FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
27
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 169

manijacikonjic87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la manijacikonjic87 » 10 feb 2022, 18:56

LjoZee je napisao/la:
10 feb 2022, 18:55
manijacikonjic87 je napisao/la:
10 feb 2022, 18:50
LjoZee je napisao/la:
10 feb 2022, 18:41

:think:
asim ? jel me lozi neko ?
Ispravili su, Ermin je u pitanju. :D
hvala za uljepsanu noc i omogucavanje mirnog sna :urnebes: 7
Mi smo Željini, Željo je naš !

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 10 feb 2022, 19:12

10400 aktivnih clanova :salut:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 feb 2022, 19:19

Već mi neki flash u glavi... 👉🏼🧒👈🏼
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 10 feb 2022, 19:23

Manijakdolopate je napisao/la:
10 feb 2022, 18:14
Ma ne treba nam niko, imamo najjačeg, uvijek spremnog i neustrašivog Ermina Zeca, još kako penale izvodi, auuuu.

Ako će ovi mlađi od njega hvatati gen, mi ćemo morati na pomoćnom bolnicu za sportiste praviti.

Jednostavno ostanak tog lika u klubu je naučna fantastika, pa da je marku mjesečno, skup je, sve se mijenja samo on ostaje i nigdje ga.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 10 feb 2022, 19:49

MojaMalenkost je napisao/la:
10 feb 2022, 13:54
perodeformero je napisao/la:
10 feb 2022, 12:56
MojaMalenkost je napisao/la:
10 feb 2022, 10:17

A sto Amar nije vratio svoje pare dok je bio u klubu, nego mu ih uvijek neko drugi mora vracati? Sto mu drugovi koje je uveo u klub nisu isplatili dugove? Sta je cekao? I u prvom mandatu, kao i u drugom.. Zasto je dug prema Araru konstantno omca oko vrata svim strukturama u klubu? To je ta razlika izmedju Amara i Misimovica.. Tu je sva sustina za one koji su dobronamjerni i hoce da shvate.. Jedan je napravio klub koji je u stanju bio servisirati dugove i obaveze, a drugi prakticno ugasio klub svojim bahacenjem i javaslukom.. Daleko mu kuca...
Pa taj sto je serviserao obaveze i dugove je milione zatekao u klubu, koliko je bacio na igrace i trenere?! Kad je bilo pri kraju uzeo svoje i ispalio se
Karinu je zatekao, a ne milione.. Kako god trosilo se koliko se imalo i nije se islo u minuse.. Svake godine se bilo u plusu, a uradilo se svakakvog posla, od infrastrukture, do rjesavanja kojekakvih dugovanja.. Onda dodje lik koji blokira racun da bi usao u klub, a onda zaledi potrazivanja. Zasto ih je zaledio? Zasto nije trazio svoje pare? Zasto nije uzeo svoje kao i Misimovic? A Amar je potrosio vise nego njegovi prethodnici..
slika
Zar moze brutalniji dokaz i prikaz od brojki u ovoj tabeli? Zar ima smisla posle ovih brojeva dalje raspravljati?

Kako, posle svega, imate obraz braniti neodbanjivo, pa taman da vam je brat rodjeni ovo napravio, a ne Amar Osim i svita koju je uveo u klub? Boga mi niste mi jasni sekunde..

Pusiqrci su i Amaru i Senadu **** znanje. Amaru njegovi lizaci dupeta, a Senadu njegovi.. I jedan i drugi narcisi koji nisu znali uvaziti dobronamjernu kritiku vec su uzivali da ih se tapse po ramenu i da ih se dize u bozanstva.. Samo jedan je ostavio cist racun, a drugi se razbacivao sa necim cega nije imao..

Neka nam je bog na pomoci..
Ispada tako za 2019,ali si uz tekuće i njihove obaveze morao isplatiti:
"Što se tiče stanja na današnji dan, klub ima obaveza prema dobavljačima (redovni, izvođači građevinskih i elektro radova na Grbavici). One iznose 630.000 KM. Obaveze prema izvođačima građanskih i elektro radova na današnji dan iznose 225.000 KM. Obaveze prema izvođaču radova koji je promijenio teren iznosi 315.000 KM. Obaveze po pitanju hibrida iznose 350.000 KM. Ovu obavezu prema internacionalnoj kompaniji preuzeo je NFSBiH, koji se obavezao će to platiti, što su i potvrdili prije dva dana ali nije precizirano kada".

"Što se tiče ostalih obaveza, klub je prije godinu dana kod Ziraat Banke dobio kreditni okvir u iznosu od 800.000 KM. Od toga, 160.000 KM je garancija prema dobavljaču sportske opreme Sport Vision (Umbro). Nakon toga, FK Željezničar ima kredit od 200.000 KM koji se uredno vraća, naš klub također ima revolving u iznosu od 140.000 KM koji je obavljen u mjesecu novembru. Revolving u iznosu od 300.000 KM dospio je na naplatu 21. decembra. Druga rata od transfera Šabanadžovića treba da iznosi 250.000 eura i od toga će se zatvoriti taj dug".

"Klub je ušao u nabavku LED displeja, tu je ostala obaveza ukupna u iznosu 181.000 KM, a klub uredno izvršava svoje obaveze svaki mjesec (rata oko 4.000 KM). Ostala je još jedna pozajmica u iznosu od 20.000 KM"

Doprinosi

"Moram se osvrnuti na protekli period, gdje je klub radio u skladu sa svim državnim zakonima i propisima. Treba čestitati bivšim članovima upravljačkih struktura kluba jer su doveli klub na zavidan nivo, kao i na poboljšanju infrastrukture bez ikakvih malverzacija, što je bitno spomenuti. Od ostalih obaveza, klub ima neisplaćene doprinose za mjesec oktobar u iznosu 96.000 KM. Plate, kao i doprinosi za mjesec novembar za uposlenike kluba u iznosu 225.000 KM. Klub ima obavezu po transferima za igrače koji su nas napustili, kao i sudska tužba i presuda bivšeg trenera Petrovića (34.000 KM), za raskid ugovora igraču Mehremiću je klub ostao dužan 5.000, a Projiću 10.000 KM".
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 10 feb 2022, 20:08

Uzimati Siljkovu suplju pricu iz glave, suplje glave, na skupstini kao nesto relevantno je vrjedanje pameti.
Seoski razdrljeni lola izfizirao sve sto se da izfrizirati. Sada mi trebamo da u ovo njesra povjerujemo :urnebes:
Ko se makar malo razumije u bilo kakvo poslovanje, ko je zaradio nekoliko plata i od njih zivi, vidi da je ovo naprđivanje puno rupa. Kratera.

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 10 feb 2022, 21:11

Iza svakog duga stoji neki ugovor, iza kojeg stoji potpis. Iza ugovora stoje i odluke organa koji su donosili odluke, tako da će se to desiti vrlo brzo. Mi smo, u kapacitetu nadzornog odbora, gdje smo zatekli užasnu situaciju, uspjeli da detektiramo štetne ugovore, za koje ćemo sigurno poduzeti adekvatne radnje, kako u formiranju odštetnih zahtjeva, a podnijet ćemo i odgovarajuće prijave. Nemojte imati iluzije da ova grupa ljudi nešto hoće da sakrije. Izašli smo s brutalnom slikom u javnost i neka smo – navijači to treba da znaju. Nemamo luksuz da se više bilo šta krije.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 feb 2022, 21:26

jointunija je napisao/la:
10 feb 2022, 19:49

Ispada tako za 2019,ali si uz tekuće i njihove obaveze morao isplatiti:
"Što se tiče stanja na današnji dan, klub ima obaveza prema dobavljačima (redovni, izvođači građevinskih i elektro radova na Grbavici). One iznose 630.000 KM. Obaveze prema izvođačima građanskih i elektro radova na današnji dan iznose 225.000 KM. Obaveze prema izvođaču radova koji je promijenio teren iznosi 315.000 KM. Obaveze po pitanju hibrida iznose 350.000 KM. Ovu obavezu prema internacionalnoj kompaniji preuzeo je NFSBiH, koji se obavezao će to platiti, što su i potvrdili prije dva dana ali nije precizirano kada".

"Što se tiče ostalih obaveza, klub je prije godinu dana kod Ziraat Banke dobio kreditni okvir u iznosu od 800.000 KM. Od toga, 160.000 KM je garancija prema dobavljaču sportske opreme Sport Vision (Umbro). Nakon toga, FK Željezničar ima kredit od 200.000 KM koji se uredno vraća, naš klub također ima revolving u iznosu od 140.000 KM koji je obavljen u mjesecu novembru. Revolving u iznosu od 300.000 KM dospio je na naplatu 21. decembra. Druga rata od transfera Šabanadžovića treba da iznosi 250.000 eura i od toga će se zatvoriti taj dug".

"Klub je ušao u nabavku LED displeja, tu je ostala obaveza ukupna u iznosu 181.000 KM, a klub uredno izvršava svoje obaveze svaki mjesec (rata oko 4.000 KM). Ostala je još jedna pozajmica u iznosu od 20.000 KM"

Doprinosi

"Moram se osvrnuti na protekli period, gdje je klub radio u skladu sa svim državnim zakonima i propisima. Treba čestitati bivšim članovima upravljačkih struktura kluba jer su doveli klub na zavidan nivo, kao i na poboljšanju infrastrukture bez ikakvih malverzacija, što je bitno spomenuti. Od ostalih obaveza, klub ima neisplaćene doprinose za mjesec oktobar u iznosu 96.000 KM. Plate, kao i doprinosi za mjesec novembar za uposlenike kluba u iznosu 225.000 KM. Klub ima obavezu po transferima za igrače koji su nas napustili, kao i sudska tužba i presuda bivšeg trenera Petrovića (34.000 KM), za raskid ugovora igraču Mehremiću je klub ostao dužan 5.000, a Projiću 10.000 KM".
Pa i to sve sto si nabrojao su tekuce obaveze, a takvih je bilo masu i u prethodnim godinama ali su se uredno servisirale i na kraju godine ostajalo viska koliko su ovi posle pravili minusa.. Brani se neodbranivo.. Pravo narkomansko ponasanje i trosenje para kojih nije imao nas je dovelo do ovoga sad.. Da je bar taj svog dug izvukao, pa da nas kutarise bar tog belaja, al ocito da je njegov dug tu samo za ucjene cim ga je zaledio kada je jarane uveo u klub..
Pročepit će negdje.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 10 feb 2022, 21:52

Mi u krcu nikad vecem, upitno hocemo li odigrati iducu sezonu ikako, a vi debili se raspravljate da li je bolji misimovic ili amar. Njih dvojica hlade jaja negdje i boli ih tuki, a Zeljo pred gasenjem zbog njih dvojice.

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 10 feb 2022, 21:54

MrkiMedo je napisao/la:
10 feb 2022, 21:52
Mi u krcu nikad vecem, upitno hocemo li odigrati iducu sezonu ikako, a vi debili se raspravljate da li je bolji misimovic ili amar. Njih dvojica hlade jaja negdje i boli ih tuki, a Zeljo pred gasenjem zbog njih dvojice.
Nije zbog njih dvojice nego samo zbog Amara

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 10 feb 2022, 22:23

Ma ne može niko na crtu sa Misimovicem, jednostavno mi trebamo priznati da nismo imali strpljenja sa tom garniturom ljudi, i još veći razlog odlaska tih ljudi su upravo amar i njegovi pušikurci koji su vršili neviđeni pritisak preko igrača, saveza… tacka.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 10 feb 2022, 22:36

njemiposmatrac je napisao/la:
10 feb 2022, 22:15
ritam21 je napisao/la:
10 feb 2022, 21:54
MrkiMedo je napisao/la:
Nije zbog njih dvojice nego samo zbog Amara
1+

Jeftin pokusaj Mede da izjednaci krivicu :rol:
Valjda da umiri savjest jer je bio zestok pristasa babukizma
Ja sam uvijek bio pristasa samo Zelje i nabio na onu stvar i jednog i drugog kad je doslo vrijeme za to. Bio na strani obojice dok nisu poceli jesti **** i dok nisu u svojoj glavi postali veci od kluba. Ti i slicni tebi sa obje strane ste mi jos vise ogadili i jednog i drugog, a obojica su nam previse dobrog donijeli u proslosti.
I spusti loptu malo, registrovao si se prije 20 dana i redom etiketiras kako tebi pase

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 11 feb 2022, 00:27

Dana 14.2. igramo protiv FK Klis u Jablanici.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 11 feb 2022, 00:38

MrkiMedo je napisao/la:
Zeljo nije pred gasenjem niti ce ikada biti.
1921!

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 11 feb 2022, 06:56

"njemiposmatrac" garant onaj pajdo "Bender" :hmmmmm: :D
dosadan si druze
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Maniacs1987
Kontakt:

Post Postao/la Maniacs1987 » 11 feb 2022, 07:44

Čitam ovaj forum i stvarno ne vjerujem ibt pa koji negativci u pm.! Ima li jedna persona oko koje se mogu svi složiti da je dobara?

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 11 feb 2022, 08:32

MrkiMedo je napisao/la:
10 feb 2022, 16:14
1921boy je napisao/la:
10 feb 2022, 14:45
MrkiMedo je napisao/la:
10 feb 2022, 14:09

Ja ne mogu vjerovati da smo mi takvog igraca cekali 2-3 godine. Jel realno da niko od trenera nije vidio da od njega nema nista, da ne zivi sportski i da niko nije rekao raskini mu ugovor, dzaba uzima mjesto nekom drugom? Ista stvar evo sad Zeric. Ima vec 23 godine, dobijao priliku i odigrao 2-3 dobre utakmice i neko ocekuje da ce biti nesto od njega. Talenat sa 23 godine.
I oni mogu, cekas ih, a Kocevica si vracao u juniore zbog ovakvih. Cirkus
Žerić neće ostati.
Ma znam da nece, znao sam od prvog dana da nece jer ne umije, ali hocu reci da takvi kao Zeric bespotrebno zauzimaju mjesto nekom junioru koji bi se mozda bolje pokazao. Evo i Durakovica cekamo odavno, a i on ima 19 godina.
Fatai nece potpisati,ako mi je info 100%,nije prosao ljekarski pregled neki su problemi sa  srcem.
Slazem se sa gospodinom da je Zeljo odavno postao poligon provjere koje kakakvih igraca,kako naseg gena tako i onih koje su ahbabi kanalisali u nas klub a struka objerucke prihvatila pocev od 🌝-☀️-🌞 a islo je Nargalic neciji unuk ostali......,Zdunic sefov buduci, razne vratolomije naseg stratega kojeg smo mi promovisali,imao je 5-6igraca koje je namjestao da ne elaboriram vec ispricano,najnovoji momenti Zeric,Osmanovic treba im oziviti karijere a oprobali se toliko puta u svom Zelji i nije islo,onda igraci koji su dosli i potpisali a nisu prije toga igrali duzi period Hodzic za njega po porijeklu mozete i pogoditi ko je kumovo da mu se ostvari san igranja u ....
pa ovaj spic od 7 golova u karijeri,ima tu jos onih koji nisu igrali a vrlo lahko su upali u roster giganta, reklo bi se bez ikakvog kriterija,iz navedenog mozemo zakljuciti da je sa nasim omladincima u toku performans
"igre bez granica"
Ne slazem se sa tobom da Durakovica cekamo,njega smo upropastili sa svim pusi.......gore navedenim i stratezima koji deklarativno spominju opredjeljenje na nasu djecu a u stvari primjenjuju formu NSBIH,i guraju ahbabe i ahbabice,da posjetim Durakovic je iz juniora prenio 35 golova u prvenstvenim utakmicama kadeta i juniora odlucio 2-3 derbija tog uzrasta, u seniorima ima upisan i prvijenac u PL protiv Krupe,3-4 gola u prijateljskim,a vezni je igrac e sad hipoteticki kad ce ga ovaj nas spic stici,neka se stide sefovi na sve gore pusi..... znane i neznane za odnos prema nasim omladincima,kad ovom nisu dali ni minimum sanse.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 11 feb 2022, 10:21

I gledaj ti da ce nasi debili uci u sezonu sa 1 napadacem jako sumnjivih kvaliteta i jako cudan potpis tog istog koji budu sumnju u razlicite talove i menadzere kako je to bilo i prije....a Nedim Hadzic u Slobodi na posudbi..svaka cast “strucni stozer” :bow:

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 11 feb 2022, 10:41

Pametan je ovaj Samardžija :clap:
“Bojim se za Željinu budućnost ako se Senad Misimović povuče. Misimović je najbolji predsjednik kojeg je Željezničar imao u novije vrijeme”- izjavio je Zoran Samardžija, nekadašnji član čuvene Željine generacije iz osamdesetih godina.
Samardžija je pojasnio svoju tvrdnju.
“Misimović je uradio, uz dužan respekt prema prethodnicima, više nego i jedan od predsjednika. Pogledajte kako je izgledala Grbavica prije, a kako danas lijepo izgleda. On ima za cilj da natkrije istočnu tribinu i da Grbavica zadovoljava najviše kriterije za reprezentativne utakmice”, podsjetio je Samardžija.
Klub pod njegovim vodstvom nema željene rezultate. Umjesto na Grbavici, titule odlaze u Mostar. Samardžija ima objašnjenje zašto je to tako.
“Misimović nije želio do titula nečasnim radnjama. Ako ga zato neki prozivaju, ja vam kažem da svaki iskreni navijač Želje treba biti ponosan što ima takvog predsjednika. Nema ni Arsenal titule desetljećima, a potrošio je stotine miliona eura. I koliko ima Arsenala u Evropi? Ne može se preko noći sve. Misimović se odlučio da pravi stadion, da gradi klub, a onda na red dolaze rezultati…
Komentirao je i mogućnost da “idealan tandem” Misimović i Amar Osim vode klub.
“Mislim da je to nemoguća opcija! Zato što je Misimović čovjek koji radi, ima viziju i zanima ga transparentan i pošten način rada”.

Na kraju je dodao.
” Šta su to drugi uradili? Kako su osvajali titule? I oni se javljaju kao spasioci. Šta su dali Želji, koliko su uradili i izgradili, a koliko su klub koristili u privatne svrhe. Samo neprijatelji Želje mogu priželjkivati odlazak uspješnog biznismena kakav je Misimović. Ja se nadam da će članovi skupštine, kada vide izvještaj, šta je sve uradila uprava, dati novi mandat Misimoviću i njegovom timu”, poručio je jasno i glasno Zoran Samardžija.

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 11 feb 2022, 14:23

Sta je ovo tiho ovako na forumu, nakon stupstine sve zamrlo. Nigdje insajdera, desava li se ista

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, mavi, ristagrad, Sarun i 28 gostiju.