Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

coelho41
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la coelho41 » 10 feb 2022, 22:50

Autogol rukom. Dakle neregularan.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 10 feb 2022, 22:55

Kakav gol :bow:

Steta, Morata je trebao zabiti.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 feb 2022, 22:58

Ovo je jedna od onih utakmica kada ne mozes zabiti iz milion sansi, ali odlicna na kraju jednostavno mora se igrati sa ovom trojkom naprijed, jer je to idealna kombinacija, jos dok se uigraju.

Alegri sa ovim izmjenama nakon dugo vremena dobio utakmicu sto je prije radio svako malo, bitno je na vrijeme skontati gdje je problem.

Vlahovic se iscupao sa ovim golom, jer je veceras promasio dva zicera koja ne smije masiti neko koje placen 70 M
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 10 feb 2022, 22:59

Zasluzeno na kraju, iako se moglo zabiti mnogo ranije. Drugo poluvijeme na nivou, ne pamtim veci broj prilika pred protivnickim golom.
Vlahovic klasa, vidi se da ce biti vrhunsko pojacanje.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 feb 2022, 23:00

Bespotrebno potrosena energija od 30-e minute, a mogao se jednostavno cekati gol iz kontre pri 1:0. Ali sta ces, idemo dalje. :clap:

Kad su uozbiljili igru od 35-e minute, Sasuolo nije povezao tri pass-a kako treba. Ako to ne govori da im je namjerno pusten posjed da zajebu iz kontre, onda ne znam.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 feb 2022, 23:01

Gledajući ove ponovljene snimke sumnjam da će mu ostati priznat gol, išla bi lopta skoro u aut da nije stoper skrenuo

Kako god izdominirali od 30. minute pa ovamo

U Nedjelju Morata i Vlahović moraju igrati od starta, mislim i Loca i Zakaria, ostalo ćemo vidjeti. Atalanta nije u dobrom momentu, Zapata koji nas uvijek muči je povrijeđen, mora se pobijediti pod svaku cijenu
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 feb 2022, 23:01

Zasluženo. Samo sto, nije po planu. Previse se energije izgubilo i bitnih igrača potrošilo za Atalantu.

Ne može se onako igrati nikada kao u prvom poluvremenu, horor. U drugom puno bolje, ali uvijek se pojavi neki djed ili nebitno koji anonimus na golu koji ce sve zivo braniti i svaka ce ga pogoditi.

Morata i Vlahović su najbolji duo, opet nisam zadovoljan Dybalom, ne vidim ga taktički nikako ni u kakvoj formaciji.
Loca donio balans, fantasticna partija. Amer briljantan glavom, jedan od najboljih uopce u igri glavom, uvijek na pravom mjestu. Ako popravi odluke i pas moze biti jako dobar igrač. 3 naprijed djeluje bolje od ostalih formacija definitivno.

Bonnuci nikada nece donijeti sigurnost kao Chiellini. Gol je njegov, pored toga 3/4 horor pasa.

Gol nije priznat Vlahovicu.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 10 feb 2022, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 feb 2022, 23:02

-Konacno smo poceli trcati i truditi se.
-Ova 433 definitivno daje puno opcija naprijed, tu ce se morati morata zrtvovati u smislu da ce morati trcati 60ak minuta u oba pravca i onda izlaziti vjerovatno, ali to je ok.
-Energija se vratila na stadion prvi put od pojace corone bukvualno
-Atalanta nam je finale ls ako zelimo ostati u ovoj sezoni

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 feb 2022, 23:03

Italia je napisao/la:
10 feb 2022, 23:00
Bespotrebno potrosena energija od 30-e minute, a mogao se jednostavno cekati gol iz kontre pri 1:0. Ali sta ces, idemo dalje. :clap:

Kad su uozbiljili igru od 35-e minute, Sasuolo nije povezao tri pass-a kako treba. Ako to ne govori da im je namjerno pusten posjed da zajebu iz kontre, onda ne znam.
Mozda jeste zamisljeno od trenera, ali igraci to nisu ispostovali na terenu, na terenu su od 5m-35m izgledali kao treceligas, nije problem kada igras kontru i kontrolises utakmicu, ali problem kada ne znas jesi posao ili dosao.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 10 feb 2022, 23:07

Ma treba samo biti realan, ok, imali smo sansi u drugom, pojeli smo ih. Ali nasa igra ne lici ni na sta...ne zna se ko pije a ko placa.

Toliko kritika i pljuvanja Sandra, ali da li je realno da on mora istrcati 20 dubokih sprintova na utakmici, a vecina ostalih igraca ni 3 4? Bekovi su prepusteni sami sebi. Po mom misljenju, De Sciglio i Arthur su veceras bili 2 igraca manje, od njihovih izlazaka sve krece na bolje.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 feb 2022, 23:09

E, pa to je to. Ali to adresirati Bonucciju, Mekeniju i Sandru koji su bukvalno dodavali lopte protivnicima.

Dybala gol i asistencija. Igrac bez kojeg igra nema nikakav smisao. :tokralju:

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 10 feb 2022, 23:23

U drugom poluvremenu počeli igrati fudbal i zasluženo pobjedili mada je trebalo biti otprilike 3:1 da onaj nije sve zivo branio.

Kad smo poceli igrat fudbal od 35te to je uzrokovalo 2 stative i još 4-5 odličnih prilika,a odmah i za oko ljepše !
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 feb 2022, 23:28

Pogba je napisao/la:
10 feb 2022, 23:01

Morata i Vlahović su najbolji duo, opet nisam zadovoljan Dybalom, ne vidim ga taktički nikako ni u kakvoj formaciji.
Razmisli jos jednom oko dybale.
Upravo je jako koristan u ovoj 433 gdje igra doslovno freerole playmakera izmedju linija, otvara moratu i dusana kao rukom, prikljucuje se bilo kojem dijelu terena bez obaveze i opasnosti da ce nam puci nesto formacijski.

Vrlo, vrlo je koristan u ovakvoj formaciji. Naravno, nije ga bilo zadnjih 15,20 minuta jer se istrosio ali ne samo to nego i zato jer je max svjesno otvorio lijevu stranu na sandra i moratu i upalilo je.

Poredeci formaciju sa kojom smo usli u mec i ovu sa kojom smo zavrsili iz aviona se vidi koja nam vise godi samo je pitanje balansa kada smo bez lopte, protivnicki bekovi mogu lahko praviti visak na sredini i onda smo bezveze stisnuti nazad.
Zato je bitno da se branimo u 442 tj zrtva morate kada smo bez lopte itd...
Ali dybala konacno ima smisla kada nije najistureniji, kao i morata.
Vidjecemo u nedjelju od cega je napravljen max. Ili ide improvizacija sa formacijama koje nemaju nikakvog smisla ili ide hladno 433 i to sa locateli, zakaria i artur ili mck (jedan je jako koristan ispred naseg gola drugi jako koristan ispred protivnickog gola)

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 10 feb 2022, 23:30

U drugom mnogo bolji pristup. Zasluzena pobjeda

Bravo Vlahovicu za prodor, bas je fino odradio.
Dybala gol i asistencija.
Arthur nista posebno. Dobre izmjene Maxa

Probati Kaio Jorgea na krilo u nedostatku Chiese
1946

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 10 feb 2022, 23:45

Šta se sve prepisuje kao asistencija hahaha
Bacio vlahoviću loptu u bunar, ovaj vidio da nikog nema i odlučio sam da riješi.
#ALLEGRIOUT

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 10 feb 2022, 23:48

@Italia
Haj malo popričaj sa mnom (ako sam ja vrijedan tvog znanja uopšte :D )
Volio bi da mi odgovoriš na par pitanja odnosno da vidim kako ćeš i sa kojim argumentima odbraniti ziheraša na klupi.
Kad je dolazio/vraćao se prvi sam bio za njega,radovao se,govorio da je on za Juve,bilo je i komentara koji ga nisu željeli pa me i to spoticalo na razmišljanje i sjećanje (grozno sjećanje) na šta smo mi ličili u zadnjem njegovom mandatu ali eto opet se tješio i mislio da se malo "updejtovao",pratio i gledao malo današnji moderni fudbal,kombinatoriku i trku i samim tim mislio da će biti dobar izbor/HE IS BACK.
Ali tek sad shvatam da sam se syebo i to dobrano i da su mnogi ovdje bili upravu.

Da li ziheraš zna:
-da se danas ne možeš pouzdati u odbranu jer nikad ne znaš kad će frljoka iz neke gužve ući ili kada će neko raspucati neku bombu i postići eurogol.
-da li ziheraš zna da se ne može braniti 1:0 od 3' minute
- da li zna izvrsit presing na protivnicku odbranu
-da li on zna da je napad najbolja odbrana
-da li zna šta je pozicioni napad
-da li zna sta je uopste napad.....???

Ono u što sam siguran da zna je to da nabaca 10 igrača u bunker i samim tim izgleda smiješno na terenu,to je baš utvrdio !! :bow:

Kod njega bekovi izgleda ne šire igru nego je suzavaju,danas milion puta žgiljo i rahmetli sandro umjesto da sire dolaze sto blize vezi.

Niko klub nije osramotio kao allegri danas od 10te do 35te minute,bukvalno je ono jedna od veći sramota bila u zadnjim godinama Juventusa,da ti onako neka ekipa drži čas fudbala....

Imam osjećaj da od dva sata treninga on njima sat i po' govori "BUNKER,BUNKER I SAMO BUNKER" :lol:

Jesi vidio zadnjih 10 minuta prvog poluvremena i cijelo drugo poluvrijeme kako se igra fudbal?
Agresivno,sa mnogo dodavanja,sa otvaranjem prostora,sa samim trčanjem i na krjau krajeva sa onim najvažnijim PRESINGOM!!
Jesi vidio kad god smo uradili kvalitetan presing da smo im uzeli loptu iste sekunde.
Jesi vidio kad se igra ofanzivno kako se šanse redaju smao jedna iza druge...

Koja je potreba za 442 kad lijepo mozes tekmu rijesit u prvih 45 minuta sa 433 i ofanzivom.

Meni je Alegri mnogo drag,mnogo je toga postigao sa nasim Juventusom i mnogo toga osvojio ali to nemjenja nrke sulude cinjenice koje radi u ovom mandatu.

Alegri iz prvog poluvremena - NE ! :stop:
Alegri iz drugog poluvremena - APSOLUTNO DA ! :thumbup:
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

Super Max! 🧡

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 11 feb 2022, 00:01

Italia je napisao/la:
10 feb 2022, 23:00
A mogao se jednostavno cekati gol iz kontre pri 1:0.
:sick: :puke:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 feb 2022, 00:36

Eh, kad bi se to sve moglo srociti u par recenica.
Da li ziheraš zna:
-da se danas ne možeš pouzdati u odbranu jer nikad ne znaš kad će frljoka iz neke gužve ući ili kada će neko raspucati neku bombu i postići eurogol.
-da li ziheraš zna da se ne može braniti 1:0 od 3' minute
- da li zna izvrsit presing na protivnicku odbranu
-da li on zna da je napad najbolja odbrana
-da li zna šta je pozicioni napad
-da li zna sta je uopste napad.....???
Hajde da ja tebe pitam jel ti znas ista o ovome? Stavi se u polozaj koji je tvoj trenutni posao, koliko vremena odvajas za izucavanje ove struke i koliko zaradjujes od toga i obratno, sve to u kontekstu Allegrija. Pricamo o visemilionskoj mjesecnoj plati jedne osoba koja je zaduzena da upravlja/vodi/menadzerise tim vrijedan 100tine miliona mjesecno (i tu ne mislim samo igrace, valjda ovdje ima desetine nekih direktora, trenera, fitnes trenera, stratega, marketing menadzera, kuraca palaca). Hajde da malo stvari toliko banalizujemo, zamisli da menadzera neke ogromne firme pitas da li razumije neke trivijalne stvari njegovog posla ? Samo zato sto ti konzumiras taj proizvod i mislis da bi Coca Cola bila ljepsa plave boje ? Jel stvarno mi sebi mozemo dozvoliti da postavljamo ovakva pitanja i da kazemo da je nekog covjeka (koji mjesecno zaradi vise nego sto ce iko od nas tokom citavog zivota zaraditi) reci da je on nesposoban u onom sto radi.

Pljujemo Moratu 6 mjeseci, a onda dodje nova igracka i odjednom je Morata svima okej ? Pa gdje je tu dosljednost, gdje je tu argument, stav ? Ako nekog pljujes i vrijedjas, valjda imas neke valjane argumente koji ne nestanu za manje od 90 minuta igranja fudbala. Eh, to je problem. Ja ne shvatam kako ljudi tako olako zakljucuju i donose neke stavove. Morata je najbanalniji primjer gdje se misljenje promijeni za 7 dana. Eh to ti je ono sto ne shvatam kod ljudi koji kritikuju Allegrija, jer, hajde da ja postavim nekoliko pitanja:

- Jesmo li prosle sezone utvrdili svi ovdje da imamo raspalu ekipu koja je truhla i propadala od trenutka kada je Beppe napustio ?
- Jel to znaci da Allegri nije bio los trener vec da je ekipa bila losa ?
- Jel umjesto Allegrija dosao supertalentovaninapadacki strucnjak koji sa "najboljim napadom svijeta" je samo uspio da dodatno obruka Juventus ?
- Jel dosao i jedan mladi ofanzivni vizionar pa i on bio slabiji od Allegrija ?
- Jel to neko prije Allegrija bio bolji ? Conte, Ranieri, Kapelo, Lippi, Anceloti ?
- Ako je ova ekipa prosle godine bila za sredinu tabele, za sta je onda ta ista ekipa bez Ronalda i sa Lokatelijem ?
- Zar prvo mjesto ?
- Ili za 10. mjesto ?
- Ako je za 10. mjesto Allegri je genije
- Ako je za 1. mjesto zasto u slucaju Allegrija vrijede dvostruki arsini ?
- Sta je to lijepa igra i kad ju je Juventus igrao ?
- Koji je cilj ove sezone ? Top 4 i da se ne obrukamo u LP ?
- Trenutno smo top 4 i super smo dogurali u LP.
- Jel to znaci da je cilj postignut ?

Na kraju dana, vecina stvari u zivotu se svodi na generalna razmisljanja. Premalo vremena imamo za percepciju i kreiranje neke vlastite slike u glavi pa lagano pribjegnemo i koristimo se onim sto je plasirano u medijima. Dok smo ovdje citali kako Rona zabija 7 golova po utakmici, 46 golova po sezoni, malo ko se smio usuditi da kaze ista lose o njemu, vec smo krivili ljude oko njega. Sada, kada vidimo tog Ronalda kako isto ima problema sa ljudima oko sebe, a ovi nasi vise nisu toliki problem, malo smo promijenili misljenje ? Ta prica prati Allegrija jos otkako je dosao. Od onog intervjua kad je Conte zajeco pred kamerama i kako ne moze rucati u restoranu od 100$ ako u novcaniku ima 10$, nastaje gnjev prema Allegriju. Od tog prvog dana, pa sve do danasnjeg. Eh, zasto ljudi mrze naseg najveceg savremenog trenera, to je stvar koja i mene fascinira. Ma neka igra najruzniji fudbal na svijetu, mi imamo trenera koji je nas i nije ojebina koja mijenja klub svake 2-3 godine radi provizije i slave. Imas onog "SAF-ovskog" trenera koji ti pri tome donosi titule i opet ti ne valja. E pa sta ti valja ? Sarri ?

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 11 feb 2022, 00:47

E ybg,kao i u raspravama sa Juventinisimom....
K'o političar,100 rečenica,1000 iskrivljenih riječi gdje ni sam ne znaš značenje i eto ja sam onda dao odgovor.

Sarri i Pirlo su jos veci promasaji proslih godina,dosta se i klub osramotio svakim segmentom,a sad se još dublje zakopao i moze samo da moli Boga da se Alegri malo "azurira" i pocne igrat fudbal sto je fudbal...

Haj dobro da tebe skoluje jaca ekipa nekih 15-20 minuta jer je istina da smo jos uvijek poluizgradeni i da ovdje treba jos mercato-dva da se kompletiramo ali da tebi Sassuolo drzi uz svo postovanje cas fudbala na tvom stdionu je sramota,velika sramota i toliko se sramotili nismo.
Ne samo Sassuolo,Empoli,Verona ove sezone takoder.

Evo igrali smo veceras dobro 2. poluvrijeme i valjda je skontao,vidio i uvidio da se moze samo kad se hoce,sramota je vidjet da ga se uzme lopta iz tog bunkera kontru trci 2 igraca,Juve se tako ne sramoti i kad je jos slabiji
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

Super Max! 🧡

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 feb 2022, 01:06

RAGIBIZSTRMINA je napisao/la:
11 feb 2022, 00:47
E ybg,kao i u raspravama sa Juventinisimom....
K'o političar,100 rečenica,1000 iskrivljenih riječi gdje ni sam ne znaš značenje i eto ja sam onda dao odgovor.

Sarri i Pirlo su jos veci promasaji proslih godina,dosta se i klub osramotio svakim segmentom,a sad se još dublje zakopao i moze samo da moli Boga da se Alegri malo "azurira" i pocne igrat fudbal sto je fudbal...

Haj dobro da tebe skoluje jaca ekipa nekih 15-20 minuta jer je istina da smo jos uvijek poluizgradeni i da ovdje treba jos mercato-dva da se kompletiramo ali da tebi Sassuolo drzi uz svo postovanje cas fudbala na tvom stdionu je sramota,velika sramota i toliko se sramotili nismo.
Ne samo Sassuolo,Empoli,Verona ove sezone takoder.

Evo igrali smo veceras dobro 2. poluvrijeme i valjda je skontao,vidio i uvidio da se moze samo kad se hoce,sramota je vidjet da ga se uzme lopta iz tog bunkera kontru trci 2 igraca,Juve se tako ne sramoti i kad je jos slabiji
Sa ovim prvim se slazem. Nije to mala tema niti shvatanje da ga mozemo uprostiti u par recenica. To je diskusija od sati i sati, i samo je pitanje da li imamo istu ili sličnu filozofiju shvatanja fudbala da mozemo o tome pricati. Ako nemamo, lupat cemo i ti i ja argumente, a necemo se sloziti. Mozda sam i ja u krivu, ali potrebni su argumenti da to demantuju.

Sto se tice Sasuola, i u toku utakmice sam pisao o tome. Jedan jedini cilj ove utakmice je bio da sto bezbolnije dodje do rezultata. Manjak utroska igraca, manjak energije, povrede i sl. To je Max Allegri. Najveci takticar od svih trenera. Ko to je zna, pa jbg ne znam sta gleda svih ovih godina. Covjek klubove vodi na osnovu svojih taktika gdje mijesa karte kao ludak. Nema unikatnog stila pa ako prodje prodje, vec je takticki manijak kao Pep (s tim sto im budžeti nisu isti, a ni filozofija fudbala odakle dolaze), ali su to jedina dva trenera koja traju ovih 10ak godina i vise uz Kloppa. Nije ni bitno to. Allegrijev današnji cilj je bilo zabiti gol, prepustiti loptu, iz kontre zabiti jos jedan i lagano privesti utakmicu kraju uz vrlo ruzan fudbal. Nije mu poslo za rukom jer smo primili jeftin gol, pa je ekipa morala da igra ofanzivno i da napravi 10ak suteva i trosi se citavo poluvrijeme. Jel to znaci da Max zna ofanzivno igrati? Naravno da da. Jel to isto znaci da on namjerno igra defanzivno ponekad radi rezultata i cilja? Pa to je Max Allegri. Mozes to voliti i ne, ali ne mozes covjeka zvati nesposobnim za ofanzivu, ovo, ono. Pa taj čovjek otrese Real Madrida na Bernabeu 0:3.

Ja licno uzivam u ovim taktickim igricama. Prelijepo mi je vidjeti kako covjek namjerno povuče svoju ekipu, kako navuce protivnika, kako umara protivnika, kako promijeni formaciju par puta u toku utakmice ili ono najljepse kako testira i igra se tokom utakmice. Osjeti manu kod protivnika, testira je prvo poluvrijeme i onda svim snagama napadne to mjesto. Koliko smo samo puta rekli da je Max "pogodio" sa izmjenama. Haha. Pa čovjek igra igru tokom utakmice. Nekad mu se obije od glavu, ali gledati sve te stvari je meni lijepo. A opet, sta mu se obilo od glavu kada njegov prethodnik i dva nasljednika nisu rezultatski uspjeli biti ni blizu njegovoj najlosijoj sezoni? A kamoli onim najboljim. Od ekipe izvlaci maksimum maksimuma. Moje misljenje.

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Andrej, Burberry46, GIBRA, Hardzavi, J1897 i 13 gostiju.