FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 31 jan 2011, 15:27

Dva apsolutno nepotrebna transfera tipa Plestan i Sarpei. No dobro, oni su tu samo do ljeta. Vidjet ćemo kako će se pokazati ali bojim se da će odigrati jednu ili dvije utakmice pa im slijedi klupa ili druga ekipa. Zaista ne znam zašto Magath ovo radi. Ovo samo znači da će Juradi i dalje ulaziti sa klupe a formacija će biti opet ona debilna 4-4-2 sa dva zadnja vezna igrača.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2011, 16:01

Nema te vi kvalitetnog zadnjeg veznog da igrate formaciju 4-4-2 (s dijamantom ili tzv.balkavom u veznom redu). Da bi to mogli igrati potreban Vam je igrac tipa De Jonga ili Lorik Cana (koji su u stanju sami igrati zadnjeg veznog bez "pomagaca" i koji su u stanju "pokrpiti" rupe koje nastanu), a vjeruj mi ne bi se lijepo proveli kada bi Magath to pokusao i to bi bilo ravno samoubistvu ili kao sto Nijemcki kazu Himmelfahrtskommando.

Dobra vijest sto je transfer Farfana propao jer je trazio od Vukojebine da mu dodtano plati naknadu radi raskidanja ugovora, a ovi to nisu htjeli. To samo pokazuje karakter igraca kao sto je Jefferson Farfan.

Opcenito Magath je proslog ljeta napravio dosta sranja sto se tice transfer-politike i mislim ukoliko ne izborite Evropu da ce morati povuci radikalnije poteze, a to je prodaja Hoewedesa i Neuera.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jan 2011, 16:08

Fakat ne znam sta radi ovaj Magath. Prvo Charisteas pa sad i Karimi. :roll: Bez potrebe gomila igrace, stavlja ih na platnu listu, a vecinom ce sjediti na klupi. Kao da ce neko dobiti sansu ispred Raula ili Huntelaara.

Mozda planira staviti Karimija na poziciju krila, koji to moze igrati, ali opet ce izvisiti Jurado pa i Annan koji ima mogucnosti da igra na toj poziciji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 feb 2011, 03:30

za karimija,pa sigurno ga je ahmenidzad potjerao iz irana jer je nosio zelenu traku prosle godine na jednoj od tekmi gdje je podrzavao ahmenidzadovu opoziciju a felix stari haver iz bajerna mu je odlucio pritec u pomoc i ponudi ti mu ugovor na 6 mjeseci u schalkeu...prijatelj se u nuzdi prepoznaje jel tako...

a sad malo ozbiljnosti....ljudi ljudski wolfgang magath je puko ko fosna...pa treba stvarno bit retardiran i dovest charisteasa...boze sacuvaj...karimi ,covjeku su 32 godine u pizdu lijepe materine...doveo je avelara na tu poziciju
imamo scmitza pandera jurada koji ce nam **** jos jedan igrac...mi trenutno u pogonu imamo 33 igraca plus 4cu na posudbi...pa kako je moguce uopste trening odrzzati u takvom coporu...da bog sacuva...ako je pustio rakitica zasto nije doveo holtbija nazad...ko ce sad igrat osmicu ,mozda jurado ali on kao ni rakitic nije defanzivno jak...mislim da ce annanu trebati vremena da se privikne na bundesligu jer ipak jedno je igrati u norveskojk koja je malo jaca od premijer lige bih i u jednoj od 3 najjace lige na svijetu

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 feb 2011, 15:54

Hoogland opet ide na operaciju tako da je ova sezona za njega gotova. :cry:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2011, 18:41

Zdena04 je napisao/la:Hoogland opet ide na operaciju tako da je ova sezona za njega gotova. :cry:
Bogami ja bi za njega rekao da je njegova krajera gotova. Toliko operacija na koljenu/ima u tako kratkom vremenskom periodu nije niko mogao podnijeti. Racunaj da bi tek za godinu dana mogao biti u takmicarskoj formi, a Schalke nema vremena da ga ceka. Inace zao mi je Hooglanda jer je kvalitetan igrac, ali ocito njegovo tijelo ne moze da podnese napore profesionalnog fudbala.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 feb 2011, 19:44

hoceli moci annan igrati ligu prvaka? igrao je u pretkolima za rosenborg

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 feb 2011, 19:57

gruezi je napisao/la:hoceli moci annan igrati ligu prvaka? igrao je u pretkolima za rosenborg
U tom slucaju nece moci. :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 02 feb 2011, 17:54

Evo malo informacija pred derbi za one koji nisu znali i, naravno, za one koji šprehaju dojč.

http://newsticker.sueddeutsche.de/list/id/1105362

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2011, 18:23

E moj magath....sam sebi nisi jasan :roll: :roll: Ne vjerujem sta radi....

nego,sta bi sa farfanom..jel otiso ili nije..procitao sam da je otisao u wolfsburg a na wiki. jos stoji da je u schalkeu???

Ipak nije otisao jel???

da se dotaknem derbya sa Dortmundom...derby je derby, al protiv onakve ekipe i minimalan poraz ce biti uspjeh :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2011, 19:23

Glup je ko noc ovaj Magath, nije zelio dovesti Misimovica za 8 mil jer je "skup" ali zato moze dati platu Raulu 7 mil a sad dovođenje ovih propaliteta Charisteasa i Karimija slag na tortu,,ljudi u Salkeu su fakat stupidni..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 feb 2011, 01:21

ako mu je vec trebao napadac bolje da je auera iz alemanie achen doveo taJ MOMAK JE VEC godinama medzu najboljim strijelcima druge bundeslige...ali hajd...a raul od schalkea dobija 4miliona a 2 od reala...s obzirom koliko se dresova schalkea sa brojem 7 prodalo dosad ta 4 miliona su davno isplacena...plus sto i on bio igrac odluke u dosta meceva...da se razumijemo nije impresionirao niti razocarao ali imam osjecaj da ce sjebat valenciu,,,nekontam zasto drzi jurada na klupi,jedino njega vidim kao startera na rakiticevoj poziciji u ligi prvaka...a da je magath puko ko fosna to je pticama na grani jasno

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 feb 2011, 01:53

Na pitanje Bilda sta predstvljaju ova pojacanja (u vidu Charisteasa i Karimija) Felix Magath je odgovorio sljedece:

"Ne mogu uopste da razumjem navijace zbog kritika. Charisteas je odlican u skok igri i sigurno ce doprinijeti da taj segment u ostatku sezone poboljsamo, a Karimi je doveden da zaostri konkurenciji u veznom redu, ali isto tako svojim pasovima moze biti prevaga u nasu korist".

Magath je puko ko lubenica. Covjek je za godinu i pol koliko se nalazi u Schalke-u potrosio 50 miliona eura na transfere i doveo je ukupno 39 igraca. Felix Magath se igra ruleta na Transfermarktu i dovedi sve sto zna iole igrati fudbala, pa valjda nekad ubode. Ako su Charisteas i Karimi prevaga koja ce donijeti bolje dane Schalke-u onda mogu slobodno reci ZBOGOM SCHALKE 04. Kao sto jedan Vas navijac kaze da Dortmund predstavlja jedini put ka izlazu iz krize. Jer ako Vas oni nakantaju onda nema vise spasa za Magatha jer nije ni Clemens Tönnies budala zna i on koliko Schalke ima clanova i sta su u stanju uraditi za klub.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2011, 13:04

gruezi je napisao/la:ako mu je vec trebao napadac bolje da je auera iz alemanie achen doveo taJ MOMAK JE VEC godinama medzu najboljim strijelcima druge bundeslige...ali hajd...a raul od schalkea dobija 4miliona a 2 od reala...s obzirom koliko se dresova schalkea sa brojem 7 prodalo dosad ta 4 miliona su davno isplacena...plus sto i on bio igrac odluke u dosta meceva...da se razumijemo nije impresionirao niti razocarao ali imam osjecaj da ce sjebat valenciu,,,nekontam zasto drzi jurada na klupi,jedino njega vidim kao startera na rakiticevoj poziciji u ligi prvaka...a da je magath puko ko fosna to je pticama na grani jasno
1.Meanwhile the German newspaper SportBild suggested that a two year deal has already been agreed which would pay Raul around 6 million euros, the equivalent of around £50,000 a week.

Kao sto ti je poznato ili mozda nije, Raul je dosao kao slobodan igrac sad ne znam odkud ti to da Real daje 2 mil :lol:

Sto se tice meca s Valenciom bojim se samo da ne osramote Bundesligu sto znaci da ne prime petardu ili nesto slicno a kako sad igraju to je za ocekivati...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 feb 2011, 00:50

ma ovdje procitao ba cini mi se da je zdena to napisao pred pocetak sezone...i meni je bilo cudno ali otom potom..ma jbg zna schalke igrat protiv jakih ,lyon bajern benfica sve su to bile odlicne utakmice za nadati se da se isto mozze ponovit i protiv valencie jer valencia sigurno nije ni do koljena gore pomenutim ekipama osim benfike...
felix ako ima mozga u glavi(a ocito nema) stavit ce jurada sutra u prvu postavu i dati mu pristojnu minutazu kako bi u sto boljoj formi docekao valenciu jer on je medzu nasim najiskusnijim igracima sto se tice euro tekmi,.prosle godine u atleticovom pohodu na evropa ligu je igrao sve i jednu tekmu ,u knockout fazi je bio standardan protuv liverpola na strani i sportinga(cini mi se ) kuci ostale je ulazio sa klupe ukljucujuci i finale u kojem je odigrao oko sat vremena(ukljucujuci produzetke)...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 04 feb 2011, 10:32

Šta je sa Farfanom kakav je njegov status u klubu :?:Mislim da bi Srećko trebao ići na doping kontrolu da vide da li se on drogira ili možda namjerno sabotira i želi da S 04 ispane iz lige. :shock:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 feb 2011, 18:33

Sanjao sam da ce Schalke pobjediti 0-4 veceras hahahha :roll:

Nidje veze... :| al morao sam sa nekim podjeliti :lol:

Mozda je dobar znak jbg..mozda ne bude 0-4, nego samo pobjeda... :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 04 feb 2011, 18:49

Nadam se da ce ti se san ostvariti,pa bar nek bude pobjeda :oops:

Veceras ocekujem Odlicnu utakmicu :twisted: :twisted:

Idemo Schalke :P .Padnem li na kladijonici gotovi ste :mrgreen:

Klare

Post Postao/la Klare » 04 feb 2011, 20:30

Sastav koji je Magath izveo mi ulijeva nadu da ćete nam pomoći večeras. Izveo je 11 najboljih, 11 koji su vrhunski igrači. Tu na klupi ima još Draxler, i niko više ne zaslužuje da igra u prvoj postavi Schalkea. Morate pobijediti večeras. Ova utakmica je vaša prekretnica.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 feb 2011, 23:44

Neuer. :o
Zivotinja ostaje zivotinja. :D

Dabogda vi njega prodali u Bavarsku. :P

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.