FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 08 feb 2022, 00:25

Testo je napisao/la:
08 feb 2022, 00:21
napoleon72 je napisao/la:
08 feb 2022, 00:19
Al koliko ovaj prelazni rok lici na neki dobar FM sejv. Dovode se bivsi igraci, domaci, mladi, stranac koji je fkt nekoliko puta bolji od domacih, salju se nepotrebni igraci na posudbe...
Sve ovo mi je neki dejavu, ja sam.jos u novembru na FM2022 doveo Catakovica i Mujakica u klub. :mrgreen:

Hajmo sad, naredni su Stipo Markovic i Darko Velkovski. :kafa:
Gospodin Mirvić igra FM uživo :kafa:
Nek snimi prije Leotara, ako slucajno kiksamo da ponovi. :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 08 feb 2022, 00:30

ElCartel11 je napisao/la:
08 feb 2022, 00:25
Kazu nema dobrih igraca zimi. Nema za one koji su nesposobni i ne znaju raditi svoj posao. Za njih nema ni ljeti.

Po imenima nam je ekipa stvarno super. Ali nam opet fali par igraca, da bi bas na svakoj poziciji bili popuniti.
Desno krilo, desni bek, lijevi bek pa cak i stoper uz Mujakica. Ni Lazic ni Dupovac mi nisu nesto. Gurao bi tu Traku.
Jedino se slažem za desno krilo a ova ekipa je vrh za našu ligu, ne možemo samo dovoditi mora negdje biti i dijete iz akademije, golman, desni bek, štoper (Trako), itd moramo i djecu forsirati ne samo dovoditi igrače.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 feb 2022, 00:30

Evo par mojih kombinacija..

1. slika

Po meni, najbolja moguća postava.
Odbrana je sasvim dobra, odlična stvar je što se Mujakić i Lazić već znaju, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Sredina s dvojcem Šećerović-Đokanović je jak bedem, jer kao što sam već pisao, obojica dosta pretrče, obojica su klasični defanzivni vezni s velikom dozom agresivnosti i borbe. Uz to, Šećerović je onaj prgavi tip igrača, ala Rahmanović, kojeg je uvijek poželjno imati u timu.
O napadu nema potrebe govoriti, s ovom trojicom bi se trebalo dobiti dosta kreacije i kombinatorike.

S ovom postavom bi počinjao jače tekme, jer je potrebno da veza bude jaka. U nešto slabijim tekmama, Kapić može biti u paru s Đokanovićem. Također, kad se vrati Bodul, biće dobar fajt između njega i Kapića za tu poziciju desetke.

2.
slika

Ova postavka nije loša, samo ne znam kako bi se Čataković snalazio na ovoj poziciji. Znam da mu je prirodna, ali on s svojom visinom i kretnjom mi je samo za centarfora.

3.
slika

Ova 4-3-3 varijanta isto nije loša, ali 4-2-3-1 je najbolja formacija po trenutnom kadru. Naravno, formacija je daleko najmanje važan faktor, jer je ona samo na papiru. U toku meča, ona se može mijenjati više puta, sve u zavisnosti od igre, rezultata, protivnika.

Tako da su mi ovo najbolje opcije.
Šteta što je Bodul dobio tu suspenziju, jer bi zanimljivo bilo gledati borbu između njega i Kapića za tu poziciju. Kapiću je ovo zadnja šansa da nešto pokaže. Odradiće komplet pripreme, oko sebe će imati još dobrih igrača, tako da mu je ovo sad ili nikad. Ukoliko nastavi biti mlak, Bodul će mu glat uzeti startno mjesto.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 feb 2022, 00:39

Ma Bodul mora igrati,ako ce Avramovski na krilo ,po svemu je Bodul najbolja opcija iza napadaca,pogotovo sada kad bude imao sa kim lopte igrati sto do sad nije imao (nece morat rukama mahat :mrgreen: ) ,jel i Suljic i Avramovski i Hamza su tehnički odlicni igraci i svi potezom mogu riješiti utakmicu.Steta suspnzije ali i sad kad je usao protiv Danaca vidilo se ko je tata kad uzme loptu i da neki pas,pa i onaj ponisten gol on je odigrao loptu u prostor za beka,jednostavno vidis da ima ono sto vecina nema. Meni Kapic iskreno nije za poziciju 10 ,mekan je za to,ili centralni ili nista po meni
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 feb 2022, 00:41

amypitar je napisao/la:
08 feb 2022, 00:01
Hajmo nek neko postavi sastav sa Tatarom.
Tatar desno, Avramovski na desetku, Kapić klupa.Ostale pozicije su odavno poznate :D

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 feb 2022, 00:46

miky_hz je napisao/la:
08 feb 2022, 00:39
Ma Bodul mora igrati,ako ce Avramovski na krilo ,po svemu je Bodul najbolja opcija iza napadaca,pogotovo sada kad bude imao sa kim lopte igrati sto do sad nije imao (nece morat rukama mahat :mrgreen: ) ,jel i Suljic i Avramovski i Hamza su tehnički odlicni igraci i svi potezom mogu riješiti utakmicu.Steta suspnzije ali i sad kad je usao protiv Danaca vidilo se ko je tata kad uzme loptu i da neki pas,pa i onaj ponisten gol on je odigrao loptu u prostor za beka,jednostavno vidis da ima ono sto vecina nema. Meni Kapic iskreno nije za poziciju 10 ,mekan je za to,ili centralni ili nista po meni
+1

Što se tiče Ovčine, ne znam što se digla tolika halabuka. Po meni, niti vrijedi plaćanja, niti vrijedi nekog čekanja. Sačekati ljeto i biće 3x boljih opcija od njega. Što neko kaže, ne bih Šabanovića dirao zbog njega. Ne gotovim nešto posebno Halida, ali je imao jako dobro polusezonu, tako da ga ne treba dirati. Ovčina mi nije nikakav upgrade u odnosu na Šabana.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 08 feb 2022, 00:51

Otkud sad Tatar u priči ?

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 08 feb 2022, 00:53

Pa ne moze se imati 18 vrhunskih igraca i mijenjati 80% ekipe za jedan rok, dosta je.
Klub okrenut samoozdrzivosti i proizvodnji mladih igraca, a ovamo trazite pojacanja na svaku poziciju.

Ovo za tatara je neko bombaro, kakav crni tatar, nece on vise nas dres oblaciti, nit ga trebamo uopste.
NEMA NAZAD

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 feb 2022, 00:59

holyman je napisao/la:
08 feb 2022, 00:53
Pa ne moze se imati 18 vrhunskih igraca i mijenjati 80% ekipe za jedan rok, dosta je.
Klub okrenut samoozdrzivosti i proizvodnji mladih igraca, a ovamo trazite pojacanja na svaku poziciju.

Ovo za tatara je neko bombaro, kakav crni tatar, nece on vise nas dres oblaciti, nit ga trebamo uopste.
Upravu si al to ide postepeno uz neke dobre igrace uz koje ce stasat. Kad imas par klasnih igraca tipa Dinamo i ubacis tu nekog mladjeg on postane zvijer uz njih

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 feb 2022, 01:04

Samo nagomilavanje igrača bezveze. Raji se osladilo, pa bi i Ovčinu, pa Tatara, pa daj boljeg beka od Pidre, daj zamjenu Šabanoviću, daj boljeg od Dizdarevića, a nije nešto ni Lazić.

Ovih pet igrača je idealno za ovaj prijelazni rok. Naravno, ako budu mislili da mogu još nekim kvalitetom pokriti neku poziciju do kraja prijelaznog roka, onda bingo. Što se mene tiče, s Avramom mogu zatvoriti transfer rok. Ova ekipa je strašna i više nego dovoljna da se izbori Evropa i osvoji Kup.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 feb 2022, 01:06

GalileoGalilei je napisao/la:
08 feb 2022, 00:30

1. slika

Ovaj sastav ce najvjerovatnije i početi u Trebinju, samo Oremuš umjesto Šabanovića.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 feb 2022, 01:18

Historicar je napisao/la:
08 feb 2022, 01:06

1. slika
Ovaj sastav ce najvjerovatnije i početi u Trebinju, samo Oremuš umjesto Šabanovića.

Ja Oremuša i zaboravio, dobro si spomenuo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 feb 2022, 01:22

Fino ovo Mirvic slaze, ako je Kepci za ovo sve kriv definitivno velki upgrate nad hadzicem.

Mene samo malo suhva fata da Mirvic ne pokusava uradit nesto sto je uradio TAN.. a to je napucat tim uzet kup odigrat dobro u evropi sledece godine uzet prvenstvo prodat klub ako ne sve 35% (30% da zadrzi) uzme lovu nadomiri sve sto je dao ima 30% sta god da se desi ok je.

Da se odna razumijemo on je morao dovest 4-5 igraca jer je ekipa koja je zavrsila prvi dio prvenstva malo reci truhla jalova..

Al cudime da nije vratio italijana u akademiju ili doveo nekog, da nedovodimo u akademiju nikog, da nemamo video analiticara..znam da kosta al nije to sad neka pljacka al bi to ulojevalo nadu da se ulaze na dugorocno

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 feb 2022, 02:12

Pitar6785 je napisao/la:
08 feb 2022, 01:22
Fino ovo Mirvic slaze, ako je Kepci za ovo sve kriv definitivno velki upgrate nad hadzicem.

Mene samo malo suhva fata da Mirvic ne pokusava uradit nesto sto je uradio TAN.. a to je napucat tim uzet kup odigrat dobro u evropi sledece godine uzet prvenstvo prodat klub ako ne sve 35% (30% da zadrzi) uzme lovu nadomiri sve sto je dao ima 30% sta god da se desi ok je.

Da se odna razumijemo on je morao dovest 4-5 igraca jer je ekipa koja je zavrsila prvi dio prvenstva malo reci truhla jalova..

Al cudime da nije vratio italijana u akademiju ili doveo nekog, da nedovodimo u akademiju nikog, da nemamo video analiticara..znam da kosta al nije to sad neka pljacka al bi to ulojevalo nadu da se ulaze na dugorocno
Ovo nije ni za komentarisati. :urnebes:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 08 feb 2022, 04:20

08 feb 2022, 01:04
Samo nagomilavanje igrača bezveze. Raji se osladilo, pa bi i Ovčinu, pa Tatara, pa daj boljeg beka od Pidre, daj zamjenu Šabanoviću, daj boljeg od Dizdarevića, a nije nešto ni Lazić.

Ovih pet igrača je idealno za ovaj prijelazni rok. Naravno, ako budu mislili da mogu još nekim kvalitetom pokriti neku poziciju do kraja prijelaznog roka, onda bingo. Što se mene tiče, s Avramom mogu zatvoriti transfer rok. Ova ekipa je strašna i više nego dovoljna da se izbori Evropa i osvoji Kup.
:thumbup:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 feb 2022, 07:20

Evo par mojih kombinacija..

1. slika

Po meni, najbolja moguća postava.
Odbrana je sasvim dobra, odlična stvar je što se Mujakić i Lazić već znaju, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Sredina s dvojcem Šećerović-Đokanović je jak bedem, jer kao što sam već pisao, obojica dosta pretrče, obojica su klasični defanzivni vezni s velikom dozom agresivnosti i borbe. Uz to, Šećerović je onaj prgavi tip igrača, ala Rahmanović, kojeg je uvijek poželjno imati u timu.
O napadu nema potrebe govoriti, s ovom trojicom bi se trebalo dobiti dosta kreacije i kombinatorike.

S ovom postavom bi počinjao jače tekme, jer je potrebno da veza bude jaka. U nešto slabijim tekmama, Kapić može biti u paru s Đokanovićem. Također, kad se vrati Bodul, biće dobar fajt između njega i Kapića za tu poziciju desetke.

2.
slika

Ova postavka nije loša, samo ne znam kako bi se Čataković snalazio na ovoj poziciji. Znam da mu je prirodna, ali on s svojom visinom i kretnjom mi je samo za centarfora.

3.
slika

Ova 4-3-3 varijanta isto nije loša, ali 4-2-3-1 je najbolja formacija po trenutnom kadru. Naravno, formacija je daleko najmanje važan faktor, jer je ona samo na papiru. U toku meča, ona se može mijenjati više puta, sve u zavisnosti od igre, rezultata, protivnika.

Tako da su mi ovo najbolje opcije.
Šteta što je Bodul dobio tu suspenziju, jer bi zanimljivo bilo gledati borbu između njega i Kapića za tu poziciju. Kapiću je ovo zadnja šansa da nešto pokaže. Odradiće komplet pripreme, oko sebe će imati još dobrih igrača, tako da mu je ovo sad ili nikad. Ukoliko nastavi biti mlak, Bodul će mu glat uzeti startno mjesto.
Gdje vam je Fanimo ? On će igrati na poziciji desnog krila.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 08 feb 2022, 07:20

hvala Mirvicu za sve. Covjek je uradio nevjerovatan posao za mali vremenski period. Samo zazeljeti da nam ostane dugo godina :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 feb 2022, 07:24

zlo87 je napisao/la:
07 feb 2022, 23:59
Foux87 je napisao/la:
07 feb 2022, 23:56
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 feb 2022, 23:31
Mirvić rekao da nije kraj prelaznog roka :bow: :bow: :bow:
Gdje si to pročitao?

slika
:opaopa: :opaopa: :opaopa:
Kako je krenulo izgleda da ce brat u jednom transfer roku citavi 11 zamjeniti :mrgreen:
Kapa do poda :salut:
5 strasno dobri igraca je ekstra za zimski rok.Sto se mene tice ovo je dovoljno,Evropa nece doci u pitanje ali ako moze se jos neko zavrsiti,sto da ne.Manje posla na ljeto
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 08 feb 2022, 07:53

Treba čistiti malo ekipu od škarta. Ne može se samo dovoditi. Već imamo previše igrača.
ISTINA ZA VEDRANA!

VoxTV
Kontakt:

Post Postao/la VoxTV » 08 feb 2022, 07:55

Kad krenu prodaje po Americi, kad kanu pare na racun :opaopa:

Tatar ce biti et onako, za hoklice igrac :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laznokrilo, NazorUso i 10 gostiju.