Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

ledar
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la ledar » 07 feb 2022, 15:00

Ne bih se složio sa ocjenom, po meni su najveća razočaranja ove sezone Gladbach i Stuttgart. Gladbach je sa 4. mjesta i dobrih partija u CL nakon samo godinu i pol došao u opasnu zonu, dok je Stuttgart pred ispadanjem u cvajtu. Ostali guraju kolko mogu, možda je Leipzig u podbačaju ali se zadržao u kupu i ima još vremena za popravak do kraja sezone.

Jedini koji bi mogao više ulagati nego što to čini je upravo Leipzig jer ima gazdu koji ničim nije ograničen, dok je Dortmund komanditno društvo i za više para trebala bi nova izdanja dionica uz dogovor glavnih dioničara, što je teško izvedivo. Jer, ako se gledaju samo prihodi tu je dortmund daleko iza baye, 2020-te je bayo imao 634 milki prihoda a dortmund 366, dakle razlika je 268 milki, i kad se još uzme da je udio plaća u turnoveru dortmunda 63% jasno je da bez ekstra casha nema ribe. Ekstra cash može doći ili iz veće prodaje igrača (što je nepopularno) ili iz smanjenja troškova (što je teško izvedivo) ili od vlasnika, što je u bundesu i nepopularno i teško izvedivo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 feb 2022, 15:47

ledar je napisao/la:
07 feb 2022, 15:00
Jedini koji bi mogao više ulagati nego što to čini je upravo Leipzig jer ima gazdu koji ničim nije ograničen, dok je Dortmund komanditno društvo i za više para trebala bi nova izdanja dionica uz dogovor glavnih dioničara, što je teško izvedivo. Jer, ako se gledaju samo prihodi tu je dortmund daleko iza baye, 2020-te je bayo imao 634 milki prihoda a dortmund 366, dakle razlika je 268 milki, i kad se još uzme da je udio plaća u turnoveru dortmunda 63% jasno je da bez ekstra casha nema ribe. Ekstra cash može doći ili iz veće prodaje igrača (što je nepopularno) ili iz smanjenja troškova (što je teško izvedivo) ili od vlasnika, što je u bundesu i nepopularno i teško izvedivo.
I ti nasao neke stvari objasnjavati djeci koja se kuci igraju managera i koji misle da u stvarnom svijetu puknes prstima i 200 miliona eura je na racunu, spremni za trosenje...

Mani se corava posla ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 07 feb 2022, 16:33

kraljttbvb je napisao/la:
07 feb 2022, 15:47
ledar je napisao/la:
07 feb 2022, 15:00
I ti nasao neke stvari objasnjavati djeci koja se kuci igraju managera i koji misle da u stvarnom svijetu puknes prstima i 200 miliona eura je na racunu, spremni za trosenje...

Mani se corava posla ;)
Ovdje sam već naveo da je dortmund nudio Halandu 18 mil za produženje ugovora,da nemaju te pare ne bi ni nudili logično.
Ako ih imaš za Halanda zašto ne bi imao za drugog igrača koji bi osto pojačao tim.
Primjer Sule evo potpisao misliš da je dobio 2-3 !mil jeli.
A ovo o djeci i menadžeru,neznam šta nije izvodivo u ovom što sam naveo.Da Dortmund da 40 miliona za Zaycha,ili 40-50 za neku drugu zvjezdicu,igrača koji bi ih učinio boljim.
Ako smatrate da to nije moguće,zašto se uopšte Dortmund spominje u lontekstu velika jaka
Ajax da 40 mil za naoadača dortmund nemože dajte molim vas

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 07 feb 2022, 16:44

Nesvatam šta je ovdje čudno,što se očekuje od Dortmunda bolje i više.
Zar je stavrno loše misliti da je Dortmund veći klub i ime od ovoga što rade zadnjih par godina.
Ja mislim da jeste.I da je mbogo viši potencijal od ovog razvojnog stanja u kojem se nalaze.
Neznam šta vipe ovdje reči a da ne doživiš loš koment na to,ako ih kritikuješ i ismijavaš loše,ako misliš d asu za više i trebaju više nevaljap opet,brate Borusia može i treba imora više od ovoga.
I Watzke i Zorc loše vode klub i većina navijača Borussie se slaže s tim

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 feb 2022, 16:47

Dortmund opet slabi konkurente.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 07 feb 2022, 17:11

E jesu ih i oslabili u pm, kao da su Lewu uzeli a ne fakin' Sulea.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 feb 2022, 18:13

Na 30.6.2021. je Dortmund na računu imao 40 milki operativne imovine; dakle, da su im svi dobavljači platili i da su podigli 3,5 milki casha sa računa imali bi toliko za trošenje. Očito bez prodaje Sancha ne bi bilo išlo. U transfer roku su izvukli 63 milki plusa pa bi to sa onih 40 milki došlo na oko 100 i to bi bilo raspoloživo. Pod uvjetom da će idućih sezona završit bar na nuli, jer su 2019/20 završili sa -47 milki a 2020/21 sa -73 milki zguba. U koroni gube 64 milki prihoda po sezoni (prošla), a ova polusezona je prošla znamo kako.

Otkud onda novac za trošenje? Od prodaje igrača i zato što su akvizicije za skromne novce.

Zašto su za skromne, a igrači su dobri? Pa zato jer imaju austieg klauzule, inače bi došli na vraga.

Otkud pare za Adeyemija? Vjerojatno će doć za manje pare sa klauzulom.

Otkud plaća za Sülea? Dolazi kao free, što je standardni bayin modus operandi, pa bayo je skoro sve što imaju dobio za siću.

Otkud pare za Haalanda? To je lažnjak, zna se da Haaland ne bi igrao za manje od 30 milki, ko god da ga kupi. A kad bi kojim slučajem pristao na 18 milki morali bi prodat Bellinghama (iako će se nešto prostora oslobodit Reusovim umirovljenjem nakon sezone 2022/23).

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 feb 2022, 18:20

Kakav je ovaj Sule?

Nije valjda ko Humels, ispuhao ko dusica...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 feb 2022, 19:27

Süle je stoper starog kova, teretan, trom, sklon kiksevima, s druge strane ima solidnu tehniku i može nekad dobro proigrati. Mislim da bayo nije previše izgubio, Nianzou im je veći potencijal.

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 07 feb 2022, 19:42

Bayern da je htio zadrzao bi Süle , ne bi se tek tako lako ga odrekao.
Da lik je sklon kiksevima a i njegova tromost ga krasi.
Da je potencijal jeste , a kao sto vec netko napisa dobro je tehnicki potkovan , zna ponekad fino poslati loptu.
Vidjecemo mozda mu nova sredina i pod palicom Rosea bude vise odgovorala.
Mislim da je Süle sa BvB sve dogovorio prije 2 mjeseca , kad nije htio potpisati sa bayernom novi ugovor.
A rukovodstvo BvB to danas plasiralo u javnost , da malo smiri strasti nezadovoljnih navijaca a i medija zbog jucerasnje bruke protiv leverkusena. :kafa:

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 07 feb 2022, 21:06

Süle mozda nema veliko ubrzanje, ali zato sto se tice top speed-a, tu je bio jedan od najbrzih igraca bayerna. Ove sezone top speed mu je na 33.66 kmh

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2022, 21:10

Kakav god da je, veliki je upgrade o odnosu na Zagadoua i Akanjia. Ja ne mogu pojmiti da takvi stoperi vec godinama igraju za Dortmund.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 07 feb 2022, 21:19

Bundesliga je napisao/la:
07 feb 2022, 21:10
Kakav god da je, veliki je upgrade o odnosu na Zagadoua i Akanjia. Ja ne mogu pojmiti da takvi stoperi vec godinama igraju za Dortmund.
a da ne pricamo o Hummelsu, koji je na nivou Badstubera zadnju sezonu dvije :D

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2022, 21:27

SWOT je napisao/la:
07 feb 2022, 21:19
Bundesliga je napisao/la:
07 feb 2022, 21:10
a da ne pricamo o Hummelsu, koji je na nivou Badstubera zadnju sezonu dvije :D
Hummels je kikser igrac. A pogotovo kada mu je odavno prosao prajm. I kao takav je pojam za Akanjia i Zagadoua koji su teski polovnjaci.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 08 feb 2022, 04:13

Die nächsten superstar 16 jahre aus Portugal!!!!
Kada vidim ovakav naslov na BvB stranici bude mi muka odmah.
Pa do kad vise sa balavurdijom Watzke i Zorc , pleme vam hebem. :puke:
Zadnja izmjena: eaglebvb09, dana/u 08 feb 2022, 04:20, ukupno mijenjano 1 put.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 08 feb 2022, 04:15

Jes propala ova liga sta je ovo...

Nekad se cekalo nedeljno popodne uz Hamburger šport ferajn.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 feb 2022, 11:22

Taj program sad ide subotom u pola dva na drugom kanalu.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 09 feb 2022, 10:52

Bundesliga se raspala, nikad nije bila slabija. Davno sam to rekao i stojim pri tome da je ligu unakazilo eksperimentisanje na trenerskim klupama. Prije 15 godina većina trenera u Njemačkom fudbalu su bile igračke legende(uglavnom bivši reprezentativci Njemačke), ljudi ogromnog iskustva u ovoj igri. Unazad 10 godina dolazi do potpunog obrata i klubovi počinju forsirati mlađe trenere koji su uglavnom igrali fudbal amaterski.

Dok su prije 15 godina klubovi gledali da za šefa struke i sportskog direktora postave vlastitu igračku legendu danas su takvi primjeri svedeni na par izolovanih slučajeva.

Nema više ljudi kao što su Šaf, Magath i Hajnkes u Njemačkom fudbalu.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 feb 2022, 12:20

Ima i tu istine, bez dvojbe. Mada se svega nakamaralo negativnog i tu smo gdje smo. Hoće li se okrenuti radikalnijim potezima ili će gledati kako da prežive i posluju na pozitivnoj nuli.
Njima ako reprezentacija doživi još jedan debakl onda se oni kolektivno dignu.
Vom Jäger zum Gejagten

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 11 feb 2022, 18:44

Da li se tko od navijaca bayerna sjeca kada je Lewat bio van terena mjesec i pol ili dva zbog povrede?
Pitam iz razloga jer mladji Haaland 12 godina je vec propustio preko 20 tekmi od kako je potpisao za BvB !!
Lik je strasan napadac , ali je sklon povredama.
Nekako imam utisak da je Lewat sazidan sav od betona.
Borusija na leto mora dobro otvoriti oci , kojeg napadaca potpisati , kada Haaland zapali. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.