajući Adlija i Pobegu. Uvjeren sam da će se raditi o kvalitetnim igračima.

Ali prvo da ovaj tim uradi sve što može u ovoj zadnjoj trećini sezone. Pa ćemo onda o ljetnom merkatu.

Konačno su svi zdravi (osim Kjaera). A takav Milan je izuzetno jak. Više puta su dokazali tokom prethodne 2 godine.

Zimski merkato je u neku ruku i poruka ovoj grupi igrača, da uprava apsolutno vjeruje da mogu odigrati odlično do kraja sezone.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 feb 2022, 14:47

edoox je napisao/la:
07 feb 2022, 12:34
OldFashioned je napisao/la:
07 feb 2022, 12:06
Sandro babuka!
**** Gstusa sta je ovaj. Imao je onaj start kad je osedlao jednog igraca intera :D. Suti i mlati. Mudonja.
Ovaj gine bez razmisljanja.
Ma nije on džaba osmicu uz'o :)

Ma nije on džaba osmicu uz'o :)
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 14:55

ne zelim da smaram, niko ne trazi instant uspjeh, al bi bilo fino izaci pred navijace i kazati sljedecih 10 god nema nista od trofeja…kakvom se politikom vode to nam pokazuju...jbt da nisu mogli uzeti 3 famozna pojacanja za proslo ljeto i sad marketo ne mogu da vjerujem...titula se nudi ko na tacni na izvolite i ove i prosle godine famozno samo 3 pojacanja…
Upamtite ovo sa Rebicem, Calabrijom, Salamakersom, Kessijem, Bennaserom, Krunicem, Maldinijem , MEssijem nikad NISTA necemo osvojiti NIKAD...ti igraci su za rotacije nikako za prve postave….

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 15:00

Pa Maldini je više puta i izlazio u javnost govoreći o trogodišnjem planu. Povratak u LPa, dvije tri sezone zaredom i onda očekivati i izdašniji merkato.

Čak su i u upravi bili iznenađeni kako je ekipa brzo kliknula i napredovala. Volio bih da uzmu ligu ove sezone, ali ako ne uzmu, LPa ponovno je vrlo dobar rezultat. Mada se više nekako nadam da uzmu makar kup. Jer ova ekipa zaslužuje nagradu nakon dvogodišnjeg napretka.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 feb 2022, 15:11

Realno nakon pobjede u derbiju opet je prica o tituli u igri,samo sto se sad i Napoli vratio u trku,ova sad kolo ce biti bas zanimljivo,inter bi mogao sa prvog pasti na trece mjesto.

14 kola do kraja iducih mjesec imamo puno laksi raspored od intera,svakako da se imamo trenutno cemu nadati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2022, 15:59

Da bi do kraja bili u priči za Scudetto, prevashodno igrači nam jednostavno moraju biti zdravi do kraja sezone (ono poneka sitna povredica je ok, ali ništa više od toga), prije svega tu mislim na duo Leao-Rebić, jer bez njih dvojice mi nemamo nikakvu okomitost ni na jednom krilu.

Druga krucijalna stvar je da Diaz vrati kakvu takvu formu, sa njim + Leao i Rebić to je već druga dimenzija naše ofanzivne igre. Desno krilo je svakako ofanzivno manje-više nebitno, a za napadača svejedno je li Giroud ili Ibra, bitno je da budu zdravi koliko je to moguće.

Odbrana nam je konstantno "izranjavana" već par mjeseci, nadam se da će se i tu povrede svesti na minimum, mada dobra stvar je što osim lijevog beka imamo solidne zamjene za ostale prvotimce u defanzivi, krpili su kada je trebalo Florenzi i Kalulu i više nego ok, Gabbia i Toure i ne baš tako ali helem.

14 kola je jako mnogo, ništa još ni blizu nije gotovo, ali definitivno bi ovo mogla biti jedna od najzanimljivijih sezona u Italiji (što se tiče borbe za Scudetto) u zadnjih 10-15 godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 16:34

Nadam se da ste primjetili koliko je Calabria bitan za build up u ovoj ekipi. Kako se dobro kreće između linija i postao je izuzetno opasan kad se uvuče u sredinu a Sale ode desno da ga "pokrije"..

Upravo je Calabria taj koji je asistirao Giroudu.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []