Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 14:21

redbull93 je napisao/la:
07 feb 2022, 14:19
Shategabri je napisao/la:
07 feb 2022, 14:15
redbull93 je napisao/la:
07 feb 2022, 13:45

Gdje clanovi kluba biraju i mogu biti birani tj. skupstina kluba su ti clanovi.
Zar nije sličan model kod naših komšija?
Ni blizu :urnebes:

Bujrum eto, dodjite uclanite se svi, 60 marki samo uplatite.

Teoretski moguce je, ali nije bas izvodivo. Ako nas ima 500, to znaci vas treba biti 501 da preglasate, a kod nas je model zasticen kod nekih vaznih odluka. Zna se tacno koliko mora % biti za i minimalan kvorum za te vazne odluke. Tako da u teoriji je moguce, a u praksi ne.
Ček ček...dođe nas 501 iz Sarajeva i platimo članarinu za godinu dana, iduće godine obnovimo i stičemo pravo da budemo birani u skupštinu kluba?
Kako je zaštićeno? Ako mi piše na ličnoj da sam iz Sarajeva, ne moRe?
Koševo Zapad

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 07 feb 2022, 14:22

redbull93 je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Teoretski moguce je, ali nije bas izvodivo. Ako nas ima 500, to znaci vas treba biti 501 da preglasate, a kod nas je model zasticen kod nekih vaznih odluka. Zna se tacno koliko mora % biti za i minimalan kvorum za te vazne odluke. Tako da u teoriji je moguce, a u praksi ne.
A brate kako niste mogli to drugacije malo odraditi, mislim meni se ovo ne sviđa nimalo. Sad Fudo da učlani 1000 ljudi, može, iza njega stoje svakakvi ljudi.

Pa preglasat ce vas za sekundu, kvorum imaju i doviđenja. Gase klub, gase sve.

Pa sad mi dodjemo iz Mostara i uclanimo se nas 1000+, neko nas plati i godinu dana cekamo i u cosak vas otjeramo.
Ti si naša ljubav jedina!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 14:23

Truhlo je napisao/la:
07 feb 2022, 14:20
redbull93 je napisao/la:

Najnakaradiniji model, gdje clanovi kandidiju ljude u skupstini. A pazi ovo, onda neka komisija koju su formirali UO i NO odredjuje ko ce biti u skupstini, gdje nema nikakvih uslova :rol: Jedini klub gdje uprava bira sebi skupstinu, a ne obrnuto :rol:
Ne znam, ja sam skeptičan kad vidim da o nečemu odlučuju široke narodne mase.
Demokratija je zlo. Zašto? Pa zato što je odličan poligon za manipulaciju i malverzacije. Naoko sve pošteno, većina bira, a ovamo neko izlobirao i ispalo po njegovom.
Ljudi koji upravljaju klubom, koji upravljaju kompanijom, državom, svemirskim programom...moraju biti stručni za to.
Koševo Zapad

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 feb 2022, 14:26

dejavu je napisao/la:
07 feb 2022, 14:09
8 500 clanova za samo 7 dana! skoro dup-
Vi to zovete clanovima a ispravnije je zvati donacijama. U jednom kaficu je konobar uclanio sve kolege bez obzira sto ne idu na utakmice i sto neki navijaju za FKS. Svaka cast na akciji ali ovo je smijesno sto portali i pojedini zeljovci to predstavljaju kao neko takmicenje izmedju nas i vas. Kod nas je to clanarina kao i svake godine i otprilike je isti broj aktivnih clanova a kod vas pojedinci uplacuju po nekoliko clanskih jer je to vrsta donacije da se iscupate dok ne nadjete gazdu ili investitora kako se to vec kaze

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 07 feb 2022, 14:29

fudbalfudbal je napisao/la:
07 feb 2022, 14:22
redbull93 je napisao/la:

A brate kako niste mogli to drugacije malo odraditi, mislim meni se ovo ne sviđa nimalo. Sad Fudo da učlani 1000 ljudi, može, iza njega stoje svakakvi ljudi.

Pa preglasat ce vas za sekundu, kvorum imaju i doviđenja. Gase klub, gase sve.

Pa sad mi dodjemo iz Mostara i uclanimo se nas 1000+, neko nas plati i godinu dana cekamo i u cosak vas otjeramo.
Pa ako je tako jednostavno, zasto Fudo to nije uradio, nego ide na sud da izgubi tuzbu? 1000 ljudi je velika brojka. Hajde nadji 1000 spremni da odu na skupstinu kluba? U teoriji zvuci moguce ali u praksi nema sanse. Ako se uclani 1000 "sumnjivih", uclanit cemo i mi 1000 koji zele napredak klubu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 07 feb 2022, 14:29

Sad ti kazem, teoretski moguce, a u praksi nije izvodivo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 14:30

Tatamata1946 je napisao/la:
07 feb 2022, 14:26
dejavu je napisao/la:
07 feb 2022, 14:09
8 500 clanova za samo 7 dana! skoro dup-
Vi to zovete clanovima a ispravnije je zvati donacijama. U jednom kaficu je konobar uclanio sve kolege bez obzira sto ne idu na utakmice i sto neki navijaju za FKS. Svaka cast na akciji ali ovo je smijesno sto portali i pojedini zeljovci to predstavljaju kao neko takmicenje izmedju nas i vas. Kod nas je to clanarina kao i svake godine i otprilike je isti broj aktivnih clanova a kod vas pojedinci uplacuju po nekoliko clanskih jer je to vrsta donacije da se iscupate dok ne nadjete gazdu ili investitora kako se to vec kaze
Jedno su u pravu. Previše pišemo o tome.
Neka ljudi rade kako misle da je najbolje.
Mi po svom, oni po svom.
Svakako nismo organizovani po istom principu, ustrojstva klubova su različita, filozofije različite.
Na neki način jeste kompetencija, istina je da je njihov hajc uticao i na naš i neplanirano su nam uradili besplatni marketing.
Koševo Zapad

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 07 feb 2022, 14:30

07 feb 2022, 14:23
Truhlo je napisao/la:

Najnakaradiniji model, gdje clanovi kandidiju ljude u skupstini. A pazi ovo, onda neka komisija koju su formirali UO i NO odredjuje ko ce biti u skupstini, gdje nema nikakvih uslova :rol: Jedini klub gdje uprava bira sebi skupstinu, a ne obrnuto :rol:
Demokratija je zlo. Zašto? Pa zato što je odličan poligon za manipulaciju i malverzacije. Naoko sve pošteno, većina bira, a ovamo neko izlobirao i ispalo po njegovom.
Ljudi koji upravljaju klubom, koji upravljaju kompanijom, državom, svemirskim programom...moraju biti stručni za to.
Siroke narodne mase odlucuju i u Real Madridu i Barceloni :bih: Za sad socios kod nas super funkcionise, vidjet cemo koliko daleko cemo dogurati.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 14:31

redbull93 je napisao/la:
07 feb 2022, 14:29
Sad ti kazem, teoretski moguce, a u praksi nije izvodivo.
Ko i za ćevape, ima tajni sastojak :D
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 14:34

Truhlo je napisao/la:
07 feb 2022, 14:30
Truhlo je napisao/la:

Siroke narodne mase odlucuju i u Real Madridu i Barceloni :bih: Za sad socios kod nas super funkcionise, vidjet cemo koliko daleko cemo dogurati.
Hmm...a na kraju se pita ko?
U Realu je Perez bog i batina, u Barsi Laporta :D
Poštenije je reći prividno odlučuju.
Pa onaj u Barsi prošli ih zavio preko milijardu u dugove. Mislim da imaš taj neki osigurač u vidu odbora koji kontrolišu članovi, to se ne bi desilo.
Koševo Zapad

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 07 feb 2022, 15:06

Demokratija je zlo.
nije to za Balkan :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 15:11

LutakSutko je napisao/la:
07 feb 2022, 15:06
Demokratija je zlo.
nije to za Balkan :D
Samo stranci na vodeće strukture od sporta, privrede, države :kafa:

Vidiš kad odemo vani uklapamo ko veliki :D
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 07 feb 2022, 15:15

slika

GOLEM SI ZELJO

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 07 feb 2022, 15:16

07 feb 2022, 14:34
Truhlo je napisao/la:

Pa onaj u Barsi prošli ih zavio preko milijardu u dugove. Mislim da imaš taj neki osigurač u vidu odbora koji kontrolišu članovi, to se ne bi desilo.
Na kraju se pitaju clanovi hoce li produziti mandat Perezu. Ako ste pratili zadnje 2 godine, vidjeli ste koliko su izbori u Barci ozbiljna stvar. Posto je tako lako, vas 50k iz Sarajeva se uclanite i preuzmete Real Madrid :bih:
The owner of Real Madrid club is a group of 'socios' who are effectively the supporters of the club. Although the club has a President in the form of Florentino Perez, he is not the owner of the club. Currently, more than 90,000 'socios' exist and they collectively own the club.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 15:23

Truhlo je napisao/la:
07 feb 2022, 15:16
07 feb 2022, 14:34
Truhlo je napisao/la:

Na kraju se pitaju clanovi hoce li produziti mandat Perezu. Ako ste pratili zadnje 2 godine, vidjeli ste koliko su izbori u Barci ozbiljna stvar. Posto je tako lako, vas 50k iz Sarajeva se uclanite i preuzmete Real Madrid :bih:
The owner of Real Madrid club is a group of 'socios' who are effectively the supporters of the club. Although the club has a President in the form of Florentino Perez, he is not the owner of the club. Currently, more than 90,000 'socios' exist and they collectively own the club.
Super je to sve, međutim da bi Perez otišao, mora se pojaviti neko jači.

Pa i u Barsi kad je dolazio Laporta ili onaj drugi što mu je bio protukandidat, bilo je ko može ponuditi više, obezbjediti više potencijalnih ulaganja u klub.
Sve se vrti oko para.
Naravno da nije lako. Nije svaki navijač Reala socios. Oni čak imaju i posebnu tribinu, onu iza gola. To kod njih dođe kao navijačka skupina, a zapravo je to kod njih ono što je kod nas recimo zapad Koševa. Dobro, ne baš to, al kontaš poentu.

Perezov nasljednik ne može biti bilo ko od tih sociosa, da oni recimo nekog između sebe izaberu, osim ako nije jak bar kao Perez.
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 07 feb 2022, 15:24

Učlanih: starog, staru, sestru, zeta i dvoje dijece. Nemam koga više.
Obiđi zgradu..
Imam ja love, ali nisam Radončićev sin

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Satrase se slasticari

Jadnici
Oni su preoptereceni sa nasim clanstvom

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 15:25

Komšija.

Jesi ti...učlanio sve šta si mogao?

Ima li u podrumu kakva stara satelitska antena, da probaš i nju?
Koševo Zapad

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 07 feb 2022, 15:26

07 feb 2022, 15:23
bilo je ko može ponuditi više, obezbjediti više potencijalnih ulaganja u klub.
Sve se vrti oko para.
ali bas sve
jedino ovaj model u Zelji nije oko para
to je neko cudo nevidjeno :urnebes:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 feb 2022, 15:27

LutakSutko je napisao/la:
07 feb 2022, 15:26
07 feb 2022, 15:23
bilo je ko može ponuditi više, obezbjediti više potencijalnih ulaganja u klub.
Sve se vrti oko para.
ali bas sve
jedino ovaj model u Zelji nije oko para
to je neko cudo nevidjeno :urnebes:
Taj čudo neviđeno se isto vrti oko para :D
Jes da ide marketing s petobama taksama i sl, ali ali...

Kokuzluk je prolazio dok sam bio student i tad je moglo samo ako si lijep i visok :kafa:

Kažu sad ništa bez punog novčanika :nedam:
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”