NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

linethreader
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la linethreader » 11 feb 2022, 00:14

romeo je napisao/la:
11 feb 2022, 00:09
U ovome klipu je jedino suptilno receno da postoji taj 'novi' dug za PU i da od zalbe nema nista.
Kako i da bude, kada je drzava bilo sta u hajr dala nekome, realno!? :D

Od ovoga je jedino bitnije ko bi taj novi reprogram finansirao!?
Vijece je izglasalo za proslu cifru reprogram, Fudo ga postuje za sada, jel!?
Za novi dug, ti opet moras na vijece i ponovo sve zajebancije.
Nije to bas tako jednostavno.
I ako bude klub financirao, ne bi bila tragedija, jer bi rata na taj reprogram iznosila cca 8710 KM mjesecno.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 feb 2022, 00:15

romeo je napisao/la:
11 feb 2022, 00:09
U ovome klipu je jedino suptilno receno da postoji taj 'novi' dug za PU i da od zalbe nema nista.
Kako i da bude, kada je drzava bilo sta u hajr dala nekome, realno!? :D

Od ovoga je jedino bitnije ko bi taj novi reprogram finansirao!?
Vijece je izglasalo za proslu cifru reprogram, Fudo ga postuje za sada, jel!?
Za novi dug, ti opet moras na vijece i ponovo sve zajebancije.
Nije to bas tako jednostavno.
Klub planira finansirati. Mjesecna rata bi bila oko 8 do 9k, sto ne bi trebao biti problem u buducnosti, ukoliko se ovim redosljedom rijese dugovanja kao sto je objavljeno.

Nama je presudno dobiti na sudu tuzbu i naplatiti novac od poslovni prostora. Hladno za 2 godine bi bili skoro na nuli i mogli bi potpisati ovaj reprogram i napasti PL.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2022, 00:27

slika

slika
Objasnjeno dok se ovo ne zavrsi ne treba ni u sali spominjat ulazak u visi rang

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 feb 2022, 00:49

samoposteno je napisao/la:
11 feb 2022, 00:27
Minimum jos 2 godine i to u idealnim uslovima da se naplati tuzba i grad krene redovno uplacivati novac. U svakom drugom slucaju boriti se i drzati klub u zivotu. Vracati dug u skladu sa mogucnostima.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 feb 2022, 08:10

Truhlo je napisao/la:
11 feb 2022, 00:49
samoposteno je napisao/la:
11 feb 2022, 00:27
Minimum jos 2 godine i to u idealnim uslovima da se naplati tuzba i grad krene redovno uplacivati novac. U svakom drugom slucaju boriti se i drzati klub u zivotu. Vracati dug u skladu sa mogucnostima.
I to dvije godine uz to sve sto si nabrojo jos uduplat i 12 igrace i clanarine inace bi mnogo duze moglo potrajat

dinodino2019
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la dinodino2019 » 11 feb 2022, 10:01

Vrijeme i srrpljenje su potrebni, vidjet cemo koliko ce nas ostati uz klub sve ove godine
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 11 feb 2022, 13:38

Ma pametnom čovjeku sve je kristalno jasno. S parama od poslovnih prostora od 2021. godine Čelik se rješava bremena igrača, klubova, dobavljača. S parama od poslovnih prostora za 2022. rješava se 33% blokada s tim da niko ništa ne oprosti. Eventualnim plasmanom u Prvu ligu federacije na ljeto 2023. Čelik bi u nju ušao čistog računa i to je ono ćemu svi trebamo težiti, a nadam se da će i GU.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 feb 2022, 14:04

PonosniSmogovci je napisao/la:
11 feb 2022, 13:38
Ma pametnom čovjeku sve je kristalno jasno. S parama od poslovnih prostora od 2021. godine Čelik se rješava bremena igrača, klubova, dobavljača. S parama od poslovnih prostora za 2022. rješava se 33% blokada s tim da niko ništa ne oprosti. Eventualnim plasmanom u Prvu ligu federacije na ljeto 2023. Čelik bi u nju ušao čistog računa i to je ono ćemu svi trebamo težiti, a nadam se da će i GU.
450k za 2021 i 2022 i dodaj jos 100k za pola 2023. To je 550k. Uz to klub iz vlastitog budzeta moze vratiti 300k za godinu i po, tako da dodjemo do brojke od 850k. I ovo je pod uslovom da niko ne oprosti ni jednu marku. Nije nerealno kada bi novac bio na raspolaganju. Medjutim imamo krimosa na celu grada kojem ni odluka vijeca nista ne znaci, iako je to krivicno djelo. Ne vjerujem ni da ce sudsku presudu ispostovati i tu ce biti natezanja i patnje. Neku malu nadu polazem u izbore i da bi mogao popustiti ako bude pucao na kanton. Evo mu glas samo nek ide iz grada smece vakufsko.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 11 feb 2022, 14:24

Preuranjen bi bio ulazak u visi rang 2023., jer to bi znacilo da se vec sljedece sezone napada 1. mjesto. Ovo s naplatom love je neizvjesno odredjeni period i ne zna se tacno kad ce se desiti, zatim visi rang zahtijeva veci fokus na sportski segment. Tu i visi ovaj dodatni porez od 1 milion KM tako da bi napadati sljedecu sezonu visi rang bilo preuranjeno i rizik da se zaglavi u glibu. Neka mjera je 3 sezone provesti u ovoj ligi, jer kad udjes u 1. federalnu moras biti spreman je i osvojiti kako bi sve to imalo smisla. Sezona 2023/2024 bi trebala biti ta kad se napada visi rang, a sezona 2024/2025 bi bila optimalna da se udje u 1. federalnu i onda 2025/2026 da se na Bilinom opet igra Premijer liga. Mislim da je to najidealniji scenarij, ubrzati proces nosi rizik da se desi zastoj u napretku, a usporen proces da se gubi interes. Neka sredina je ovaj tok koji sam naveo.

Klub se treba sto vise fokusirati da marketinskim aktivnostima poveca broj clanova, posjetu i broj sponzora. I tu mu sad svi mozemo pomagati kako znamo i umijemo. Ne treba zbog jos jedne sezone u ovom rangu rizikovati sve ulozene napore.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 11 feb 2022, 14:28

Ali eto do unazad dvije godine na ovom forumu pisali smo o opstanku kluba, o multimilionskim dugovanjima, o neizvjesnom opstanku kluba. A vidi nas sad...

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 feb 2022, 15:15

Steelman je napisao/la:
11 feb 2022, 14:24
Preuranjen bi bio ulazak u visi rang 2023., jer to bi znacilo da se vec sljedece sezone napada 1. mjesto. Ovo s naplatom love je neizvjesno odredjeni period i ne zna se tacno kad ce se desiti, zatim visi rang zahtijeva veci fokus na sportski segment. Tu i visi ovaj dodatni porez od 1 milion KM tako da bi napadati sljedecu sezonu visi rang bilo preuranjeno i rizik da se zaglavi u glibu. Neka mjera je 3 sezone provesti u ovoj ligi, jer kad udjes u 1. federalnu moras biti spreman je i osvojiti kako bi sve to imalo smisla. Sezona 2023/2024 bi trebala biti ta kad se napada visi rang, a sezona 2024/2025 bi bila optimalna da se udje u 1. federalnu i onda 2025/2026 da se na Bilinom opet igra Premijer liga. Mislim da je to najidealniji scenarij, ubrzati proces nosi rizik da se desi zastoj u napretku, a usporen proces da se gubi interes. Neka sredina je ovaj tok koji sam naveo.

Klub se treba sto vise fokusirati da marketinskim aktivnostima poveca broj clanova, posjetu i broj sponzora. I tu mu sad svi mozemo pomagati kako znamo i umijemo. Ne treba zbog jos jedne sezone u ovom rangu rizikovati sve ulozene napore.
Slazem se, nego onako pisem gore sta bi bilo kad bi bilo. Sve zavisi od naplate kirija, pa cemo vidjeti. Klub je krenuo u oporavak sredinom 2020te i realno je da stane na noge do sredine 2024te, tj tada bi trebali uci u prvu federalnu. Ovaj period od 4 godine je u fokusu finansijskog oporavka kluba i postavljanja stvari na pravo mjesto. Nakon toga ocekujem totalni fokus na sportski segment i napad na sve moguce rangove, titule i kupove :mrgreen:

Treba ljudima objasniti da ovo sto "trpimo" u trecoj ligi je zrtvovanje za buduce uspjehe kluba. Ako gledamo dugorocno, ovaj period je smijesan sta klubu moze donjeti poslije.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 12 feb 2022, 09:35

Ja bih vise volio dvije sezone u federalnoj provest nego joa dvije u ovoj centar. Ali bice sta mora da bude
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 12 feb 2022, 09:36

Dug je velik,prevelik...Sve nešto AKO ovo AKO ono,nema tu AKO...Sa čim sad raspolažeš to ti je...AKO BUDE i kad bude onda OK,a dotle pokrij se koliki ti je jorgan.A jorgan nam ja za sad toliki da se vrača oko 200 000 godišnje..I to je to,dok se sve vrati trebat če 17 godina! Svi neki rokovi prerani,prerano 23 uči,rano 24te,onda reci fino optimalno je uci 49te i to je to! Vidimo se 2050 u premijer ligi,dotle ebeš ovo vaše AKO OVO AKO ONO!
::::SAMO ČELIK::::

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 12 feb 2022, 10:24

nazalost nas klub je samo za par hiljada ljudi u gradu interesantan (ako i toliko),e sad zamisli da je zainteresirano 10000 i da se svaki obaveze bar **** 5 maraka da proslijedi u kasu mjesecno ne bi mi cekali do 2050 ulazak u premiyer ligu ,al mi smo takvi kakvi smo
pozzz
SAMO CELIK
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 12 feb 2022, 11:00

dinodino2019 je napisao/la:
12 feb 2022, 09:35
Ja bih vise volio dvije sezone u federalnoj provest nego joa dvije u ovoj centar. Ali bice sta mora da bude
I na taj nacin bi klub vratio manje duga i rizikovao da mu dugovi padnu u drugi plan, a s tim rizikovao i oporavak kluba. Troskovi su veci u visem rangu. U ovoj ligi se s ovim timom mozes nositi, a da udjes gore morao bi se pojacavati da te ne bi sramotili i tako bi klub ulagao sredstva u igrace umjesto u dugove. Postavlja se pitanje da li je federalka neki mamac, moje misljenje je da nije. Isti je klinac gledati Stupcanicu, visocku Bosnu, Unisa, Rudar Kakanj i Brezu, kao i Toska, Goska, Simm Bau itd.

Tek je Premijer liga ono sto ljudi smatraju da klub zasluzuje i ona moze praviti odredjenu razliku u privlacnosti, ali federalka je samo put koji treba sto prije preci kad se u nju udje. Opet bi u federalnoj imao slican broj publike, sponzora, jer to u ovom trenutku sve vise zavisi od rada kluba i atmosfere oko kluba nego od lige u kojoj se takmici. I vjerujem da je i ljudima draze finansijski pomagati da se vracaju dugovi, jer lijepo je vidjeti kad ljudi znaju da su sredstva konkretno ulozena u ozdravljenje i oporavak kluba nego da se u ovom trenutku nepotrebno bacaju pare na pojacanja kako bi se zadovoljio hir i nista vise.

E sad sto je nama teze prihvatiti te cinjenice i zelimo i vise nego sto je jorgan dugacak je druga stvar. I to je normalno, ali argumenti su uvijek ono sto nam treba biti vodilja ako zelimo da se radi iskljucivo u interesu kluba kako bi se nekad stvorio premijerligas koji ce napadati i osvajati trofeje. Doce vrijeme kad ce se gristi na terenu, ali klub u ovom trenutku nema luksuz da srlja grlom u jagode, jer jedan kiks ga moze unazaditi godinama! Toga svi moraju biti svjesni!

Zamisli da klub udje u federalnu nedovoljno spreman da napada premijer ligu, a onda ni dugove vise kako treba ne moze sanirati kao u trenutnoj ligi nego bi usporio tempo i unazadio ucinjene napore. I sta onda, ispadati opet da bi se vratio na put oporavka umjesto kotrljanja lopte u federalci?

To bi bio hara-kiri!

I zato se moramo spustiti na zemlju, hladne glave svesti ocekivanja da budu realna i biti strpljivi ako vec volimo klub. Kao navijaci i simpatizeri smo tu prije svega zbog kluba! Ljubav za klub sluzi da ga se podrzava i da dobije vjetar u ledja od onih koji ga vole, a kad mu je to potrebno. I sad je takva situacija da je vise nego potrebno da se ljudi uclanjuju u klub, kupuju karte i dolaze na utakmice, jer kako ti segmenti rastu i klub dobija bolju pregovaracku moc da mu se pridruzi vise sponzora. Sve je do nas kao zajednice i svaki pojedinac treba gledati na koji nacin moze sam doprinijeti! Klub koji se oporavlja i kojem su mnogi otkidali od njegove velicine i vrijednosti, sad zasluzuje da se u procesu dizanja iz pepela gradi uz pobjednicki mentalitet i mentalitet doprinosa i davanja! Za stvari koje covjek voli, ne treba biti tesko davati!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 12 feb 2022, 12:15

Evo vec planovi ae prave za PL ,ma ucemo kad udjemo akobogda i meni je isto il gledo Kakanj il Krivaju i slicne ,bitnije mi da se vrati volja ljudi za tekme ,da se vracaju dugovi i dolaze novi sponzori.
Htio rec evo jedan primjer neki dan sa covjekom malo starijim pravim Celikovcem al ide na Fudu i tema penzioneri djeljenje sto je grad obezbjedio 10 kg krompira,2 kg luka i 2 kg jabuka i reko dobar Fudo u zezi ja ovom kazem al reko yebo ga krompr unistio nam Celik.
I ovaj mi kaze e nek je sve su to lopovi treba to u zatvor i ne treba im dat marke al ova djeca sto rade u Celiku oni se bore a jesil ti vidio kaze onih 500 000 sto je Fudo dao i to su pokrali nisu ni dobili te pare bog te pito koje pare te uzeo ...I ETO SAMO JEDAN PRIMJER KOLIKO LJUDI ZNAJU TJ NE ZNAJU O STANJU O CELIKU I COVJEK UBIJEDJEN DA JE 500 000 POKRADENO I KAZE NE TREBA IM DATI A TREBA DJECI OVOJ POMOC STO SE BORE ZA CELIK. i TAKVIM LJUDIMA JE TESKO OBJASNJAVAT A TAKVIH JE VELIKA VECINA .

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 12 feb 2022, 13:43

BatistutA19 je napisao/la:
12 feb 2022, 12:15
Evo vec planovi ae prave za PL ,ma ucemo kad udjemo akobogda i meni je isto il gledo Kakanj il Krivaju i slicne ,bitnije mi da se vrati volja ljudi za tekme ,da se vracaju dugovi i dolaze novi sponzori.
Htio rec evo jedan primjer neki dan sa covjekom malo starijim pravim Celikovcem al ide na Fudu i tema penzioneri djeljenje sto je grad obezbjedio 10 kg krompira,2 kg luka i 2 kg jabuka i reko dobar Fudo u zezi ja ovom kazem al reko yebo ga krompr unistio nam Celik.
I ovaj mi kaze e nek je sve su to lopovi treba to u zatvor i ne treba im dat marke al ova djeca sto rade u Celiku oni se bore a jesil ti vidio kaze onih 500 000 sto je Fudo dao i to su pokrali nisu ni dobili te pare bog te pito koje pare te uzeo ...I ETO SAMO JEDAN PRIMJER KOLIKO LJUDI ZNAJU TJ NE ZNAJU O STANJU O CELIKU I COVJEK UBIJEDJEN DA JE 500 000 POKRADENO I KAZE NE TREBA IM DATI A TREBA DJECI OVOJ POMOC STO SE BORE ZA CELIK. i TAKVIM LJUDIMA JE TESKO OBJASNJAVAT A TAKVIH JE VELIKA VECINA .
Podatke o utrosku sredstava je klub na vrijeme transparentno objavio. Koga zanima, lako se uputi. Ko pusi lazi i takve stvari koje su neosnovane i zeli da bude pudlica seoske varalice, neka bude svojim izborom, ali takvi nisu pravi Čelikovci!

Dzaba takvim "pravim Čelikovcima" sve utakmice na kojim su prisustvovali kad sebi dopustaju da ih jedan od najvecih grobara kluba okrece protiv svog kluba i to u trenucima kad su mu najvise potrebni. To dovoljno govori koliko je biti papak i seljak (po stanju uma, ne geografiji da se neko neopravdano ne uvrijedi) u kontri s tim da se bude Čelikovac. Nazalost, grad gubi mnogo normalne raje iz godine u godinu, a to je nenadoknadiv gubitak, pa kako za Zenicu, tako i za Čelik.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 12 feb 2022, 14:17

Vi mozete bezveze palamudit oko ulaska u visi rang, treba ovoliko da se udje ne treba odmah ulaziti itd. Ovi sto planiraju kad treba i za koliko godina jos ne treba ulaziti u veci rang tj. treba, prvo niko od nas ne zna sta nosi dan sta noc, zivot se promjeni preko noci, mozes uci odmah ove godine a mozes za 5 godina, tako ne pricajte vise ni ovi sto bi za 3,5,10... godine ni ovi sto bi iduce.
Uprava se pokriva koliko je jorgan dug i da svima pomalo ugode, tako sto se vracaju dugovanja koja su prioritet a u drugu ruku moraju i na drugi front jer su svjesni da se ne smije dozvolit da se svake godine gubi interes za Čelik da te nabija tamo neki klub itd. jer tako i novac gube, zele da smo u vrhu, nema tu nekih prevelikih ambicija za ulazak u veci rang jer se ne dovode neka provjerena pojacanja itd. ali ako se ukaze prilika mislim da ce se uci u rang vise.
Vjerujem da uprava balansira stvari, svjesni su da se ne mogu fokusirati 100% samo na jednu stranu, jer onda gube 100% na drugoj strani.Sve je 50-50, vidjecemo pretezno za nekih 6 mjeseci gdje smo sta smo.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 12 feb 2022, 15:38

Trenutna situacija govori jos 3 godine trece lige. Ali kao sto @Celicni kaze, svasta se moze promjeniti u ovom vremenskom periodu. Samo strpljenja, podvuci cemo crtu na kraju godine.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 12 feb 2022, 18:15

STEELMAN Ma jest bolan on Celikovac ali hajmo rec onaj iz ex yu ,sin mu nema na kojem gostovanju nije bio i sad ode na poneku u goste u Centru ma kad mu on ne moze objasnit kako da mu ja objasnim .
Pazi recenice treba ovoj djeci pomoc sto su u Celiku al ne treba davat pare jer i onih 500 000 sto je Fudo dao pokradeno je.
Htio sam rec dug je ovo put ja prvi nisam bio za Kanton al kad sam sabro dva i dva brzo sam skonto da je sve osim kantona gasenja,mozda je neko posle mene skonto za pola godine, neko za godinu ,mozda tek neko sad konta il ce neko skontat sve za godinu a neko tek kad se budemo borili za PL kad nam taj cilj bude,.Ne treba osudjivat ni ove ljude doci ce sve na svoje mjesto i ne treba nikog odbacivat od Celika i djelit ljude obicne,,Ljudi ce skontat neko odmah neko kasnije,

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.