AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 07 feb 2022, 18:42

Mislim da jos nismo izgubili utakmicu u Seria A ove sezone kad Ibre nije bilo na terenu (ili nije pocinjao?).
Koliko god Ibra znaci vam terena, tako na terenu ostatak ekipe je pod stalnim pritiskom hoce li dodati Ibri loptu i hoce li taj pass biti precizan, jer odmah eto gestikulacije rukama, nekakvog pametovanja i sigurno da vremenom i to utice na igrace koji vjeruju u sebe i mogucnosti bez pritiska da svaka lopta i akcija ide na njega.

Naravno, ovo je neko moje vidjenje i pretpostavka, ali eto i rezultat ove sezone ide tome u prilog. Godine cine svoje, mogucnosti na terenu takodjer, iako Ibrino srce hoce da vjeruje drugacije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 feb 2022, 19:15

U ovoj formaciji koji Pioli forsira, Rebic je najbolja opcija kao 9-ka

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 19:23

Bez Ibre učinak je 12-1-0 čini mi se. S njim je igra jednostavno pročitana. A on stvara pritisak igračima. No, njegovi savjeti su učinkovitiji pored terena.

Godine čine svoje. Idealno bi bilo da bude forsiran kako džoker s klupe.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 feb 2022, 19:41

memaga je napisao/la:
07 feb 2022, 14:55
ne zelim da smaram, niko ne trazi instant uspjeh, al bi bilo fino izaci pred navijace i kazati sljedecih 10 god nema nista od trofeja…kakvom se politikom vode to nam pokazuju...jbt da nisu mogli uzeti 3 famozna pojacanja za proslo ljeto i sad marketo ne mogu da vjerujem...titula se nudi ko na tacni na izvolite i ove i prosle godine famozno samo 3 pojacanja…
Upamtite ovo sa Rebicem, Calabrijom, Salamakersom, Kessijem, Bennaserom, Krunicem, Maldinijem , MEssijem nikad NISTA necemo osvojiti NIKAD...ti igraci su za rotacije nikako za prve postave….
Brate moj Milan s UEFA ima tzv. Settlement Agreement kojim je predviđeno da se finansije dovedu u red i to do ljeta 2022 godine tako da ova potrosnja dosad i najave za ljeto imaju smisla. Ne moze niko izaci pred navijače i reci nas cilj nije da osvajamo trofeje. Milan je bio u kanalu 7-8 godina i onda se poceo lagano dizati. Prosle sezone su bili u igri za titulu do februara , a ove godine mozda i odu do kraja ko zna.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 20:20

Mani se kanalisanja i supljaka, i dizanja i spustanja, NEMA POJACANJA, tim nista nije jaci pretjerano u odnosu na proslu sezonu ( doduse iskusniji jesu )...pustite se peglanja racuna, ovo ono....jbt kod nas smjena generacije traje 15 god.pogledajte djubretusa ( ocima ih ne mogu smisliti ) sljedece sezone eventualno one tamo borba za titulu hladno a mi ??? A nihovo peglanje racuna? Nasjedate na pricu kapitalistickih zohara koji su neznanjem u 2 godine na 4 igraca sto ce djabe otici 150 mil e izgubili...i opet ih branite i govorite da rade odlican posao puuu...

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 feb 2022, 20:24

Što prije shvatite da nismo klub vlasnika kojima je u cilju da Milan počne osvajati trofeje i ulaganja u skupocjena pojačanja, te da ovo nije FM igrica gdje je moguće cener godina ne ulagat u klub a onda se preko noći nadmetati za najveće postolje u LP i redovno osvajati domaću ligu, bit će vam puno lakše i moći će te sagledati stvari iz realnije perspektive.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 20:30

Ja o tome pricam, oni nisu dosli u Milan zbog fudbala, niti zbog historije Milana, niti zbog navijaca....oni Milan gledaju iskljucivo kroz biznis ( sto manje uloziti sto vise dobiti ), tako da se ja nicemu sa ovom upravom ne nadam.... npr.da se oni pitaju da milan bude sa finansijama pozitivna 0 i trofej serije a i da milan bude 50 mil u plusu i 4 u seriji a, oni bi izabrali 4 mjesto....oni Milan vode kao firmu neku sto znaci samo profit....tako da neke uspjehe Milan nece vidjeti jedino da nas prosere sva moguca sreca svijeta pa da nesto osvojimo....

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 feb 2022, 20:31

Yup!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 feb 2022, 20:38

Je li vi shvatate da je ulozeno u Milan 600+ miliona od strane ovih vlasnika ? I da je Milan zbog prethodnih 10 godina imao losu financijsku sliku ? Oni da bi izvukli novac trebaju da Milan učine atraktivnim a to nece uraditi tako sto ce ga pretvoriti u Romu , Arsenal ili sta vec. Vidite da pokusavaju da prvo srede financijsku sliku , da izgrade stadion kako bi Milan kao klub bio odrziv i kako bi ga mogli prodati onom ko ponudi onoliko koliko oni traze a to je oko 1 milijarde , a toliko ovaj klub trenutno ne vrijedi. Ulogu u svemu tome imaju i sportski rezultati. Ako bi Milan ove godine recimo postao prvak cijeli taj proces bi bio ubrzan.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 21:21

Ne čitaju i ne informišu se ljudi dovoljno.Eliott želi novac napraviti prodajom Milana. A da bi prodali Milan moraju povećati vrijednost ekipe. A da bi povećala vrijednost ekipe potrebni su rezultati, konstantno biti u vrhu lige te sto bolji učinak u LPa. Da bi se napravio profit i privukli eventualno kupci, klub mora biti debt free i atraktivan. Zaista mislite da nema ulaganja od strane te kompanije? Zaista mislite da je Milan u minimalnim dugovanjima tek onako? Ljudi su već uložili pola milijarde eura samo da poprave ono što je upropašteno godinama unazad.

Da, izabrali su duži i teži put ka vrhu. Ali je mnogo bolji na duže staze nego skrhati u 3-4 prelazna roka 400-500M i na kraju opet nema garancije za uspjeh.

Ljudi ciljaju da dobiju oko 1.5b kad se budu odlučili na prodaju. A za tu vrijednost trebat će i poneki trofej. Uostalom voljni su napraviti stadion, koji će gledaj sad, koštati skoro milijardu. Tako da je stadion pokazatelj da oni ostaju ovdje još najmanje 4-5 godina. S tim da nije isključeno da prodaju poneki procenat kluba za capital gain.

Milan je već 2 godine u vrhu lige, ne vidim šta vam nije jasno ili vidljivo? Koliko vidim i dalje su itekako u igri za titulu.

Do skora je svaki derbi značio i poraz za Milan. Sad derbije dočekujemo sa očekivanjem pobjede. Samo navodim primjer.

Sagledajte širu sliku. Uzmite u obzir sve, od povećanja prihoda, smanjenja dugova, dobijanja derbija, plasmana u LPa. Itd itd. Pa će te da uvidite da je već urađeno mnogo toga nakon 8 godina sramote.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 feb 2022, 21:53

memaga je napisao/la:
07 feb 2022, 20:30
Ja o tome pricam, oni nisu dosli u Milan zbog fudbala, niti zbog historije Milana, niti zbog navijaca....oni Milan gledaju iskljucivo kroz biznis ( sto manje uloziti sto vise dobiti ), tako da se ja nicemu sa ovom upravom ne nadam.... npr.da se oni pitaju da milan bude sa finansijama pozitivna 0 i trofej serije a i da milan bude 50 mil u plusu i 4 u seriji a, oni bi izabrali 4 mjesto....oni Milan vode kao firmu neku sto znaci samo profit....tako da neke uspjehe Milan nece vidjeti jedino da nas prosere sva moguca sreca svijeta pa da nesto osvojimo....
Prijatelju ti si sam sebi kontradiktoran. Sad pišeš kako su im samo pare bitne, sad kako su izgubili 150 miliona. Kako se nekome kome su samo pare bitne kože desiti da izgubi tako lahko 150 mil?
Il Club più titolato al mondo!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 22:03

Pisem da su nesposobni i da su izgubili pare, i da zbog toga u januaru kardan od pojacanja u Milanu...nadam se da razumjes....NESPOSOBNI PLUS CIGANI KAPITALISTICKI

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 feb 2022, 22:22

Ma ja bas su nesposobni napraviti pare ljudi koji su se obogatili na tome

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 07 feb 2022, 22:24

memaga je napisao/la:
07 feb 2022, 13:01
mozda sam ja blesav,ili neuracunjiv, ali mi je suludo zadovoljavati se sa plasmanom u l.p,i biti slucajni prolaznik iste...LJUDI MI NISMO LAZIO ILI ROMA da nam je uspjeh igrati l.p., kome nije nesta jasno neka pogleda nasu galeriju sa trofejima i neka vidi kad smo zadnji trofej osvojili ( ne racunajuci super kup italije )…naravno da su finansije bitne itekako, al ovo sta ameri rade je van svake pameti nista doveli nisu u januaru...naravno ne treba spickat 100 mil. po marketu al i ovo cigancenje je ocaj…. ( samo cu napomenuti kad je Klop dosao u Liverpool svaki prelazni rok je krsio preko 100 mil i tako par sezona )…
al eto sve cemo vidjeti...
A kakva je to naša galerija sa trofejima? Jel imamo najmanje titula vezanih za Italiju, Jel nasa Juve skoro duplo šije na tom polju. Mi imamo tih klempi ali kad pogledaš generalno,Milan je masu stvari osvojio u eri Berluskonija. Ne seri svega ti, dok smo uzimali klempe , nismo meda mogli u Seria A. Bili smo kao i sada u top 3-4. Volio bih i ja da imamo 40 skuda i 30 kupova. Ali malo morgen.
Jeste Liverpool krši pare, došli su trofeji, pogovoto taj prvaka Engleske ,ali su izgubili smoj identitet. Mogu svi pričati ,ali je tako. za godinu dvije će biti u kanalu kao Mančester.
U pravu si nismo Lazio i Roma ,ali nismo ni Juventus. Možemo mi njih ne voliti/ mrziti koji hoces, ali skudeta govore da sve. Mogu li te nešto pitati, pošto si se doveo u kontekst iskrenog navijača Milana. Koliku korist MIlan ima od tebe? Od mene nikakvu i zbog toga nemam pravo da pričam o tome koliko trebaju da troše i kako.
I

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 feb 2022, 22:29

Hajde ponašat ću se . Neću da pucam ironične replike ili nesto slično. Memaga evo Kessie-a su pokusali prodati u januaru Tottehnamu lik odbio jesu li zbog toga krivi ? S Kessiem su poceli pregovori jos prosle godine u januaru i on (valjda i agent) dao riječ da će ostati i potpisati nakon Olimpijski igara. Kad se Kessie vratio on je promijenio pricu i bilo je jako malo vremena da se sta uradi po pitanju prodaje. Reci mi jesu tu krivi ?

Dolazimo do Hakana. Hakan ne bi potpisao ni da su mu dali 7 miliona i iz inata je otisao u inter za pola miliona vise. Jesu tu oni krivi ?

Donnarumma je bio nemoguća misija zbog Raiole koji ga je naumio voditi ovako ili onako i da je ostao to bi bili neki bolesni uslovi tipa 10 miliona plata i 40 miliona otkupna klauzula sto je kroz par godina mnogo vise nego cijeli transfer fee za Maignana plus njegova plata. Jesu tu oni sta krivi ?

Romagnoli će ostati u klubu.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 07 feb 2022, 22:29

muxa je napisao/la:
07 feb 2022, 21:53
memaga je napisao/la:
07 feb 2022, 20:30
Prijatelju ti si sam sebi kontradiktoran. Sad pišeš kako su im samo pare bitne, sad kako su izgubili 150 miliona. Kako se nekome kome su samo pare bitne kože desiti da izgubi tako lahko 150 mil?
U Milan su došli silom prilika jer su kinezi bili kod njih pod kamatom. Samo su uzeli ono što im kinezi nisu vraćali. Iz ove perspektive , sreća naša pa kinezi nisu vraćali. Da se razumijemo, volio bih i ja Haalanda u napadu, Salaha desno i Modrića u vezu. Valjda je top nemoguće, ali sito tako ne bi volio ni Costante, Polije, Palete, Lapadule i slične.

Najvažnije je da ovi što su daju sve od sebe. Meni je to dovoljno sad za sad.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 07 feb 2022, 22:37

Zato imamo Messije, Krunice, Caldare, Calabrije, Bennasere, Rebice, Bakayoke sve klasa do klase....u ovom Milanu samo 3 igraca znaju fudbala igrati ( Tonalli, Diaz i Ibra ) dva igraca ko pocinju razumjevati nogomet ( Theo i Leao ) ostalo balvan do balvana....dodaji prvom do sebe...

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 07 feb 2022, 22:42

memaga je napisao/la:
07 feb 2022, 22:37
Zato imamo Messije, Krunice, Caldare, Calabrije, Bennasere, Rebice, Bakayoke sve klasa do klase....u ovom Milanu samo 3 igraca znaju fudbala igrati ( Tonalli, Diaz i Ibra ) dva igraca ko pocinju razumjevati nogomet ( Theo i Leao ) ostalo balvan do balvana....dodaji prvom do sebe...
budi realan, do prije Par godina su ti igrali krsevi bertolacci, palleta,armero, konstant, poli, sosa, matias
fernandez..
Sad bi od jednom da imamo u ekipi Arnolda,Sallaha i Kantea?
yebes sve zbog ovakvih navijaca najbolje da se vratimo na staro Pa da gledamo opet gore naborjane krševe

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 feb 2022, 23:04

Šta se sve ovdje neće pročitati. :bow: :rol:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 feb 2022, 23:13

Odustajem :)

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []