San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 feb 2022, 19:44

https://www.theringer.com/nba/2022/2/1/ ... onio-spurs

Fantastican clanak na Ringeru. Sve receno stoji 100%.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 02 feb 2022, 05:58

Nakon ovakvog poraza dodje mi da vise nikad ne pogledam utakmice. Nije mi jasno kakva se stalno blokada desava u 4Q i to uvijek prilikom dvocifrenog vodstva. Ako +17 nije dovoljno da se utakmica privede kraju protiv klupe GSWa onda stvarno neznam, nemam riječi.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 02 feb 2022, 06:19

NEZALAGANJE je napisao/la:
01 feb 2022, 19:44
https://www.theringer.com/nba/2022/2/1/ ... onio-spurs

Fantastican clanak na Ringeru. Sve receno stoji 100%.
Evo nesto i o Walkeru...

https://www.poundingtherock.com/2022/2/ ... oino-spurs

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 02 feb 2022, 10:48

Dokle vise ovi padovi u zadnjim cetvrtinama i gubljenje dobijenih utakmica... :evil:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2022, 12:43

Opusteno ljudi.I mene poraz frustrira, ali kad se sve sabere, sve je ovo uredu.

Play in ne bi bio los, ali realno, bolji nam je top 5,6,7 pik sa vecim sansama da se udje u top 3 pik.

Mi smo ove sezone vidjeli sve ono sto nam je bitno za ekipu i sta nam sve treba za buducnost!?? Ostalo je da jos vidimo ima li sta od Collinsa i dati vece minute Primou u preostalih 30tak tekmi.

Murray se iskristalisao u lidera i AS igraca, a temelji, pored njega, su Poeltl i White. Keldon je jako napredovao, Vassell isto tako i ocekuje se da i dalje napreduju i da se oni plate kad za to bude vrijeme. Isti napredak se ocekuje od Prima i ekipa mora rasti kao cjelina.

Svi ostali su "dijelovi" koji se mogu pomjerati ili uklapati po zelji i nekim finansijskim planovima.To su Walker, KBD, Jones, Landale, Eubanks, Young, McDermott...

Ogromna mana nam je frontcourt, osim Poeltla.Nakon njega, bas smo tanki i to se osjeti i u skoku i u defanzivnoj raznolikosti i to je nesto sto svi znamo zadnje 3 godine.Vjerovatno smo tu najslabiji tim u ligi.Vrijeme je da se to pocne rijesavati, jer nam od toga zavisi buduci ozbiljan uspjeh.

general6
Kontakt:

Post Postao/la general6 » 02 feb 2022, 13:13

02 feb 2022, 12:43

Play in ne bi bio los, ali realno, bolji nam je top 5,6,7 pik sa vecim sansama da se udje u top 3 pik.

Mi smo ove sezone vidjeli sve ono sto nam je bitno za ekipu i sta nam sve treba za buducnost!?? Ostalo je da jos vidimo ima li sta od Collinsa i dati vece minute Primou u preostalih 30tak tekmi.

Murray se iskristalisao u lidera i AS igraca, a temelji, pored njega, su Poeltl i White. Keldon je jako napredovao, Vassell isto tako i ocekuje se da i dalje napreduju i da se oni plate kad za to bude vrijeme. Isti napredak se ocekuje od Prima i ekipa mora rasti kao cjelina.

Svi ostali su "dijelovi" koji se mogu pomjerati ili uklapati po zelji i nekim finansijskim planovima.To su Walker, KBD, Jones, Landale, Eubanks, Young, McDermott...

Ogromna mana nam je frontcourt, osim Poeltla.Nakon njega, bas smo tanki i to se osjeti i u skoku i u defanzivnoj raznolikosti i to je nesto sto svi znamo zadnje 3 godine.Vjerovatno smo tu najslabiji tim u ligi.Vrijeme je da se to pocne rijesavati, jer nam od toga zavisi buduci ozbiljan uspjeh.
Slažem se. Na 5/6 draft poziciji mozemo ubosti dobrog pika. Jaden Ivey je meni najdrazi igrac nadolazece klase mada mislim da ne bi bio dobsr fit za nas. Keegan Murray sa Iowe bi bio idealan pik i sa dobrim pojačanjem na centru/cetvorci bili bi kokurenti kroz par godina. Ove sezone FA postaje par dobrih opcija(Ayton je san ali ja bih bio zadovoljan i sa Harrelom i forsiranjem Keldona na 4). Ima prosperiteta ali treba dobro ishendlati ovu ekipu

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 feb 2022, 13:25

general6 je napisao/la:
02 feb 2022, 13:13

Slažem se. Na 5/6 draft poziciji mozemo ubosti dobrog pika. Jaden Ivey je meni najdrazi igrac nadolazece klase mada mislim da ne bi bio dobsr fit za nas. Keegan Murray sa Iowe bi bio idealan pik i sa dobrim pojačanjem na centru/cetvorci bili bi kokurenti kroz par godina. Ove sezone FA postaje par dobrih opcija(Ayton je san ali ja bih bio zadovoljan i sa Harrelom i forsiranjem Keldona na 4). Ima prosperiteta ali treba dobro ishendlati ovu ekipu
Bekovi nam ne trebaju, osim ako nije neka extra klasa pa da mozemo trejdovati npr. Whitea i buduci pik za Collinsa iz ATL i tako ojacati frontcourt.

Ayton isto tako, ali ako bi npr. trejdovao Poeltla za Anunobya, tad bi imao smisla njegov potpis.U suprotnom neces placati dva C, a i PHX se ovdje svakako pita jer je ovaj RFA, tako da je to bas na dugom stapu.

Meni se, pored 3 najbolja igraca na draftu za 2022.godinu, za sada jako dopada Kendall Brown. Odlican defanzivac i ima visinu i snagu za modernog SF/PF igraca.Mislim da bi se odlicno uklopio. Mana mu je sut, ali to bi mi rijesili sigurno.

Harrella i ne pominji. :D Jedna od najgorih defanzivnih opcija na PF/C u ligi, bez obzira na sve brojeve. Ne mozes ga igrati u POu koliko je los. Keldon na PFu moze igrati, ali ne kao stalna opcija.On je sad dodso sut i komotno moze biti i na SFu, a da neko bolji zauzme mjesto PFa i izbaci McDermotta iz ekipe.

general6
Kontakt:

Post Postao/la general6 » 02 feb 2022, 14:36

02 feb 2022, 13:25
general6 je napisao/la:
02 feb 2022, 13:13

Bekovi nam ne trebaju, osim ako nije neka extra klasa pa da mozemo trejdovati npr. Whitea i buduci pik za Collinsa iz ATL i tako ojacati frontcourt.

Ayton isto tako, ali ako bi npr. trejdovao Poeltla za Anunobya, tad bi imao smisla njegov potpis.U suprotnom neces placati dva C, a i PHX se ovdje svakako pita jer je ovaj RFA, tako da je to bas na dugom stapu.

Meni se, pored 3 najbolja igraca na draftu za 2022.godinu, za sada jako dopada Kendall Brown. Odlican defanzivac i ima visinu i snagu za modernog SF/PF igraca.Mislim da bi se odlicno uklopio. Mana mu je sut, ali to bi mi rijesili sigurno.

Harrella i ne pominji. :D Jedna od najgorih defanzivnih opcija na PF/C u ligi, bez obzira na sve brojeve. Ne mozes ga igrati u POu koliko je los. Keldon na PFu moze igrati, ali ne kao stalna opcija.On je sad dodso sut i komotno moze biti i na SFu, a da neko bolji zauzme mjesto PFa i izbaci McDermotta iz ekipe.
Ja bih volio da White ostane iskreno a Collins mi je od trnutka ulaska u ligu nekako bezveze. Aytonov potpis naravno uz Poeltlov odlazak i ako bi Anunoby mogao doci to bi bila najbolja varijanta po meni. Murray, White, Anunoby, KJ, Ayton. Pogtovo P&R Murray-Ayton.... I podrska klupe naravno. A taj Phoenix mi je nejasan skroz, biraju Aytona kao 1. picka jer je domaći momak i onda mu ne daju ugovor. Sarver je stvarno najgori vlasnik u ligi i ovaj dolazak Sunsa u finale sa njim na celu je stvarno uspjeh. Steta sto nakon ove afere sa sexualnim i rasnim zlostavljanjem nije napustio ligu.

Browna nisam gledao previse, ono sto jesam 50-50 mi je. Generalno dobar igrac ima kosarkaski iq i dobsr je defanzivac ali nesto ne mislim da bi legao spursima. Napadacki arsenal, kreacija za svoje poene je limitirana a mislim da nam treba neko ko ima poene u rukama. Opet kazem nisam ga aman gledao, mozda grijesim.

Haha, znam sve za Harrela ali ako Poeltl ostane, volio bih minute za Harrela sa klupe. P&R mašina je a u odbrani, ne znam, zonu :!:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 feb 2022, 15:42

@nezalaganje jesmo kompletni veceras?
Vidim ima nekih upitnika oko Murraya, McDermotta a Poetl je se proslu ozlijedio.

general6
Kontakt:

Post Postao/la general6 » 03 feb 2022, 17:15

Kugla3 je napisao/la:
03 feb 2022, 15:42
Vidim ima nekih upitnika oko Murraya, McDermotta a Poetl je se proslu ozlijedio.
Mislim da Poeltl i Murray opet odmaraju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 feb 2022, 09:54

general6 je napisao/la:
03 feb 2022, 17:15
Kugla3 je napisao/la:
03 feb 2022, 15:42
Mislim da Poeltl i Murray opet odmaraju.
Tek vidim sta je pisano. Poeltl i Landale su u "concussion protocolu" obzirom na udarce koje su dobili u glavu tokom boks meca sa GSW. Siguran sam da su Murray i McDermott sinoc mogli igrati, ali je odluceno da ne igraju.

Mislim da smo usli u ozbiljan tank mode, jer su nasi vidjeli dovoljno. Mozda se jos malo uozbilje poslije AS pauze i to je to.

Sinoc Primo, uz sve ostale koji manje igraju, dobio ogromne minute.Nije se bas proslavio suterski, ali dobro je da bude i takva noc. Ono sto kod njega primjecujem, pored toga sto sa 19 godina mora fizicki jos dobro da ojaca, je da mora imati bolji ulaz i zavrsnicu.Leti mu lopta svuda uokolo kad je na ulazu i cesto izbjegava kontakt. Ista stvar s kojom je i Murray imao problema kad je dosao.

Veceras protiv HOU i ocekuje se da ce i Zach Collins debitovati. :cool:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2022, 04:46

Za nadati se da je ova pobjeda znak da smo ove sezone naucili kako pobjedjivati slabije timove od nas, kad smo kompletni.

Zach Collins- jako lijep debi. Ofanzivno ce se on uklopiti bez problema, jer ima sve pomalo.Sut, igra na postuz pregled igre. Defanzivno je djelovao malo tromo, ali to je normalno nakon skoro 2 godine pauze. Bice to jos bolje do kraja sezone.Samo zdravlja.

RRT pocinje u srijedu. :cool:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 07 feb 2022, 22:21

Dejounte ipak na All Staru. Jeb.eno je zaslužio!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2022, 22:23

Kugla3 je napisao/la:
07 feb 2022, 22:21
Aspolutno!!! Rekoh vec da je on AS igrac. Strasno kako je napredovao!! :ljepota:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 07 feb 2022, 23:31

07 feb 2022, 22:23
Kugla3 je napisao/la:
07 feb 2022, 22:21
Aspolutno!!! Rekoh vec da je on AS igrac. Strasno kako je napredovao!! :ljepota:
Bit će još bolji samo da ga zdravlje posluži, mislim da je Keldon nas sljedeći AS igrač i čak tvrdim da će bit bolji od Dejountea.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 08 feb 2022, 19:57

Kao što pisah i za Forbesa,tako i ovo,uvijek se isplati imati takve veterane,posebno ako su normalni u glavi: [Evan Sidery on Twitter] The Suns have spoken to the Spurs recently about acquiring Thaddeus Young, per @MikeAScotto. Phoenix would send San Antonio Dario Saric, Jalen Smith and a second-round pick. It’s been an open secret for months in league circles that the Suns and Young have mutual interest.

Sumnjam da će se izroditi baš ovo,a bilo bi sjajno po vas. Šarić bi vam došao polomljen ko i Z.Collins,a zato i jest prigoda. Uvijek je bio stav da bi se Homie super snašao u Spursima

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 feb 2022, 20:24

The Utah Jazz are acquiring guard Portland’s Nickeil Alexander-Walker and the Spurs’ Juancho Hernangomez in a three-way deal, **** tell ESPN. The Spurs gets guard Tomas Satoransky and a second-round pick, and the Blazers get Joe Ingles, Elijah Hughes and a second-round pick.

Jos jedan jako fin posao PATFOa. Fakticki smo za Forbesa sada dobili 2 pika 2.runde plus je sad tu Satoransky koji nema ugovor za narednu sezonu (ne remeti cap fleksibilnost) i do sutra se moze "igrati" sa njegovih 10mil ovogodisnjeg ugovora u nekim potencijalnim trejdovima. Imamo njegov i Youngov ugovor kao fillere.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 10 feb 2022, 03:24

Ne znam tko je više ciglario veceras, Spursi za 3p ili sudije.
Cavsima 3 faula svirana u prvom poluvremenu i izveli 17 slobodnih. Spursi 3/17 za 3 poena. Nemozes dobit utakmicu tako. Svidja mi se Zach bit će nešto od njega dok se samo uhoda.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 10 feb 2022, 18:25

Konačno smo se riješili velikog Eubanksa, hvala mu na svemu i dovidjenja.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2022, 18:29

Kugla3 je napisao/la:
10 feb 2022, 18:25
Konačno smo se riješili velikog Eubanksa, hvala mu na svemu i dovidjenja.
****: Full Spurs-Raptors deal:

Raptors: Thad Young, Drew Eubanks, 2022 Pistons second-rounder

Spurs: Goran Dragic, Toronto 2022 first-rounder (protected 1-14, protected 1-13 in 2023, turning into future seconds)

Al kakav je samo ovo posao PATFOa zadnjih dana. :ljepota: :ljepota:

Znaci dobili smo za Forbesa 2 pika 2.runde plus Satoranskog da mozda i njega pretvorimo u nesto, a onda smo za Younga i Eubanksa dobili TOR pik 1.runde koji je lutrijski zasticen za ovu godinu i 99,9% ide nama jer ce TOR u PO. :P :P

Dakle, na nastupajucem draftu cemo imati 2 pika 1.runde (nas + TOR).

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.