Hey.
Sinoc je bilo zabavno , igramo brzo svakako , moras sa Murrayom al sinoc je bilo ekstra brzo , zajebi Sunse iz 2005.
Prvo da pohvalim Briana koji je konacno ozivio ovu fransizu i uputio na pravi put.
Cak sam zelio Jakoba da trejdamo al ako ponude nisu bile dobre,nisi morao forsirat.
Derrika gotivim iako je inyuri prone al potez ima smisla.Ponuda je dobra prvo (ona zamjena 2028 je podcjenjen faktor) al nije toliko zbog pika (sto je super) i Langforda (mozda nesto bude) vec sto si popravio hijerarhiju u ekipi i napravio prostor.Napravio si prostor za Devina da bude starter i nastavi tako rasti,napravio si prostora za Prima (nadam se) da preuzme minute na klupi.White nazalost nije bio dovoljno dobar suter da bude dobar fit za DeJountea.Dodas cinjenicu da puni 28 na ljeto i on ima vise smisla daleko za Boston ekipu i ono gdje su oni trenutno u odnosu na ono gdje smo mi.
Ovo sto smo sa Torontom odradili da napredujemo 10,12 mjesta , udjes u prvu rundu gdje mozes imati dugorocnu kontrolu nad igracem jos jedan super potez.Imamo 3 pika prve runde , ovako treba radit ekipa u rebuildu , ne ekipa koja zivotari nadajuci se playoffu.
- 2 pika prve runde si dobio
- oslobodio vise prostora za mladje ekipe
- kratkorocno ucinio ekipu losijom(mozda?) i boljom za tank/bolji pik
KONACNO.
Jos je rano oko drafta i oko pozicije koje cemo imati.No pikovi ti pruzaju fleksibilnost da ih spojis u 1 i odes par mjesta naprijed ako ti se neko svidja.Il cisto uzmes taj lutrijski pik Spursa koji ce biti najveci pik od Duncana , dok spojis preostala dva koja ce se konvertovati i upanes u lutriju i zavrsis noc sa dva lutrijska pika da dodas na ovu jezgru.Kao neko ko uziva u draft sadrzaju(iako nisam jos poceo)ima da gustam ovo ljeto.
Murray odise takvim samopouzdanjem gdje uziva u matchupima kao sinoc s Youngom gdje se osjeca "jednakim" makar nije al takav mu je stav,takvo ponasanje,lider u svakom pogledu.Ne znam koji qurac bi nam trebali ponudit za 20/10 tipa i najboljeg PG defanzivca u ligi da ga trejdamo,ne vidim smisla,jest da nemamo jos ekipu oko njega al on je za cuvati.Kao sto je Vassell.On nije sekunde iznenadio vala,ono sto smo ocekivali od draft noci postaje realnost,kompletan igrac koji stidljivo sve vise trazi da zovu njegov broj u napadu.Hype je maximalan s njim,on ima sve da bude two way odlican igrac,jos igrac koji ne treba uopste drkat loptu da bude ucinkovit vec kao Rip Hamilton iz svog kretanje od lopte dobit mnoge prilike.
Pa Keldon kojeg zajebavamo jos uvijek s ovom PF pozicijom je takodje popravio najvecu slabost koju je imao (tricu) i to drasticno.On ce u danasnjem en bi eju svakako igrati dosta minuta kao "4" al ne bi to trebala biti nominalna pozicija.Trebas imati nekog tu drugog,jer ovako dosta trosis tu Keldona u sljakerskoj roli kod skoka,udaranja i svega,momcina je jak,al ne zelimo ga trosit toliko 82 regularne tekme.
DeJounte napravio skok
Devine napravio skok
Keldon napravio skok
chek,chek,chek.....tu imas jezgru,ko nije napravio skok vec par sezona? Derrick !
trejdas ga za dobar paket i otvoris prostor drugima
Primo me isto cini jako sretnim,nije ovako mlad insan imao minute u Spursima od Parkera.Sinoc na kraju prvog izgubi glupo loptu i zove Pop timeout i prije nekad bi ovakve igrace poslao direktno na kraj klupe,jok,Primo izlazi iz timeouta,uzima tricu i pogadja.U zadnjih 6 tekmi ima 24 min. per game i NADAM SE da ce to ostati sa Richardsonom kad bude tu (Satoranskog i Dragica ne moram vidjeti , hvala).Jer Lonnie eksperiment je gotov vala,sine nisi 4 sezone bolji uopste,u sistemu Spursa,o cemu mi pricamo.Gledas sve ove klince koji napreduju i onda vidis njega,nije dovoljno dobro,neces ga produzit i pametna odluka sto ga nismo produzili i nema on vise prioritet ispred Prime u rotaciji.Ovaj sa jedva 19 godina daleko bolje vidi i cita ovu igru.Da ostane na nekom malom ugovoru necu kukati,al necu kukati ni da ga pustimo vec sutra.
Tre Jones ce isto imati sad dovoljno minuta da dogodine bude nam fini backup.Novi Joseph u nastajanju.
DeJounte
Devine
Keldon
PF
Poetle
Primo 6 man
Tre backup
Dougie suter
Nema nekih SF/PF opcija na trzistu.Mislim nekih realnih,jer Bridgesa ce ovi zadrzati itd itd.
Najbolji put ce bez trejda biti da popravimo tu poziciju kroz draft.A vidjet cemo koliko nafake cemo imati tu.
Poslije ne bi trosio novca na bekovske pozicije.Mozes MLE il nesto potrosit.No imas vec igrace (mlade) koji trebaju igrati teske minute.
Na centra necu imati nista protiv da potrosimo novca.Jer Jakob ulazi u zadnju godinu i mogao bi biti trade chip takodje.
(eh ko se sjeca kad sam Jareta Allena ovdje hypao da bi mogli ici po njega , eh eh)
Lijepa situacija.
Vidim finu mladu jezgru sa DeJounteom,Devinom,Keldonom.Jos ne znam sta imamo u Primu al nesto tu imamo itekako.Imamo top 10 pik sigurno i vidjet cemo koliko visoko i 2 pika u 20 sto mozemo koristit na razne nacine (kul).Imamo prostora na capu da nadjemo jos nekog dobrog igraca u rotaciji (ne nuzno zvijezdu,nema takvih realnih svakako) da zaokruzis dodatno roster.Jebote mozda i u ovom Collinsu nadjemo nesto,lik fizicki izgledalo zdravo barem i ko zna.Cak zaboravljam Langforda da imamo od kojeg ko zna,mozda nesto dobijes.No imas dosta finih djelova,imas 3 pika prve runde sto je nesto sto nismo mi nikad vidjeli.S obzirom kako ubadamo pikove (RIP Samanic) to je uzbudljivo.
Na sve to ce ovih 25 tekmi biti jako lijepo za gledat.Ako budemo igrali onako brzo kao sinoc , ako budes imao Devina kao startera i Prima u rotaciji , ma to je ljepota.Nije bitno dal ces dobit il izgubit al vidis hrpu mladih igraca koji su stubovi nove ekipe.Nisu blokirani nikakvim Fobesom,Youngom i slicnim zajebancijama.Pusteni s lanca da imaju odgovornost i da ubrzamo njihov razvoj.Nema vise Austina za Prima , uci na najvecoj sceni.
Jos kontam da ce Sac sa Sabonisom zavrsit ispred nas i necemo morati biti dio play in gluposti.Nije potrebno,hvala.
Jeboteimamo 0,0 net rating i igramo daleko bolje od rekorda.Vec si zadovoljan.
DeJounte,Devine,Keldon napredovali (i Jakob) i vec si zadovoljan.Onda si nabavio 2 pika prve runde tokom sezone.
I jos kako ista sezona odmice , sve vise minuta nalazis za mlade igrace , za prave igrace.
A poslije ce biti ruznih tekmi , veceras prvo moguce na b2b al nije bitno.Nije bitno kad je plan kvalitetan.
Poslije je sve interni razvoj.Cleveland ti najbolji primjer da uz par dobrih poteza se moze promjenit lice fransize jako brzo.
Mi smo 16/30 ove sezone po net rating , svi ovi mladi mogu da budu bolji.Imas draft kapital da radis razne stvari.Imas i novca ovo ljeto.
Da zakucas ovaj draft kao i prethodne i naredne sezone udjes motivisan da se boris za playoff kao prvi korak nove ekipe.
Jos malo sta ja vise volim nego razvoj igraca pratit.Kao sto smo ovdje deceniju pratili Kawaja svako ljeto kako je nesto dodao.
Sad imamo hrpu takvih , nijedan ne mora biti Kawaj , al imas hrpu mladih igraca koje pomno pratis i analiziras sve novo u arsenalu.
DeJounte meni u glavi dodje kao veteran a ne igrac od 25 godina koji tokom same ove sezone je sve bolji i bolji,a kamoli ostali.
Plus ono sto mi je uvijek bitno,razvijaju se u pravoj kulturi,ne tank kulturi.Vec izgubis od Fenixa,GSW b2b za manje od 10 poena ukupno.Sto je kad skontas savrseno za ovu ekipu , tu se bori 48 minuta , L pokupi za draft mjesto , mladici dobili iskustvo i prave borbe.
Opusteno uzivati u ovih 26 tekmi,gledati napredovanje klinaca.Uzivati vise nego ikad u draftu (valda malo srece bude)
Popunit tokom FA ekipu i onda rad,rad i samo rad klinaca pa da naredne sezone iznenadimo par ljudi.
Znam da ako se stvari odigraju dobro (draft,fa etc) ima da gustamo narednih sezona.
Ove je pocelo malo tmurnije sa Forbesom i ostalim (no pokazali se kao trejd mamci) i radis sve prave stvari.
Spursi bi prije zadrzali Younga(bespotrebno) , Derricka (bespotrebno) forsirali play in
Imali 2 pika manje , imali manje minuta za klince , imali manje zabave na terenu
Idemo pravim putem.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.